Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

FLASHBACK ΣΤΟ VOICE GREECE 2

Με λίγες ώρες να απομένουν μέχρι τον αποψινό τελικό του Voice 2 στον ΑΝΤ1, πάμε να θυμηθούμε μερικές από τις στιγμές που ξεχώρισαν στον δεύτερο κύκλο του talent show, κάποιους από τους διαγωνιζόμενους που είτε απορρίφθηκαν αμέσως, είτε έφτασαν κοντά στην πηγή, είτε έφτασαν μέχρι και να διεκδικούν τη νίκη.
Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά και για το φετινό voice. Τα αρνητικά σχόλια και οι κριτικές δεν έλειψαν ούτε και φέτος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το show του ΑΝΤ1 σημείωσε τεράστια νούμερα (από 35-50% τηλεθέαση) από την αρχή μέχρι και τώρα, καταφέρνοντας κάθε βδομάδα να είναι πρώτο στους πίνακες τηλεθέασης.
Τόσο ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας, όσο και οι 4 coaches (Βανδή, Ρέμος, Ασλανίδου, Stavento), φέτος "λύθηκαν" περισσότερο, έκαναν πιο πολλά πειράγματα μεταξύ τους και έδειξαν ότι έχουν δέσει πολύ τηλεοπτικά.
Το ότι ακούσαμε τόσα πολλά διαφορετικά μουσικά είδη και κυρίως είδαμε τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και προσωπικοτήτων, με διαφορετική ηλικία, καταγωγή, χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασία ο καθένας είναι κάτι που τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού. Το στοιχείο του reality υπήρχε με διακριτικό τρόπο, παρότι το concept θέλει να δίνεται βαρύτητα μόνο στη φωνή (αδύνατον από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με τηλεόραση).
Ένα άλλο στοιχείο που τράβηξε το ενδιαφέρον είναι το come-back κάποιων διαγωνιζομένων που είχαν δοκιμάσει την τύχη τους και στο πρώτο Voice, αλλά και σε άλλα talent shows χωρίς επιτυχία.
Φέτος είχαμε και το στοιχείο της "κλεψιάς" με τους coaches να παίρνουν στην ομάδα τους κάποιον παίκτη που ο coach του αποφάσισε να μη συνεχίσει στο παιχνίδι.

BLIND AUDITIONS

Είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του show και αυτό που το κάνει να διαφοροποιείται από όλα τα υπόλοιπα του είδους.

ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 4

ΕΥΑ ΤΣΑΧΡΑ

Τραγούδησε ένα rock κομμάτι ("Always on the run") και ξεσήκωσε και τους 4 coaches και ειδικά τη Δέσποινα Βανδή (πράγμα που προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια του κοινού, ότι δηλαδή η λαική αοιδός δεν έχει καμιά σχέση με το rock και το έκανε προσποιητά). Η Εύα Τσάχρα, έχοντας ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι και όντας φοιτήτρια στη Θεολογία, πήγε στο Voice για το "κάτι παραπάνω". Επέλεξε την ομάδα του Μιχάλη και παρότι ήταν φαβορί για τον τελικό, αποχώρησε στο 4ο live, αφού ο Μιχάλης προτίμησε να κρατήσει στην ομάδα του τον Άκη Παναγιωτίδη (ο οποίος μάλιστα προσφέρθηκε να αποχωρήσει αυτός αντί την Εύα).

ΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Γύρισαν και οι 4 coaches, αφού εντυπωσιάστηκαν από το "γρέζι" (sic) στη φωνή του. Παρότι ήταν και αυτός φαβορί για τη νίκη, αποχώρησε πριν τον ημιτελικό.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑΣ

Γύρισαν και οι 4 και εδώ που τα λέμε, δε θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, γιατί παρότι το παραδοσιακό τραγούδι δεν ταιριάζει στο συγκεκριμένο show, η απόρριψη του θα επέφερε αρνητικά σχόλια από το κοινό, ότι δηλαδή περιθωριοποιείται η παράδοση. Παρότι το συγκεκριμένο είδος μουσικής δεν ευδοκιμεί στην εποχή μας, ο Σταύρος Χαλιαμπάλιας κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό. Έκπληξη προκάλεσε ότι επέλεξε να μπει στην ομάδα της Δέσποινας Βανδή, η οποία φαίνεται ούτε το περίμενε ούτε το ήθελε.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΕΡΗΣ

Ισχύουν τα ίδια με τον παραπάνω. Επέλεξε την ομάδα του Ρέμου και έφτασε μέχρι τον τελικό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Τραγούδησε ένα ξεσηκωτικό rock n roll τραγούδι και γύρισαν και οι 4. Επέλεξε την ομάδα του Stavento. Δεν κατάφερε να προχωρήσει πολύ.

ΟΛΕΓΚ ΝΤΕΡΓΚΑΤΣΙΟΒ

Ο 22χρονος Ολεγκ, μισός από τη Ρωσία, έκανε και τους 4 να γυρίσουν, τραγουδώντας το Alcoholic των Starsailor. Κατάφερε να φτάσει μέχρι το 2ο live.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΤΣΕΦ

Με ρίζες από την Ρωσία και αυτή, με το "Impossible" έκανε possible την είσοδο της στο παιχνίδι. Επέλεξε την Μελίνα Ασλανίδου και έφτασε μέχρι το 2ο live.

ΑΝΝΑ ΒΙΛΑΝΙΔΗ

Η 21χρονη Άννα Βιλανίδη από Κύπρο εντυπωσίασε και τους 4 coaches με τις φωνητικές της ικανότητες και κυρίως το γεγονός ότι δεν έχει κάνει μαθήματα φωνητικής. Η Δέσποινα Βανδή τη διεκδίκησε πιο πολύ απ' όλους και την πήρε στην ομάδα της. Κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό.

ΤΑ COME-BACK

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΨΑΛΗ

Πέρυσι έκανε ντόρο αφού ξέσπασε εναντίον των κριτών και γενικά των talent shows που την έχουν απορρίψει ξανά και ξανά. Φέτος επανήλθε δυναμικά τραγουδώντας μια μπαλάντα με την οποία ανέδειξε τις φωνητικές της ικανότητες. Επέλεξε την ομάδα της Δέσποινας Βανδή. Έφτασε μέχρι το 4ο live.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗ

Πέρυσι δεν γύρισε κανείς, φέτος και οι 4 όταν τραγούδησε στις blind auditions το "Τριανταφυλλένη". Επέλεξε την ομάδα του Μιχάλη και έφτασε μέχρι τον τελικό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΝΤΙΚΑΙ

Σε αντίθεση με την Κατερίνα και την Παναγιώτα, ο Χρήστος Σαντικάι, δεν κατάφερε ούτε στο δεύτερο Voice να γυρίσει κάποιον από τους 4 coaches. Ο Αντώνης Ρέμος το απέδωσε στο γεγονός ότι επέλεξε λάθος τραγούδι.

ΔΕ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ

ΕΡΑΣΜΙΑ ΜΑΝΟΥ

Η κόρη της Σοφίας Βόσσου δεν κατάφερε να κάνει κανέναν coach να γυρίσει καρέκλα. Κατάφερε όμως να κλείσει τα στόματα όσων λένε ότι το παιχνίδι είναι στημένο.

ΘΑΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να τραγουδάς Βίσση όταν κριτής είναι η Δέσποινα Βανδή. Πολλές φορές έχουμε δει διαγωνιζόμενους να επιλέγουν Βίσση και να μη γυρίζει κανείς. Έτσι έγινε και με την 26χρονη Θάλεια Οικονόμου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

Ο 25χρονος Κωνσταντίνος από Έδεσσα ήθελε να αφήσει την αγροτική ζωή και να γίνει "πρώτο όνομα στο τραγούδι". Τελικά γύρισε πίσω στα χωράφια σαν σωστός κύριος.