Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

mag bla bla (GK)

Τρεις φίλοι, Ανδρέας Σιούτης, Κώστας Σταγκουράκης, Γιάννης Στάμος, είναι οι συνιδρυτές της Organic 3S, ελληνικής επιχείρησης που παράγει 100% βιολογικά προιόντα. Σε συνέντευξη τους στο GK μιλάνε για τη δυσκολία να βρουν ανταπόκριση τα προιόντα τους στην ελληνική αγορά : "Παρουσιάζουμε τα προιόντα μας σε κάποια σούπερ μάρκετ και δεν μας απαντούν ποτέ, ούτε καν από ευγένεια. Ξένες εταιρείες, ακόμη και οι μεγαλύτερες, απαντούν αμέσως. Αυτήν τη στιγμή είμαστε πολύ πιο κοντά στο να καταφέρουμε να μπούμε σε ξένες αγορές μέσω μεγάλων δικτύων από ό,τι να μπούμε στην ελληνική". Η πρωτοπορία πάντα έβρισκε εμπόδια από αρχαιοτάτων χρόνων. Πάντα προσέκρουε στην σκληροπυρηνική παράδοση, τις παλιές αντιλήψεις και τα στερεότυπα. Προφανώς, πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια ακόμα για να εδραιωθούν τα βιολογικά προιόντα στην καταναλωτική συνήθεια των Ελλήνων.

Οι άντρες στα θέματα υγείας, χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, όπως γράφει η Μαργαρίτα Πουρνάρα στο GK. Αυτούς που αρνούνται να πάνε στο γιατρό ακόμα κι αν είναι σοβαρά και βρίσκουν δικαιολογίες να τον αποφύγουν και αυτούς που έχουν εμμονή και με το παραμικρό κλείνουν ραντεβού με το γιατρό. Σύμφωνα με την ίδια, η σύντροφος του άντρα είναι αυτή που ασχολείται με την υγεία του και τον βοηθά να αποκτήσει μια φυσιολογική σχέση με τους γιατρούς και να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Σωστή διαπίστωση!

Δες τι μαθαίνει κανείς από τα περιοδικά! Σε άρθρο της Νεφέλης Λυγερού στο GK, διάβασα για τους Ghostwriters, ελληνιστί "Αόρατους" συγγραφείς. Αυτοί καλούνται να κάνουν τη ζωή κάποιου, είτε πολιτικού, είτε σεφ, είτε τηλεαστέρα, είτε διάσημου καλλιτέχνη, είτε ενός οποιουδήποτε ανθρώπου, μυθιστόρημα ή βιογραφία. Ο ενδιαφερόμενος δίνει πληροφορίες, στοιχεία, συνομιλεί με τον συγγραφέα στον οποίο προσφέρει συνήθως μια πολύ γενναιόδωρη αμοιβή για να εκδώσει το βιβλίο που θα φέρει το όνομα του πελάτη και όχι του συγγραφέα (σπάνια αναφέρεται το όνομα του συγγραφέα). Διάσημοι ghostwriters είναι η Joni Rodgers και ο Andrew Cropts. Ο τελευταίος, μάλιστα, δήλωσε στο περιοδικό πως είχε πελάτες δυο Έλληνες, χωρίς όμως να αποκαλύπτει τα ονόματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου