Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο ΝΤΟΡΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΩΝ "ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ"

Νομίζω ότι τώρα που καταλάγιασε ο θυμός μετά το απογοητευτικό φινάλε (απογοητευτικό επειδή ήταν ένα επεισόδιο και όχι δυο), μπορούμε να καταλάβουμε ότι η ποσότητα δεν είναι σημαντικότερη από την ποιότητα. Όλοι πέσανε να φάνε τον Αρβανίτη και την παραγωγή επειδή δεν είχε διπλό επεισόδιο στο φινάλε, αλλά κανείς ή ελάχιστοι είπαν καλά λόγια για το τελευταίο επεισόδιο. Δικαιολογημένη η οργή, το επεσήμανα και στο προηγούμενο ποστ, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το τελευταίο επεισόδιο είχε ένταση, αγωνία, ήταν καλλιτεχνικά άρτιο (ο Μαλτέζος και οι μαριονέτες του) και το σημείο στο οποίο έπεσαν οι τίτλοι τέλους ήταν κομβικό, αφού η κατάθεση της Άννας θα ήταν η πλέον καθοριστική, ενώ με τον πυροβολισμό του συντρόφου της Λένας, μένουμε με την αγωνία για το αν θα δεχτεί τη σφαίρα ο Μαλτέζος. Βέβαια, το να περιμένεις για τη συνέχεια μήνες ολόκληρους δεν είναι και το καλύτερο. Όπως και να 'χει, το επεισόδιο ήταν αρκετά καλό.

Όλους αυτούς τους μήνες, υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων για το φινάλε. Πριν λίγο καιρό, θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι η σειρά θα τελειώσει οριστικά φέτος. Τελευταία στιγμή, και αφού κανονίστηκαν τα οικονομικά και διαδικαστικά θέματα, η σειρά πήρε το πράσινο φως και για του χρόνου. Παρότι θα μπορούσε φέτος να δουν οι τηλεθεατές την κατάληξη της δίκης, αποφασίστηκε να κοπεί στο πιο καθοριστικό σημείο για να συνεχιστεί από το 2015!

Πάντως η πληθώρα δημοσιευμάτων για το φινάλε και ο ντόρος που επιτηδευμένα δημιουργήθηκε από την παραγωγή και τα ΜΜΕ δημιούργησαν τεράστιες προσδοκίες στο κοινό (εξου και η απογοήτευση) και φυσικά το παραπλάνησαν πολύ.

Το μιντιακό ενδιαφέρον είναι η εμπλοκή όλων των μίντια στο ντόρο γύρω από το φινάλε. Τα περιοδικά με τα spoiler-εξώφυλλα, τα social media που γέμισαν με αρνητικά μηνύματα από οργισμένους τηλεθεατές, τα σάιτ που έγραφαν μια ότι θα τελειώσει η σειρά φέτος, μια ότι θα έχει διπλό επεισόδιο στο φινάλε, η τηλεόραση που μάζεψε την Παρασκευή μεγάλο μέρος του κοινού που παρακολουθούσε τη σειρά στο ίντερνετ και περίμενε ότι θα δει ένα επιπλέον επεισόδιο που δεν έδειξε στο DVD του TV ΖΑΠΙΝΓΚ. Την είδηση για την οργή των τηλεθεατών έπειτα αναπαρήγαγαν πολλά μίντια, από blogs μέχρι εφημερίδες. Πάντως, αν κρίνουμε από την τηλεθέαση δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακή : 31,3% στο σύνολο. Αν και δεν αρκεί μόνο τα νούμερα να είναι μεγάλα, αλλά και ο θόρυβος γύρω από ένα τηλεοπτικό προϊόν και αυτό το κατάφεραν τα "Κλεμμένα" και με το παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου