Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

5 ΜΕΡΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" : ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

Η Ακις ειναι εξαλλη και σημερα που γινονται εκλογες. Και οπως γραφει η πλειονοτητα των Ελληνων δεν ηθελε εκλογες, τις οποιες χαρακτηριζει "κρυες" και "χωρις παλμο". Σωστο αυτο που λεει οτι οι Ελληνες δεν εγιναν ξαφνικα "αριστεροι" και θαυμαστες του Τσαβες, αλλα πως η οικονομικη συντριβη τους τους οδηγει να ψηφισουν μη δεξιο κομμα, για να τιμωρησουν τη δεξια κυβερνηση, την οποια κατηγορει οτι εδιωξε χιλιαδες ψηφοφορους με οσα εκανε. Τα βαζει ομως και με τους Ευρωπαιους πολιτικους που "τιμωρουν, τυραννουν και τσουρουφλιζουν" τον ελληνικο λαο. Τα βαζει και με τις δημοσκοπησεις τις οποιες δε θεωρει αξιοπιστες καθολου. Πολλα νευρα η Ακις...ελπιζω αυριο να εχει ηρεμησει λιγο.

Ρεπορταζ για την Μερκελ και Γιουνκερ που προειδοποιουν οτι η νεα κυβερνηση που θα προκυψει πρεπει να τηρησει τις δεσμευσεις της προηγουμενης.

Αρθρο για τον επενδυτικο οικο Morgan Stanley που συμπεραινει οτι ειναι ανεφικτος ο στοχος του ΣΥΡΙΖΑ να παραμεινει η Ελλαδα στην Ευρωζωνη χωρις να τηρησει τους ορους του Μνημονιου.

Καυστικο αρθρο για τον Ευαγγελο Βενιζελο με τιτλο "Ο Βενιζελος παρακαλαει τους παντες", που αναφερει οτι ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητησε απο τους νεοδημοκρατες να τον ψηφισουν.

Ρεπορταζ για τον Αντωνη Σαμαρα και την υποσχεση του οτι θα καταργησει τον αναγκαστικο νομο που ποινικοποιει τις εισφορες στον ΟΑΕΕ.

Καυστικο αρθρο για τον πρωην πρωθυπουργο του ΠΑΣΟΚ, Κωστα Σημιτη για τη δημοσια παρεμβαση του για τις εκλογες. Ο αρθρογραφος διπλα απο το ονομα Σημιτης βαζει σε παρενθεση "της δημιουργικης λογιστικης και των στενων σχεσεων με τη Γερμανια) και ειρωνικα αναφερει οτι αποφασισε "να κανει ξαφνικα τη δικη του «επανασταση»".

Καυστικο αρθρο για τον πρωην πρωθυπουργο του ΠΑΣΟΚ, Γιωργο Παπανδρεου και την συνεντευξη που εδωσε χθες σε τηλεοπτικο σταθμο. Ο αρθρογραφος αναφερεται ειρωνικα σε αυτον λεγοντας οτι νομιζει οτι ο λαος εχει μνημη χρυσοψαρου.

Ρεπορταζ για τον ΣΥΡΙΖΑ με τον καυστικο τιτλο "Μπουρλοτο στην κοινη λογικη (!) απο τον ΣΥΡΙΖΑ" το οποιο ξεκιναει ετσι :
"Οι απιστευτες βλεψεις του ΣΥΡΙΖΑ να ισοπεδωσει ολες τις συμφωνιες της κυβερνησης, καλες ή κακες, απο το Μνημονιο μεχρι τις ιδιωτικοποιησεις (περιφερειακα αεροδρομια, ΟΠΑΠ κ.λπ.), επεκτεινονται τωρα και στην εκμεταλλευση του ορυκτου πλουτου της χωρας".

Καυστικο σχολιο για τον Αλέξη Τσιπρα οτι πεφτει σε αντιφασεις με οσα λεει και ειναι αλαζονικος.

Στα παραπολιτικα, ο αρθρογραφος Δημος Πλινιος τα βαζει με τους Ευρωπαιους εταιρους που με οσα εκαναν, συνετελεσαν ωστε να αναπτυχθει η "ελληνικη αντιευρωπαικη Αριστερα".

Και στο σημερινο φυλλο υπαρχουν συνεντευξεις με υποψηφιους βουλευτες της ΝΔ.

Υπαρχει ομως και ενα αρθρο του Ηλια Λιβανη, ο οποιος ειναι υποψηφιος βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκδοτης του περιοδικου "Επικαιρα" ξεκαθαριζει στο αρθρο του γιατι δεν ειναι στο ψηφοδελτιο του ΠΑΣΟΚ, εξηγωντας, οτι το σημερινο ΠΑΣΟΚ δεν εχει καμια σχεση με το "πατριωτικο κινημα που ιδρυσε ο Ανδρεας Παπανδρεου", αφου εχει το ρολο κομπαρσου στις επιλογες που εισηγειται η τροικα και υλοποιουν οι μνημονιακες κυβερνησεις.

Στην απεναντι σελιδα, ωστοσο, αρθρογραφει ο Αθανασιος Πλευρης, υποψηφιος βουλευτης της ΝΔ που φυσικα κανει επιθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσιπρα. Για τον τελευταιο γραφει οτι υπηρξε καταληψιας μαθητης και φοιτητης, οτι μπηκε με βυσμα στο Ναυτικο και οτι δεν εργαστηκε ποτε στη ζωη του. Αναφερει οτι με οσα λεει ο ΣΥΡΙΖΑ μας γυριζει πισω στα ελλειμματα και στον δημοσιονομικο εκτροχιασμο και οτι η Ελλαδα θα καταντησει με τον ΣΥΡΙΖΑ σαν ενα κρατος του πρωην ανατολικου μπλοκ που βιωσαν την πραγματικη πτωχευση. Μαλιστα τονιζει οτι δεν κινδυνολογει, γιατι κινδυνος, συμφωνα με αυτον, ειναι να λες πραγματα που δεν γινονται και οχι να επισημαινεις τις συνεπειες αυτων που ακους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου