Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η cynical (http://e-cynical.blogspot.com/) γραφει παντα εμπεριστατωμενα και αξιολογα κειμενα κοινωνικου προβληματισμου.Σε προηγουμενο ποστ της αναφερεται στο θεμα της λαθρομεταναστευσης στην Ελλαδα.
Συμφωνα με μελετη που μας παραθετει, οι αλλοδαποι που διαμενουν παρανομα στη χωρα μας ειναι μεταξυ 172,250 και 209,402, εκ των οποιων οι 71,232 ειναι Αλβανοι, δηλ. το 68%.
Για τη blogger οι Αλβανοι δεν αποτελουν προβλημα γιατι οπως αιτιολογει οι μισοι απο αυτους πηγαινοερχονται στη χωρα εκτελωντας εποχιακες εργασιες, οι περισσοτεροι εχουν ηδη συγγενεις που μενουν και εργαζονται μονιμα εδω, η Αλβανια στο μελλον θα αναπτυχθει οικονομικα και τελος ο πληθυσμος της Αλβανιας ειναι σχετικα μικρος.
Εστιαζει λοιπον το προβλημα στους 30,ο00 απο το Ιρακ, το Ιραν, το Αφγανισταν κτλ.Η λυση δε βρισκεται ουτε στην απελαση τους ουτε στο να ανοιξουν τα συνορα.Επισης η προωθηση απο μερους μας της οικονομικης αναπτυξης των χωρων τους ειναι ανεφικτη (δε μας περισσευουν για να δινουμε στους αλλους). Για την blogger 30,000 αλλοδαποι δεν ειναι τοσο μεγαλος αριθμος.Αυτο που χρειαζεται ειναι μια αποτελεσματικη μεταναστευτικη πολιτικη.Ποια θα ειναι ομως αυτη, ειναι κατι που και η ιδια αναρωτιεται.
Με αφορμη αυτο ποστ, να αναφερθουμε στα επεισοδια που εκτυλιχθηκαν την Παρασκευη στο κεντρο της Αθηνας.1500 περιπου μεταναστες συγκεντρωθηκαν και εκαναν πορεια προς τη Βουλη.Αφορμη αποτελεσε η καταγγελια δυο Συριων οτι κατα τη διαρκεια ελεγχου στην πλατεια Βικτωριας την Τεταρτη, αστυνομικος τους εσκισε το αποσπασμα του Κορανιου που εχουν πανω τους.Η αστυνομια πραγματοποιησε 40 συλληψεις και τουλαχιστον 30 προσαγωγες υποπτων.Πρεπει να μας προβληματισει η συμπεριφορα της αστυνομιας απεναντι σε αυτους τους ανθρωπους και πρεπει να αναρωτηθουμε γιατι στη Βρετανια εγιναν διαδηλωσεις ακραιων μουσουλμανων και δεν ειχαν επεισοδια, ενω στην Ελλαδα μια αντιστοιχη διαμαρτυρια κατεληξε με σπασιματα και φωτιες.
Οι λαθρομεταναστες στη χωρα μας αποτελουν πραγματικοτητα και πρεπει να βρουμε τροπους ωστε να ενταχθουν στην κοινωνια μας και να γινουν υγιη μελη αυτης.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα Blogosphere,

    χθες το απογευμα παρακολουθησα μια εκπομπη στη ΝΕΤ σχετικα με το προβλημα της λαθρο-μεταναστευσης. Ηταν διαφοροι καλεσμενοι οπως ο ΓΓ του Υπ Δημ. ταξεως, μπορει και του Εσωτερικων, καθώς και ο προεδρος του Ινστ. Μεταναστευτ. πολιτικης (σε βιντεο).

    Τι συγκρατησα;
    1. Οτι δεν θα γινουν περαιτερω νομιμοποιησεις. Εχουν ηδη νομιμοποιησει 550,000. Και οτι θα σταματησουν εδω.

    2. Οτι ολο το προβλημα το εστιαζουν στη συμπεριφορα της Τουρκιας που δεν τους δεχεται πισω, οπως οφειλει απο συνθηκες, καθως επισης και στις πρεσβειες των χωρων προελευσης τους που και αυτοι δεν συνεργαζονται.

    3. Οτι, η ευρωπαικη ενωση (προγραμμα FRONTEX), δεν κινειται προς επιλυση με ενισχυση της φυλαξης.

    4. Σημερα ακουγα τον ΓΑΠ, που και αυτος το εντοπιζει εκει το προβλημα, αφου φυσικα γινει προσεχτικη διαλογη για οσους δικαιουνται ασυλο.

    5. Οτι οι λαθρομεταναστες πρεπει να επαναπροωθηθουν σε 3 μηνες αφου συλληφθουν. Αυτο δεν συμβαινει συνηθως, οποτε τους αφηνουν ελευθερους, ωστε να αυτο-προωθηθουν στις χωρες τους, πραγμα που δεν συμβαινει.

    6. Αρκετοι δεν επιθυμουν ασυλο, διοτι δεν ερχονται για να μεινουν στην ελλαδα, αλλα κοιτουν με δουλεμπορους ή αλλιως να φυγουν προς Ιταλια.

    7. Οτι, αντικειμενικα η Ελλαδα δεν χωραει ολους οσοι ερχονται.

    8. Το προβλημα δεν ειναι προβλημα ενσωματωσης, αλλα επαναπροωθησης, δηλ. διωξιματος.

    κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή