Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

GREEK FASHION BLOGS

Γεια σας αγαπητοι αναγνωστες,
στα περιοδικα ειδικου περιεχομενου, καμια φορα βρισκεις και θεματα γενικοτερου ενδιαφεροντος, που καμια σχεση δεν εχουν με το βασικο θεμα του περιοδικου.
Ας πουμε, στο free-press drivers only της metro, που οπως φαινεται απο τον τιτλο, ασχολειται με αυτοκινητα, βρηκα στις τελευταιες σελιδες, αφιερωμα στα fashion blogs. Διαβασα μια καλη προσεγγιση του θεματος απο τη συντακτρια Ζωη Κοσκινιδου, και εμαθα τους ελληνες fashion bloggers, που μιλησαν στο περιοδικο για αυτη τους την ασχολια, αλλα και για τον ανταγωνισμο με τα περιοδικα μοδας.
Κοινη διαπιστωση ειναι οτι τα fashion blogs και τα περιοδικα μοδας, αλληλοσυμπληρωνονται και συνυπαρχουν με το καθενα να εχει το δικο του ρολο, τα μεν πρωτα να εκφραζουν τα υποκειμενικα γουστα, και τα δευτερα να (προσπαθουν) να εχουν αντικειμενικη σκοπια.Ειναι θετικο που οι μεν fashion bloggers δεν απορριπτουν τη δουλεια των επαγγελματιων στον εντυπο Τυπο, αλλα επισης θετικο που οι σχεδιαστες μοδας και οι επαγγελματιες του χωρου, εχουν αγκαλιασει τα blogs, τα χρησιμοποιουν και οι ιδιοι και τα παρακολουθουν, και μαλιστα δινουν υλικο δικο τους σε αυτα.
Αυτη λοιπον ειναι μια απαντηση σε οσους πιστευουν οτι το ιντερνετ εχει ή τεινει να αντικαταστησει τον εντυπο Τυπο.Ο διαχωρισμος επαγγελματιας-ερασιτεχνης δε γινεται να σταματησει να υφισταται.
Ας δουμε λοιπον ποια ελληνικα fashion blogs μαθαμε απο το περιοδικο:


1.http://lasninasylosninos.blogspot.com

2.http://www.lfof.gr/

3.http://lifeinathens.com/

4.http://fashionarchitect.blogspot.com/

5.http://strepkos.blogspot.com

6.http://aleccarox.blogspot.com

Παμε να δουμε τι παιζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου