Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK!

Αυτες ειναι οι δεκα εντολες του Facebook, πραγματα δηλαδη που δεν θα πρεπει να κανετε στο λογαριασμο σας, τα οποια απωθουν και εκνευριζουν τους αλλους, οπως τα διαβασα στο περιοδικο "Facebook girl" :

1.Ου στειλεις "ανοητα" δωρα που δεν εχουν κανενα αντικρισμα στον πραγματικο κοσμο, π.χ. gifts και requests απο διαφορα παιχνιδια, οπως το Mafia Wars, Farmville, Fishville, Poker και αλλα. Ας υποθεσουμε πως στελνεις δωρο απο το Poker μαρκες : για σκεφτειτε, μπορει καποιος να εξαργυρωσει τα $20.000 που του στελνετε; ΟΧΙ!

2.Ου πρηξεις για το κατοικιδιο σου! Δεν χρειαζεται να ανεβαζεις συνεχως φωτογραφιες του και να δειχνεις διαρκως ποσο γλυκουλινι ειναι. Να το κανεις μια φορα, OK, ισως ειναι γλυκο, και το πιο πιθανο ειναι να δημιουργησεις νεες φιλιες και συμπαθειες στο Διαδικτυο και ισως "ριξεις" καποιο ομορφο, φιλοζωο αγορακι! Φαντασου, ομως, να ειναι το μονο νεο που ποσταρεις και συνεχως στην αρχικη σελιδα των φιλων σου να ειναι το σκυλακι σου ή το γατακι σου : το πιο πιθανο ειναι να σε περασουν για αντικοινωνικο, χωρις καμια αλλη ασχολια στη ζωη σου.

3.Ου καταγραψεις καθε λεπτομερεια απο τα Facebook games σου στο news feed. Δεν μας νοιαζει αν εσωσες μια παπια, αν εχτισες εναν σταβλο, αν αγορασες ενα χρυσο ψαρι ή αν η ομαδα σου επιασε μια επικινδυνη συμμορια!

4.Ου δεχτεις καθε αιτημα χωρις δευτερη σκεψη. Σκεφτειτε πως μεσα σε αυτους τους αγνωστους ισως ειναι καποιος πρωην σας, καποιος συγγενης σας ή καποιος "ασπονδος" φιλος που ισως μαθει καποια πραγματα που δεν πρεπει ή που δεν θελετε.

5.Ου γραψεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Ειναι κουραστικο, αγενες και σημαινει οτι φωναζεις!

6.Ου γλειψεις. Μπορει να σου φανει καλη ιδεα να αποδεχεσαι αιτηματα φιλιας συνεργατων ή να στελνεις αιτηματα σε ανωτερους, ακομη και στο διευθυντη. Θα μαθουν τα παντα, κατι που δεν θελεις! Οσο καλη σχεση και να εχεις με τους συναδελφους σου, καποια πραγματα ποτε δεν πρεπει να μαθαινονται. Δεν ειναι αναγκη να δει ο προισταμενος σου πως το προηγουμενο βραδυ ησουν ανεβασμενη πανω στο τραπεζι στο Βερτη και γι' αυτο το λογο δεν μπορεις να συγκεντρωθεις στη δουλεια!

7.Ου βγαλεις απωθημενα σε Τοιχο ή Κατασταση. Μην τρελαινεσαι και μη λες ο,τι σου ερχεται στο μυαλο πανω στα νευρα σου : δεν υπαρχει κανεις να σε βγαλει απο τη δυσκολη θεση και να σου πει ποτε πρεπει να σταματησεις να γραφεις αυτο που ΔΕΝ πρεπει. Προσεκτικα...γιατι ισως βρεθεις στη δυσαρεστη θεση να χασεις ατομα που δεν θελεις, αν πετας συνεχως σποντες.

8.Ου παρενοχλησεις με συνεχομενα αιτηματα για να παιξουν και οι φιλοι σου τα παιχνιδια με τα οποια εχεις "κολλησει". Μη ζητας συνεχως "βοηθεια" για να ανεβεις επιπεδο (εκτος κι αν ειναι κι αυτοι κολλημενοι, φυσικα!).

9.Ου λυσσαξεις στο "ταγκαρισμα". Καποιοι εξυπνακηδες επισημαινουν οποια φωτογραφια μπορεις να φανταστεις και, φυσικα, οποια δεν θελεις ποτε να εμφανιστει στο προφιλ σου και κυριως στην αρχικη σελιδα των αλλων. Πριν, λοιπον, κανεις κατι τετοιο σκεψου ή ελα στη θεση των αλλων. Θα ηθελες ποτε να ανεβει φωτογραφια απο το πρωινο ξυπνημα ή απο την εποχη που ειχες 20 κιλα παραπανω;

10.Ου παρεξηγησεις τους φιλους για...γιατρους! Δεν ειναι δυνατον καθε μερα να βλεπουμε στην κατασταση σου πως εχεις πονοκεφαλο, πως ποναει το δοντι σου ή πως εσπασες το χερι σου και ολο το βραδυ επαιρνες χαπια...Εχουμε και εμεις δικα μας προβληματα, μη μας τρελαινεις με τα δικα σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου