Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1.ΤΟ YOU.GR ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΚΑ!

Απίστευτη διαφήμιση. Ο μικρός είναι μάγκας. Όταν κάποιος ψωνίζει από το διαδίκτυο και βρίσκει πολύ φτηνά προϊόντα μπορούμε να πούμε ότι είναι "μάγκας". Οι διαφημιστές εμπνέονται ξανά από την νεανική (ή βλαχοελληνική) αργκώ και παρουσιάζουν έναν μικρό "μάγκα", όπως είναι στο μυαλό μας ο μάγκας από τις παλιές εποχές. Με μουστάκι και κομπολόι. Από τις πιο έξυπνες διαφημίσεις που έχω δει τελευταία.

2.ΔΩΔΩΝΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙ- Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΣΑΤΙΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!

Μια ακόμα έξυπνη αλλά και ιδιαίτερη και ξεχωριστή διαφήμιση που παίζει εδώ και κάμποσο καιρό στην τηλεόραση. Ξεχωριστή και πρωτότυπη γιατί δεν μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό άλλη διαφήμιση που να σατιρίζει (και μάλιστα τόσο πετυχημένα) τις...διαφημίσεις. Όχι γενικά όμως τις διαφημίσεις, αλλά συγκεκριμένα τις διαφημίσεις γιαουρτιού! Αυτές που αψεγάδιαστες ξανθιές κοπέλες απολαμβάνουν σε slow motion το γιαούρτι, βάζοντας ηδονικά το κουτάλι ή τη φράουλα με το γιαούρτι στο στόμα τους. Η διαφήμιση βγαίνει σε 3 εκδοχές. Έχει πλάκα ότι σατιρίζεται ακόμα και ο τέλειος τρόπος ανοίγματος του γιαουρτιού! Σατιρίζεται ουσιαστικά η τελειότητα που χαρακτηρίζει τις διαφημίσεις και η υπερβολή στις διαφημίσεις με τα γιαούρτια που βλέπουμε τόσα χρόνια. Μπράβο σε αυτούς που σκέφτηκαν να το διακωμωδήσουν. Ήταν τολμηρό και έξυπνο. Και ίσως δείχνει ότι οι διαφημίσεις αφήνουν πίσω τη συνταγή της τελειότητας. Αλλαγή εποχής ίσως;

3.ΓΕΡΜΑΝΟΣ- ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

Μια γυναίκα μπαίνει σε ένα ταξί και ρωτάει τον ταξιτζή τι tablet να αγοράσει στον άντρα της...Ο ταξιτζής όμως είναι ένας μεροκαματιάρης που ούτε όρεξη έχει για πολλές κουβέντες (όπως πολλοί ταξιτζήδες) ούτε σκαμπάζει από τεχνολογία. Η γυναίκα εύχεται να ήταν εκεί κάποιος υπάλληλος του "Γερμανού" για να τη βοηθήσει. Μια έξυπνη διαφήμιση που θέλει να δείξει πόσο καλά γνωρίζουν τα θέματα τεχνολογίας οι υπάλληλοι του "Γερμανού" και πόσο εξυπηρετικοί είναι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου