Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ" : 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Με το συνολο των δημοσκοπησεων να δειχνουν πρωτο κομμα τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογες της Κυριακης, θα επρεπε η "Αυγη" αν οχι να ειναι πρωτη σε πωλησεις εφημεριδα, τουλαχιστον να πλησιαζει τις πωλησεις που κανουν οι αλλες εφημεριδες της Δεξιας. Κι ομως η "Αυγη" κανει ακομα και τωρα, πωλησεις γυρω στα 1.000 τευχη, ενω η "αντιπαλη" εφημεριδα "Δημοκρατια" της ΝΔ, κανει δεκαπλασιες πωλησεις. Στοχος βεβαια για την εφημεριδα, προφανως δεν ειναι οι πωλησεις και το κερδος, γιατι η αριστερη ιδεολογια ειναι κατα του κερδους ή τουλαχιστον εχει πολλες επιφυλαξεις, ενστασεις και διαφωνιες ως προς αυτο και ως προς το πως επιτυγχανεται (κι αυτο θα πρεπει να το καταλαβουν σιγα σιγα οι Ελληνες που θα ψηφισουν πρωτη φορα αριστερο κομμα). Βεβαια, αν δεν κανει μια εφημεριδα πωλησεις, πως θα πληρωσει τους εργαζομενους της; Αυτο βεβαια ειναι μια αλλη κουβεντα, και η αληθεια ειναι, πως κατα καιρους εχουν ακουστει παρα πολλα για τον τροπο που εχουν εσοδα οι εφημεριδες και επιβιωνουν παρα τις πενιχρες πωλησεις.

Το σημερινο φυλλο της ιστορικης εφημεριδας της αριστερας στο πρωτοσελιδο εχει τον πανηγυρικο και ελπιδοφορο τιτλο "ΣΥΡΙΖΑ Podemos Venceremos!". Φυσικα η εφημεριδα εχει καθε λογο να αισιοδοξει και να εχει τετοια πρωτοσελιδα θριαμβου. Φωτογραφια στο πρωτοσελιδο με το τεραστιο πληθος απο την χθεσινη ομιλια Τσιπρα που θυμιζει παλιες εποχες.

Ηθελα ομως να ξερω ποσοι απο αυτους που θα ψηφισουν πρωτη φορα ΣΥΡΙΖΑ ξερουν ποιος ειναι ο Παμπλο Ιγγλεσιας (μαλλον ξερουν μονο τον Enrique Iglesias), τι ειναι το Podemos, ή αν εστω πηγαν σε καποια απο τις ομιλιες του ανθρωπου που θα ψηφισουν για πρωθυπουργο.

Στη θεση της εφημεριδας διαβαζουμε τα γνωστα αναμενομενα ξυλινα λογια : "Την Κυριακη η Ελλαδα θα κανει μεγαλο, αποφασιστικο βημα για την πολιτικη αλλαγη. Με αναπτυξη, κοινωνικη συνοχη και ουσιαστικη διαπραγματευση με τους εταιρους της χωρας. Στον λαο γινεται συνειδηση πλεον οτι η ελπιδα ερχεται. Η Ελλαδα προχωρα. Η Ευρωπη αλλαζει. Η κοινωνικη δυναμικη ειναι ισχυρη και δεν αντιστρεφεται. Οι πολιτες που δοκιμαζονται σκληρα απο τις αντιμνημονιακες πολιτικες ελπιζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια πολιτικη που θα αλλαξει την Ελλαδα μεσα στην Ευρωπη". κτλ κτλ

Ρεπορταζ για την ομιλια Τσιπρα στην πλατεια Ομονοιας με τιτλο :
Καθαρη νικη του ΣΥΡΙΖΑ σημαινει : «Μνημονια τελος, υποτελεια τελος, εκβιασμοι τελος»

Ολοκληρη και αυτουσια η ομιλια Τσιπρα δημοσιευεται στην εφημεριδα σε 3 σελιδες (χαρα στην υπομονη αυτου που την εγραψε).

"Χρεοκοπησε η κινδυνολογια Σαμαρα για την ΕΚΤ" ειναι ο τιτλος του επομενου ρεπορταζ που περιεχει σαφη σχολια κατα του πρωθυπουργου.

Και σε αλλα ρεπορταζ-αρθρα ο πρωθυπουργος μπαινει στο στοχαστρο, οπως σε αυτο που σχολιαζεται αρνητικα το γεγονος οτι ακυρωσε τη συνεντευξη που θα εδινε στο Mega.

Οι δηλωσεις των υποψηφιων βουλευτων των αλλων κομματων σχολιαζονται ειρωνικα απο τους συντακτες της εφημεριδας.

Δεκαδες συνεντευξεις υποψηφιων βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανασης Καρτερος στην τελευταια σελιδα τα βαζει με τον Σαμαρα, τον οποιο βγαζει εντελως αχρηστο, αφου οπως γραφει, δεν εχει ουτε μεγαλες δυνατοτητες, ουτε επικοινωνιακο ταλεντο, ουτε λαμψη, ενω δε μπορει να διαχειριζεται τις κρισεις με ψυχραιμια και αποφασιστικοτητα. 

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου Στέφανε και στο σπιτικό σου.
    Σωστές οι παρατηρήσεις σου. Δεν ξέρω γενικώς και τις υπόλοιπες εφημερίδες που κάνουν μεγαλύτερες πωλήσεις αν τις διαβάζει ο κόσμος, με τη λογική ότι όλοι προτιμούν το διαδίκτυο πλέον.

    Όσο για την θριαμβολογία έχω την αίσθηση πως δεν σχετίζεται τόσο με τη βεβαιότητα όσο με το κομμάτι της ψυχολογίας. Η κάθε παράταξη θέλει να εμψυχώσει και να παρακινήσει τους ψηφοφόρους της και γι αυτό άλλωστε ακόμα και μετά από μεγάλες ήττες κάποιοι δεν εγκαταλείπουν τις θριαμβολογίες.

    Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι επικές δηλώσεις του Βενιζέλου το 2012 όταν το ΠΑΣΟΚ έπεσε κατακόρυφα και εκείνος μιλούσε για νίκη της παράταξης.

    Είναι δική μας ευθύνη να μη μένουμε στο παιχνίδι των εντυπώσεων και να επιλέγουμε κατά συνείδηση ανάλογα με το τι ταιριάζει στον καθένα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή