Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

"ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ" ΚΑΙ "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ"

Ο alpha αποφάσισε φέτος να εντάξει στο πρόγραμμα του την ελληνική μυθοπλασία, αλλά νομίζοντας ότι θα κερδίσει θετικές εντυπώσεις με αυτό, κάνει λάθος, αφού τα δύο σίριαλ που έβγαλε είναι από μέτρια έως χάλια. Δεν αρκεί δηλαδή ένα κανάλι να έχει σίριαλ για να αποσπά θετικές κριτικές από τους δημοσιογράφους και το κοινό, επειδή έχει ελληνικές παραγωγές ή επειδή δίνει δουλειά σε ηθοποιούς. Γιατί κάλλιστα μπορεί ένα κανάλι να κάνει 5-6 ή και παραπάνω σίριαλ με πολύ χαμηλό budget, με σενάριο γραμμένο στο πόδι και με όλες τις σκηνές γυρισμένες σε ένα κακόγουστο στούντιο (όπως ήταν δηλαδή τα περισσότερα σίριαλ τη δεκεατία του '90, εξού και η ποσότητα). Αν είναι να κάνεις σίριαλ και θες να κάνει νούμερα (πρωτεύον για ένα κανάλι) αλλά να αποσπά και θετικές κριτικές, πρέπει και να βάλεις το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη και να πάρεις τους καλύτερους συντελεστές και κυρίως να προσπαθήσεις να δώσεις κάτι πολύ καλό και ξεχωριστό. Ο κόσμος έχει γίνει πια απαιτητικός και ειδικότερα οι μικρότεροι τηλεθεατές.
Η "Μουρμούρα" έχει αποσπάσει θετικές κριτικές και κάνει σχετικά καλή τηλεθέαση. Παίζουν καλοί και γνωστοί κωμικοί ηθοποιοί και είναι μια σειρά που μπορείς να κάτσεις να δεις ένα βράδυ αν δεν έχεις τι άλλο να κάνεις. Ωστόσο, δεν παύει να είναι μια κλασική ελληνική κωμική σειρά, γυρισμένη εξολοκλήρου σε ένα στούντιο, με ατάκες που ξεχειλίζουν από στερεότυπα και κλισέ, με πολλές υστερικές ερμηνείες, με ρόλους που δεν είναι οι πλέον συμπαθητικοί.
Το "Δια ταύτα" μοιάζει με κακέκτυπο των "Δέκα μικρών μήτσων". Μια τηλεόραση που τότε έμοιαζε ενδιαφέρουσα έως και συναρπαστική για τα τότε δεδομένα, που τώρα όμως δεν έχει καμιά θέση και αξία. Οι ερμηνείες είναι ξεχαρβαλωμένες, ανέμπνευστες. Οι ρόλοι είναι κάτι πολύ χειρότερα από καρικατούρες. Οι ηθοποιοί, όλοι πολύ γνωστοί κωμικοί, μοιάζει λες και έκαναν ένα διάλειμμα από τις άλλες τους υποχρεώσεις και είπαν να κάνουν τη χάρη στο φίλο τους το Λάκη Λαζόπουλο, με ένα πέρασμα από το σίριαλ. Κακή επιλογή, γιατί ακόμα και αυτό το guest που κάνουν, είναι ικανό να τους κάνει αντιπαθείς στο κοινό. Άλλωστε είναι φανερό ότι με τόσο κακό σενάριο, πώς μπορείς να δώσεις καλή ερμηνεία και να κάνεις το κοινό να γελάσει; Η συγκεκριμένη σειρά, δυστυχώς, μοιάζει να προσπαθεί να σώσει μια τηλεόραση που δεν έχει θέση πια στη σημερινή εποχή και εκθέτει και τον δημιουργό της, το Λάκη Λαζόπουλο, αλλά και τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές της, που έχουν αποκτήσει πολλούς φαν με την πορεία τους στη μικρή οθόνη, αλλά τώρα δείχνουν τόσο ξεπερασμένοι.
Ο Τζώνη Καλημέρης ήταν καλεσμένος προχθές στην Μενεγάκη και παρότι στην αρχή εκθείαζε (;) το μέγκα για τις πολύ καλές επιλογές του στην ελληνική μυθοπλασία και τον αντ1 που φέτος είναι ο κυρίαρχος στα τηλεοπτικά πράγματα, είπε ότι παρόλα αυτά είναι η χρονιά του άλφα η φετινή, επειδή συνδυάζει και live εκπομπές όταν οι άλλοι έχουν επαναλήψεις (ναι αλλά τι είδους εκπομπές και δεν είπε ότι δεν έχει πρόγραμμα ζωντανό το πρωί και το μεσημέρι) και μυθοπλασία (2 σίριαλ μόνο και αυτά κάκιστα...). Λυπάμαι, αλλά αυτή δεν είναι η χρονιά του άλφα. Το αντίθετο. Είναι ο χαμένος τηλεοπτικά φέτος ο άλφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου