Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

FACEBOOK-ΙΤΣΕΣ

Δεν ξερω αν το ξερετε αλλα περυσι το Καλοκαιρι ειχε κυκλοφορησει στα περιπτερα ενα περιοδικο που λεγοταν "Facebook girl". Το αγορασα απο περιεργεια και αναρωτηθηκα γιατι δεν υπηρχε και αντιστοιχο για αγορια. Σκεφτηκα οτι ειναι καλη ιδεα, ενα περιοδικο για το διασημο social network. Το facebook εχει γινει πλεον αναποσπαστο κομματι της καθημερινοτητας πολλων ατομων, ειδικα νεων. Τελικα το περιοδικο αυτο εβγαλε ενα τευχος μονο και μετα εξαφανιστηκε.
Παραθετω μερικες ειδησεις και τρελα περιστατικα απο τον κοσμο του facebook που διαβασα στο περιοδικο αυτο :

Αν δεν παινεψεις το σπιτι σου, θα πεσει να σε...μηνυσει!

Η Amanda Bonnen απο το Σικαγο, δεν ειχε ιδεα που εμπλεκε οταν αρχισε να περιγραφει στο Facebook πως το διαμερισμα στο οποιο διεμενε, ηταν μουχλιασμενο. Οι ιδιοκτητες ενημερωθηκαν για το συγκεκριμενο δημοσιευμα της και, τελικα, εκαναν μηνυση εναντιον της για δυσφημιση και δημοσιευση ψευδων στοιχειων και κακοβουλων σχολιων! Ετσι, ξεκινησε μια δικαστικη διαμαχη που ουτε καν φανταζοταν λιγες μερες πριν, ζητωντας της μαλιστα 50.000 δολαρια ως αποζημιωση. Ευτυχως, ενας δικαστης απερριψε την αγωγη, θεωρωντας πως ηταν απλα σχολια και μαλιστα ιδιαιτερα ασαφη οσα ειχαν ειπωθει για το εν λογω διαμερισμα. Παρα τριχα!

Facebook στο γραφειο

Μετα απο μια δυσκολη μερα στη δουλεια, η Kimberley Swann μπηκε στο Facebook για να εκτονωθει απο την πιεση και την ενταση της εργασιας και να χαλαρωσει. Εκει, ομως, εκανε το λαθος να αλλαξει την κατασταση της στο προφιλ και να γραψει ποσο "βαρετη" ηταν η δουλεια της. Την επομενη, λοιπον, εβδομαδα την καλεσε ο διευθυντης της για να την ενημερωσει πως οι υπηρεσιες της δεν ειναι πλεον απαραιτητες! Το περιστατικο αυτο, βεβαια, οδηγησε σε καταγγελιες οτι οι εταιρειες χρησιμοποιουν το Facebook για να "κατασκοπευουν" τους υπαλληλους τους και, φυσικα, δικαιωθηκαν οι υπαλληλοι, αναγκαζοντας τις επιχειρησεις να "κλεινουν τα ματια" σε τετοιου ειδους αναρτησεις.

Διευθυντης στο Facebook;

Ειναι ρισκο να γινεσαι φιλος με το διευθυντη σου για πολλους λογους, οπως μας υπενθυμιζει το περιστατικο που ακολουθει. Εχει να κανει με μια εργαζομενη, μια συνηθισμενη κοπελα, που ειναι γνωστη ως Lindsay. Η δυστυχη, προφανως, ξεχασε οτι ηταν φιλη με το αφεντικο της στο Facebook. Ετσι, οταν ενημερωσε το status της για να διαμαρτυρηθει για το αφεντικο της, "στολιζοντας" τον με ομορφα επιθετα και χαρακτηρισμους...ναι, ναι, καλα καταλαβατε...το ειδε και εκεινος! Ο ιδιος, φυσικα, της απαντησε αναρτωντας ενα μηνυμα στον τοιχο της! Της εγραψε πως δεν ηταν απαραιτητο να ελθει ξανα στη δουλεια της και πως απλα θα επρεπε να περασει μια μερα να παρει τα προσωπικα της αντικειμενα!

Κοπανα "αλα Facebook"

Αλλη μια περιπτωση απολυσης εξαιτιας του Facebook απο αετοματηδες εργοδοτες σε μια εταιρεια στην Ελβετια. Απολυθηκε μια εργαζομενη γραφειου, αφου παρατηρηθηκε οτι ειχε ενημερωθει το status της στο Facebook, ενω ειχε ζητησει να μην παει στο γραφειο εκεινη τη μερα λογω ασθενειας και υποτιθεται οτι ηταν πολυ αρρωστη για να χρησιμοποιησει υπολογιστη. Η κυρια ειπε οτι επασχε απο ημικρανιες και επρεπε να βρισκεται σε ενα σκοτεινο δωματιο, καθως αν εργαζοταν μπροστα σε ενα υπολογιστη, θα επιδεινωνοταν πολυ η κατασταση της. Δυστυχως για εκεινη οταν η εταιρεια της ανακαλυψε οτι ειχε ενημερωθει προσφατα το προφιλ της στο Facebook, αποφανθηκε οτι πλεον δεν ειναι αξια εμπιστοσυνης και την απαλλαξαν απο τα καθηκοντα της. Η γυναικα, απο την πλευρα της, ισχυριστηκε οτι ειχε προσβαση στο Internet απο το iPhone της, οσο βρισκοταν στο κρεβατι. Η ιδια επισης κατηγορησε την εταιρεια πως ειχε δημιουργησει ενα ψευτικο προφιλ στο Facebook για να την προσεγγισει και να ελεγχει τις δραστηριοτητες της απευθειας.

Ενας ειλικρινης πολιτικος!

Ο Stuart MacLennan, που ειχε εκλεγει στο Moray της Σκωτιας, εγραφε στο Διαδικτυο ασχημα λογια για τους συντοπιτες του, με προσβλητικους και ασεβεις χαρακτηρισμους. Για ολα αυτα που ειχαν καταγραφει ενημερωθηκαν οι πολιτικοι αντιπαλοι του βουλευτες, συμπεριλαμβανομενων υψηλα ισταμενων στην κυβερνηση. Παροτι οι περισσοτερες απο τις παρατηρησεις-σχολια ειχαν γινει πριν απο την επιλογη του να θεσει υποψηφιοτητα για το κοινοβουλιο, η αναταραχη που προεκυψε ειναι μια επικαιρη υπενθυμιση του οτι ολα οσα εχουν γραφτει, ακομη και αν τα αποσυρεις, ειναι μονιμα και παντα σε ακολουθουν στο Internet. Φυσικα, ειναι περιττο να αναφερουμε ποια ηταν η τυχη του συγκεκριμενου πολιτικου απο εκει και περα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου