Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΤ1

Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν χθές στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας χιλιάδες Ελληνίδες γιαγιάδες, διαμαρτυρόμενες για μια ακόμα απότομη διακοπή τούρκικου σίριαλ από τον ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου, που έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές έντονες αντιδράσεις με τον άστατο προγραμματισμό του, αυτή τη φορά έκοψε την τούρκικη σαπουνόπερα "Χατιρλά". Δεν είναι ούτε 20 επεισόδια που προβλήθηκαν και το σίριαλ εξαφανίστηκε χωρίς καμία προειδοποίηση από τους δέκτες. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η Ένωση Ελληνίδων Γιαγιάδων Τηλεθεατριών, η κίνηση αυτή ήταν κερασάκι στην τούρτα, αφού είχε προηγηθεί η αλλαγή στο όνομα από "Απαγορευμένη αγάπη" σε "Hatirla", που προκάλεσε σύγχυση αλλά και απανωτά εγκεφαλικά σε χιλιάδες γιαγιάδες σε όλη τη χώρα. "Δε φτάνει που καλά-καλά δεν εμπεδώσαμε την αλλαγή στον τίτλο, το έκοψαν κιόλας. Έλεος!" δήλωσε αγανακτισμένη η πρόεδρος της Ένωσης και συνέχισε "Απαιτούμε ο κ. Λάτσιος να ακούσει τη μαζική οργή όλων εμάς και να βγει να δώσει μια απάντηση, έστω ένα συγγνώμη".

Οι γιαγιάδες ξεκίνησαν από το Σύνταγμα και ενωμένες, μια γροθιά, κατά χιλιάδες, κινήθηκαν προς Ομόνοια. Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο παρέμειναν κλειστοί για πολλές ώρες και επικράτησε κομφούζιο αφού έκλεισαν και σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομία ήταν σε συνεχή επιφυλακή. Οι γιαγιάδες κρατούσαν πανό που ανέγραφαν : "ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1" και "ΜΑΣ ΚΟΨΑΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ!!", "ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΤΣΙΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ" ενώ φώναζαν συνθήματα όπως "ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ!" "ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑΓΙΑ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ" και "ΑΝΤ1 ΑΝΤ1 ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ".

Όπως ήταν αναμενόμενο, το συμβάν κέρδισε το ενδιαφέρον των ξένων ειδησεογραφικών ΜΜΕ. Πολλές μεγάλες ξένες εφημερίδες έγραψαν για το γεγονός. Στο πρωτοσέλιδο των New York Times διαβάζουμε τον τίτλο : "Χιλιάδες Ελληνίδες γιαγιάδες στο δρόμο διαμαρτυρόμενες για το κόψιμο τούρκικης σαπουνόπερας".

Για καλή τύχη, αυτή τη φορά δε σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των γιαγιάδων και της αστυνομίας. Μέχρι στιγμής, ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1, Γιάννης Λάτσιος, δεν έχει δώσει επίσημη απάντηση. Πάντως, σύμφωνα με πηγές, το κανάλι δεν πρόκειται να επαναφέρει τη σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου