Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

THE BITCH IS BACK!

Ειπαμε, η βασιλισσα της μπλογκοσφαιρας λειπει για καιρο, αλλα οταν επιστρεφει φροντιζει να αποζημιωνει το φανατικο της αναγνωστικο κοινο. Η Μαγισσα Κιρκη (http://magissa-kirki.blogspot.com) αφηνει για καιρο το μπλογκ της, αφου ειναι εκτος απο μπλογκερ, εργαζομενη γυναικα, μητερα και συζυγος, αλλα οταν ειναι να κανει ποστ, λεει ολα οσα θα μπορουσε να πει σε 1 ή 2 μηνες, ολα συμπυκνωμενα σε ενα ποστ που αναγκαστικα θα γινει λιγο σεντονι, αλλα δε θα σε κουρασει, γιατι εχει οπως παντα την μοναδικη προσωπικη της πινελια, το αστειρευτο χιουμορ της, το οποιο καποιοι δεν ασπαζονται βεβαια, τον τροπο της να τα χωνει σε διασημους και ασημους, να σχολιαζει την επικαιροτητα με τον δικο της τροπο. Η Μαγισσα Κιρκη ειναι η bitch της ελληνικης μπλογκοσφαιρας και οπως ειναι φυσικο δεν εχει μονο συμπαθειες αλλα και αντιπαθειες. Το καυστικο της χιουμορ δε βρισκει μονο υποστηρικτες.

Στο νεο της ποστ με τιτλο yufti.gr, τιτλος που σε προιδεαζει οτι θα ασχοληθει με το ζητημα Κωστοπουλου, ξεκιναει με την κλασικη απολογια της "ελειψα καιρο για τους ταδε λογους αλλα τι εγινε, ειμαι εδω ξανα και θα τα πω ολα". Ετσι πιανει ενα ενα τα θεματα που θελει να "αναλυσει", δηλαδη προσωπα και καταστασεις που θελει να καυτηριασει, να σατιρισει, να κραξει. Για το ζευγος Κωστοπουλος-Μπαλατσινου που δεν εχει σε εκτιμηση, για την οικονομικη κριση, για την υποκρισια του Νεοελληνα, για τον μπεμπη της και τις περιπετειες του, για τις δηθεν φιλες της, για τις εκνευριστικες μαναδες, για την τρελη γειτονισσσα, για τις απωθητικες διαφημισεις των Jumbo.

Το χιουμορ της Μαγισσας Κιρκη και η κριτικη που κανει εμπεριεχει σεξιστικα σχολια, σκληρη προστυχη γλωσσα και βρισιμο. Οι λεξεις δεν εχουν καν αστερακια. Και θα μου πεις, αυτα ειναι θετικα στοιχεια; Σαφως και οχι. Η Μαγισσα Κιρκη δεν ειναι η βασιλισσα της μπλογκοσφαιρας για τα ποιοτικα και λογοτεχνικα της ποστ που σου προκαλουν συγκινηση, αλλα επειδη και αυτη οπως ο Κωστοπουλος, που θαβει, εχει ταλεντο στο να "τα λεει" και να σε παρασυρει με το γραψιμο της, να σε κανει να θες να το διαβασεις, ακομα κι αν το βρισκεις προστυχο και αναιδες. Μπορει να ειναι σκυλα, αλλα ταλεντο στο γραψιμο εχει και αυτα που γραφει προσελκυουν το αναγνωστικο κοινο. Ειτε με θετικα σχολια (εισαι θεα, δεν υπαρχεις) ειτε με αρνητικα. Καλο ειναι να υπαρχουν και αρνητικα σχολια αλλιως η Μαγισσα θα ψωνιστει για τα καλα και θα νομιζει πως ειναι αρεστη απο ολους. Καποιος πρεπει να της λεει και κατι αρνητικο. Αλλωστε αυτη θαβει τοσο κοσμο, γιατι να μη τη θαψει και αυτην καποιος; Ενα αρνητικο σχολιο ειδαμε απο την Georgina Kassavetes
:

Δε θα πω ότι διάβασα ευχάριστα αυτή σου την ανάρτηση, γιατί δεν άφησες και τίποτα όρθιο να πιαστεί κανείς εκτός φυσικά από εσένα.
Δικό σου το χωράφι και σπέρνεις ότι θέλεις φυσικά κι εγώ σαν ζιζάνιο όπου γουστάρω φυτρώνω.
Ωστόσο είσαι χοντρή, μάνα, συνειδητοποιημένη και θα μπορούσες να έχεις και θετική επιρροή αν κάποια μέρα το αποφάσιζες και σε συντρέχω γι' αυτό. Ευχές!

Η απαντηση της Μαγισσας δε μας αρεσε. Δειχνει οτι μαλλον δεν της αρεσει η αρνητικη κριτικη. Η απαντηση της ειναι αγενης και επιθετικη. Καλο ειναι Μαγισσα να δεχεσαι και τα αρνητικα σχολια και να ξερεις οτι ισως να εχουν αληθεια μεσα τους, που μπορει να δυσκολευεσαι απλα να τη δεχτεις. Η απαντηση σου στην Georgina ηταν φαουλ.


1 σχόλιο:

  1. Πωπω πολύ big brother blog! Στο εξής δε θα κοιμάμαι καθόλου ήσυχα! Ωστόσο ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου και δημοσίως γιατί όπως ακριβώς παρατήρησες ο,τι εγραψα δεν έθιγε καθόλου τη Μάγισσα αλλά την ενημέρωνε για την άποψή μου σχετικά με τη συγκεκριμένη ανάρτησή της. Τίποτα παραπάνω από αυτό. Ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή