Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

mag quotes (οικονομικη κριση)

"Μια κριση του μεγεθους της σημερινης δεν μπορει ποτε να ειναι μονον οικονομικη. Στην Ελλαδα τουλαχιστον, στο βαθος των πραγματων δεν ειναι μονο οικονομικη. Βεβαιως εχει οικονομικη διασταση. Ομως, το ζητημα εδω δεν ηταν οτι φτιαχτηκαν πολλα σπιτια και δεν πουλιουνται. Καπου αλλου βρισκεται η αιτια, αλλα εκει δεν την αναζηταμε, γιατι δεν μας συμφερει, δεν μπορουμε να διαχειριστουμε τα ερωτηματα. Εγω το λεω και ξαφνιαζονται οι φιλοι μου, οτι το προβλημα μας σημερα δεν ειναι οικονομικο, ειναι πρωτιστως κοινωνικο και πολιτιστικο".
Αδαμαντιος Πεπελασης, καθηγητης Οικονομικων, ΜΟΝΟ

"Ευχομαστε οι δυσκολες συνθηκες που ολοι βιωνουμε να μας κανουν πιο ανθρωπινους, πιο αληθινους και πιο δεκτικους σε νεες ιδεες. Να ξεφυγουμε απο το "εγω" και να βιωσουμε το "εμεις".
Συλλογος Εν Δυναμει, Glow

"(Ευχομαι για το 2012) η κριση να αφυπνισει τις απεριοριστες, αλλα κοιμωμενες δυναμεις του Νεοελληνα. Να αρχισουμε να βλεπουμε ή να πιστεψουμε οτι το βλεπουμε αυτο που ειναι μπροστα μας".
Παυλος Ευμορφιδης, ιδρυτης COCO-MAT, Glow

"Ιδιαιτερα σημερα, καθε επιχειρηση με πραξεις ευθυνης και αλληλεγγυης επιβαλλεται να στεκεται διπλα στο κοινωνικο συνολο".
Βασιλικη Αδαμιδου, διευθυντρια Επικοινωνιας και Δημοσιων Σχεσεων, Lidl Hellas, Glow

"Η κριση δεν ειναι για να την κοιταζεις με τα κιαλια. Ή μενεις στον καναπε και γκρινιαζεις γραφικοτατα ή μπαινεις στη φωτια και δινεις μαχες, ξεροντας οτι δεν θα εισαι μονος σου. Μετωπα εθελοντισμου, ομαδες πολιτισμου, προγραμματα "πρασινης" αναπτυξης και δικτυα αλληλεγγυης δημιουργουνται συνεχως και δρουν καθημερινα παντου, σε ολη την Ελλαδα. Ειναι ισως ενα απο τα πιο ενθαρρυντικα στοιχεια που γεννησε αυτη η δυσκολη κατασταση".
Ελλη Μπουμπουρη, Αθηνοραμα

"Η οικονομικη κριση δεν εκανε τιποτα αλλο απ' το να βγαλει στην επιφανεια ολες τις αλλες κρισεις που μαστιζουν τη ζωη μας. Τις υπαρξιακες, τις φιλικες, τις ερωτικες, τις επαγγελματικες...Τις κρισεις των σχεσεων, τις οικογενειακες, τις συνειδησιακες...".
Ευη Κυριακοπουλου, Ραδιοτηλεοραση

"Νομιζω οτι ο τιτλος της σειρας "Κλεμμενα ονειρα" θα ταιριαζε σε αυτο που περνανε οι νεοτερες γενιες. Ουσιαστικα μας στερουν το δικαιωμα να ονειρευτουμε και την ελπιδα να κανουμε κατι δικο μας. Στα πολυ νεοτερα παιδια μπαινει μια ταφοπλακα και σε μας που δουλευουμε εδω και μια δεκαετια λενε "αυτο που ζησατε τελειωσε". Πλεον ελπιζω μονο στη δυναμικη των νεων. Οσο περναει απο το χερι μας να αλλαξουμε την καθημερινοτητα μας, γιατι για τον κοσμο δεν ξερω αν ειναι εφικτο. Και ισως ενας ηγετης να εκανε τη διαφορα. Ισως θα ηταν καλυτερα να ειχαμε χρεοκοπησει και να διναμε ενα μηνυμα σε ολους, οπως τοτε που ενας μικρος λαος ειπε "οχι" στους Γερμανους. Ισως ομως να εχουμε αλλαξει και υποτασσομαστε ευκολα...".
Αλεξανδρος Μπουρδουμης, 7 ΜΕΡΕΣ TV

"Ειμαι απ' τους αισιοδοξους που πιστευουν οτι πιανοντας ολοι πατο, ολοι μαζι θα ανεβουμε παλι πανω σαν μια γροθια".
Σαββας Πουμπουρας, Τηλεκοντρολ

"Προσπαθω να μην το σκεφτομαι, αλλα με φοβιζουν ολα αυτα που ακουω οτι συμβαινουν. Οταν μαθαινω για παιδια που λιποθυμουν στα σχολεια απο ασιτια, για οικογενειες που δεν εχουν ενα πιατο φαγητο, πραγματικα στενοχωριεμαι παρα πολυ".
Αρτεμις Αστεριαδη, Τηλεθεατης

"Σε πολλες συζητησεις καποιοι μου λενε οτι ειμαι υπερμετρα αισιοδοξος. Δεν μπορω να μην ειμαι κυριοι, γιατι περα απο τις διαφορες συνομωσιολογικες και αλλες θεωριες που βρισκουν πεδιο αναπτυξης εν καιρω κρισης, η αποψη μου παντα ειναι οτι ο λαος ειναι ο κυριος ρυθμιστης της καταστασης".
Σταθης Παπαργυροπουλος, Burn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου