Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ KONTRA NEWS

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ Kontranews τρέχει έναν καλό διαγωνισμό. Και αυτή την εβδομάδα προσφέρει στους αναγνώστες της, κατόπιν κλήρωσης, 50 κάρτες μέλους ΠΑΡΟΝCLUB, ΔΩΡΕΑΝ για 6 μήνες.
Επίσης τρεις τυχεροί αναγνώστες κερδίζουν ένα από τα παρακάτω :
B.B.Q. γκαζιού Ζευς
Ηλεκτρική σόμπα Ζευς
Ηλεκτρική ψησταριά του Ζευς

ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (ΠΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Η ΜΟΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ), ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΑΡΤΑ (ΚΕΝΟ) ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ, ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ 54777


ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ.


ΠΑΝΤΩΣ Η KONTRANEWS ΤΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.

ΣΤΙΣ 23/11 ΠΟΥΛΗΣΕ 16.370 ΦΥΛΛΑ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

DANCING WITH THE STARS ΣΤΟΙΧΗΜΑ


Τι ενδιαφέρον έχει να δεις φέτος Dancing; Το στοίχημα. Τώρα ναι, αποκτά νόημα. Ποιoς θα αποχωρήσει; Ποιος θα κερδίσει; Δεν ψηφίζεις μόνο. Δε δίνεις το 2ευρω μόνο για να στηρίξεις το...αγαπημένο σου αστέρι (ποιος είναι φαν της Μορφούλας και της Καρρά;) και να συνεισφέρεις στον φιλανθρωπικό σκοπό του σόου. Δηλαδή δε βλέπεις πια dancing μόνο για να κερδίσουν οι άλλοι. Τώρα κερδίζεις και εσύ. ΠΩΣ;
Παίζοντας στοίχημα. Στο γνωστό site ιντερνετικού στοιχήματος stoiximan.gr :


ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!

Παρατηρούμε ότι φαβορί για νικήτρια στο στοίχημα είναι η Μορφούλα. Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν τη γνωρίζει πολύς κόσμος και έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητη από το σόου.
Τη μικρότερη απόδοση έχει ο Φάνης Λαμπρόπουλος. Λες να βγει αυτός; Αυτό σκέφτηκα σήμερα. Λες να γίνει η έκπληξη; Υπάρχει μια τάση να βγαίνουν οι διαφορετικοί άνθρωποι, οι ιδιαίτεροι. Για παράδειγμα, στην eurovision η Κοντσίτα. Πέρυσι στο dancing ο Ησαιας Ματιάμπα.
Πάντως, είδα κάποια βίντεο με το Φάνη και δε μου άρεσε καθόλου το χιούμορ του. Αν είχε πραγματικά καλό χιούμορ και είχε πολλούς φαν, ίσως να μπορούσε να βγει νικητής, ακόμα κι αν δεν ήταν ο καλύτερος χορευτής. Πόσο καλά να χορέψεις με τόσα κιλά; Και στο fame story η Καλομοίρα κέρδισε, ο Περικλής και ο Νότης που δεν είχαν τις καλύτερες φωνές. Μάλλον τις χειρότερες.
Θα ψηφίσω μάλλον Χρήστο Σπανό. Είναι αυτός που σκέφτηκα από την αρχή για νικητή. Νομίζω ότι το έχει. Καμιά φορά δε μπορείς να προσδιορίσεις γιατί πιστεύεις ότι κάποιος σου κάνει για νικητής. Επίσης, κατέληξα σε αυτόν, επειδή απέρριψα τους άλλους. Έχει παίξει και σε γνωστά σίριαλ του σταθμού. Την Κάρτσωνα με τίποτα δεν την βλέπω στο τελικό. Η Ηλιάκη δε νομίζω να κερδίσει, παρότι έχει πολλούς θαυμαστές. Ο Θεοχάρης περισσότερο ασχολείται να πουλάει τη σχέση του στα μίντια και να την προβάλει στα σόσιαλ μίντια, παρά ασχολείται με το χορό. Ο Βισκαδουράκης δεν είναι και τόσο διάσημος, ούτε πιστεύω ότι θυμάται κανείς σε ποια σίριαλ έπαιζε. Η Μορφούλα δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Η Καρρά δεν έχει αυτό το "κάτι" που θα την κάνει νικήτρια.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΗ "ΜΑΝΑ Χ ΟΥΡΑΝΟΥ"

ΤΙΤΛΟΣ : ΜΑΝΑ Χ ΟΥΡΑΝΟΥ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 0/5

Το νέο σίριαλ του mega είναι το "σιριαλ με τη Μαρία Σολωμού". Υποτίθεται ο κράχτης. Ξέρει να πλασάρει καλά τον εαυτό της και να διαφημίζεται (και να διαφημίζει και τα σίριαλ μαζί) με όποιο τρόπο και όσο πιο συχνά μπορεί στα περιοδικά, στις εκπομπές. Μια με το χωρισμό της, μια με το νέο της γκόμενο, μια με το παιδί της, μια με την αντισυμβατική προσωπικότητα της. Όλο και κάτι βρίσκει. Καλή ηθοποιός δεν ξέρω αν είναι, αυτό είναι και σχετικό, και έχει να κάνει με τα γούστα του καθενός, αλλά σταρ για τα δεδομένα της ελληνικής σοουμπιζ είναι. Οπότε αναλαμβάνει αυτή τη δύσκολη δουλειά της προβολής του σίριαλ διαφημίζοντας τον εαυτό της. Και οι άλλοι απλά παίζουν.

Δουλειά να υπάρχει. Περιοδικά, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί, μακιγιέζ, κόσμος και κοσμάκης βρίσκει δουλειά. Αυτό είναι το μόνο καλό σε μια σειρά κάτω του μετρίου, μια σειρά ΤΡΑΓΙΚΗ, παρότι κωμική. Ένα ακόμα σενάριο που είναι αντιγραφή ξένου, αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Αν η ξένη σειρά αξίζει, γιατί να μη γίνει μεταφορά και προσαρμογή; Δεν το βρίσκω κακό, αν και δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να μην έχουν οι έλληνες σεναριογράφοι έμπνευση. Αλλά γιατί πάντα επιλέγουν μέτριες σειρές; (Μαρία η άσχημη για παράδειγμα). Μοιάζει με κακέκτυπο του "Ευτυχισμένοι μαζί", η Μαρία Σολωμού δεν κάνει για το ρόλο, τα σκηνικά νομίζεις ότι τα έχεις ξαναδεί άλλες εκατό φορές σε σίριαλ παρόμοιας αισθητικής.

Μια αισθητική που είναι...βλαχομοντέρνα. Παρουσιάζουν τους νέους να είναι δήθεν τρέντι και προχώ, ερχόμενοι σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους, ώστε να φανεί το χάσμα γενεών, αλλά γίνεται με τρόπο υπερβολικό και επιτηδευμένο, που κάνει τους νέους να φαίνονται αντιπαθείς, ξερόλες. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε όλες αυτές τις άθλιες, δήθεν νεανικές σειρές τα παιδιά, οι έφηβοι, οι νέοι είναι σχεδόν πάντα κωλόπαιδα, τη μπαίνουν στους γονείς τους, αδιαφορούν για τα πάντα, είναι επιδειξιομανείς, το παίζουν κουλ και ξέρουν να κάνουν μόνο χαβαλέ.

Μερικά λοιπόν κακομαθημένα πλουσιόπαιδα των βορείων προαστίων θυμίζουν οι νέοι ηθοποιοί του άθλιου αυτού σίριαλ, οι περισσότεροι απόφοιτοι δραματικών σχολών που είχαν την ατυχία αντί να κάνουν καλές παραστάσεις στο θέατρο, να συμμετέχουν σε τηλεοπτικά σκουπίδια. Αν και οι συγκεκριμένοι ατάλαντοι μου φαίνονται, οπότε μια χαρά τους ταιριάζει αυτό. Λες και ξεπήδησαν από εξώφυλλα περιοδικών ή είπαν να κάνουν ένα διάλειμμα από το μόντελινγκ για να παίξουν και σε κάνα σίριαλ, έτσι για να πουλήσουν και λίγο μούρη. Κάτι που φαίνεται να ισχύει και με το παραπάνω. Διάβασα ότι κάποιοι από τους νέους ηθοποιούς του σίριαλ, επικαλέστηκαν την ιδιότητα τους για να μην πληρώσουν εισητήριο στο λεωφορείο! Γιατί; Γιατί παίζουν στο "μανα χ ουρανού"...Ετσι κι αλλιώς τους βρίσκω πολύ αντιπαθητικούς αυτούς τους ηθοποιούς...Όπως και τη σειρά στο σύνολο της.

Μια σειρά που δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως, παρά δουλειά σε όσους συμμετέχουν σε αυτή. Ούτε γέλιο, ούτε ψυχαγωγία, ούτε θετικά πρότυπα, ούτε ωραίες οικογενειακές στιγμές, ούτε τίποτα. Αυτό που κάνει είναι να παρουσιάζει μια κακή εικόνα για τη σύγχρονη οικογένεια και τη νεολαία και να εξυμνεί το μοντέρνο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται αντιπαθητικό.

Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ"

Η γιαγιά μου έχει πορωθεί με το κυπριακό σίριαλ του mega "όνειρο ήταν". Είναι το πρώτο σίριαλ που κάθεται και βλέπει και μάλιστα με τόση αφοσίωση. Είναι το καθημερινό της ραντεβού κάθε απόγευμα στις 19.00. Δε θέλει κανείς να την ενοχλεί εκείνη την ώρα. Μια φορά πήγα και τη ρώτησα κάτι και έγινε έξαλλη, αυτή που πάντα μου μιλάει γλυκά. Έχει φάει κόλλημα λέμε! Τόσο καιρό άκουγε τις άλλες κυρίες της ηλικίας της να μιλάνε για τα αγαπημένα τους σίριαλ στο κομμωτήριο που πάει και ένιωθε σαν ufo, αφού ούτε καν τους τίτλους των σίριαλ δε γνώριζε. Η γειτόνισσα και φίλη της Ξανθίππη, που τελευταία την επισκέπτεται αρκετά συχνά, της μίλησε για το νέο της αγαπημένο σίριαλ. Μια δυο τρείς, η γιαγιά Αγγελική λέει "ας δω τι σόι πράγμα είναι αυτό". Και μετά από 2-3 επεισόδια που είδε δοκιμαστικά κόλλησε.
Αυτό είναι το κοινό στο οποίο ποντάρουν τέτοιου είδους έργα. Οι γιαγιάδες μας, που αργά το απόγευμα αφού έχουν τελειώσει τις δουλειές του σπιτιού, κάθονται μόνες ή με τις φίλες τους, στο χολ και παρακολουθούν τα παραμύθια της μικρής οθόνης, που μπορεί να έχει και σεμεδάκι και δεν είναι απαραίτητα επίπεδη. Μια ρομαντική σχέση που κυριαρχεί στη γενιά των παππούδων μας, αφού οι νεότερες γενιές τη βγάζουμε περισσότερο στο laptop, βλέποντας youtubers ή αποσπάσματα από εκπομπές της tv ή κατεβάζοντας αμερικάνικες σειρές. Αλλά το καθημερινό ραντεβού με τους πρωταγωνιστές των σίριαλ και των εκπομπών, είναι η μαγεία της τηλεόρασης, αφού αυτοί γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας σου, γίνονται η παρέα σου, οι δικοί σου άνθρωποι. Γι' αυτό και υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από μεγάλο μέρος του κόσμου για τα πρόσωπα της τηλεόρασης και πουλάνε τόσο τα περιοδικά που ασχολούνται με αυτά.

Ρώτησα τη γιαγιά τι ενδιαφέρον βρήκε στη σειρά αυτή. Μου είπε ότι παρότι προτιμά πιο ρομαντικά έργα, βλέπει τη συγκεκριμένη, επειδή έχει αγωνία και σασπενς και θέλει να δείξει στο κοινό πόσο σκοτεινή είναι η ανθρώπινη ψυχή και τι τέρας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος. Επίσης θεωρεί ότι περνάει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό και πως το ηθικό δίδαγμα της σειράς είναι πως ένας άνθρωπος πρέπει να ακολουθεί τον "ίσιο" δρόμο και να μην μπλέκει με το περιθώριο και τους σκοτεινούς ανθρώπους, γιατί θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα.

Είναι μια πολύ σκληρή σειρά, που πραγματεύεται τον βιασμό, έχει πολλά αστυνομικά στοιχεία, κάτι που τραβά ενδεχομένως το ενδιαφέρον και σε άλλα κοινά πλην των γιαγιάδων μας, η κοπέλα που κάνει την Ηβη, είναι πολύ καλή και ιδανική για το ρόλο και σε κάνει να τη λυπάσαι και να τη συμπαθείς ταυτόχρονα. Είναι μια κοινωνική δραματική σειρά που δείχνει την περιπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής, όπως σωστά είπε η γιαγιά. Κουράζει όμως. Έχει πάρα πολλά ονόματα και παραπάνω δράμα, ίντριγκα και μπέρδεμα απ' όσο μπορεί να αντέξει κανείς. Και βέβαια κινείται αργά. Αυτοί οι ρυθμοί φαίνεται ότι αρέσουν στις γιαγιάδες μας. Αν τους βάλεις να δουν singles θα ξινίσουν.

Διάβασα ότι στην Κύπρο τα επεισόδια είναι πολύ περισσότερα κι εδώ στην Ελλάδα, επειδή η σειρά δεν έκανε καλά νούμερα, έκαναν μοντάζ και έδειξαν πολύ λιγότερα, για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα (για να αποφύγουν το κόψιμο και τη γκρίνια από τους τηλεθεατές) και να μη βαριέται το κοινό με την αργή πλοκή. Πάντως, τώρα έρχονται τα "Κλεμμένα όνειρα" και το "Ονειρο ήταν" διαβάζω ότι θα μεταφερθεί το Σαββατοκύριακο. Αλλά μάλλον για κόψιμο το βλέπω να πάει και μετά η γιαγιά και πολλές άλλες γιαγιάδες θα μείνουν με την απορία τι απέγινε η καημενούλα η Ηβη. Θα την έχει βιάσει η AGB και θα έχει πετάξει το πτώμα της στον τηλεοπτικό κάδο απορριμάτων, μαζί με όλα τα προιόντα χαμηλής τηλεθέασης και κακού lead in. Τι να την κάνει το mega την Ηβη αν δεν είναι ικανή να αυξήσει τα νούμερα τηλεθέασης του δελτίου των 8; Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ τι θα απογίνει, αν θα έχει χαρούμενο τέλος. Μπορούμε μόνο να το φανταστούμε, αφού η Ηβη μπορεί να είναι μια ακόμα ηρωίδα που θα είναι σα να μην υπήρξε ποτέ. Κι αυτό συμβαίνει μόνο στην τηλεόραση. Ούτε στο σινεμά, ούτε στα βιβλία. Αλλά αν το καλοσκεφτείς, ο ήρωας δεν βασίζει την ύπαρξη και την αξία του στο τέλος. Γιατί και το τέλος ενός σίριαλ, μιας ταινίας, ενός μυθιστορήματος, είναι ένα πλασματικό τέλος, ένα τέλος που είναι απαραίτητο να υπάρξει, γιατί δε νοείται έργο χωρίς τέλος. Πάντα όμως μπορούμε να φανταστούμε τη συνέχεια των ηρώων.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΗΒΗ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΤΗΣ TV ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ...

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ 24/11

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΓΙΑ ΧΘΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/11 ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ :

ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 10

ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 : 30,5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA : 20,6
HAPPY DAY ALPHA : 14,4
ΕΞΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΝΕΡΙΤ : 8,3
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ EPSILON : 4,1

ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 : 33,8
MEGA ΜΕ ΜΙΑ : 21,1
LIVE U STAR : 10
ΤΩΡΑ ΣΚΑΙ : 7,9

PRIME TIME

ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ : 36,8
ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΑΝΤ1 : 31,5
ΤΑΜΑΜ ΑΝΤ1 : 22
ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ALPHA : 20,3
ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΤ1 : 18
ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ STAR : 13,5
ΜΑΝΑ Χ ΟΥΡΑΝΟΥ MEGA : 12,5
ΖΩΝΗ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ STAR : 8,4

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 : 21,4
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ALPHA : 19,3
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEGA : 17,5
ΕΙΔΗΣΕΙΣ STAR : 11,6
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ : 7,3

ΣΧΟΛΙΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Για κάποιους μπορεί να είναι ανούσιο το θέμα των νούμερων τηλεθέασης των εκπομπών. Κι όμως έχει ενδιαφέρον γιατί βλέπεις τι αρέσει στον κόσμο, τι έχει πέραση, κάνεις σύγκριση με το παρελθόν. Είναι μια μικρή κοινωνιολογική έρευνα. Δεν είναι απλά αριθμοί που ενδιαφέρουν τους διαφημιστές. Βέβαια υπάρχει και το στοιχείο της ίντριγκας και της κόντρας (που δημιουργούν οι δημοσιογράφοι) μεταξύ των εκπομπών και κυρίως των τηλεπαρουσιαστών που ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Τα νούμερα είναι πηγή ειδήσεων για το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και γίνονται μέχρι και πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Υπάρχει βέβαια υπερβολή. Δεν έχει και τόση σημασία αν μια εκπομπή κάνει 25% και η άλλη 22%, ούτε είναι απαραίτητα χαμηλή τηλεθέαση το 15%, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο τρόπος που μετριέται η τηλεθέαση απο την AGB δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός. 2.700 δέκτες υπάρχουν όλοι κι όλοι στην Ελλάδα. 2.700 ελληνικά σπίτια καθορίζουν ποιο πρόγραμμα βλέπει η...μισή Ελλάδα, ποιο κινδυνεύει να κοπεί, ποιο δεν το βλέπει...κανείς, αν ο Λιάγκας έφαγε τη σκόνη του Σεφερλή ή το αντίθετο. Και είναι υπερβολικό και άτοπο να λένε οι δημοσιογράφοι ότι ένα πρόγραμμα το είδαν για παράδειγμα 1 εκατ. Έλληνες, επειδή έκανε 30% τηλεθέαση. Όπως και να 'χει, αυτός είναι ο τρόπος που μετριέται η τηλεθέαση, οπότε τον δεχόμαστε όπως είναι. Όπως είπα, τα νούμερα έχουν κοινωνιολογικό ενδιαφέρον. Δείτε για παράδειγμα τα νούμερα τηλεθέασης που κάνουν τα δελτία ειδήσεων. Πάνω από 25% δεν κάνουν ποτέ. Αυτό δείχνει πολύ πιθανόν ότι ο σύγχρονος Έλληνας προτιμά να ενημερώνεται από άλλες πηγές, όπως το ίντερνετ. Παλιά η τηλεόραση ήταν το κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης και πολύ μεγάλη μερίδα του κοινού περίμενε το δελτίο των 8 για να μάθει τα νέα της ημέρας αλλά και να διαμορφώσει άποψη για την επικαιρότητα μέσα από τους σχολιαστές των τηλεπαραθύρων. Το κοινό αυτό υπάρχει ακόμα, αλλά μεγάλο μέρος αυτού έχει εγκαταλείψει την τηλεόραση. Γίνεται φανερό ότι ο κόσμος επιλέγει την ψυχαγωγία περισσότερο πια στην τηλεόραση. Σίριαλ που θα τον κάνουν να γελάσει και να ξεχαστεί, σόου με τραγούδι και χορό, εκπομπές σάτιρας. Αλλά και δραματικά σίριαλ ή εκπομπές με στοιχεία ριάλιτι. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οποιοδήποτε τέτοιο πρόγραμμα θα καταγράψει μεγάλα νούμερα. Ούτε σημαίνει ότι μια ενημερωτική εκπομπή και ένα δελτίο είναι καταδικασμένο να κάνει χαμηλή τηλεθέαση. Παράδειγμα, ο Γιώργος Παπαδάκης που κάνει 30αρια, επειδή έχει καθιερώσει όλα αυτά τα χρόνια ένα ύφος και μια θεματολογία που τον κάνουν να ξεχωρίζει και να είναι αγαπητός. Ο κόσμος τον έχει συνηθίσει και βλέπει την εκπομπή του πιο πολύ για τον ίδιο παρά για να ενημερωθεί. Αλλο παράδειγμα, κάποιο από τα σίριαλ όπως το "Μάνα Χ ουρανού" που παρότι είναι κωμωδία και παίζουν δημοφιλείς ηθοποιοί, όπως η Μαρία Σολωμού, σημειώνει χαμηλή τηλεθέαση. Επειδή ένα σίριαλ όπως το "Ευτυχισμένοι μαζί" έκανε υψηλή τηλεθέαση, δε σημαίνει πως ένα σίριαλ που του μοιάζει αρκετά, θα κάνει επίσης. Ούτε σημαίνει ότι επειδή τα "Κλεμμένα όνειρα" έκαναν μεγάλα νούμερα, αν πάρεις τους ίδιους ηθοποιούς, τον ίδιο σκηνοθέτη και ένα παρόμοιο στόρι, θα επαναλάβεις την επιτυχία. Ούτε σημαίνει ότι επειδή ο πρώτος κύκλος του Dancing with the stars έκανε 40αρια, θα κάνει 40αρια και στους επόμενους κύκλους.

ΑΥΤΑ. Και τώρα είμαι έτοιμος να ζητήσω πρόσληψη στην AGB ως αναλυτής τηλεθέασης και σε κάποιο μεγάλο κανάλι ως σύμβουλος προγράμματος. Βλακείες λέω...ο πρόεδρος της AGB θα γίνω.


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ TV24

Και πάνω που έλεγα ότι θα σταματήσω τα περιοδικά, για λίγο καιρό έστω, το tv24 επανέφερε το διαγωνισμό με τα μετρητά. 10.000 ευρώ μοιράζει κάθε βδομάδα σε 10 τυχερούς (1000 ευρώ ο καθένας δηλαδή για όσα στουρνάρια δεν ξέρετε μαθηματικά). Παίρνεις δηλαδή το περιοδικό και μπορεί να βρεις στην πρώτη σελίδα με τα περιεχόμενα την επιταγή με τα 1000 ευρώ. Δίνεις 1,5 ευρώ, παίρνεις 1000. Καλό; Αν βρεις το τυχερό τεύχος ανάμεσα στα χιλιάδες που κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα. Το tv24 είναι από τα πρώτα σε πωλήσεις περιοδικά όχι μόνο στο είδος του αλλά γενικά. Αν σου περισσεύουν, χαρίζεις. Αφού πρώτα εξασφαλίσεις ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται, γιατί διάφορα διαβάζαμε για την εταιρεία του Δούση. Και με τον τρόπο αυτό αυξάνεις και τις πωλήσεις ακόμα περισσότερο, αφού αν με ένα περιοδικό, έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις λεφτά, θα προτιμήσεις αυτό από τα άλλα. Και άμα οι νικητές είναι λίγοι, τόσο το καλύτερο για το περιοδικό. Άλλωστε μπορεί οι επιταγές να μην είναι απαραίτητα 10, αλλά 8 ή 5. Σιγά μη δώσουν και τα 10.000 ευρώ. Εδω ο ΟΠΑΠ κάνει μήνες να δώσει τα εκατομμύρια. Πάντως, αγαπητό tv24, αν αυξήσεις κι άλλο τις πωλήσεις σου, την άλλη φορά να κάνεις διαγωνισμό με περισσότερα λεφτά. 1000 ευρώ τι να τα κάνεις; Δώσε από 10.000 χιλιάδες ευρώ σε 5 νικητές να δεις χαμός που θα γίνει. Πάντως, από τις επιταγές των 10 (!) ευρώ που έδινες παλιά, έχεις βελτιωθεί.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ!

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

WHAT'S NEXT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΟΣΤ :

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ TV
TV UP AND DOWN
ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ "ΤΡΙΧΕΣ"
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ DANCING WITH THE STARS
Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA
GREEK TV MPLA MPLA
GREEK MEDIA MPLA MPLA

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ MEN'S HEALTH BEST COVER

Τρεχει ενας καλος διαγωνισμος που διοργανωνει το περιοδικο Men's Health και που βρισκεται στην τελευταια φαση του.
Ο διαγωνισμος αφορα τα καλυτερα εξωφυλλα του περιοδικου τα οποια καλουνται να ψηφισουν οι αναγνωστες.
Στο τελευταιο τευχος ψηφιστηκαν τα 6 καλυτερα εξωφυλλα.
Στο νεο τευχος που κυκλοφορει, καλουμαστε να ψηφισουμε το καλυτερο, το κορυφαιο εξωφυλλο τευχους, στα 10 χρονια κυκλοφοριας του ελληνικου Men's Health.
Τα δωρα του διαγωνισμου ειναι μεταξυ αλλων :
φωτογραφικη μηχανη, διαδρομος γυμναστικης, ρολοι, προιοντα αντρικης περιποιησης και αλλα

ΠΡΟΣΕΞΤΕ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΥΧΟΣ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ Ή ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.menshealth.gr/bestcover

Εγω προσωπικα ψηφισα αυτο που πιστευω οτι θα κερδισει, γιατι αγαπημενο εξωφυλλο δεν εχω. Παροτι παω γυμναστικη (λεμε τωρα) δεν εχω προτυπο τους αντρες με 6-pack.
Ψηφισα το τευχος ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 με το Σπαλιαρα και τη Ναργες, και πιστευω πως θα βγει ή αυτο, ή το τευχος ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 με τον Αναδιωτη, ή το τευχος ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 με τον Πανο Βλαχο. Ενα απο αυτα τα τρια πιστευω οτι θα βγει. Μπορει ο Αναδιωτης να εχει καλυτερους κοιλιακους αλλα ο Σπαλιαρας εχει πιο καλοσχηματισμενο σωμα απο τον Αναδιωτη. Ο Αναδιωτης ειναι too much, δεν εχει ωραιο σωμα για μενα, παραειναι γυμνασμενο. Αλλα πιστευω οτι αυτος θα βγει πρωτος. Γιατι υποθετω οτι οι αναγνωστες ψηφιζουν αυτον που εχει τους καλυτερους κοιλιακους, δηλαδη αυτους που φαινονται καλυτερα και γενικα αυτους που ειναι πιο γυμνασμενοι. Θα μπορουσε παντως και ο Βλαχος να βγει πρωτος, ειναι και σε καλη φαση επαγγελματικα με το σιριαλ που παιζει, και καλοσχηματισμενους κοιλιακους εχει και εχει και το ποδηλατο απο πανω. Η Ναργες αν ηταν πιο αποκαλυπτικα ντυμενη και φαινοταν περισσοτερο στο εξωφυλλο, θα ειχε περισσοτερες πιθανοτητες το τευχος αυτο να βγει πρωτο. Ο Ρουβας δε νομιζω να βγει γιατι το τευχος ειναι πολυ παλιο, ειναι ασπρομαυρη η φωτογραφηση και ο Ρουβας αρεσει περισσοτερο στις γυναικες. Οι αλλοι δυο ειναι ντυμενοι και ειναι και ξενοι. Υποθετω οτι οι αναγνωστες θα ψηφισουν ντοπιο κοιλιακο.
Δειτε τα 6 καλυτερα εξωφυλλα οπως τα ψηφισαν οι αναγνωστες και πειτε ποιο ειναι το αγαπημενο σας και ποιο πιστευετε οτι θα βγει το καλυτερο ολων :










Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

GOOGLE PLUS

Το google plus προσφατα το ανακαλυψα. Τοσο καιρο το ειχα, αλλα μολις προχθες το εψαξα παραπανω. Και ειδα λοιπον οτι εχει πολυ κοσμο εκει με τον οποιο μπορεις να εχεις παρε-δωσε οπως και στα αλλα social media ή στα μπλογκ. Να τους προσθεσεις, να σε προσθεσουν, να τους σχολιασεις, να σε σχολιασουν. Ειδα οτι μπορεις να ανεβασεις αρθρα, εικονες, βιντεο. Αληθεια, δεν ειχα παρει χαμπαρι τι εστι google plus, εγω ο ιντερνετακιας και ο κολλημενος με τα social media και τα μπλογκ.
Μπηκα λοιπον, που λετε, αντιπροσωποι, και ειδα εναν νεο ιντερνετικο κοσμο. "Αυτο μας ελειπε" σκεφτηκα λιγο κυνικα, η αληθεια ειναι. Ενα ακομα ιντερνετικο σπιτι για να φας κολλημα, να μιλας με αγνωστους, να μοιραζεσαι σκεψεις και συναισθηματα με ατομα που δεν ξερεις ουτε το ονομα τους και ισως δε θα συναντησεις ποτε. Μπα, δε θα παρω. Θα το χρησιμοποιω ισως για να ανεβαζω τα ποστ του μπλογκ, αντε και καμια φωτογραφια, αντε και καποιο μικρο μηνυματακι και μεχρι εκει. Αλλωστε, απ' ο,τι καταλαβα, τετοιους σκοπους εξυπηρετει. 
Τετοια ευγενεια δεν εχω συναντησει σε κανενα αλλο ιντερνετικο μερος.
Ολοι εκει λενε "καλημερα", "καλο μεσημερι" και "καληνυχτα". Λενε "ονειρα γλυκα", "να εχετε μια υπεροχη μερα με χαμογελο". Τετοια καλοσυνη δεν εχω δει πουθενα αλλου.
Ειδα παρα πολλες φωτογραφιες, με ομορφα τοπια, συνοδευομενες απο λογια καλοσυνης, ευχες και ατακες θετικης σκεψης.
Ειδα βιντεο με τραγουδια απο το youtube.
Ειναι ενα μεσο που οι χρηστες ανεβαζουν, κυριως φωτογραφιες και βιντεο, που δεν ειναι ομως δικα τους, και απλα τους εκφραζουν, και μικρα μηνυματακια που ξεχειλιζουν απο καλοσυνη και θετικη σκεψη. Ειναι διαφορετικο απο το blogspot, το twitter και το facebook.

ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ GOOGLE PLUS ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ SOCIAL MEDIA

GOOGLE PLUS
-Εχει μικρο παραθυρακι για γραπτο κειμενο, κατι που δεν ενθαρρυνει τη συγγραφη μεγαλων αρθρων
-Οι χρηστες ανεβαζουν πολυ μικρα αρθρα, τα οποια πολλες φορες δεν ειναι δικα τους και ειναι φρασεις, ατακες, ανεκδοτα ή συμβουλες που εχουν διαβασει αλλου
-Εξυπηρετει το "ανεβασμα" των ποστ απο το blogspot
-Οι χρηστες ανεβαζουν περισσοτερο φωτογραφιες και βιντεο που δεν ειναι δικα τους δημιουργηματα, αλλα τους εκφραζουν
-Μπορεις ευκολα να ερθεις σε επαφη με αλλους χρηστες των μεσων, να δεις τα προφιλ τους και να σχολιασεις σε αυτα με μεγαλη ευκολια
-Φτιαχνεις πολυ γρηγορα και ευκολα κυκλο γνωριμιων
-Βρισκεις ευκολα, χωρις προωθηση, αναγνωστες απο τις προτασεις του google plus, σε αντιθεση με τα blog του blogspot και του wordpress
-Δε μπορεις να προωθησεις το περιεχομενο του google plus στο τουιτερ, στο facebook και στα αλλα μεσα




ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ "ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ"

Τελικα αυτο που ειπε η Ελεονωρα Μελετη σε προσφατη συνεντευξη της, οτι δεν αφηνει τιποτα να πεσει κατω, ειναι αληθεια. Μην τυχον και πεις κατι αρνητικο γι' αυτη. Θα σε περιλαβει στο τουιτερ, με αιχμηρες λεξεις που σε σφαζουν με το γαντι και σε βαζουν στη θεση σου, ενω αν δεν εισαι ενας απλος χρηστης του τουιτερ, αλλα δημοσιογραφος, μπορει και να σου αφιερωσει ολοκληρο αρθρο στο blog της στο σαιτ mustonline.gr. 
Ετσι και εκανε με ενα δημοσιογραφο του "Πρωτου Θεματος", τον Κωστα Μπουρουση, ο οποιος σε προηγουμενο φυλλο της εφημεριδας, εγραψε κριτικη για το πρωτο επεισοδιο της εκπομπης της στο Εψιλον, σχολιαζοντας (αλλα οχι κατακρινοντας) το γεγονος οτι ηταν ολο αφιερωμενο στην ιδια. Ο τιτλος του αρθρου "Η τεχνη της αυτοαποθεωσης" ενοχλησε πολυ την παρουσιαστρια, που χωρις να μπει στη διαδικασια να διαβασει ολο το αρθρο (το λεει και η ιδια αλλωστε) "στολισε" για τα καλα το δημοσιογραφο, σε αρθρο της στο μπλογκ, και χωρις να λεει το ονομα του (δεν ηθελε, λεει, να τον κανει σταρ), τον φωτογραφιζει και αποκαλυπτει οτι καποτε της ζητησε συνεντευξη, οτι την εγλειφε επιτηδες και πως αυτη τον αντιπαθησε αμεσως, οτι το βλεμμα του εχει κατι που δεν της αρεσε και πως "δεν ειναι καλα". Η παρουσιαστρια θεωρησε οτι επειδη αρνηθηκε να δωσει συνεντευξη στον δημοσιογραφο, εκεινος εκανε την αρνητικη κριτικη για την εκπομπη-αφιερωμα. Και επειδη τολμησε αυτος ο "αρρωστος" δημοσιογραφος με τη χειραψια που ειναι "νεκρη σαν μαραμενο μαρουλι" να σχολιασει την εκπομπη (που ειναι δουλεια του) και παρα το οτι πολλοι αλλοι την σχολιασαν αρνητικα, αποφασισε να τον "στολισει" κανονικα σε αυτο το αρθρο :
http://mustonline.gr/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=11764

Δε χρειαζονται πολλα σχολια. Τετοια κανεις οταν χανεις το μετρο και παιρνεις τον εαυτο σου πολυ στα σοβαρα. Πως γινεται μια παρουσιαστρια που ειναι τοσα πολλα χρονια στο χωρο να αντιδρα ετσι στις αρνητικες αλλα εμπεριστατωμενες κριτικες που γινονται για τη δουλεια της (και οχι για τα προσωπικα της;). Τοσα χρονια τις δεχεται, τι επαθε τωρα; Εχει τοσο αναγκη την αποδοχη και τα καλα λογια; Γι' αυτο και εκανε εκπομπη αφιερωμα στη ζωη της; Αυτο η ιδια το ξερει και η ψυχαναλυτρια που επισκεπτεται τα τελευταια χρονια. Παντως η εκπομπη, ειναι πολυ καλη.


Ο ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΣΤΑ "ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝΣ"

Ειναι καποιοι ανθρωποι που σε εντυπωσιαζουν με τον τροπο που χειριζονται το λογο. Με την διπλωματια τους, με την ευστροφια τους, με τις απαντησεις που δινουν σε δυσκολες ή και αφελεις ερωτησεις. Ειναι αυτοι οι ανθρωποι που απολαμβανεις σε μια συνεντευξη και εναν τετοιο ανθρωπο, αντιπροσωποι, ειδα χθες στα "Καρντασιανς". Τα οποια Καρντασιανς φαινεται οτι εξελισσονται στην βραδυνη τηλεοπτικη παρεα για φετος.

Ο Σακης Κεχαγιογλου ειναι ενας πολυ γνωστος ποινικολογος, που εχει γινει πρωτοσελιδα στις εφημεριδες και πρωτο θεμα στα δελτια, για τις πολυ μεγαλες υποθεσεις που εχει αναλαβει. Μετα απο χρονια, εμφανιστηκε σε τηλεοπτικο πλατο για να δωσει συνεντευξη, για να τον θυμηθουν οι παλιοι και να τον μαθουν οι νεοτεροι.

Παροτι συνηθιζω πολλες φορες το βραδυ να κανω ενα ανιαρο ζαπινγκ, απο συνηθεια, η συνεντευξη αυτη με κρατησε απο την αρχη μεχρι το τελος, κατι που δε μου συμβαινει πια συχνα, αφου εχω βαρεθει να βλεπω παντου συνεντευξεις στην τηλεοραση. Και παροτι, ο ποινικολογος, δεν ειπε και τιποτα συγκλονιστικο, ουτε εκανε καμια τρομερη αποκαλυψη, και παροτι οι ερωτησεις του Αρναουτογλου αν και ευστοχες, ηταν προβλεψιμες και απλες, ο ανθρωπος αυτος εβγαζε τοση δυναμη μεσα απο το λογο του, που δυσκολα πατουσες το κουμπι να αλλαξεις καναλι. Γι' αυτο και ενω ηταν να κρατησει λιγοτερο, συνεχιστηκε για πολυ ωρα ακομα. Καθε αλλο παρα επαρση και επιδειξη ισχυος και γνωσεων εδειχναν τα λογια του κυριου Κεχαγιογλου. Το αντιθετο. Δυναμικοτητα μεσα απο την απλοτητα. Ωριμοτητα μεσα απο την απολυτη γνωση του ποιος ειναι, τι κανει και τι σκοπο εχει. Ειμαι ο ταδε, η δουλεια μου ειναι αυτη, προσπαθω για το καλυτερο και ξερω οτι υπαρχουν και καλυτεροι. Αλλα και ευρυτερη παιδεια και οχι στεγνη γνωση της Νομικης, κατι που επεσημανε οτι χρειαζεται ενας δικηγορος για να ειναι καλος και ηταν και η συμβουλη που εδωσε στους νεους φοιτητες. Βεβαια, αυτη την ωριμοτητα και την συγκροτημενη προσωπικοτητα, καποιες φορες δεν την αποκτας. Απλα την εχεις.

Ο κ. Κεχαγιογλου μιλησε για την πολυτιμη βοηθεια του κ. Λυκουρεζου, που του εδωσε πολλες ευκαιριες και πως αυτος τις αρπαξε και τις εκμεταλλευτηκε. Γιατι, φιλοι αντιπροσωποι, δεν αρκει να εισαι αριστουχος της Νομικης, πρεπει να μαθητευσεις σε καλους δασκαλους, να εχεις ανθρωπους που να πιστεψουν σε σενα και να σου δωσουν ευκαιριες που θα τις αρπαξεις αμεσως. Και αυτο δεν ισχυει μονο για τη Νομικη.

Προς το τελος, οταν η συζητηση πηγε στα ναρκωτικα, ο ποινικολογος ειπε πως ο εμπορος ναρκωτικων εχει την ιδια ευθυνη με τον αγοραστη. Αυτο βεβαια προκαλεσε αντιδραση σε πολλους τηλεθεατες και ο Αρναουτογλου πηγε να το σωσει, διαχωριζοντας τη θεση του, με τον ποινικολογο μετα να ξεκαθαριζει οτι ειναι κατα των ναρκωτικων.

Ο Αρναουτογλου, παντως, ειναι πολυ καλος στις συνεντευξεις και το πηρε ολο πανω του. Οι δυο αλλοι 1-2 ερωτησουλες εκαναν.

Δειτε ολοκληρη τη συνεντευξη εδω, αν εχετε υπομονη δηλαδη, γιατι κολλαει συνεχεια :

http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=4p3y_d_nhekm_a%3d

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ TWITTER ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



































Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Η ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ "ΑΓΟΡΑ"

Μετά την "Εξέλιξη" και την "Επένδυση" μια ακόμα εβδομαδιαία εφημερίδα κυκλοφόρησε στα περίπτερα, η "Αγορά". Εκδότης ο Νίκος Χατζηνικολάου. Η εφημερίδα διαφημίστηκε περισσότερο στο star και στην εκπομπή "Στον ενικό", αλλά και στον ΑΝΤ1 και σε διάφορα σάιτ. 

Η εφημερίδα παρουσιάζεται ως οικονομική και πολιτική αλλά στην ουσία είναι λίγο απ' όλα. Μάλιστα, η οικονομία καταλαμβάνει πολύ μικρό μέρος της ύλης χωρίς πλούσιο ρεπορταζ, ανάλυση και αρθρογραφία. Καμία σχέση δηλαδή με το οικονομικό ένθετο της επίσης καινούργιας εφημερίδας "Εξέλιξη", τον "Αυθεντικό Επενδυτή" ή την ύλη της "Επένδυσης", καμιά σχέση με το οικονομικό ένθετο της "Καθημερινής", με το οποίο το μόνο κοινό είναι το κιτρινωπό χρώμα και τα πολύ μεγάλα φύλλα. Τα οποία ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο υπάρχουν και τι εξυπηρετούν. Βολεύουν κανέναν; Διαβάζει κανείς ευχάριστα σε τόσο μεγάλο χαρτί; Δείχνει ότι είναι σοβαρό το έντυπο;

Ο εκδότης, Νίκος Χατζηνικολάου, γράφει στο editorial του πρώτου φύλλου ότι η εφημερίδα φιλοδοξεί «να εκφράσει και να στηρίξει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματική δραστηριότητα», αλλά και «να εκφράσει και να στηρίξει τις καινοτόμες νέες ιδέες και δράσεις νέων και ταλαντούχων ανθρώπων».

Επίσης, υποστηρίζει ότι η εφημερίδα «θα στηρίξει φανατικά κάθε πολιτική και κάθε οικονομική απόφαση ή κίνηση που συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση της ανεργίας και των λουκέτων», αλλά και ότι «θα σταθεί με δυναμισμό και συνέπεια δίπλα στα οικονομικά χειμαζόμενα νοικοκυριά» με συμβουλές και οδηγίες επιβίωσης στην κρίση...Χατζηνικολάου ζεις, εσύ μας οδηγείς...

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είδα στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας, που ήταν γεμάτο τυποποιημένα ρεπορτάζ λίγο απ' όλα. Μόνο η μαγειρική και τα ζώδια έλειπαν. Δεν έχει ταυτότητα η εφημερίδα αυτή. Ούτε ψαγμένα θέματα, ούτε την ανάλυση που απαιτείται από μια εφημερίδα και δε βρίσκεις στο διαδίκτυο. Και αφού θέλει να είναι οικονομική-πολιτική, το gossip και τα αθλητικά, τι τα θέλει;

Βέβαια, υπάρχει και η εύλογη απορία τι την ήθελε μια ακόμα εφημερίδα ο Χατζηνικολάου; Δεν του έφτανε η real news που πάει και πολύ καλά από πωλήσεις; Δεν του έφτανε το ραδιόφωνο; Το σάιτ; Οι εκπομπές; Και δεν ξέρω και εγω τι άλλο έχει; Αλλά ας αφήσουμε τις ανόητες απορίες και τα αρνητικά σχόλια και ας δούμε τη θετική πλευρά.

Είναι πολύ θετικό το ότι σε περίοδο κρίσης, και της οικονομίας και του Τύπου, να γίνονται νέες εκδοτικές προσπάθειες και μάλιστα με σοβαρό δημοσιογραφικό περιεχόμενο κι ας μην είναι το αποτέλεσμα ξεχωριστό. Είναι θετικό ότι η κλασική δημοσιογραφία, όπως τη διδάσκονται ακόμα στις σχολές δημοσιογραφίας, επιβιώνει και ακόμα πιο θετικό το ότι ο κόσμος, ή έστω μια μερίδα του κόσμου, εμπιστεύεται και προτιμά τις εφημερίδες και την οργανωμένη μορφή ενημέρωσης με υπογραφή, παρά την ανοργάνωτη, χωρίς υπογραφές, την αμφιβόλου ποιότητας που υπάρχει στο διαδίκτυο. Και βέβαια είναι θετικό το ότι έτσι βρίσκουν δουλειά κι άλλοι δημοσιογράφοι.

Για να δούμε πώς θα πάει από πωλήσεις...

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ "ΑΓΟΡΑ"...ΓΕΝΙΚΑ!

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ TV

Ακου τι ειπαν : Δεν εχω καταλαβει γιατι καποιος να κατσει να δει μια εκπομπη με διαφορους που απαντανε σε κατι ηλιθιες ερωτησεις και κερδιζουν λεφτα. Τελικα το σκεφτηκα και νομιζω οτι εχουν λογο υπαρξης οι εκπομπες αυτες. Τις προαλλες, το εβλεπα με τη γιαγια μου και προσπαθουσαμε να μαντεψουμε τις απαντησεις. Ειναι η τηλεοραση αυτη που εχει μια μορφη διαδραστικοτητας. Ο τηλεθεατης δε συμμετεχει με την εννοια να βγει ζωντανα, να απαντησει και να κερδισει λεφτα, αλλα συμμετεχει "αθορυβα" απο το σπιτι του με την παρεα του. Ειναι καλη εκπομπη για παρεα. Επιπλεον ο Φερεντινος ειναι ο καλυτερος παρουσιαστης τηλεπαιχνιδιων και σε "κραταει". Μπορει να μην κερδιζεις λεφτα, αλλα περνας καλα.

Γερμανου : Παει και αυτη στο Ε και ετοιμαζει εκπομπη με καλεσμενους ατομα που δεν ειναι στην επικαιροτητα. Κατι σαν Ασπα Τσινα, για να καταλαβετε. Δεν ειναι καθολου κακη ιδεα.

Δικαιωση : Δεν ειναι κακη σειρα, αλλα δεν ειναι "Κλεμμενα ονειρα". Δεν κανει χαμηλα νουμερα, αλλα δεν κανει τα νουμερα των "Κλεμμενων ονειρων". Επιπλεον, μοιαζει να ειναι πολυ προβλεψιμη. Ρομαντσα, ερωτικα τριγωνα, δολοφονιες, δικαστηρια κτλ. Δεν καταλαβαινω γιατι ο Αρβανιτης παρατησε τη μεγαλη επιτυχια του, για να αφοσιωθει σε νεα σειρα, και να την παραδωσει σε αλλο σκηνοθετη. Δε θα μπορουσε πρωτα να τελειωσει τα "Κλεμμενα";

Εξωγηινοι : Με τα ufo ασχοληθηκε η εκπομπη της Αννιτας Πανια. Τα κανονικα, οχι τα ανθρωπινα με τα οποια ασχοληθηκε για χρονια. Ειχε πολυ πλακα. Ισως η καλυτερη εκπομπη για ufo που θα μπορουσε να δει κανεις στην τηλεοραση. Κι αυτο χαρη στην Αννιτα Πανια, τις εκφρασεις της και τις ατακες της. Δειτε το.

Θεριζει : Προς το παρον, δεν υπαρχει εκπομπη ή σειρα που να "θεριζει" σε τηλεθεαση. Ο Σεφερλης εκανε κατι 40αρια τις πρωτες μερες και τωρα, οπως ειναι λογικο, εχει πεσει.

Καινουργιου : Το μεγαλο θεμα που απασχολησε το τηλεοπτικο ρεπορταζ ειναι τα επαγγελματικα της Καινουργιου. Τσακωθηκε με την αρχισυντακτρια; Εβαλε τα κλαματα; Την εβριζαν απο το ακουστικο; Γιατι ελειπε μια μερα; Ηταν οντως αδιαθετη; Γραφτηκε οτι αποφασιστηκε να απομακρυνθει απο το σχολιαστικο μερος για να μπορεσουν οι δυο αλλες να αναδειξουν περισσοτερο το ταλεντο τους. Η ιδια απαντησε διπλωματικα, λεγοντας οτι ειναι λογικο να υπαρχουν διαφωνιες. Παντως, η εκπομπη βρηκε τροπο να διαφημιστει και οι δημοσιογραφοι ασχοληθηκαν με τα επαγγελματικα της και οχι με τα γκομενικα της. Η Καινουργιου παντως δε γινεται να τσαλακωθει ή τουλαχιστον μπορει να τσαλακωθει μεχρι ενα πολυ συγκεκριμενο σημειο. Να αυτοσαρκαστει για παραδειγμα με τις τρεσες της.

Λατσιος : Για μια ακομα χρονια εμφανιζεται στο Dancing ως κριτης χορου (!) και εχει ακομα αυτη την αθλια αρθρωση. Το οτι ειναι εντελως ασχετος απο χορο, το χωνεψαμε, την αρθρωση του δε μπορει να τη φτιαξει; Ακομα και στο τρειλερ δεν ακους τι λεει. Ουτε ο Σταυρος Αλεξανδρου τοσο χαλια...

Μπεκατωρου : Εξακολουθει να μην ειναι πολυ ενεργη στα "Καρντασιανς". Γιατι αραγε;

Νικολετα Καρρα : Ειναι αυτη σταρ;;; Θα μου πεις, ειναι οι αλλοι;

Ορκος σιωπης : Μετρια σειρα, μετρια νουμερα. Οι φιρμες δεν φερνουν νουμερα, ουτε εγγυωνται την ποιοτητα.

Πηνελοπη Πλακα : Δε σταματα να δινει συνεντευξεις απο δω κι απο κει λες και ειναι καμια μεγαλη φιρμα...Και οι ρολοι της στην τηλεοραση ειναι παντα τοσο μετριοι...οπως και στη νεα σειρα του ΑΝΤ1 "Συμμαθητες".

Συμμαθητες : Ειναι η πρωτη φορα που κομεντι γινεται καθημερινη σειρα. Μετρια σειρα, δεν προκαλει γελιο, δεν εχει ωραια πλοκη. Ουτε για εβδομαδιαια δεν κανει...

Τριχες : Αθλιο.

Φανης Λαμπροπουλος : Το οτι μπηκε στο Dancing with the STARS, ειναι καλο, γιατι δειχνει οτι ξερει να τρολαρει στην τηλεοραση. Ενα μεσο που δεν προσφερεται και τοσο για τρολαρισμα...








Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

1.Το είδα ξανά μετά από καιρό σε ένα κρητικό τοπικό κανάλι. Την πρώτη φορά νομίζεις ότι είναι κάποιο τρέιλερ ή απόσπασμα από ταινία ή σειρά. Μετά διαπιστώνεις ότι είναι διαφήμιση, κάτι που δεν περιμένεις και μπορεί να σε χαλάσει. Το μήνυμα πάντως είναι καλό. Δε διαφημίζει πλυντήριο, ούτε σοκολάτες, ούτε κινητή τηλεφωνία. Ίσως αν περισσότεροι επιλέγαμε ντόπια προϊόντα, να πήγαινε πολύ καλύτερα η οικονομία. Ο σκηνοθέτης του σποτ είναι ο Παπαδουλάκης, που σκηνοθέτησε το "Νησί".

2.https://www.youtube.com/watch?v=mhFpG5IiTP4
Δυο εξωγήινοι συζητάνε για το νεο molto. Η φωνή του ενός μου μοιάζει με αυτή του Μπέζου. Έξυπνη η ατάκα στο τέλος "τι έφτιαξε ο άνθρωπος".

3.https://www.youtube.com/watch?v=t7CW8LU13cE
Μια ακόμα διαφήμιση των Jumbo που προκαλεί πολλά αρνητικά σχόλια. Οι περισσότεροι τη βρίσκουν άθλια, σε κάποιους λίγους αρέσει. Πάντως, τα κατάφεραν πάλι και έγινε επίκεντρο συζήτησης, οπότε αυτό είναι επιτυχία. Ο κύριος που παίζει είναι ηθοποιός, αλλά δεν είναι αυτός που τραγουδάει. Κι εις...κατώτερα. Σαν ιδεά πάντως δεν είναι καθόλου κακή. Όταν πας σε μια ξένη χώρα, βλέπεις ανθρώπους να κρατάνε τσάντες με ονόματα ξένων εταιρειών και ποτέ ελληνικών. Ουσιαστικά, ο πρωταγωνιστής νοσταλγεί την Ελλάδα, την οποία ταυτίζει με τα Jumbo και με την σακούλα τους.