Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

5 ΜΕΡΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" : ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ

Η πολιτικη υλη στο σημερινο φυλλο ειναι τεραστια. Η εφημεριδα τα δινει ολα στην τελευταια προεκλογικη μερα.

"ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ" ο τρομοκρατικου υφους τιτλος στο πρωτο θεμα του πολιτικου ρεπορταζ. "Η Ελλαδα στο προγραμμα αγορας ομολογων μονο μετα την αξιολογηση της τροικας!". Στο ιδιο ρεπορταζ, σχολιαζεται αρνητικα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εσπευσε με ανακοινωση του να πανηγυρισει για τις δηλωσεις Ντραγκι, που διαψευδουν οσους εσπειραν τον φοβο (οπως υποστηριζει ο ΣΥΡΙΖΑ), χωρις ομως να αναφερει τιποτα για τις αυστηρες προυποθεσεις που εθεσε η ΕΚΤ για τη συμμετοχη στο προγραμμα αγορας ομολογων.

Ρεπορταζ για το διαγγελμα του Αντωνη Σαμαρα προς τον ελληνικο λαο με τιτλο : "Να μη χαθουν οι θυσιες".

Δεκαδες συνεντευξεις σημερα υποψηφιων βουλευτων της ΝΔ και δεκαδες διαφημισεις υποψηφιων βουλευτων της.

Ο Μανωλης Κοττακης προβλεπει οτι ο Τσιπρας θα κανει κωλοτουμπα και προειδοποιει οτι η Ελλαδα θα εχει την τυχη της Κυπρου στην ψηφιση του νεου Μεσοπροθεσμου Προγραμματος Μεταρρυθμισεων αν οι λαικιστες επικρατησουν των ρεαλιστων εντος των κοινοβουλευτικων ομαδων (οπου ρεαλιστες βλεπε ΝΔ).

Παρα παντως την ολοφανερη στηριξη της εφημεριδας στη ΝΔ, καποια ρεπορταζ παρουσιαζουν με αντικειμενικοτητα τα πραγματα. Δε γινεται αλλιως, αλλωστε, οταν πρεπει να γραψεις για τις δημοσκοπησεις που ολες θελουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτο κομμα.

Ενα αλλο αξιολογο στοιχειο ειναι, οτι καποιοι αρθρογραφοι, προφανως κοντα στην ιδεολογια της ΝΔ και δεξιοι, κανουν κριτικη, καποιες φορες αυστηρη, στο κομμα. Οπως ο Δημητρης Ριζουλης, που στο σημερινο φυλλο, σχολιαζει αρνητικα την στρατηγικη της ΝΔ που "στηριχθηκε στον φοβο της πιθανης επικρατησης του ΣΥΡΙΖΑ, στα σεναρια καταστροφης για την «επομενη ημερα» και στον κινδυνο εξοδου απο την ευρωζωνη".

Απο το σημερινο φυλλο δε θα μπορουσε να απουσιαζει το "βαρυ πυροβολικο" της εφημεριδας, ο Φαηλος Κρανιδιωτης, υποψηφιος βουλευτης της ΝΔ, που δινει συνεντευξη και κατηγορει τον ΣΥΡΙΖΑ, λεγοντας : "Η Κουμουνδουρου υποσχεται καταβοθρες δισεκατομμυριων, νεα Ολυμπιακη, ξανα ΕΡΤ με μια μεραρχια νοματαιους, εως κρατικο φορεα ναυτιλιας, επανακρατικοποιηση του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ κ.λπ. Με τι λεφτα θα τα αγορασουν πισω ή θα στησουν νεες μαυρες τρυπες κονδυλιων, οπου το κρατος θα υποδυεται τον επιχειρηματια;". Και συμπληρωνει πως ο σημερινος ΕΝΦΙΑ δε θα ειναι τιποτα μπροστα στην "φορολογικη λαιλαπα" του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορταζ για την προεκλογικη ομιλια Τσιπρα στην Ομονοια με τιτλο : "Περισσευμα αλαζονειας απο την Ομονοια!".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου