Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

Οταν καθημερινα καταπιανεσαι με ενα θεμα, αναλυοντας το διεξοδικα και φλυαρωντας πανω σε αυτο, ειναι λογικο απο ενα σημειο και μετα να πεις και υπερβολες, να πεις πραγματα που απλα δεν ισχυουν και να γινεις λαικιστης και αφοριστικος.Ποσο μαλλον αν αυτο το θεμα εχει να κανει με πολιτικη.Ποιο ονομα σας ερχεται πρωτο στο μυαλο οταν ακουτε πολιτικος συντακτης; Του Πρετεντερη φυσικα που αρθρογραφει στο Βημα και ειναι και σχολιαστης στο πολιτικο δελτιο του Mega.
Ο Αλεκος Σταμου (http://alekos.blogspot.com/) αναφερεται σε αρθρο του στο κυριακατικο φυλλο, αρθρο που αποτελει χαρακτηριστικο παραδειγμα δημοσιογραφικου ατοπηματος.Κατηγορει τον Παπανδρεου οτι επιδιδεται στην σκανδαλολογια και οτι δεν μιλαει καθολου για την Οικονομια, την Παιδεια, την Υγεια, το Κρατος, το Ασφαλιστικο, την ευρωπαικη στρατηγικη.
Ο blogger απαντα με στοιχεια απο το site του κομματος, αποδεικνυοντας οτι ο προεδρος του Πασοκ εχει μιλησει για τα θεματα αυτα, αρκετες φορες τον τελευταιο καιρο.
Ειναι γνωστη η εμπαθεια που τρεφει ο Πρετεντερης στο προσωπο του Παπανδρεου.Αυτο ομως δεν ειναι αντικειμενικη δημοσιογραφια.
Σημειωση: Για να μπορει καποιος να κανει σχολια πανω στα αρθρα του Πρετεντερη και γενικα της εφημεριδας το Βημα, με την προοπτικη να τα δουν οι αρθρογραφοι και να απαντησουν ενδεχομενως σε αυτα, πρεπει να να γραφτει συνδρομητης στην υπηρεσια Βημα Premium, καταβαλλοντας το ποσο των 30 ευρω μηνιαιως.Η τακτικη αυτη αποδοκιμαστηκε απο τους bloggers.

1 σχόλιο:

  1. Ο Πρετεντέρης δεν παραπληροφορεί, λέει την γνώμη του. Εγω συχνότερα διαφωνώ μαζί του αλλά οφείλω να πω οτι είναι ένας δημοσιογράφος του γραπτού λόγου απο τούς καλύτερους που έχουμε. Πολύ συχνά βρίσκομαι να συμφωνώ απολύτως μαζί του (και μου κάνει και εντύπωση!). Λέω "αυτό, αν μπορούσα, θα τόγραφα κι΄εγώ". Δεν ξέρω αν του αρέσει ο Παπανδρέου ή όχι, αυτό το λέτε εσείς, αλλά είναι απόυτο δικαίωμά του να του αρέσει ή να μην του αρέσει.

    Τον κατηγορείτε οτι
    "Κατηγορει τον Παπανδρεου οτι επιδιδεται στην σκανδαλολογια και οτι δεν μιλαει καθολου για την Οικονομια, την Παιδεια, την Υγεια, το Κρατος, το Ασφαλιστικο, την ευρωπαικη στρατηγικη".

    Και του απαντάτε "με στοιχεια απο το site του κομματος, αποδεικνυοντας οτι ο προεδρος του Πασοκ εχει μιλησει για τα θεματα αυτα, αρκετες φορες τον τελευταιο καιρό".

    Δεν μπορούμε όμως όλοι να τρέχουμε στο site ενός κόμματος που, στο κάτω-κάτω, δεν είναι και το κόμμα που ψηφίζουμε, για να διαβάζουμε τι είπε ο Γιώργος στα Φάρσαλα ή στο Ναύπλιο, το Ηράκλειο ή την Λιβαδειά. Πολλά μας ζητάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή