Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΜΠΛΟΓΚ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Αυτο ειναι ενα ρεπορταζ που διαβασα στο περιοδικο "Ταχυδρομος" (τευχος 550) για 4 Ελληνιδες μπλογκερ :

Μπλογκ στα προθυρα νευρικης κρισης

ΣΕΜΕΔΑΚΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΟΔΑΣ, ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΘΩΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΤΣ. Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΠΗΔΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚΙΝΓΚ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΠΛΟΓΚ, ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ
Ηλεκτρονικη διευθυνση :
http://fashionkotes.blogspot.com
Τιτλος μπλογκ : "High fashion kotes-elate na krajoume parea".
Θεμα : η απομυθοποιηση του κιτς με μια πιο αναλαφρη ματια στην ακολουθια της μοδας.
Τελευταια αναρτηση : "Oi giagiades olou tou kosmou mporoun na lene pws einai ta apolyta fashion icons".
Διαχειριστρια : Μαρια Μπ.

"Το μπλογκ μου ειναι ενας τροπος εκφρασης και χαλαρωσης μεσα σε ενα απαιτητικο 24ωρο. Παντα σημειωνα τις σκεψεις μου και απλα τωρα μπορω να τις διανθιζω με φωτογραφικο υλικο. Το επαγγελμα μου ειναι ηλεκτρολογος μηχανικος. Μολις φτανω στην εργασια μου, αποχωριζομαι τα ψηλοτακουνα για ενα ζευγαρι εργατικα μποτακια και φορμα. Παρακολουθω πολλα μπλογκ γιατι μου αρεσει να βλεπω τον κοσμο μεσα απο διαφορετικες οπτικες γωνιες. Η αληθεια ειναι πως δεν περιμενα να με διαβαζουν αλλοι περα απο γνωστους και φιλους. Τον τελευταιο καιρο ομως αυξανονται οι ανθρωποι που με παρακολουθουν. Ετσι, δεν θα χρειαστει να αναγκασω το συζυγο μου να δημιουργησει καμια εικοσαρια ψευτικα προφιλ για να πληθυνουν οι αναγνωστες μου! Θα ηθελα οι επισκεπτες μου να καταλαβουν το νοημα αυτου του μπλογκ. Δεν προβαλλω στερεοτυπα ή αρχετυπα. Προσπαθω να προσεγγιζω με χιουμοριστικο τροπο την καθημερινοτητα, που ειδικα τον τελευταιο καιρο εχει γινει πιο δυσκολη απο ποτε. Ενα προβλημα των ανθρωπων σημερα ειναι οτι παιρνουν τον εαυτο τους πολυ στα σοβαρα. Χαλαρωστε, βρε παιδια. Αλλωστε, οπως λεει και ο τιτλος του μπλογκ, ολοι εχουμε δικαιωμα στο κραξιμο!".

ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Ηλεκτρονικη διευθυνση :
http://www.weddingblog.gr
Θεμα μπλογκ : ο γαμος, οχι μονο ως τελετη, αλλα ως καθημερινοτητα
Τελευταια αναρτηση : "Ο καλος γαμος ειναι λαχειο. Κι αν σου κατσει;"
Διαχειριστρια : Μαρια Παπα

"Ηλικιακα δεν ανηκω στη γενια των ανθρωπων που μεγαλωσαν και οργανωσαν τη ζωη τους μεσω του Διαδικτυου. Παρ' ολ' αυτα, την τελευταια δεκαετια αναγκαστηκα να εκσυγχρονιστω λογω δουλειας, καθως συνεργαζομαι με μια πολυεθνικη που ειδικευεται στα μεσιτικα. Το ιστολογιο μου γεννηθηκε μεταξυ σοβαρου και αστειου μεσα απο μια καθημερινη συζητηση με εναν φιλο-που επι σειρα ετων με παρακολουθουσε να συμβουλευω γνωστους και συγγενεις για την οργανωση των γαμων και των βαφτισεων τους. Η εμπειρια αυτη με εβαλε στη διαδικασια να επισκεφτω αρκετους απο τους επαγγελματιες που ασχολουνται με την οργανωση του γαμου, να μελετησω τι συμβαινει εξω απο τη χωρα μας. Διαπιστωσα πως υπαρχουν περισσοτερες εναλλακτικες απο αυτες που νομιζουμε και οτι συχνα παρασυρομαστε απο την τρελα της επιδειξης και της σπαταλης, χωρις τελικα να εχουμε το αποτελεσμα που επιθυμουμε. Προς το παρον θελω να μεινω μακρια απο διαφημιστικα εσοδα και μπανερακια για να διατηρησω τον αυθορμητισμο και την ανεξαρτησια μου. Το πρωτο σχολιο που ελαβα ποτε απο ανωνυμο αναγνωστη συνοδευτηκε απο λυπη. Με χαρακτηρισε "υπερβολικα συναισθηματικη"-κατι που δεν θεωρω ασχημο-, αλλα ο τροπος που υποβληθηκε το σχολιο δεν ηταν θετικος. Ημουν καινουρια και σχεδον σκεφτηκα να τα παρατησω, οταν καποιος φιλος μου προτεινε να κανω αναζητηση με το ψευδωνυμο του σχολιαστη και ανακαλυψα οτι ειχε χομπι του να γκρινιαζει σε ιστολογους. Απο τοτε ακουω τις κριτικες, αλλα δεν αποθαρρυνομαι απο αυτες".

ΜΟΔΑ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ηλεκτρονικη διευθυνση :
http://toniafashiontour.blogspot.com
Τιτλος μπλογκ : "Tonia fashion tour".
Θεμα : ενα προσωπικο ημερολογιο με φωτογραφιες, κριτικες και νεα γυρω απο τη μοδα
Τελευταια αναρτηση : "Benetton forema (from 45 euros only 20!!!!!) kisses tonia".
Διαχειριστρια : Τονια Παπαμιχαλακοπουλου

"Πριν απο δυο χρονια περιπου κι ενω ψαχουλευα στο Internet για μικρα και χαριτωμενα νεα απο το χωρο της μοδας, επεσα πανω σε ξενα μπλογκ, οπου κοριτσια παρουσιαζαν το προσωπικο τους στυλ μεσω της καθημερινοτητας τους. Εντυπωσιαστηκα και αμεσως αναρωτηθηκα αν υπαρχουν αντιστοιχα ελληνικα. Ανακαλυψα περιπου πεντε με εξι και μετα απο λιγο αποφασισα να δημιουργησω το δικο μου. Στο μπλογκ μου γινεται μια περιηγηση στη μοδα μεσα απο τα δικα μου ματια και το δικο μου στυλ, που πιστευω ειναι φρεσκο και χαρουμενο αλλα καθολου στημενο. Αυτο που με συναρπαζει ειναι οτι καταγραφω το "τωρα", απαθανατιζω τη στιγμη και κανω αυθορμητες αναρτησεις χωρις να χανω χρονο. Παρουσιαζω το ντυσιμο μου σε καθε περισταση, τι φοραω στη δουλεια, στα ταξιδια, στις διακοπες ή οταν παω για καφε. Επισης, ενημερωνω τους μπλογκερ για τις νεες τασεις της μοδας, τονιζοντας οσα αρεσουν σ' εμενα προσωπικα, ενω πολλες φορες δειχνω παππουτσια, ρουχα και καλλυντικα που αγοραζω, με μικρες υποσημειωσεις για το αν τελικα εμεινα ευχαριστημενη. Τον τελευταιο καιρο η απηχηση των μπλογκερ εχει αυξηθει σημαντικα. Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι δεν εχω αντιμετωπισει και αρνητικα σχολια. Καποιοι θεωρουν οτι η θεματολογια του μπλογκ μου ειναι περιεργη, καποιοι με εχουν πει και "ψωνιο". Δεν πτοουμαι ομως, ισα-ισα που με ωθουν ακομη περισσοτερο να συνεχιζω τις αναρτησεις".

"ΚΕΝΤΑΕΙ" ΤΟ ΑΤΟΜΟ!
Ηλεκτρονικη διευθυνση :
http://porfiris.blogspot.com
Τιτλος μπλογκ : "Κλωθω".
Θεμα : χειροποιητα κεντηματα.
Τελευταια αναρτηση : "Ετοιμο και το σετακι με τα αγαπημενα μου νουφαρα! Τα εστρωσα σημερα κιολας για να τα καμαρωνω, αν και νομιζω πως θα ταιριαζει καλυτερα το χειμωνα".
Διαχειριστρια : Μαρια Αναργυρου

"Η πρωταρχικη μου σκεψη για τη δημιουργια του μπλογκ ηταν η επιθυμια να γινω κοινωνος, ιδιαιτερα σε νεα ατομα, των γνωσεων και των εμπειριων που απεκτησα μετα απο 23 χρονια ενασχολησης με την ενδυματολογια. την κεντητικη και την κατασκευη παραδοσιακης φορεσιας. Να βαλω ενα λιθαρακι ωστε να κρατηθει ζωντανη η τεχνη του χειροποιητου. Επισης θελω να δειξω, σε πεισμα των κοινωνικων στερεοτυπων, πως οι γυναικες που ασχολουνται με τις συγκεκριμενς τεχνες δεν υστερουν σε μορφωση ουτε ζουν σε ενα διαφορετικο κοσμο. Εξαλλου, το 60% των μαθητριων μου ειναι κατοχοι πανεπιστημιακων πτυχιων. Η θεματολογια του μπλογκ μου εχει αμεση σχεση με τις σπουδες μου αλλα και την εργασια μου, καθως εργαζομαι ως επιμορφωτρια στη ΝΕΛΕ Κορινθιας, διδασκοντας το μαθημα της κατασκευης της παραδοσιακης φορεσιας. Ειμαι φανατικη αναγνωστρια αρκετων και διαφορετικων μπλογκ. Μεσα απο τη δραστηριοτητα μου εχω γνωρισει εξαιρετικα ατομα απο την Ελλαδα αλλα και απο το εξωτερικο. Με στεναχωρει βαθυτατα οταν ζητω απο ηλικιωμενα ατομα να μου δειξουν μια τεχνικη και αρνουνται. Θεωρω πως οφειλουμε να μεταδιδουμε τις γνωσεις μας!".

3 σχόλια:

  1. telika ontws o andras mou dn ekane panw apo 10 pseftika profil!
    looool!se eyxaristw gia thn dhmosieysh!!kalws hr8es sto kotetsaki mou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια για το καταπληκτικό αυτο blog.
    Keep writing...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι γεγονός πως οι γυναίκες blogger είναι πολύ δραστήριες και έχουν κατά τεκμήριο επιτυχημένα blogs, λόγω της αμεσότητάς τους στην επικοινωνία. Τα παραπάνω είναι όντως τέτοια παραδείγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή