Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ROADSTORY.GR

Ενα νεο ελληνικο σαιτ εχει ξεκινησει εδω και μερικους μηνες το ταξιδι του στον χωρο του ελληνικου Διαδικτυου, προσπαθωντας να βρει και αυτο το...δρομο του και να φτιαξει τη δικη του...ιστορια. Ειναι το roadstory.gr και ο ιδρυτης του, Θανος Βαγιος, αποφοιτος Δημοσιογραφιας και ΜΜΕ του Αριστοτελειου, μιλαει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο "Stefanos and the media" για το ενημεροψυχαγωγικο, οπως το χαρακτηριζει, σαιτ του.

Πως αποφασισες να δημιουργησεις το roastory;

μη βρίσκοντας δουλειά σε κάποιο μέσο ενημέρωσης και αντιλαμβανόμενος την ολωσδιόλου απαξίωση από την πλειοψηφία του κοινού και συνεπώς ουσιαστική κατάρρευση των καθεστωτικών ΜΜΕ (σαν συνέπεια των διαφόρων σχέσεων συναλλαγής με πολιτικούς και όχι μόνο παράγοντες), πήρα την απόφαση με μία ομάδα νέων συναδέλφων να ασχοληθούμε με την επόμενη μέρα της ουσιαστικής δημοσιογραφίας!

Ποτε δημιουργηθηκε το roadstory;

Σαν ιδέα βρισκόταν σε διαμόρφωση όλο το καλοκαίρι ρου 2012 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους - με την έναρξη της λεγόμενης "σαιζόν" - βγήκε στον αέρα του διαδικτύου.

Ποιοι συνεβαλαν στη δημιουργια του;

Η ιδέα ήταν εξαρχής δική μου. Βέβαια τίποτα δεν θα μπορούσα να κάνω χωρίς την υπερπολίτιμη συμβολή κάποιων συνεργατών. Είτε αυτή αφορά το τεχνολογικό είτε το αμιγώς δημοσιογραφικό κομμάτι. Ήταν άτομα που συμμερίστηκαν το πάθος μου γι΄αυτή τη δουλειά και αντιλήφθηκαν την πρωτοτυπία της.

Ποσα ατομα συμμετεχουν στο σαιτ;

8-10

Με τι ιδιοτητα;

Δημοσιογράφων - αρθρογράφων και ενός γραφίστα.

Πληρωνονται;

Όσο δεν υπάρχουν διαφημιστικά έσοδα δεν μπορούν να υπάρχουν οικονομικές απόλαβές για κανέναν εκ των συνεργατών.

Θες να αποκτησει εσοδα και με ποιο τροπο θα το καταφερεις;

Το ελπίζουμε και το προσπαθούμε. το Ιντερνετ δεν είναι σαφες έτσι κι αλλιώς. Τα δεδομένα του συνεχώς διαφοροποιούνται. Συνεπώς προσπαθούμε κάθε φορά για το καλύτερο ανάλογα πάντα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Γιατι δεν προτίμησες να γράφεις σε κάποιο σάιτ και επέλεξες το δύσκολο δρόμο;

Γιατί δημοσιογραφικά θέλω να νοιώθω ανεξάρτητος.

Αν σου προτειναν να δουλεψεις σε σαιτ με καλο μισθο θα αφηνες το roadstory;

Δεν θα μου το πον ποτέ γιατι τα σαιτ δεν εχουν "μισθους" πόσο μάλλον "καλούς μισθούς".

Τοτε γιατι επενδυεις στο δικο σου;

Γιατί άλλο να είσαι συντάκτης ενός σάιτ άλλο ιδιοκτήτης του! στην περίπτωση αυτή έχεις την επιλογή κινήσεων που ίσως παρ ελπίδα επιφέρουν κάποια αποτελέσματα.

Γιατι να διαβασει καποιος το roadstory;

Γιατί είναι ένα σύγχρονο ενημερωψυχαγωγικό πόρταλ στο οποίο δίνεται έμφαση στο πρωτογενές υλικό και στην άμεση επαφή με την εκάστοτε πηγή πληροφόρησης. Επιπλέον διεξάγεται μια σειρά αφιερωμάτων και συνεντεύξεων που δεν κυκλοφορούν αλλού στο διαδίκτυο!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου