Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΛΑΛΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ


Ο τηλεοπτικος συντακτης Νικος Βουλαλας που γραφει στο περιοδικο "Αθηνοραμα" σχολιασε με αρνητικο τροπο την καμπανια των Ραδιο Αρβυλα για καταργηση των greeklish. Με σκληρα λογια γραφει οτι αυτη η κινηση ειναι υποκριτικη ενω κακοχαρακτηριζει και τους ιδιους και την εκπομπη τους.
Διαβαστε τι εγραψε :

"I elliniki glossa den kindinevei apo ta greeklish! Κινδυνευει περισσοτερο απο αυτους που βομβαρδιζουν το κοινο με την υποκουλτουρα της τηλεορασης, σχολιαζοντας το στιγμιαιο και το τιποτα με γλωσσα και υφος φραπε φιλοσοφιας. Αφηστε τα παιδια να γραφουν οπως θελουν, αλλα προτρεψτε τα να ανοιξουν κανα βιβλιο και να διαβαζουν καμια ιστοσελιδα της προκοπης, αντι να βλεπουν στο YouTube βιντεακια με σκυλους που κανουν σερφ. Η καμπανια για την καταργηση των greeklish (γιατι δεν γραφτηκαν "γκρικλις" στο δελτιο Τυπου...) προς διασωση της ελληνικης γλωσσας ειναι αλλο ενα αλλοθι, οπως η κοινωνικη ευαισθητοποιηση της Μεγαλης Εβδομαδας, για δηθεν αντισυμβατικους ανθρωπους, που θα επρεπε να θυμουνται ποσο <<αποδοτικη>> (και γελοια) ηταν στη δεκαετια του 1980 η αναγραφη με ελληνικους χαρακτηρες των τραγουδιων στους δισκους".

Διακρινω μια μικρη εμπαθεια...Νομιζω πως η προθεση των Ραδιο Αρβυλα ηταν ειλικρινης και περνουσε ενα θετικο μηνυμα...Δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο του κυριου Βουλαλα, απλα πιστευω οτι αντιπαθει τους Αρβυλα και βρισκει αφορμη να τους την πει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου