Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Με τα σκανδαλα αλλα και την σκανδαλολογια να εχουν κατακλυσει τους τελευταιους μηνες τη χωρα μας, εχουμε ξεχασει οτι αποτελουν παγκοσμιο φαινομενο και δεν αφορα μονο τη διεφθαρμενη, πλην αγαπημενη μας πατριδα.Η διαφορα μας με τις αλλες χωρες; Ο τροπος αντιμετωπισης, το υποβαθρο και το μεγεθος αυτων, τοσο των σκανδαλων οσο και της σκανδαλολογιας.
Χαρακτηριστικο παραδειγμα η Αγγλια.Εκει περα ζει ο ελληνικης καταγωγης blogger του "Ειμαστε ακομη εδω" (http://eimasteakomaedo.blogspot.com/).Μας αναφερει παραδειγματα κατασπαταλησης δημοσιου χρηματος απο πολιτικους της Αγγλιας, η παρανομια των οποιων οταν εγινε αντιληπτη, τιμωρηθηκε με αποπομπη.Ο Πρωθυπουργος Gordon Brown δηλαδη μολις εμαθε τις κλεψιες τους, τους εστειλε στο σπιτι τους, οπως και οφειλε να κανει.Εδω περα τα σκανδαλα κουκουλωνονται, παραγραφονται και κλεινει και η Βουλη.Απο την αλλη, οι Αγγλοι δεν ειναι συνηθισμενοι, οπως μας λεει ο blogger, σε τετοιου ειδους συμπεριφορες, και δεν υπαρχει γενικευμενη διαφθορα, που υπαρχει στην Ελλαδα.Η ευκαιρια που ειχε το πολιτικο συστημα να κερδισει την εμπιστοσυνη των Ελληνων πολιτων με την παραδειγματικη τιμωρια του Παυλιδη, χαθηκε, επισημαινει.
Τετοιες συγκρισεις κανουν οι Ελληνες που ζουν στο εξωτερικο, σε χωρες που η λεξη διαφανεια δεν υπαρχει μονο σαν θεωρια, και μετα πως να γυρισουν πισω;

1 σχόλιο:

  1. Μα δεν παίρνει κάποιος την απόφαση να γυρίσει στη χώρα του ανάλογα με το βαθμό διαφθοράς. Άλλοι παράγοντες πιο προσωπικοί καθορίζουν μια τέτοια απόφαση.
    Αναμφίβολα βέβαια οι Έλληνες είμαστε περισσότερο απαθείς μπροστά σε τέτοια φαινόμενα εξαιτίας της συχνότητας και του κουκουλώματος. Δυστυχώς.
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή