Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

mag up and down

mag up

1.Μπορεί να είναι απαισιόδοξο και πικρό το κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη από το "Πεθαίνω σαν χώρα" που επιλέχθηκε για εξώφυλλο στη Lifo, τεύχος 299, αλλά μοιάζει με σπαρακτικό λόγο από τα βάθη της ψυχής ανθρώπου που βιώνει στα αλήθεια αυτή την εσωτερική κόλαση και μπορεί οι λέξεις να ξενίζουν και να πονάνε, αλλά η ανελέητη αυτή κατάθεση ψυχής μπορεί να συγκινήσει κάποιον. Άλλωστε είναι πρωτότυπη η κίνηση αυτή της Lifo να έχει για εξώφυλλο ένα κείμενο και μάλιστα ένα τέτοιο. 

2.Το πολύ ενδιαφέρον τεύχος 95, Ιούνιος 2012 του Homme, αφιερωμένο στην αντισυμβατικότητα και σε εκείνους που αψηφούν τους κανόνες - επειδή φτιάχνουν τους δικούς τους.

3.Το τεύχος 51, Μαιος 2012 του GK με τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Εξαιρείται η συνέντευξη του Θάνου Τζήμερου και το άρθρο για τη Χ.Α.

4.Η συνέντευξη της Δέσποινας Βανδή στο περιοδικό "Shape" για τα θετικά μηνύματα που περνάει στις γυναίκες.

5.Η ανδρική μόδα στο GK, τεύχος 51, Μαιος 2012

mag down

1.Σκεφτόμουν αν θα το βάλω στα mag up ή στα mag down. Μιλάω για το εξώφυλλο της Lifo, τεύχος 299 με το απόσπασμα του Δημητριάδη. Τελικά αποφάσισα να το βάλω και στα δυο. Γιατί down; Επειδή πρόκειται για ένα άκρως απαισιόδοξο κείμενο που προφανώς οι υπεύθυνοι δεν το επέλεξαν τυχαία για εξώφυλλο τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Γιατί όμως; Γιατί να φαντάζονται τη χώρα ετοιμοθάνατη, τον Έλληνα γεμάτο μίσος κι απέχθεια και ένα τούνελ χωρίς φως που οδηγεί στο γκρεμό; Διαβάζοντας το κείμενο, στο μυαλό μου φαντάστηκα μια γρια γυναίκα, ταλαιπωρημένη από τη ζωή, εξαθλιωμένη, απαρηγόρητη, να το γράφει με λυγμούς και να αφήνει την τελευταία της πνοή γράφοντας "Πεθαίνω σαν χώρα". Τρομακτικό.

2.Ποιος είναι αυτός ο Tonis Sfinos που φωτογραφήθηκε για το Naked City της Lifo, τεύχος 299, που είναι, λέει, τραγουδιστής και international playboy;; Μακράν η πιο κακόγουστη φωτογράφηση της στήλης. 

3.Το editorial του Φώτη Γεωργελέ στην AV, τεύχος 396. Τι παραλήρημα είναι αυτό; Πόσο θυμωμένος ήταν όταν το έγραφε; Δικαιολογημένα με τη θεματολογία που ασχολείται (τα κακώς κείμενα της νεοελληνικής πολιτικής και κοινωνίας) αλλά υπολόγιζε χωρίς τον αναγνώστη που δυσκολεύεται να τον παρακολουθήσει. Είσαι χάλια; Διάβασε και Γεωργελέ να σε αποτελειώσει και να κόψεις φλέβα. Μακρυά από εμάς!

4.Η συνέντευξη του Θάνου Τζήμερου στο GK, τεύχος Μαιου 2012, για την αδικαιολόγητη αλαζονεία, την υπεροψία, τις ανιστόρητες απόψεις, τις εύκολες καταδίκες. Αποδεικνύει πως δεν το 'χει με την πολιτική. Στην ερώτηση αν είχε ασχοληθεί πριν τη δημιουργία του κόμματος με την πολιτική, απαντά ότι ως καθηγητής μουσικής, είχε κάνει μια μελέτη για το πώς πρέπει να αναμορφωθεί η μουσική εκπαίδευση στα σχολεία...Μια μέρα ξύπνησε ο κ. Τζήμερος και είπε να φτιάξει ένα κόμμα...Μα τόσο πετυχημένος στο χώρο της διαφήμισης και διάλεξε το όνομα "Δημιουργία ξανά"; Αποτυχία σκέτη το κόμμα του, αλλά η συνέντευξη χρήσιμη για τον πολιτικό του μέλλοντος που δε θέλει να αποτύχει. Άνθρωπος με παιδεία ο κ. Τζήμερος, έξυπνος, αντισυμβατικός, με ιδέες, αλλά δεν κάνει για πολιτική. Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία.

5.Η συνέντευξη της Lindsay Lohan στο Homme, τεύχος Ιουνίου 2012. Καλά το ξεκίνησε με το "δε δίνω δεκάρα τι σκέφτεστε για μένα", ωραίος ο τσαμπουκάς της, αλλά μας το χάλασε εκεί που λέει : "Δεν τρέχει τίποτε να χάσω κάπου το βρακί μου, αρκεί να μην χάσω ούτε ένα από τα "χτυπήματα" μου στο Google". Κοπελιά, ξεκαβάλα λίγο. Σε έχει αρρωστήσει η δημοσιότητα που αποκαλείς...σπίτι σου. Πρόσεχε μην πέσει να σε πλακώσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου