Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

11+1 ΓΙΑ ΤΟ 2011

Μπορει το 2011 να εχει μπει για τα καλα, ωστοσο ακομα και τωρα μπορουμε να κανουμε μια νεα αρχη στη ζωη μας. Δεν χρειαζεται οπωσδηποτε να ειναι 1η του Γεναρη. Στο περιοδικο Chillout (Ιανουαριος-Φεβρουαριος 2011) η αρχισυντακτρια Χρυσα Πλιατσικα γραφει στο editorial 11+1 προτασεις για τη νεα χρονια. Ιδου :

1.Πετα πραγματα που δεν εχεις χρησιμοποιησει πανω απο μια φορα τον προηγουμενο χρονο. Ανοιγουμε χωρο για καινουργια πραγματα, ξεκολλαμε απο το παρελθον.

2.Μαθαινουμε να λεμε οχι σε ασκοπες εξοδους, οχι μονο λογω οικονομικης κρισης αλλα και ψυχικης υγειας. Κανεις δε χρειαζεται να περναει μετρια.

3.Αξιολογησε τους ανθρωπους διπλα σου. Κρατα αυτους που σε κανουν χαρουμενο και ξερεις οτι θα ειναι διπλα σου ο,τι και να γινει.

4.Βαλε προτεραιοτητες στη ζωη σου. Απο το θεμα της σχολης, της δουλειας, των φιλων που βγαινεις. Δε χωρανε ολα σε μια βδομαδα.

5.Κανε αυτοκριτικη, βρες ενα χαρακτηριστικο που σε ενοχλει, πρωτα απ' ολα εσενα, και προσπαθησε να το αλλαξεις. Καθε χρονο πρεπει να γινομαστε καλυτεροι. Αυτο δε σημαινει πως αλλαζουμε, απλως βελτιωνομαστε.

6.Χασου απο ολους μια δυο μερες. Απενεργοποιησε το λογαριασμο του Facebook και απλα περασε μια ηρεμη μερα με τον εαυτο σου. Η εμπειρια ειναι διδακτικη και αναζωογονητικη.

7.Αν δεν εισαι εγωιστης, κοιτα και λιγο τον εαυτο σου, καλο ειναι να βοηθας τους αλλους, αλλα υπαρχουν και ορια. Αν εισαι εγωιστης, κοιτα και λιγο τους αλλους. Οσοι κοιτανε μονο τον εαυτο τους, μενουν στο τελος μονοι τους.

8.Μην αφηνεις καμια μερα να περναει ετσι. Αν εχεις χασει καποιον, ξερεις οτι ολα μπορουν να συμβουν απο τη μια στιγμη στην αλλη, οποτε ξερεις πως να μη σκορπας τα δευτερολεπτα. Αν δεν εχεις χασει, ρωτα καποιον που εχει χασει, για να μαθεις τη σημασια του δευτερολεπτου.

9.Δοκιμασε να κανεις κατι που στο παρελθον ελεγες : "Εγω; Ποτε!". Με ολα αυτα που γινονται γυρω μας γιατι να εχεις κολληματα;

10. Φετος μαθε να μην εισαι αχαριστος. Αυτο που μας γεμιζει, να ξερεις, δεν ειναι να παιρνουμε, αλλα να δινουμε. Γιατι, οταν παιρνεις μονο, γινεσαι απληστος και ποτε τα πολλα δεν ειναι αρκετα. Οταν δινεις ακομα και λιγα, νιωθεις γεματος κι ευτυχισμενος.

11.Το 2011 ερωτευσου χωρις συμβιβασμους, αν αυτο ειναι εφικτο. Το 11 στο τελος ειναι ξεκαθαρο. Θελει δυο, για να συμπληρωσουν την εξισωση 1+1=2

+1 Μαθε να χαμογελας και να παραμενεις ετσι τις περισσοτερες ωρες της ημερας. Θα δεις οτι τα πραγματα πανε καλυτερα τοτε. Αλλωστε, κανεις δεν αξιζει το δακρυ σου, ουτε καν στο μουρτζουφλιασμενο προσωπο σου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου