Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

MEGA ΜΕ ΜΙΑ-ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ : 3-1

Σκληρό ήταν και το σημερινό ματς μεταξύ του "Πρωινού ΑΝΤ1" και του "Mega με μια". Τα δυο πρωινά και οι παρουσιαστές τους, τρίτη συνεχόμενη βδομάδα και μετά από 13 μέρες σκληρού και ανελέητου ανταγωνισμού, μπήκαν για ακόμα μια φορά στην τηλεοπτική αρένα, παραδίδοντας τα κορμιά τους στις ορέξεις των αδηφάγων τηλεκριτικών και πουλώντας τις ψυχές τους στο διάβολο της AGB.

Ώρα 10 το πρωί και οι παίκτες των δύο αιώνιων αντιπάλων καλωσορίζουν το διψασμένο για αίμα, δάκρυα, κόντρες, κουτσομπολιό, φάρσες, καρφιά και υπονοούμενα, τηλεθεάμον κοινό.

Ο Σεφερλής στο πρώτο δεκάλεπτο σκοράρει, συνομιλώντας με τα κάδρα των παλιών παρουσιαστών του mega και πετώντας καρφιά μεγατόνων για τους αντίπαλους, πετυχαίνοντας 30αρι, περνώντας 20 ολόκληρες μονάδες τους αντιπάλους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Σεφερλής σχολιάζει την επικαιρότητα με τους συνεργάτες του με χιουμοριστικό τρόπο και εκτοξεύει την τηλεθέαση στο 35%, αφήνοντας πίσω τον Λιάγκα 23 μονάδες.

Ο διαιτητής του ΑΝΤ1 ειδοποιεί από το ακουστικό τη δυνατή Σάσα Σταμάτη να προχωρήσει στην επίθεση. "Χώσε γερά χωρίς έλεος". Το κουτσομπολιό δίνει σημαντικό προβάδισμα στο πρωινό ΑΝΤ1 με τη Σταμάτη να σκοράρει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που αποκαλύπτει στο κοινό τις δηλώσεις του τραγουδιστή Γιώργου Σαμπάνη για τη σύντροφο του Πρεβελιτς. Η τηλεθέαση φτάνει το 25% και αφήνει πίσω το Σεφερλή 9 μονάδες. Ο διαιτητής του Mega πάνω στην αμηχανία του, σφυρίζει για διαφημιστικό διάλειμμα προκειμένου να αποφασίσει πώς θα αντεπιτεθεί. Ο διαιτητής του ΑΝΤ1 εκμεταλλεύεται το διαφημιστικό των απέναντι για να εκτοξεύσει την τηλεθέαση. Η Σάσα πετυχαίνει γκολ αποκαλύπτωντας ότι η Καινούργιου και η Ηλιάκη, παρότι ήταν φίλες, τώρα "σιχαίνονται η μία την άλλη". Ο Λιάγκας παίρνει θέση στο θέμα "γυναικεία φιλία" με τις απόψεις του να σκοράρουν στο 28% και στη συνέχεια η συζήτηση ανάβει μεταξύ των μελών του πάνελ και πετυχαίνουν το πολυπόθητο 30%.

Οι απέναντι γυρνάνε από το διαφημιστικό. Ο διαιτητής έχει πάρει τις αποφάσεις του. Βάζει την καυτή παίκτρια Τζούλια Νόβα ανάμεσα στο ζευγάρι Σεφερλής-Τσαβαλιά. Η Τζούλια φοράει ένα αποκαλυπτικό ντεκολτέ και μια μίνι φούστα και παρακολουθεί το μαγείρεμα από τον Λαγό. Ο διαιτητής στέλνει σήμα στο Σεφερλή "Πάρε μάτι". Ο Σεφερλής κοιτά με τρόπο προς το πλούσιο στήθος της Τζούλιας και η Τσαβαλιά παίρνει ένα ύφος ενόχλησης. Ο Σεφερλής το αντιλαμβάνεται και η Τσαβαλιά τον κοιτάει με τρόπο. Το ερωτικό τρίγωνο παίρνει την εκδίκηση του σκοράρωντας στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου με 34%, αφήνοντας πίσω την Μπαρμπαρήγου στο μόλις 13%!

Οι αστρολόγοι των δυο ομάδων ρίχνονται στη μάχη. Πρώτη μπαίνει σε θέση μάχης η Λίτσα Πατέρα και με ένα λεπτό καθυστέρηση η Βίκυ Παγιατάκη. Οι δυο κυρίες κονταροχτυπιούνται και τελικά κερδίζει η Πατέρα με πολύ μικρή διαφορά όμως, μόλις 2 μονάδες.

Ο αγώνας δείχνει να χάνει το ενδιαφέρον και η αγωνία και η αδρεναλίνη πρέπει να κυριαρχήσουν στο τέλος του δεύτερου ημιχρόνου. Το lead in άλλωστε είναι πολύ σημαντικό για τα κανάλια για τα οποία και παίζουν οι δυο ομάδες. Στα τελευταία λεπτά είναι που τα δίνουν όλα οι δυο αντίπαλοι.

Οι αντεννικοί μπαίνουν στο παιχνίδι επιθετικά με το "θέατρο της Τετάρτης". Είναι γνωστή η κόντρα των δυο ομάδων. Οι αντεννικοί και οι οπαδοί τους θεωρούν ότι ο Σεφερλής και η Τσαβαλιά δε μπορούν να κάνουν συνέντευξη, επειδή δεν είναι δημοσιογράφοι και οι του μεγκα και οι οπαδοί του Σεφερλή τονίζουν ότι ο παρουσιαστής του μέγκα υπερτερεί στο κωμικό στοιχείο που δεν έχει ο Λιάγκας. Ώρα να αποδείξουν ότι αυτά που τους κατηγορούν δεν ευσταθούν. Οι αντενικοί θέλουν να δείξουν το ταλέντο τους στην υποκριτική και την κωμωδία και με το "θέατρο της Τετάρτης" πετυχαίνουν ένα αξιοσημείωτο 19%. Το μέγκα αντεπιτίθεται με το Σεφερλή να παίρνει συνέντευξη από τη Σμαράγδα Καρύδη, η οποία θέλοντας να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει (άλλωστε παίζει σε σίριαλ του καναλιού) αποκαλύπτει ότι είχε στο παρελθόν ερωτική σχέση με το Θοδωρή Αθερίδη, και πως τώρα είναι απλά δυο καλοί φίλοι που κάνουν σεξ. Η Καρύδη βάζει στα τελευταία λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου θεαματικό γκολ 39% τηλεθέαση, με το απέναντι θεατράκι να πατώνει στο 11% Αυτό ωστόσο είναι καλό για την αντίπαλη ομάδα γιατί το κατατάσσει στο εναλλακτικό ποιοτικό θέατρο και όχι στο εμπορικό στο οποίο ανήκει ο Σεφερλής. Βέβαια η ποιότητα του ματς δεν είναι το ζητούμενο, αλλά να 'χουμε να λέμε...

Απόλυτος θριαμβευτής ήταν και σήμερα η ομάδα του "mega με μια" με το γενικό μέσο όρο να είναι 38,7% και το μέσο όρο στο νεανικό κοινό 40,6%! Ο γενικός μέσος όρος των αντιπάλων ήταν 23,7% και στα νεανικά 21%.
Οι παίκτες της ομάδας δε σταματούσαν να πανηγυρίζουν στα καμαρίνια φωνάζωντας όλοι μαζί "mega με μιαααα", ενώ ο Λιάγκας το έριξε και πάλι στο φαγητό για να πνίξει τον πόνο μιας ακόμα μεγάλης ήττας.

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;

Χθες ήταν μια ήσυχη βροχερή μέρα αργίας. Λόγω βροχής η παρέλαση σε κάποιες πόλεις της χώρας δεν έγινε, ενώ σε άλλες ο κόσμος ήταν πολύ λίγος. Μάλιστα φέτος δε σημειώθηκαν επεισόδια ή διάφορα άλλα παρατράγουδα, όπως άλλες χρονιές. Έκατσε ο κόσμος στο σπίτι; Είδε τηλεόραση; Και τι είδε στην τηλεόραση;
Χθες για την ελληνική τηλεόραση δεν ήταν μέρα εθνικής γιορτής, αλλά μια ακόμα συνηθισμένη μέρα, όπου το πρόγραμμα κύλησε όπως και όλες τις άλλες. Μπορεί να νόμιζαμε ότι ήταν Κυριακή, πολλοί μπερδευτήκαμε, λόγω αργίας, αλλά οι εκπομπές που παίζουν κανονικά τις καθημερινές, έπαιξαν και σήμερα. Και ασχολήθηκαν κανονικά με τη θεματολογία τους, άσχετα αν ήταν μέρα εθνικής επετείου. Με λίγες εξαιρέσεις, όπως ο ΣΚΑΙ με τις "Μάχες των Ελλήνων" ή οι "360 μοίρες" στον Alpha.
Ας δούμε τι νούμερα έκαναν οι εκπομπές χθες :

ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 10

ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 : 25,4%
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA : 18,6%
ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΚΑΙ : 13,2%
ΕΞΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΝΕΡΙΤ : 9,5%
HAPPY DAY ALPHA : 9,8%
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ EPSILON : 6,4%

ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΕΡΙΤ : 24,3%
MEGA ΜΕ ΜΙΑ : 19,8%
ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 : 16,4%
LIVE U STAR : 8,5%

PRIME TIME

ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ : 28%
ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΤ1 : 22,8%
ΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝΣ ΑΝΤ1 : 19,1%
ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ALPHA : 16%
ΔΙΚΑΙΩΣΗ MEGA : 15,8%
ΜΑΝΑ Χ ΟΥΡΑΝΟΥ MEGA : 14,9%
360 ΜΟΙΡΕΣ ALPHA : 11,1%
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ : 8%

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 : 21,2 %
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ : 19,6%
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEGA : 18,1%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ STAR : 12,2%
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ : 8%

ΣΧΟΛΙΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Οπως προκύπτει, ο κοσμάκης χθες, παρότι έβρεχε στη μισή Ελλάδα και δεν πήγε στις δουλειές του λόγω αργίας, δεν είδε πολύ τηλεόραση. Πολύ πεσμένα τα ποσοστά σε σχέση με τις άλλες κανονικές μέρες. Η παρέλαση στη ΝΕΡΙΤ νίκησε και το Λιάγκα και το Σεφερλή. Κατα τ' άλλα ο Παπαδάκης, πάλι πρώτος σήμερα, ακόμα και με πολύ πεσμένα ποσοστά, δεύτεροι ο Καμπουράκης και Οικονομέας και τελευταία, όπως πάντα, η Χριστίνα Λαμπίρη. Στην prime time σημειώθηκαν πολύ μικρότερα νούμερα απ' ό,τι τις άλλες μέρες, αλλά η "Μουρμούρα" βγήκε πάλι πρώτη. Το συμπέρασμα είναι ότι χθες οι Ελληνες δεν είδαν πολύ τηλεόραση. Είχε κάτι παράξενο η μέρα χθες. Είχε μια γλυκιά μελαγχολία. Δεν ταίριαζε να κάτσεις να δεις τους συνεργάτες της Μενεγάκη να προσπαθούν να τραγουδήσουν ραπ, ούτε να δεις τα σαχλά σκετσάκια των Καρντασιανς, ούτε την Τένια Μακρή να μιλάει για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή, ούτε τη συνέντευξη της Τζούλιας Νόβα στο Θέμο, ούτε τα παιχνιδάκια από το "Ολα παίζουν". Ήταν χθες για διάβασμα ενός καλού βιβλίου, για ήρεμη συζήτηση στο σαλονάκι με 1-2 αγαπημένα σου πρόσωπα και να βλέπετε από το παράθυρο τη βροχή, για βόλτα στην γειτονιά με την ψιχάλα, για να φτιάξεις τα χειμωνιάτικα ρούχα, να κάτσεις να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, να ονειρευτείς το μέλλον σου ή να αναπολήσεις παλιές ωραίες χρονιές (βοηθά και η βροχή), να σκεφτείς τι (μαλακίες) έκανες μέχρι τώρα. Ή απλά να είσαι όλη μέρα στο ζεστό κρεβατάκι σου.

ΤΙ ΕΙΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ TV

Λοιπόν...είδα το ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ "Μάχες των Ελλήνων". Το βλέπεις και όχι απλά φρικάρεις αλλά νιώθεις και μαλάκας που γκρινιάζεις ενώ ζεις σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας, κι ας υπάρχει οικονομική κρίση. Οι κτηνωδίες και οι πόλεμοι την εποχή αυτή, η φτώχεια, τα βασανιστήρια, η οδύνη, δε χωράνε στο μυαλό ενός νέου της σημερινής εποχής. Αφού νιώσεις μαλάκας, νιώθεις και λίγη ευγνωμοσύνη για το σήμερα, αλλά μετά σκέφτεσαι "κοίτα τι κάνανε οι παλιογερμαναράδες στους παλιούς, αλλά και σήμερα κοίτα τι μας κάνουν οι παλιομαλάκες". Μετά σκέφτεσαι πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από την εποχή αυτή και λες ότι μπορεί να μη γίνονται σήμερα αυτά, αλλά φέρνεις στο νου σου όλα τα τραγικά που συμβαίνουν καθημερινά, αλλά και το ότι ένα εκατομμύρια Ελληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Και μετά το γυρνάς στον υπαρξιακό-φιλοσοφικό προβληματισμό και αναλογίζεσαι τι εστί ανθρώπινο γένος, γιατί γίνονται όλα αυτά και τρομοκρατείσαι στη σκέψη ότι ζεις στον κόσμο που γέννησε τον Χιτλερ...

Είδα τον τύπο από τους Master Tempo να τραγουδάει playback ένα ραπ (λέμε τώρα) τραγουδάκι και δίπλα του δυο χορεύτριες με τα απολύτως απαραίτητα (δηλαδή τίποτα) να κουνάνε τον κώλο τους και η γιαγιά μου να κάνει σχόλια και γκριμάτσες αποδοκιμασίας. "Κοίτα κάτι ξετσίπωτες...δε ντρέπονται; Πού έχουμε καταντήσει; Στην εποχή μας είχαμε το τανγκό και άλλους ωραίους ρομαντικούς χορούς...".

Είδα τους συνεργάτες της Μενεγάκη να προσπαθούν να ραπάρουν...καθόλου αστείο.

Είδα την Τένια Μακρή στους "Καρντάσιανς" που είχε χρόνια να εμφανιστεί στην tv να μιλάει για την απιστία και τις διαφορές στα δυο φυλά και ξενέρωσα τη ζωή μου, όπως και όταν είπε με αυτό το ατάραχο ύφος που έχουν οι ψυχολόγες "η ίντριγκα και τα πισώπλατα μαχαιρώματα και η προδοσία είναι μέσα στο πρόγραμμα, είναι λογικό να συμβαίνουν, αλλά δεν πρέπει να αφήνουμε να μας καταβάλουν και να στεναχωριόμαστε" κτλ. Τι λες μαντάμ; Τόσο απλά είναι τα πράγματα;

Είδα τη Τζούλια Νόβα στο "Θέμο" και τη Δούκισσα να λέει πως είναι άδικο να τη συγκρίνουν μαζί της. Ο Περρής της είπε πως έχει ωραία φωνή και πως θα μπορούσε να κάνει ραδιόφωνο...Ωραιός τρόπος να διαφημίσει την εκπομπή του, αφού ο Θέμος τον ρώτησε μετά τι ώρα είναι η εκπομπή του...Πάντως, μου έκανε καλή εντύπωση που ήταν τόσο χαμηλών τόνων η μοντέλα, η οποία, λέει, φοβόταν πολύ να ασχοληθεί με το μόντελινγκ...

Είδα στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, πρώτο θέμα την τραγική είδηση ενός θλιβερού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος, όπου ένα ζευγάρι, έχασε τη ζωή του και επέζησε η μικρή τους κόρη, που είδε τους γονείς της να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια της...

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;;;

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

WHAT'S NEXT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΟΣΤ :

1.ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΡΟΜΑΝΤΣΟ"
2.ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
3.TV UP AND DOWN
4.Η ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΞΕΛΙΞΗ"
5.GREEK TV MPLA MPLA
6.ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ TV

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ 13/10

Πάμε να δούμε και να σχολιάσουμε τα νούμερα τηλεθέασης που έκαναν τα ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα την προηγούμενη βδομάδα, στις 13 Οκτωβρίου.

13/10

ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 10

ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 (ANT1) : 29,7%
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA (MEGA) : 17,6%
ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ (ΣΚΑΙ) : 16,4%
HAPPY DAY (ALPHA) : 12,3%
ΕΞΙ ΜΕ ΔΕΚΑ (ΝΕΡΙΤ) : 7,9%
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ (EPSILON) : 6,7%

ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10

MEGA ME ΜΙΑ (MEGA) : 47%
ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ (ΑΝΤ1) : 19,3%
LIVE U (STAR) : 9%
ΤΩΡΑ (ΣΚΑΙ) : 8,6%

PRIME TIME

ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ (ALPHA) : 30,4%
ΤΑΜΑΜ (ΑΝΤ1) : 22,3%
ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ (ΣΚΑΙ) : 19,6%
ΜΑΝΑ Χ ΟΥΡΑΝΟΥ (MEGA) : 17,8%
ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ (MEGA) : 16,9%
ΡΟΥΑ ΜΑΤ (ΑΝΤ1) : 13,4%
KILLER ELITE (STAR) : 10,8 %

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEGA : 18,1%
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ALPHA : 17,5%
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 : 17%
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ : 16,7%
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ : 9,3%

ΣΧΟΛΙΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Το πρωινό του Mega που έκανε πρεμιέρα τη μέρα αυτή, σχολιάστηκε πολύ για τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε. Όλοι περιμέναμε ότι θα κάνει υψηλή τηλεθέαση και ότι θα ξεπεράσει σίγουρα στην πρεμιέρα το αντίπαλο πρωινό του ΑΝΤ1, επειδή διαφημίστηκε και συζητήθηκε πάρα πολύ αλλά και φυσικά επειδή υπήρχε η περιέργεια από το κοινό για το καινούργιο προιόν που το πλάσαραν ως κάτι το πολύ διαφορετικό. Δεν περιμέναμε όμως αυτή την πολύ υψηλή τηλεθέαση που θύμισε Mundial ή Eurovision. Ο Σεφερλής σάρωσε στην πρεμιέρα του. Τις επόμενες μέρες συνέχισε την υψηλή αυτή τηλεθέαση, μετά έπεσε, όπως ηταν αναμενόμενο, και τώρα η διαφορά με το αντίπαλο πρωινό είναι 5-10 μονάδες. Ο Παπαδάκης εξακολουθεί να είναι πρώτος (τι πρωτότυπο) με λίγο πεσμένα νούμερα, δεύτεροι είναι ο Οικονομέας και Καμπουράκης με διαφορά γύρω στις 10 μονάδες και τρίτοι οι Λυριτζής και Οικονόμου. Τελευταία η Χριστίνα Λαμπίρη, η οποία κάπου διάβασα, ότι λέει, παλεύει με νύχια και με δόντια για να ξεπεράσει το 5%. Τι ακριβώς κάνει δηλαδή; Η κωμική σειρά του Alpha εξακολουθεί να κάνει υψηλή τηλεθέαση στο δεύτερο κύκλο προβολής της. Σκεφτόμουν τι είναι αυτό που κάνει τη σειρά αυτή να πηγαίνει τόσο καλά. Νομίζω ότι ένας λόγος που τη βλέπει ο κόσμος είναι ότι έχει το στοιχείο της "κλειδαρότρυπας". Αρέσει στον κόσμο να παρακολουθεί τις ζωές των άλλων και οι αιτίες είναι μια κοινωνιολογική συζήτηση. Γι' αυτό και πουλάνε τόσο τα περιοδικά που προβάλλουν την προσωπική ζωή των διάσημων, γι' αυτό είχαν πολύ πέραση παλιά τα ριάλιτι, ενώ ακόμα και τώρα εκπομπές όπως το "Κάτι ψήνεται" κάνει υψηλή τηλεθέαση. Άσχετα αν αυτό που παρακολουθεί είναι αληθινό (ριάλιτι) ή ψεύτικο (μυθοπλασία) αρέσει στον κόσμο να παρακολουθεί πως ζουν οι άλλοι, πως αντιδρούν, πως σκέφτονται και να τα συγκρίνουν με το δικό τους τρόπο ζωής και αντίδρασης. Η ταύτιση επίσης παίζει σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια σειρά. Οι ήρωες μιας τέτοιας σειράς γίνονται όλο και πιο οικείοι με τον καιρό και είναι σαν να τους ξέρουμε. Επειδή μάλιστα η σειρά αυτή έχει λίγους ήρωες και τα επεισόδια διαδραματίζονται όλα σε ένα σπίτι, η ταύτιση είναι μεγαλύτερη, σε αντίθεση με άλλες σειρές με πολλούς χαρακτήρες και πολλές διαφορετικές καταστάσεις και αλλαγές. Άλλωστε η σειρά μοιάζει να έχει πολλά αληθοφανή στοιχεία και πολλά ζευγάρια αναγνωρίζουν στοιχεία από τον εαυτό τους. Η νέα σειρά του ΑΝΤ1, αν και διαφημίστηκε ελάχιστα έως καθόλου, τα πήγε καλά στην πρεμιέρα. Το κοινωνικό ρομάντζο "Ρουα ματ" τα πάει μέτρια και οι ταινίες του Star, όπως συνήθως, κινούνται σε μέτρια επίπεδα τηλεθέασης. Στα δελτία ειδήσεων προηγείται αυτό του mega, αλλά με μικρή διαφορά από αυτό του ΑΝΤ1. Το δελτίο του STAR έχει ανεβάσει αρκετά την τηλεθέαση και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει να ξεπεράσει τα δυο μεγάλα κανάλια.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 10

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 10

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΜΠΙΡΗ



ΝΙΚΗΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10

ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10

ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΥ

ΝΙΚΗΤΗΣ PRIME TIME

ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ

ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ PRIME TIME

KILLER ELITE

ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

MEGA

ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΚΑΙ






Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ TV

Αμφιπολη : Εκπομπη για τις ανασκαφες στην Αμφιπολη εκανε ο Αντωνης Σροιτερ και η εκπομπη του Αυτοψια στον Alpha. Μια αρτια δομημενη δημοσιογραφικη εκπομπη, απο αυτες που μαθαινεις να κανεις στις καλες σχολες δημοσιογραφιας. Ειναι απο αυτες τις εκπομπες που χαιρεται να κανει ενας δημοσιογραφος, γιατι ακομα κι αν δεν εχει ιδεα απο ιστορια ή αρχαιολογια, μαθαινει συνομιλωντας με ιστορικους. Η εκπομπη μας ελυσε την απορια τι στο καλο κανουν οι αρχαιολογοι, τουλαχιστον οι καινουργιοι : σκαβουν! Ειδαμε φοιτητες αρχαιολογιας να ερχονται απο την αλλη ακρη της γης για να σκαψουν και να ανακαλυψουν σπουδαια ή οχι τοσο σπουδαια ευρηματα.

Βερυκιος : Ο δημοσιογραφος-καρικατουρα, βγηκε, οπως καθε μερα, στην εκπομπη της συγγραφεως-παρουσιαστριας Σταματινας Τσιμτσιλη, το Happy Day, και εξεφρασε την εντονη διαφωνια του με το γεγονος οτι η Αμαλ Αλαμουντιν αποφασισε να παει στο εστιατοριο του Λευτερη Λαζαρου και να δοκιμασει γκουρμε μενου που περιελαμαβανε αχινοσαλατα, καρπατσιο λαβρακι, τραγανο μπαρμπουνι πανω σε μους καπνιστης μελιτζανας και χριστοψαρο σε μους σελινοριζας. Οπως ειπε, η συζυγος του Κλουνει, θα επρεπε να προτιμησει μια πιο ταπεινη και απλη κουζινα. Ο Δημος Βερυκιος, με πολυ αυστηρο υφος και φωναζωντας, κατεκρινε την γκουρμε κουζινα και αποθεωσε τα ταβερνακια. Φημες λενε, οτι ο υπουργος Πολιτισμου ενημερωσε την ομορφη δικηγορο για την τοποθετηση του Δημου, και αυτη σκεφτεται σοβαρα την επομενη φορα να φαει παιδακια με πατατες τηγανητες και τζατζικι σε καποιο λαικο ταβερνακι στο Μοναστηρακι.

Γραμμελη : Η τηλεκριτικος παρουσιαζει δικη της στηλη στην εκπομπη Joy του Mega οπου κανει συνεντευξεις απο τηλεοπτικα προσωπα. Τελικα ολοι σχεδον οι τηλεκριτικοι καταληγουν να κανουν και τηλεοραση. Λετε η επομενη να ειναι η Πετρουτσου;

Δικαιωση : Ωραιες και εντυπωσιακες εικονες εχει το τρειλερ της νεας κοινωνικης καθημερινης σειρας του mega, αλλα για μενα αυτες δεν κανουν το καλο σιριαλ. Οσο ωραιες εικονες κι αν δειξεις απο την ομορφη Συρο, αν το στορι δεν ειναι δυνατο και η πλοκη καταπληκτικη, δεν αξιζει να αφιερωσεις χρονο. Για παραδειγμα, το σιριαλ "Ιωαννα της καρδιας" ειχε πανεμορφες εικονες απο την πολυ ωραια Συμη. Αλλα σαν ιστορια δεν ειχε καθολου ενδιαφερον. Καπως ετσι ειναι και πολλα τουρκικα που σε μαγευουν με τις εικονες της Κωνσταντινουπολης, αλλα δεν ειναι παρα μια τυπικη σαπουνοπερα.

Εκδρομη : Τρεμε Steven King...Οι ελληνες τηλεθεατες εντυπωσιαστηκαν, οπως φανηκε απο τα σχολια στα social media, με το ατμοσφαιρικο αυτο ψυχολογικο θριλερ. Φανηκε οντως μια πολυ καλη και διαφορετικη δουλεια, αλλα οχι κατι τοσο σπουδαιο, ωστε να δικαιολογει αυτους τους διθυραμβους. Το θεμα ειναι οτι το ελληνικο κοινο που παρακολουθει ελληνικη τηλεοραση, εχει καταναλωσει τοσα σκουπιδια και φτηνιαρικα σιριαλ τοσα χρονια, που σειρες σαν αυτη, ειναι λογικο να το κανει να ξετρελαινεται. Θεωρω οτι αυτο το σιριαλ πονταρει στο να δημιουργησει ενα μυστηριο και μια αγωνια στο κοινο, που ομως θα αποδειχτει οτι ηταν τελικα τζαμπα. Θα εχει περισσοτερο ατμοσφαιρα παρα ουσια. Και αποκλειω να γινει το επομενο "Νησι", αν και σιγουρα θα παει καλα. Επισης, η Λινα Σακκα δεν ειναι η καλυτερη επιλογη.

Ζετα Μακρυπουλια : Που χαθηκε αυτη; Ανεργη θα μεινει φετος;

Ηλιακη : Εχει, οπως διαβασα στο "Πρωτο Θεμα", τους περισσοτερους followers στο twitter απ' ολες τις τηλεπερσονες. Εγω δεν καταλαβαινω τι ενδιαφερον εχει, ουτε αυτη, ουτε η εκπομπη της, αλλα ξερει να παιζει καλα το επικοινωνιακο παιχνιδι και η αληθεια ειναι, πως εχει μια ανεση, που δεν εχουν πολλες στην τηλεοραση.

Θαλεια Ματικα : Αυτη παλι που χαθηκε;

Καραβατου : Κανει μια αδιαφορη εκπομπη, που ειναι πανομοιοτυπη με την εκπομπη της αντιπαλου της, της Σπυροπουλου, σε ενα μικρο πλην ανερχομενο καναλι, αλλα παντα την ξεπερνα σε τηλεθεαση. Και αυτο γιατι οι εχθροι της Σπυροπουλου οσο πανε κι αυξανονται και ετσι, οποιαδηποτε ειναι απεναντι της, ειναι κερδισμενη ετσι κι αλλιως.

Μελετη : Η πιο ψωνισμενη παρουσιαστρια της ελληνικης τηλεορασης. Ωστοσο, η νεα της εκπομπη εχει ενδιαφερον και τσιμπησαμε. Εχουμε αγωνια να τη δουμε.

Νουμερα : Καποτε πρεπει να γινει μια συζητηση για το πως προκυπτουν τα νουμερα τηλεθεασης, ποσοι εχουν κουτακια της AGB στο σπιτι τους κτλ. Αυτο βεβαια δε θα γινει ποτε στην τηλεοραση. Οπως και να 'χει, χωρις νουμερα τηλεθεασης δεν υπαρχει τηλεοπτικο ρεπορταζ. Χωρις αυτα, τα γκοσιπ περιοδικα θα χασουν τη μιση υλη τους. Καλα ειναι τα νουμερα, για να αναβουν τα αιματα και να μη βαριομαστε. Εξαλλου, τις περισσοτερες φορες, ειναι ενδεικτικα του τι αρεσει και τι οχι στον κοσμο και εχουν κοινωνιολογικη σημασια περα απο την κουτσομπολιστικη διασταση τους.

Ρανια Θρασκια : Εχει τελειωσει οριστικα απο την τηλεοραση. Η τελευταια της δουλεια ηταν η παρουσιαση της καρτας "ευ club" για προσφορες σε ιατρικες υπηρεσιες.

Σεφερλης : Θα ακουμε γι' αυτον ολη την τηλεοπτικη σεζον. Ειναι τρομερος ατακαδορος, αλλα, ισως, αυτο στο τελος κουρασει τον τηλεθεατη. Η διαφορα στην τηλεθεαση δε θα ειναι μεγαλη, πιστευω, το επομενο διαστημα, με το πρωινο του ΑΝΤ1, αλλα ο Σεφερλης, με τον ενα ή τον αλλο τροπο θα ειναι παντα στην επικαιροτητα. Ξερετε..."τι ειπε ο Σεφερλης", "τι απαντησε ο Σεφερλης", "τι απαντησε ο ταδε στην απαντηση του Σεφερλη" κτλ...

Τατιανα : Μαλλον το γυναικειο μαγκαζινο ποικιλης υλης δεν τραβαει και ισως, πρεπει να σκεφτει σοβαρα να το γυρισει ξανα στο κοινωνικο σκληρο ρεπορταζ και μονο, το ειδος στο οποιο εχει καθιερωθει και το ξερει καλα. Αυτο το "λιγο απ' ολα", απο κουτσομπολιο μεχρι μοδα, και απο μαγειρικη μεχρι σινεμα, προφανως, δεν αρεσει στη μεση νοικοκυρα ή τουλαχιστον το προτιμα να το βλεπει απο τη Μενεγακη, η οποια ειναι πιστη στο κονσεπτ αυτο 20 χρονια.

Χριστινα Λαμπιρη : Ειναι τελευταια στη ζωνη της, αλλα και παλι, τα νουμερα ειναι καλα. Ειναι και αρχη ακομα, αλλα βεβαια, να ξεπερασει τον Παπαδακη, ειναι εντελως αδυνατον. Το πολυ να ξεπερασει την Τσιμτσιλη...
























Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

greek media mpla mpla

-Πολυ καλες πωλησεις- που εχουν αυξηθει κατα πολυ το τελευταιο διαστημα- κανει η εφημεριδα "Παραπολιτικα". Σε αυτο παιζει ρολο αφενος το πλουσιο περιεχομενο, η καλη αρθρογραφια, το αποκαλυπτικο ρεπορταζ, αφετερου οι προσφορες και ο διαγωνισμος με δωρο i-phone 6. Οποιος θελει να επιβιωσει σημερα στο χωρο του Τυπου επιβαλλεται να συνδυασει και το καλο περιεχομενο και τις προσφορες. Γιατι αλλιως υπαρχει και η τηλεοραση και το διαδικτυο. Κι ας εχουν οι εφημεριδες το ρολο της εις βαθους αναλυσης, της ενδελεχους ερευνας και της εμπεριστατωμενης και με επιχειρηματα ενημερωσης.

-Τα "Παραπολιτικα" το Σεπτεμβριο αυξησαν την κυκλοφορια τους κατα 10%, με πωλησεις που ανηλθαν σε 31.798 φυλλα, κερδιζοντας 2.801 νεους αναγνωστες (μαζι με αυτους και μενα).


-Το "Καρφι" επισης σημειωσε αυξηση στις πωλησεις του. Το Σεπτεμβριο ειχε αυξηση 10% και αυτο και πουλησε 9.496 φυλλα, απεκτησε δηλαδη 1.490 επιπλεον αναγνωστες.


-Τα "Παραπολιτικα", εχουν και το σταθμο τους (Παραπολιτικα fm) και ετσι η εφημεριδα στηριζει το ραδιοφωνο και το ραδιοφωνο την εφημεριδα (για παραδειγμα στα φυλλα της εφημεριδας υπαρχουν μικρα διαφημιστικα για τις εκπομπες του σταθμου). Και απ' ο,τι διαβασα  ο εκδοτης της εφημεριδας Γιαννης Κουρτακης σχεδιαζει να επεκταθει στο χωρο των media με νεα εντυπα, εχοντας εδραιωθει ως ισχυρος παικτης στο χωρο, και αμα δημιουργησει και τηλεοπτικο σταθμο, θα μπορεσει να σταθει ισαξια διπλα σε Ψυχαρη, Μπομπολα και Αλαφουζο και -ποιος ξερει- μπορει και να τους ξεπερασει.


-Πρωτος σταθμος σε ακροαματικοτητα βγηκε γι' ακομα μια φορα ο Real Fm.


-Ο ραδιοφωνικος σταθμος του ΣΚΑΙ συνεχιζει την πτωτικη του πορεια και ειναι πλεον τεταρτος με ακροαματικοτητα 8,7% στην τελευταια μετρηση που εγινε. Ο "Μελωδια" ωστοσο, που ανηκει στον ιδιο ομιλο, ειναι δευτερος με 11,7%.


-Πολυ ασχημα τα παει και η τηλεοραση του ΣΚΑΙ αφου παροτι προστεθηκαν πολλες νεες εκπομπες τοσο ενημερωτικες οσο και ψυχαγωγικες, τα νουμερα τηλεθεασης εξακολουθουν να ειναι χαμηλα και με το ζορι ξεπερνουν το 10%.


-Οσοι εριξαν μαυρο δακρυ και διαμαρτυρηθηκαν για το "αδικο" λουκετο στην "καημενη" την ΕΡΤ, θα ηταν καλο να μαθουν για καποιες αποκαλυπτικες ειδησεις. οπως αυτη για τον Χρηστο Παναγοπουλο, που κατηγορειται μαζι με τον πρωην διευθυνοντα συμβουλο της ΕΡΤ και νυν συμβουλο εκδοσης, Αγγελο Σταγκο, για προκληση ζημιας που φτανει κοντα στα 700.000 ευρω!


-Ο Νικος Μουρατιδης, πολυ σωστα κατακρινει κατα καιρους τους σημερινους ραδιοφωνικους σταθμους για το οτι λειτουργουν με playlist, με χορηγους και χαζοχαρουμενους παραγωγους. Και δεν ειναι μονο αυτα. Ανοητες εκπομπες με αμορφωτους "δημοσιογραφους" παραγωγους, χωρις παιδεια και καλλιεργεια, χωρις ουσιαστικο λογο, κανουν εκπομπες εκτρωματα οπου σχολιαζουν δηθεν την επικαιροτητα (με τον δικο τους ηλιθιο τροπο) ή κανουν φτηνες φαρσες. Αυτο το κακο ραδιοφωνο το συνανταμε πολυ σε ολα τα FM. Φανταστειτε τι γινεται και με τα e-radio...Εκει βεβαια η ακροαματικοτητα ειναι τοσο μικρη που δεν χρειαζεται να ασχοληθεις. Απο τη στιγμη που ακουνε τους σταθμους αυτους οσοι τους κανουν και μερικοι φιλοι τους, δεν υπαρχει καμια επιρροη ουτε χρειαζεται να κανεις την οποιαδηποτε κριτικη ή σχολιο. Εννοειται, βεβαια, πως μπορει να υπαρχουν μερικα κρυμμενα διαμαντια στο χωρο αυτο των ιντερνετικων σταθμων. Παντως, ειτε στα FM ειτε στο ιντερνετ, το ραδιοφωνο για να ειναι καλο χρειαζεται να εχει αυτη την απροσδιοριστη και χωρις συνταγες "μαγεια", ενω χρειαζεται, οπως και σε καθε μεσο, και σε καθε δουλεια, για να ειναι καλο το αποτελεσμα, παρα πολυ δουλεια και προετοιμασια. Δε γινεται να βγαινεις 2 ωρες σε μια εκπομπη, να λες ο,τι σου κατεβει στο κεφαλι και να λες οτι κανεις "ραδιοφωνο".

-Να ενα παραδειγμα πολυ κακου ραδιοφωνου :
https://www.youtube.com/watch?v=8vrZggkUhMw

-Πεσανε να τον φανε τον Μαρκο Σεφερλη με την ατυχη φαρσα που εκανε. Που ηταν πραγματικα ατυχης και αθλια. Απο εκει που ολοι λεγανε για την πολυ καλη πρεμιερα του πρωινου, και ολοι ειχαν κατι καλο να πουν για τον πετυχημενο κωμικο που τους κανει να γελανε, με τη φαρσα στους ηλικιωμενους, τα θετικα σχολια εγιναν ανελεητο βρισιμο και επιθεση.

-Το χιουμορ και το καλαμπουρι εχουν και αυτα ορια. Ευκολα καποιος, που ολοι του λενε ποσο πλακα εχει, μπορει να ξεφυγει και να γινει κουραστικος ή γελοιος. 

-Τα νουμερα τηλεθεασης την πρωτη βδομαδα δεν ηταν αυτα που ειδαμε στην πρεμιερα, αλλα εξακολουθησαν να ειναι πολυ καλα ξεπερνωντας κατα πολυ το αντιπαλο πρωινο. Το θεμα ειναι οτι τα δυο πρωινα, και κυριως αυτο του μεγκα, ειναι οι παρουσιαστες του και τα υπολοιπα, οι συμπαρουσιαστες και η θεματολογια ειναι δευτερευοντα. Σημασια εχει τι θα πει ο Σεφερλης, τι υπονοουμενο θα πεταξει, τι γκαφα θα κανει και πως θα πρεπει μετα να απολογηθει γι' αυτην. Τα μιντια και το κοινο τους περιμενουν συνεχως στη γωνια ψαχνωντας αφορμη να τους "χτυπησουν".

-Οσοι εκτιθενται στο γυαλι και κυριως οσοι αμεσα ή εμμεσα, ηθηλημενα ή οχι, προκαλουν με τον τροπο τους, τοτε αμεσως γινονται "σακος του μποξ", οι ευκολοι στοχοι του αδηφαγου τηλεθεαμονος κοινου και των ανθρωποφαγων μιντια. Ουσιαστικα αυτα τα ατομα δεν ειναι απλα αντικειμενο κριτικης για τη δουλεια τους. Δεχονται λεκτικη βια. Σχολιαζονται ή κατακρινονται ή χλευαζονται για τις επιλογες τους στην προσωπικη ζωη, λιθοβολουνται για οποιο λαθος κανουν, τρωνε απιστευτο βρισιμο για καποια ατυχη και προκλητικη δηλωση τους, κανιβαλιζονται για την εξωτερικη τους εμφανιση. Μονο οσοι εχουν γερο, πολυ γερο στομαχι, αντεχουν. Και οσοι ειναι απολυτα σιγουροι για τον εαυτο τους και αυτο που κανουν, οσοι εχουν πολυ γερα θεμελια. Οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν το αντεχουν αυτο, γιατι ξεπερνα τα ανθρωπινα ορια. Ελαχιστοι αντεχουν και μενουν στο γυαλι. Υπαρχουν και οι τυχεροι που βγαινουν στο γυαλι, κανουν απλα τη δουλεια τους και ολα καλα. Ουτε κριτικες, ουτε συνεντευξεις, ουτε δημοσιες σχεσεις, ουτε πρωτοσελιδα, ουτε εξωφυλλα, ουτε κανιβαλισμος. Ποιος φυσιολογικος ανθρωπος που αγαπα τον εαυτο του, εχει καλες σχεσεις με τους γυρω του και μεγαλωσε φυσιολογικα, εχει αναγκη αυτη την υπερεκθεση και υπερπροβολη; Και ακομα κι αν αγαπας το χωρο αυτο του θεαματος, πρεπει να προσεχεις πολυ ωστε να μην προκαλεις, αν δε θες να γινεται αντικειμενο σκληρου σχολιασμου. Και μονο αν εισαι σιγουρος οτι το αντεχεις αυτο, πρεπει να προχωρησεις αφοβα.


-Στο πλαισιο αυτο, ειναι λογικη η αντιδραση πολλων με το νεο μουσικο ταλεντ σοου για παιδια "music school". Οταν βγαινεις στο γυαλι και σε βλεπει εκατομμυρια κοσμος και σε σχολιαζει, δε γινεται να μην επηρεαστεις. Ειδικα ενα παιδι μπορει να επηρεαστει πολυ ασχημα. Να "ψωνιστει", να νομιζει οτι ειναι κατι πολυ σπουδαιο και ιδιαιτερο, να γινει σνομπ, να αισθανθει παραξενα και αμηχανα με την ενασχοληση των αλλων μαζι του και μολις τελειωσει ολο αυτο και μολις πεσουν τα φωτα και οι προβολεις, να παθει σοκ και να του δημιουργηθουν ψυχολογικα προβληματα.

-Για τους λογους αυτους ειναι λογικη και σωστη η συσταση του ΕΣΡ και του Συνηγορου του Πολιτη : http://www.dete.gr/articles/237765

-Ειναι απιστευτο ποσοι παραπλανητικοι τιτλοι υπαρχουν σε διαφορα σαιτ ή περιοδικα. Διαβαζα, για παραδειγμα, το περιοδικο "YES" που ελεγε στο εξωφυλλο του "Χωρισμος βομβα για Λιαγκα και Σκορδα" και στο αρθρο μεσα ελεγε οτι δηθεν οι παρουσιαστες της εκπομπης ειναι πολυ αγχωμενοι για τον ανταγωνισμο και για το αν η νεα ομαδα θα "δεσει" και οτι δε θα διστασουν να διωξουν καποιο συνεργατη τους (αυτο εννοουσαν με τον "χωρισμο")...






-Παρτε μερος στο διαγωνισμο του περιοδικου Men's health για τα καλυτερα εξωφυλλα και κερδιστε πλουσια δωρα :
http://www.menshealth.gr/bestcover

-Εμενα παντως δε μου αρεσουν τα εξωφυλλα του Men's Health. Τα περισσοτερα δειχνουν τυπους με πολυ καλοσχηματισμενους κοιλιακους, αψεγαδιαστο κορμι και πολυ εως υπερβολικα "φουσκωτους". Δεν το θεωρω αυτο καλο προτυπο για το συγχρονο αντρα που επηρεαζεται και προσπαθει και αυτος να μοιασει σε αυτους τους τυπους. Ειναι για μενα αρνητικα προτυπα. Τι θα σου προσφερει να χτισεις 6-pack; Θα εισαι περιζητητος; Θα εισαι πετυχημενος και ευτυχισμενος; Θα βρεις γκομενα; Και ποιος ειπε οτι οι κοπελες θελουν αντρες με κοιλιακους; Το αντιθετο ισχυει μαλιστα. Οι περισσοτερες δηλωνουν οτι θελουν τον αντρα με κοιλια. Ακομα και η Κατερινα Στικουδη! Οποτε φιλε μου που βλεπεις αυτους τους τυπους στο Men's Health και λες "μακαρι να ημουν σαν αυτους" μη το σκεφτεσαι καν. Ενταξει, δε σου ειπα να γινεις και Λιαγκας, αλλα μην αγχωνεσαι να φτασεις αυτο το μοντελο αντρα των εξωφυλλων. Δεν αξιζει.

-Παντως το περιοδικο εχει πολυ χρησιμες πληροφοριες και ερευνες που σχετιζονται με τον υγιεινο τροπο ζωης και μπορει καποιος να βγει πολυ κερδισμενος διαβαζοντας το και να γλιτωσει απο πολλες αρρωστιες. Εχει επισης μερικα πολυ καλα ρεπορταζ για θεματα υγειας και κοινωνικα θεματα. Τα περιοδικα που εχουν στοχο "μια καλυτερη ζωη" δεν πρεπει να κατακρινονται, αντιθετα να επιβραβευονται. Οταν ομως περνανε προτυπα "τελειοτητας", που συνδεουν την ομορφια, την εξωτερικη εμφανιση και το σωμα με την ευτυχια και την αξια ενος ανθρωπου, οταν σου λενε οτι "αν εισαι αντρας πρεπει να κανεις αυτο και αυτο", "αν εισαι 20 χρονων πρεπει να κανεις αυτο και αυτο", οταν προβαλουν συνεχως μοντελα και ηθοποιους με ιδανικες αναλογιες, οταν προβαλουν τα πιο ακριβα ρουχα και αξεσουαρ και στα επιβαλουν εμμεσα, οταν μιλουν για καταστασεις που ειναι εκτος πραγματικοτητας, οπως σεξ στο γραφειο, σα να ειναι καταστασεις που συμβαινουν συνεχεια και σε ολους, τοτε τα περιοδικα αυτα προκαλουν αγχος και οδηγουν το κοινο τους σε χειροτερο τροπο ζωης, με καταθλιψη, αγχος, ελλειψη αυτοεκτιμησης και αισθημα κατωτεροτητας. Γι' αυτο θελουν μεγαλη προσοχη.


-Η Ναταλια Γερμανου θα μετακομισει τελικα στο "Ε" με δυο νεες εκπομπες, ενα τηλεπαιχνιδι και μια εκπομπη με συνεντευξεις.


-Η Ελεονωρα Μελετη ειναι μια πολυ εξυπνη γυναικα, μια καλη παρουσιαστρια, αλλα εχει ξεφυγει. Την εχει "ψωνισει" για τα καλα. Τα δυο πρωτα επεισοδια της νεας της εκπομπης στο "Ε" θα ειναι αφιερωμενα στο προσωπο της και στα οσα εχει καταφερει μεχρι στιγμης στο χωρο. Δε θελει, λεει, να νομιζει το κοινο οτι εχει κανει μονο μεσημεριανα, αλλα οτι εχει υπαρξει και δημοσιογραφος και οτι εχει ασχοληθει και με διεθνεις ειδησεις...Οταν λεει δημοσιογραφος, εννοει τα κειμενα που της εγραφαν αλλοι και εκφωνουσε στο δελτιο ειδησεων του ΑΝΤ1. Στο πρωτο επεισοδιο εβαλε ανθρωπους απο το χωρο των μιντια που εχουν δουλεψει μαζι της, οπως η Γκαγκακη και ο Λατσιος να μιλησουν με τα καλυτερα λογια για το προσωπο της και βλεπουμε ολα οσα εχει κανει, απο εκπομπες μεχρι ολα τα εξωφυλλα και οι συνεντευξεις που εχει δωσει με τιτλους οπως "She is a star". Εκανε ειδικη παρουσιαση στους δημοσιογραφους για την εκπομπη της και πολυ εξυπνα στο πρωτο (κανονικο) επεισοδιο που θα εχει θεμα την "ελευθερια" εκανε και χρηση ναρκωτικων, ωστε να εχουν να λενε τα μιντια. Οταν εχεις δυο ολοκληρες εκπομπες αφιερωμενες στο προσωπο σου, οσο πετυχημενος κι αν εισαι, δειχνει ανθρωπο ψωνισμενο, αλαζονα, χωρις ιχνος μετριοφροσυνης. Ασε τους αλλους να κανουν αφιερωμα στο προσωπο σου, οχι να κανεις εσυ για τον εαυτο σου!


-Τι απεγινε η Αννα Δρουζα; Για οσους τυχον ανησυχειτε για την τυχη της πρωην παρουσιαστριας, που η τελευταια της εκπομπη στον ΣΚΑΙ κοπηκε επειτα απο τρεις μερες προβολης, μαθετε οτι ειναι καλα και εκτος tv. Πολυ καλα. Εχει τη δικη της εταιρεια φωτοβολταικων συστηματων στην Ιρια στο Ναυπλιο. Βεβαια, οταν λεμε οτι εχει τη δικη της επιχειρηση, δε σημαινει οτι ασχολειται και ενεργα. Απλα την εχει...

-Εχει επισης ακομα και το κοπιπεισταδικο σαιτ ποικιλης υλης boro.gr που καμια φορα θυμαται και κανει και δικα του θεματα :
http://www.boro.gr/75955/1610-pagkosmia-hmera-diatrofhs-polytimes-symvoyles-apo-th-nestl-kai-to-manamiagr
Οπως βλεπετε, η Αννα Δρουζα ειναι ακομα παρουσιαστρια αλλα ελαχιστοι το ξερουν αυτο, οπως φαινεται και απο τα views...Αν δεν εισαι στην τηλεοραση, ειναι πολλες φορες, σα να μην υπαρχεις. Αλλα αν αυτο που κανεις ειναι αξιοπρεπες, δεν πειραζει.









-

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΥ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΚΑΙ ΡΟΚΑΡΕΙ!

Στο ιντερνετ μπορουμε να συναντησουμε παρα πολλους που τρολαρουν. Σε σαιτ, σε φορουμ, σε μπλογκ. Με τα περιοδικα τι γινεται; Υπαρχει ενα περιοδικο εκει εξω που τρολαρει και τρολαρει καλα. Ειναι το περιοδικο yeah και πιστεψτε με, εχει πολυ πλακα. Καταρχην, μονο οι τιτλοι στο εξωφυλλο ειναι τρολαρισμα. Θανατοι, κερατο, καταθλιψη, καρκινος, αρρωστιες, κλαμα. Ολοι ειναι δυστυχισμενοι παντα. Δεν υπαρχει στιγμη χαρας ή ηρεμιας. Αλλα τετοιους τιτλους θα δειτε και σε αλλα περιοδικα του ειδους. Τα αρθρα, ομως, ειναι απιστευτες ιστοριες που ειναι γραμμενες σαν μυθιστορημα και ειναι φυσικα αποκυηματα της τρελης και μεγαλης φαντασιας των συντακτων τους, που μαλλον πρεπει να σκεφτουν την εναλλακτικη του "Αρλεκιν" αν τυχον βαλει λουκετο το περιοδικο.

Δειτε αυτο απο το τευχος 35 που κυκλοφορησε σημερα :

"Ο Νικος μπηκε στο σαλονι του σπιτιου τους και αναψε το φως. Νομιζε πως η Τατιανα δεν ειχε γυρισει ακομα απο το καναλι. Την ειχε παρει εκατο τηλεφωνα και δεν το σηκωνε. Τον ειχαν παρει νωριτερα απο το Σταρ. Ειχε απολυσει ολη τη συντακτικη της ομαδα, ειχε χτυπησει μια μακιγιεζ, την κομμωτρια της, τον φλορ μανατζερ και το παιδι που τους εφερνε τους καφεδες. Ο ανθρωπος που τον πηρε τηλεφωνο ορκιζοταν πως ειδε ακομα και ρυτιδα στο κουτελο της απο τα νευρα. Η κατασταση ηταν πολυ σοβαρη λοιπον. Η Τατιανα ηταν εκει, στη γωνια του καναπε, μαυροφορεμενη και με ενα μαυρο, μακρυ πεπλο στο κεφαλι. Ο Νικος επαθε σοκ οταν ειδε τη φουσκωμενη κοιλια της. Πηγε κοντα και της χαιδεψε το κεφαλι. Εκεινη σηκωσε τη μπλουζα της και εβγαλε κλαιγοντας το μαξιλαρι που κρυβοταν απο κατω και την εκανε να μοιαζει με εγκυο. Ο Νικος τρομαξε με αυτη την εικονα. Η εγκυμοσυνη της Μενεγακη της ειχε γινει ψυχωση και την ειχε πληρωσει αυτος. Μερες τωρα τον κυνηγουσε με το θερμομετρο στο στομα, οταν πιστευε οτι ηταν η καταλληλη στιγμη για να μεινει εγκυος".

Πιο κατω γραφει :

"Τον εβαζε και επινε βρωμερα μαντζουνια που της ειχε δωσει μια τσιγγανα και η χοληστερινη του ειχε φτασει διακοσια με τα θαλασσινα που τον αναγκαζε να τρωει".

"Η Τατιανα αρχισε να ουρλιαζει και του δαγκωσε το χερι. "Με κατεστρεψε η σκυλα" φωναξε! Δεν ελεγε να ηρεμησει με τιποτα! Μονο οταν της υποσχεθηκε οτι θα προσπαθησουν και σε μια αλλη πλανητικη επιρροη καιγοντας μαντζουνια και τρωγωντας ωμα φυδια, ηρεμησε. Εκεινη του ζητησε να πανε στο κρεβατι. Ειχε ερθει η ωρα να ξαναπροσπαθησουν".

Αυτο βεβαια δεν ειναι τιποτα μπροστα στα αλλα κουτσομπολιστικα μυθιστορηματα επιστημονικης φαντασιας...Η Τατιανα ειναι μαλλον το αγαπημενο προσωπο του περιοδικου ή μαλλον το προσωπο που αγαπουν να μισουν περισσοτερο απ' ολα. Δεν ειναι τυχαιο που στην Τατιανα καθε βδομαδα δινουν τον καλυτερο εαυτο τους στη συγγραφη. Πως γινεται και καθε βδομαδα η Τατιανα μαθαινει για την απιστια του Ευαγγελατου και συνεχιζουν να ειναι μαζι, μονο το περιοδικο το ξερει. Ο Ευαγγελατος εχει αλλαξει γυρω στις 30 γκομενες απο τοτε που βγηκε το περιοδικο...

Διαβαστε και αυτο που νομιζω οτι θα επρεπε να ειναι υποψηφιο για βραβειο :

"Το πανακριβο τζιπ της Τατιανας περνουσε απο δρομους ολο λακκουβες γεματες με νερο και λασπη και κατευθυνση τη Ζοφρια. Το ρεπορταζ και ο φοβος της νικης της Ελενης, την εριχναν ολο και πιο χαμηλα φετος. Ετσι, οταν ενας συντακτης της εκπομπης την πληροφορησε οτι σε ενα καταυλισμο τσιγγανων υπαρχει μια γρια μαγισσα που εχει παντρεψει με τα ξορκια της ολες τις γεροντοκορες στα δυτικα προαστια, δεν αντεξε στον πειρασμο, επρεπε να παει. Πισω της ακολουθουσε ενα αυτοκινητο με τον καμεραμαν και την αρχισυντακτρια της. Η Τατιανα δεν τους εβαζε ποτε στο αμαξι. Οι ταπεινοι ανθρωποι της διαταρασσαν τα τσακρα της και δεν τους ηθελε μαζι της σε τοσο κλειστο χωρο. Εφτασε στον καταυλισμο και μια ξινιλα ανεβηκε στο προσωπο της. Ευτυχως, οι δωδεκα στρωσεις μεικ-απ δεν θα επετρεπαν να φανει η απεχθεια της. Παντου λασπες, σκουπιδια και σκηνες. Ο αρχηγος της φυλης και καμια διακοσαρια γυφτακια απο πισω του, εσπευσαν να την υποδεχτουν, χειροκροτωντας και φωναζωντας. Η Τατιανα εφερε νοητα στα ματια της την Ελενη να δερνει ολο της το πανελ οταν θα εβλεπε τα νουμερα, και πηρε θαρρος να κατεβει. Το αγριο χερι του αρχηγου επιασε το δικο της. Επρεπε να θυμηθει να παει για απολυμανση. Ειχε εννια δοντια ολα και ολα, τα τρια χρυσα τα δυο ασημι. Οι λουμπουτεν ειχαν ηδη αρχισει να μισοχωνονται μες στη λασπη. Δεν την ενοιαζε, ειχε αποστολη. "Η μαγισσα σε περιμενει. Σε ειδε οραμα και θελει να σου μιλησει για το στεφανι σου", της ειπε δειχνοντας προς μια συγκεκριμενη σκηνη. Τι ηθελε και της το ειπε αυτο; Η Τατι τον εσπρωξε βιαια και αρχισε να περνα με φορα αναμεσα στα γυφτακια που τη χειροκροτουσαν και της ζητουσαν αυτογραφα. Σε καποια στιγμη σκονταψε σε μια λακουβα και πηγε να πεσει. Στην προσπαθεια της να κρατηθει ορθια εφυγε η μια λουμπουτεν. Τοτε ηταν που βρηκε την ευκαιρια ενα γυφτακι, την αρπαξε και αρχισε να τρεχει. Η αρχισυντακτρια της δεν εμεινε απραγη, οπως και ο καμεραμαν. Αρχισαν να κυνηγουν το παιδι που ειχε κλεψει το παπουτσι, ομως ηταν ιδιαιτερα γρηγορο και ευελικτο και λαχανιασμενοι επεστρεψαν εξω απο τη σκηνη της μαγισσας με μια αντρικη πλαστικη παντοφλα που βρηκαν πεταμενη. Η Τατιανα τους χαστουκισε και τους δυο, εβαλε την παντοφλα και μπηκε σκυφτη στη σκηνη. Μια γρια ιδια με τον ηλικιωμενο μαγο στον Αρχοντα των δαχτυλιδιων, την περιμενε καθιστη οκλαδον σε μια κουρελου και γυρω της δεκαδες βαζακια με λιβανια που εβγαζαν καπνους. Η Τατιανα σκιαχτηκε αλλα δεν αντεδρασε οταν η αλλη την καλεσε να κατσει απεναντι της. Καθισε στην κουρελου και εδωσε την πατουσα του ποδιου της, οπως την προσταξε η μαγισσα. "Μια ψηλη ξανθια εχει δεσει με μαγια το γαμο σου, προσεχε" της ειπε και επεσε λιποθυμη. Η Τατιανα δεν ηξερε τι να πρωτοδιαχειριστει : την τσιγγανα που ειχε πεσει ταβλα, την ψηλη ξανθια που δεν της ερχοταν καμια; Τι; Σκεφτηκε τη Μενεγακη. Αυτη δεν ηταν ψηλη. Την πρωην συζυγο του Νικου που πηγε και στραβωθηκε και παντρευτηκε. Ουτε αυτη ηταν το πρωτο μποι. Αρχισε να ουρλιαζει και απο παντου πεταχτηκαν γυφτακια. Ενα απο αυτα την πληροφορησε οτι η μαγισσα επεσε σε νιρβανα και οταν γινοταν αυτο μπορει να ξυπνουσε και μετα απο μια βδομαδα. Η Τατιανα πηγε κουτσαινοντας μεχρι το αμαξι, αφου μοιρασε πενταευρα στα παιδια με την υποσχεση οτι θα την ειδοποιησουν οταν ξυπνησει η τσιγγανα. Επρεπε να την ξαναδει αυτη τη γυναικα...".


Αλλα αγαπημενα προσωπα του περιοδικου ειναι η Μενεγακη, η Μακρυπουλια, ο Λιαγκας και η Σκορδα και η Σπυροπουλου.

Εκτος απο στορι σαν τα παραπανω, το περιοδικο εχει ειδησεις απο τη σοουμπιζ (αληθινες), εχει σχολιασμο ρουχων (με μεγαλη δοση ειρωνειας, κακιας και χιουμορ), μαγειρικη, ζωδια, πολιτιστικη ατζεντα και πολλα αλλα. Δηλαδη ειναι ενα περιοδικο σαν τα αλλα του ειδους. Και για να λεμε και του στραβου το δικιο, δεν ειναι ευκολο αυτο που κανουν, ενα εβδομαδιαιο περιοδικο ειναι δυσκολη υποθεση.

Ευχομαι στους συντακτες να αποκτησουν ακομα μεγαλυτερη φαντασια. Εχουν πολλα περιθωρια βελτιωσης. Ισως ενα σεμιναριο δημιουργικης γραφης βοηθησει. Και λιγο διαβασμα μυθιστορηματων. Η φαντασια δεν εχει ορια. Και μην ειστε προβλεψιμοι. Η Τατιανα πρεπει να κανει κι αλλα πραγματα απο το να τρωει κερατο καθε βδομαδα και να χτυπαει τους συνεργατες της.

ΥΓ.Εκανα τη σκεψη οτι ισως το περιοδικο θελει να χτυπησει με το δικο του τροπο το συστημα της σοουμπιζ και των επωνυμων που βγαζουν παρα πολλα λεφτα. Ειναι σα να λεει "αφου βγαζετε εκατομμυρια και εχετε 2 βιλες, 3 αμαξια και εκτιθεστε και δημοσια τοσα χρονια, ε τοτε πρεπει να δεχτειτε και το τιμημα".

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΜΑΛ ΑΛΑΜΟΥΝΤΙΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Στη θεωρια των media, και οσον αφορα την επιδραση που εχει η τηλεοραση στο κοινο υπαρχουν τρεις σχολες. Η μια ειναι αυτη που υποστηριζει οτι δεν υπαρχουν επιδρασεις ή αν υπαρχουν ειναι ελαχιστες, η αλλη οτι οι επιδρασεις υπαρχουν και μαλιστα ειναι πανισχυρες και η τελευταια οτι υπαρχουν επιδρασεις αλλα σε συγκεκριμενους τυπους ανθρωπων.

Η πρωτη σχολη υποστηριζει οτι η τηλεοραση δεν ειναι το παντοδυναμο μεσο μεταδοσης μηνυματων και οτι οι διαπροσωπικες επαφες και συζητησεις ειναι αποδοτικοτεροι διαυλοι πειθους οσον αφορα στη μεταβολη των στασεων και αντιληψεων των ανθρωπων. Οι οποιες επιδρασεις της τηλεορασης δημιουργουνται απο τους ιδιους τους χρηστες της και ετσι δεν πρεπει να καταλογιζουμε το μεσο. Η ενημερωση και η ψυχαγωγια ειναι αναγκες που υπηρχαν και πριν την τηλεοραση η οποια εχει αντικαταστησει το θεατρικο θιασο ή το κουτσομπολιο της γειτονιας. Η τηλεοραση επιτελει το ρολο της και απο κει και περα επαφιεται στον τηλεθεατη τι χρηση θα κανει και δεν επηρεαζει η ιδια καθολου τις αποφασεις και τις δρασεις του.

Η δευτερη σχολη υποστηριζει οτι η τηλεοραση ειναι το πανισχυρο μεσο ενημερωσης και ψυχαγωγιας και οτι ο μεσος ανθρωπος την εμπιστευεται και εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο αυτα που λεει και δειχνει, χωρις να τα αμφισβητει ιδιαιτερα. Δεχεται αμασητα οσα του σερβιρουν τα δελτια ειδησεων, ενω χανει χρονο παρακολουθωντας εκπομπες που δεν του προσφερουν τιποτα ουσιαστικο, αλλα τον αποχαυνωνουν και τον αποπροσανατολιζουν απο αλλα σοβαρα θεματα. Ο ανθρωπος καταναλωνει μεγαλη ποσοτητα μηνυματων και εικονων απο την τηλεοραση και σταδιακα αντιλαμβανεται τον εαυτο του και τους αλλους συμφωνα με αυτα που του πλασαρει η τηλεοραση. Συμφωνα με την οπτικη αυτη, η τηλεοραση λογω της τεραστιας δυναμης της, εχει τη δυνατοτητα να υποβαθμιζει τον πολιτισμο, παραγοντας περιεχομενο, που δεν ειναι χρησιμο, αλλα ευτελες και ευπεπτο προκειμενου να αρεσει στις μαζες. Προγραμματα λαικης καταναλωσης που δεν απαιτουν απο τα μελη του κοινου να σκεφτουν ή να ερμηνευσουν κριτικα οσα βλεπουν. Ετσι, συμφωνα με την ιδια αποψη, οι ανθρωποι μετα απο μακρα εκθεση σε αυτου του ειδους την κουλτουρα, χανουν την ικανοτητα τους να κατανοουν περιπλοκοτερες μορφες περιεχομενου. Οι ανθρωποι αποστρεφονται το δυσκολο και δυσνοητο και επιζητουν το ευπεπτο και το ευκολο και αυτο το βρισκουν στην τηλεοραση.

Η τριτη σχολη θεωρει οτι η τηλεοραση επιφερει καποιες επιδρασεις αναλογα ομως με τον ανθρωπο και αναλογα με τις συνθηκες. Η τηλεοραση απο μονη της δεν επηρεαζει. Περιγραφει υπαρχουσες καταστασεις, ενδυναμωνει ή υποστηριζει την καθεστηκυια ταξη ή τις υπαρχουσες κοινωνικες ταξεις, λειτουργωντας, ετσι, ως καθρεφτης της κοινωνιας. Οταν επερχονται σημαντικες κοινωνικες μεταβολες, τοτε τα μηνυματα της τηλεορασης τις αντικατοπτριζουν και τις προβαλουν ευρεως. Ετσι η τηλεοραση ενδυναμωνει υπαρχουσες κοινωνικες καταστασεις και οι ανθρωποι εκτιθενται μονο σε ορισμενους τυπους περιεχομενου, που τελικα ειναι ευθυγραμμισμενοι με αυτα που ηδη πιστευουν. Ο τηλεθεατης επιλεγει τι θα δει και επιλεγει και με ποιο τροπο θα το ερμηνευσει. Ο προσανατολισμος των μεσων στη διατηρηση της καθεστηκυιας ταξης πραγματων οφειλεται κυριως στο οτι οι κοινωνικες ομαδες ή οργανωσεις σπανια προσπαθουν (ή ειναι σε θεση) να χρησιμοποιησουν την τηλεοραση για να προκαλεσουν μεταβολη. Μπορουν, ομως, θεωρητικα παντα, οι κοινωνικες ομαδες και οργανωσεις να χρησιμοποιουν την τηλεοραση για να πετυχουν καποιο αποτελεσμα, και ετσι η τηλεοραση ειναι απλα το μεσο για τη διαδοση των θεσεων τους. Τελος, η τηλεοραση εχει καποιες επιδρασεις σε καποιους τυπους ανθρωπων. Π.χ. αν ενα παιδι ειναι ζωηρο και επιθετικο και εκτιθεται σε τηλεοπτικο προγραμμα που εχει βια, εχει περισσοτερες πιθανοτητες να ασκησει βια και το ιδιο.

Αυτα διαβαζα προσφατα και τα εφερα στο μυαλο μου με αφορμη την επισκεψη της Αμαλ Αλαμουντιν στην Αθηνα και κυριως καποιες αποψεις, που διαβασα στα social media, σχετικα με την καλυψη της επισκεψης της και την υπερπροβολη της απο την τηλεοραση. Διαβασα, δηλαδη, πολλους να εκφερουν αποψη, που ανηκει στη δευτερη σχολη, για την οποια εγραψα πιο πανω. 

Το οτι δηλαδη η τηλεοραση ασχολειται τοσο πολυ με το θεμα αυτο, ειναι για να αποπροσανατολιστει η κοινη γνωμη απο πιο σοβαρα θεματα, οπως η οικονομικη κριση, οι φοροι, τα πολιτικα σκανδαλα κτλ. Ενα θεμα δηλαδη που περισσοτερο ειναι θεαμα και εικονα παρα ουσια, αφου η Αμαλ Αλαμουντιν ειναι ενα προσωπο της σοουμπιζ, λαμπερο, που απασχολει τα μιντια περισσοτερο με το τι φορεσε ή γιατι παντρευτηκε τον χολιγουντιανο σταρ Κλουνει. Και παροτι τετοια θεματα αποδεδειγμενα αρεσουν στον κοσμο και τα παρακολουθει (πριν λιγο καιρο ηταν ο γαμος του πριγκιπα Χαρι), ειδα οτι τελικα πολλοι ειναι αυτοι που πιστευουν οτι τα καναλια αποβλακωνουν το κοινο με τετοια θεαματα, αλλα και το οτι εχουν εντολες... ανωθεν να αποπροσανατολιστει το κοινο με κατι ευπεπτο και αναλαφρο. Το ιδιο υποστηριζουν και για το αλλο μεγαλο θεμα της επικαιροτητας που ειναι οι ανασκαφες στην Αμφιπολη. Αυτο βεβαια δεν το λες ευπεπτο και αναλαφρο, αλλα για καποιους οχι τοσο σοβαρο οσο οι πολιτικες και οικονομικες εξελιξεις. Σιγουρα παντως και τα δυο θεματα ειναι σημαντικα, αφου αφορουν την ιστορια και τον πολιτισμο της Ελλαδας. 

Θεωρω οτι δε φταιει η τηλεοραση οσο το κοινο. Νομιζω οτι βρισκουμε αφορμη να γκρινιαξουμε για την κακη τηλεοραση και τους κακους πολιτικους που θελουν να μας αποπροσανατολισουν, τη στιγμη μαλιστα που οι ιδιοι εχουμε την επιλογη να δεχτουμε τι θα δουμε και πως θα το ερμηνευσουμε και θα το αξιολογησουμε. Μπορουμε να δουμε ως αφορμη και ευκαιρια την εντονη ενασχοληση των μιντια με τα θεματα αυτα, για να διαβασουμε και να μαθουμε για τον Μεγα Αλεξανδρο ή για τα γλυπτα του Παρθενωνα, που αν καθημερινα δεν μας βομβαρδιζε η τηλεοραση σχετικα με αυτα, να μην μας περνουσε καν απο το μυαλο να ασχοληθουμε. 

Θεωρω οτι η τριτη σχολη σκεψης ειναι αυτη με την οποια συμφωνω περισσοτερο. Αλλος θα σταθει στο τι φορεσε και τι εφαγε η Αμαλ, αλλος θα ασχοληθει με την ουσια του θεματος, δηλαδη γιατι ηρθε στην Αθηνα. Αλλος θα επηρεαστει λιγο, αλλος πολυ. Αναλογα με την προσωπικοτητα του, την παιδεια του και τον τροπο σκεψης του. Η τηλεοραση απο μονη της δεν επηρεαζει ή εχει σκοπο να επηρεασει, ο ανθρωπος επηρεαζεται απο αυτο που βλεπει αναλογα με τις συνθηκες ζωης του. Αυτος που συμφωνει με την τριτη σχολη σκεψης, θα καταλαβει οτι η ενασχοληση των μιντια με ενα λαμπερο προσωπο ειναι σημειο των καιρων και οτι αυτο εχει καθιερωθει, αυτο ειναι που εχει περαση στον κοσμο, δε θα σταθει ομως στην επιφανεια, αλλα στην ουσια. 

Οσοι υποστηριζουν την πρωτη σχολη, απλα θα αδιαφορησουν παντελως για το γεγονος, θα το δουν ως ενα ακομα θεμα της επικαιροτητας που δε θα επηρεασει στο ελαχιστο τις ζωες των ανθρωπων.

Εσεις σε ποια σχολη ανηκετε;

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η STAR PRESS ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΖ ΒΙΝΤΕΟ

Την εχετε παρει πρεφα τη νεα εφημεριδα που κυκλοφορει; Ειναι σκανδαλοθηρικη και ειναι ξαδερφη της Espresso με την οποια ακομα διατηρουν καλες σχεσεις. Στο μελλον η star press μπορει να παρει τα πανω της και ισως η espresso ξεχασει τους συγγενικους δεσμους και εξαιτιας του αδυσωπητου ανταγωνισμου να απαντησει με πολυ πιο σκληρα και αποκαλυπτικα εξωφυλλα απο αυτα που την εχουμε συνηθισει. Ή μπορει να καταφυγει στη λυση της fake ειδησης που γινεται πρωτοσελιδο με τεραστια γραμματα που παντα σαγηνευουν το κοινο, ακομα και αυτο που τις Κυριακες διαβαζει την Καθημερινη. Οι περισσοτεροι κρυβουν εναν ηδονοβλεψια μεσα τους, καποιον που διψα να μαθει για σκανδαλα, για οργια, για ακαταλληλα βιντεο. Η περιεργεια ειναι ανθρωπινο χαρακτηριστικο και το σεξ πουλαει παντα. Η συγκεκριμενη ειδηση λοιπον ειναι περα για περα ψευτικη. Το υποτιθεμενο ροζ βιντεο με τη φοιτητρια απο τη Λαμια δεν υπηρξε ποτε. Μαλιστα ειναι εντυπωσιακο το οτι παρα πολλα σαιτ αναπαρηγαγαν την ειδηση με τη μεθοδο copy-paste πριν 2 μηνες (με κατι απιστευτα ψαρωτικους τιτλους οπως "θα πεσει το ιντερνετ", "κακος χαμος") και η εφημεριδα τωρα μονο πηρε πρεφα το "γεγονος". Ενα παραδειγμα που αξιζει να ερμηνευθει στις σχολες δημοσιογραφιας και ΜΜΕ. Αραγε στο μελλον οι εφημεριδες θα συνεχισουν να πουλανε τετοιο ψεμμα προκειμενου να επιβιωσουν;

ΥΓ.Ο υπερτιτλος "Αντι να διαβαζουν..." ολα τα λεφτα.

ΥΓ.Στην εφημεριδα διατηρει καθημερινη στηλη η Ρικα Βαγιαννη η οποια απαντα στις ερωτησεις αναγνωστων, οπως εκανε παλιοτερα στη Lifo.


ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΙΟΝ

Το ειδα σε παλιο τευχος του περιοδικου "ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ" (1997). Νομιζω ειναι μια διαφημιση που πολλοι απο εμας θυμομαστε. Ημουν 10 τοτε το 1997 και τη θυμαμαι ακομα. Και αν δε θυμαστε τη συγκεκριμενη διαφημιση, σιγουρα θυμαστε την ατακα "πιο σοκολατα γαλακτος...δεν γινεται!" (απο εκει πηραν φαινεται οι τουιτεραδες το "πιο...πεθαινεις). Τα πονηρα μυαλα θα δουν πισω απο την ατακα "τα καλα παιδια το γαλα τους το τρωνε" σεξουαλικο υπονοουμενο...


Η ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΕΦΕΡΛΗ

Ο Μαρκος Σεφερλης ηταν σαρωτικος στην πρεμιερα της νεας του πρωινης εκπομπης. Δε σταματουσε να μιλαει, πετουσε τη μια ατακα μετα την αλλη. Ηταν σε τρελα κεφια. Πηρε ολη την εκπομπη πανω του και εκανε ενα φοβερο one man show που δεν εχει υπαρξει ποτε σε πρωινη εκπομπη. Ο Αρναουτογλου μπροστα του φαινεται τοσο ξενερωτος.

Ο Σεφερλης ειναι ο κεντρικος παρουσιαστης, οπως φανηκε απο την πρωτη εκπομπη, κανοντας σαφες οτι δε θα ακολουθησει το "mega με μια" το κονσεπτ του τηλεοπτικου ζευγαριου οπως εγινε με το Λιαγκα και τη Σκορδα. Η Ελενα Τσαβαλια οχι μονο δεν ηταν μαζι του στο πρωτο μερος με τους πρωην παρουσιαστες και μετα στο εισαγωγικο μερος, αλλα καθοταν πισω πισω και δεν ηταν η πρωτη που "κληρωθηκε". Αυτο που εγινε απολυτα σαφες, λοιπον, ειναι οτι η νεα πρωινη εκπομπη του mega, ειναι ο Σεφερλης. Χαρη σε αυτον εγινε ολος αυτος ο ντορος το διαστημα που προηγηθηκε, χαρη σε αυτον το mega ειδε τετοια νουμερα μετα απο τοσα χρονια, νουμερα που εκανε τα στελεχη του να τριβουν τα ματια τους αλλα και τα χερια τους.

Με ενα πολυ ευρηματικο τροπο ξεκινησε η εκπομπη με τον Μαρκο Σεφερλη να μιλαει στους πρωην παρουσιαστες που περασαν απο την πρωινη ψυχαγωγικη ζωη του σταθμου. Απο τον Μικρουτσικο μεχρι το Φωτη και τη Μαρια κι απο τον Αρναουτογλου μεχρι τον Κωστοπουλο. Τους ειδαμε εναν-εναν σε καδρο μαζι με το μουσικο θεμα της εκπομπης που παρουσιαζαν. Ο Σεφερλης τους ζητησε να τον "φωτισουν" στη νεα του εκπομπη. Μια πραγματικα πολυ εξυπνη αρχη που ομως ηταν μονο η...αρχη.

Γιατι ακολουθησαν πολλα εξυπνα σκετς και ευρηματικοι τροποι παρουσιασης των θεματων. Η "κληρωση" των συνεργατων, η συνεντευξη του Μαρκου απο τον εαυτο του και οι ατακες και τα λογοπαιγνια να πεφτουν βροχη. Απεδειξε σε οσους τυχον δεν τον εχουν παρακολουθησει ποσο ταλαντουχος ειναι. Μπορει να μη σου αρεσει το χιουμορ του, να το βρισκεις χοντροκομμενο, αλλα δε γινεται να μην παραδεχτεις οτι ειναι χαρισματικος κωμικος και πολυ ταλαντουχος συγγραφεας.

Το νεο πρωινο του μεγκα ηταν κατι διαφορετικο ή τουλαχιστον ετσι φανηκε. Και φανηκε πολυ διαφορετικο γιατι το χιουμορ και το ταλεντο του Σεφερλη ηταν σαρωτικο. Τοσο που εκανε τους αλλους συμπαρουσιαστες και συνεργατες να ειναι απλα τα πιονια εκεινα που χρειαζονται ωστε να στηριξουν το "βασιλια" του παιχνιδιου που δεν ηρθε να ανατρεψει ολους τους κανονες (οι παραδοσιακες στηλες του πρωινου οπως η μαγειρικη και τα ζωδια παρεμειναν), αλλα να δωσει μια εντελως αλλη διασταση σε αυτο, να κατατροπωσει τον αντιπαλο (σκονη εκανε τους απεναντι) και να χαρισει πολλα δωρα (δηλαδη νουμερα) στο καναλι που χαμογελαει πλατια.

Η πρεμιερα του "mega με μια" εφτασε μεχρι και 60% τηλεθεαση!

Βεβαια, υπηρξαν και καποια αναμενομενα λαθη και αδυναμιες, οπως μια σχετικη αμηχανια που ειχε ο Σεφερλης στη συνεντευξη, καποια σαρδαμ που εκανε, καποια ακυρα που πεταξε. Ισως το οτι μιλουσε τοσο πολυ να εκρυβε και λιγο αγχος.

Παντως, δεν παρελειψε να πεταξει στην εισαγωγη του τα καρφια του, κατι που δειχνει οτι εκτος απο συγγραφικο και υποκριτικο ταλεντο, εχει και επικοινωνιακο ταλεντο, αφου ξερει πως να κανει τα μιντια να ασχολουνται μαζι του.

Η νεα εκπομπη θα εχει πολλα στοιχεια που την κανουν να εχει ενδιαφερον, οπως ζωντανες συνδεσεις, κοινο που ειναι στο πλατο και αλληλεπιδρα με τον παρουσιαστη, συνεντευξεις που παρουσιαζονται με διαφορετικο τροπο, φαρσες τηλεφωνικες και αλλα. Στοιχεια που κανουν ενα σχετικα χλιαρο και χωρις νευρο τηλεοπτικο ειδος, να αποκτα ζωντανια, αμεσοτητα και να χαριζει απλετο γελιο. Θυμηθειτε παλιες πρωινες εκπομπες, οπως αυτη με τη Μελετη, την Καγια και την 5αδα και θα καταλαβετε ποσο υπερεχει αυτο το νεο πρωινο.

Ενα πολυ σημαντικο ατου ειναι οτι η νεα πρωινη εκπομπη θα προσελκυσει, εκτος απο το κοινο, στο οποιο απευθυνεται το ειδος ολα αυτα τα χρονια, που ειναι οι νοικοκυρες, και πιο νεαρες ηλικιες, και αγορια και κοριτσια, και συνταξιουχους και ανεργους και εργαζομενους που εχουν ρεπο και θελουν να χαλαρωσουν στο σπιτι και παιδακια που ειχαν πυρετο και δεν πηγαν σχολειο (ή εκαναν πως εχουν πυρετο) και σιγουρα θα προτιμησουν τα αστεια του Σεφερλη απο το κουτσομπολιο της Σασας Σταματη.


Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ MEGA

Ξεκιναει τη Δευτερα το νεο πολυαναμενομενο πρωινο του μεγκα με το Σεφερλη. Οι υπευθυνοι του mega με δεξιοτεχνια δεν εβγαλαν στη δημοσιοτητα το τι θα περιεχει το νεο πρωινο και σε τι θα διαφερει απο τα πρωινα που βλεπαμε ολα αυτα τα χρονια. Θα εχει φαρσες; Θα εχει σκετς; Θα εχει μαγειρικη; Πως θα κανει τις συνεντευξεις ο Σεφερλης αφου δεν ειναι δημοσιογραφος; (ενω οι αλλοι ειναι...). Επειδη ακριβως δεν εχει γινει γνωστο ποια δομη και τι υφος θα εχει το νεο πρωινο - το οποιο οπως γραφεται ειναι μεγαλο ρισκο για το καναλι - γι' αυτο και η αγωνια του κοινου ειναι μεγαλη. Η οποια σιγουρα θα αποτυπωθει στην πρεμιερα με την τηλεθεαση να ξεπερνα κατα πολυ το αντιπαλο τηλεοπτικο διδυμο του ΑΝΤ1.

Συμφωνα παντως με το "Καρφι" στο νεο πρωινο του mega, θα υπαρχουν καποιες διαφορες σε σχεση με το αντιπαλο προγραμμα. Μια απο αυτες θα ειναι οτι θα υπαρχει ζωντανο κοινο με το οποιο ο Σεφερλης θα εχει αμεση επαφη, οπως κανει στις θεατρικες του παραστασεις. Αυτη η αλληλεπιδραση ειναι κατι που λειπει και απο το πρωινο του ΑΝΤ1 αλλα και γενικα απο τα πρωινα προγραμματα τα τελευταια χρονια και γενικως τα τηλεοπτικα προγραμματα. Αν το κανει αυτο ο Σεφερλης, σιγουρα θα κερδισει. Ακομα, η εφημεριδα γραφει οτι ο γνωστος κωμικος θα βγαινει εκτος στουντιο, οπου θα συνομιλει με τον κοσμο σε ζωντανη συνδεση.

Παντως, το καναλι φροντισε εκτος απο το να κρυψει καλα το κονσεπτ του νεου πρωινου, να προμοταρει καλα το νεο διδυμο, βαζοντας το να δινει συνεντευξεις σε γυναικεια περιοδικα, οπου λενε ποσο πολυ αγαπανε ο ενας τον αλλον, ποσο εχει βοηθησει ο ενας τον αλλον στα δυσκολα, και ποσο σημαντικος ειναι ο μονακριβος γιος τους. Ατακες δηλαδη που στοχευουν κατευθειαν στην καρδια της μεσης νοικοκυρας. Το Καλοκαιρι ειδαμε για πρωτη φορα το ζευγαρι στα παπαρατσιστικα περιοδικα να κανουν τα μπανια τους. Γιατι ολα τα προηγουμενα χρονια δεν τους βλεπαμε; Θες να εισαι πρωτη μουρη στα εξωφυλλα; Πρεπει να εχεις εκπομπη δικη σου σε μεγαλο καναλι και ο συντροφος σου να ειναι απο τον ιδιο χωρο. Αν μαλιστα παρουσιαζετε μαζι την εκπομπη, τοτε το εξωφυλλο ειναι σχεδον αναγκαστικο. Γιατι το πιο πιθανο ειναι ο Σεφερλης και η γυναικα του, μαζι με το συμβολαιο που υπεγραψαν για την παρουσιαση του πρωινου, να δεχτηκαν και τους ορους να φωτογραφιζονται για συγκεκριμενα περιοδικα, οταν κανουν τα μπανια τους.

Βεβαια, ο Σεφερλης ειναι ενα λαικο παιδι που το αγαπαει ο κοσμος και το ακολουθει χρονια τωρα. Ειναι ενα προσωπο που πουλαει και τα πρωινα προγραμματα ειναι ενα ειδος που πουλαει, οποτε λογικο ειναι να τον φωτογραφιζουν. Η τηλεοραση ειναι το πιο δυνατο μεσο απ' ολα. Τα περιοδικα προβαλλουν μονο αυτους που ειναι τα πρωτα βιολια στην μικρη οθονη. Με το που αποχωρουν απο αυτην, σταματανε να τους εχουν στα φυλλα τους. Οι ανθρωποι του θεαματος εξαρτωνται σε τεραστιο βαθμο απο την τηλεοραση. Τα περιοδικα τροφοδοτουνται απο την τηλεοραση και η τηλεοραση τροφοδοτει τα περιοδικα.

Και βεβαια η τηλεοραση τροφοδοτει και την ιδια την τηλεοραση. Γιατι αμα δεν πεταξει η ταδε παρουσιαστρια το καρφι της με τι θα ασχολουνται οι αλλες εκπομπες; Οπως η Ελενα Τσαβαλια που πολυ εξυπνα πεταξε το δικο της καρφι για τους αντιπαλους, λεγοντας πως αφου αυτοι χορευουν και κανουν θεατρο (εννοωντας την πρεμιερα με το χαλι-γκαλι) ετσι κι αυτοι μπορουν να κανουν συνεντευξεις, μη οντας δημοσιογραφοι. Η Ελενη Μενεγακη επαιξε τη δηλωση της στην δικη της εκπομπη και ειπε πως ειναι εντυπωσιασμενη απο τον τροπο που απανταει στους δημοσιογραφους χωρις να προσβαλει και να θιγει κανεναν.

Θεωρω οτι η κυρια Τσαβαλια ειναι οντως μια εξυπνη γυναικα και το ιδιο και ο Σεφερλης. Γιατι μονο αν εισαι εξυπνος (και οχι πονηρος) μπορεις να κανεις μεγαλη επιτυχια, ξεπερνωντας τις πολλες αναποδιες που θα σου τυχουν σιγουρα. Γιατι στον κοσμο του θεαματος θα δεχτεις πολλα πισωπλατα μαχαιρωματα, θα δεχτεις πολυ πολεμο, θα εχεις πολλους εχθρους να αντιμετωπισεις, αν φτασεις ψηλα. Το ζευγαρι τα καταφερε, γιατι ειχε ο ενας τη στηριξη του αλλου και αυτο ειναι κατι που το εχουν πει και οι ιδιοι στις συνεντευξεις που δωσανε.

Το θεμα που προεκυψε με την παρουσια του Σεφερλη στο νεο πρωινο ειναι κατα ποσο μπορει καποιος ηθοποιος (αρα οχι δημοσιογραφος) να κανει...συνεντευξεις. Ναι, καλα διαβασατε, κι αν δεν ειστε σιγουροι οτι διαβασατε καλα, διαβαστε το ξανα, γιατι βαριεμαι να το ξαναγραφω. Ο Σεφερλης βρεθηκε ξαφνικα στο στοχαστρο πολλων επειδη δεν ειναι δημοσιογραφος (και τι κανει καποιον δημοσιογραφο; να εχει τελειωσει σχολη δημοσιογραφιας; να ειναι στην ΕΣΗΕΑ;), αρα δε μπορει να παρει συνεντευξη...Και οταν λεμε συνεντευξη, δεν εννοουμε απο τον πρωθυπουργο ουτε απο καποιον βουλευτη (οχι πως αυτο εχει τοσο σπουδαια βαρυτητα ωστε να θελει και πτυχιο δημοσιογραφιας αλλα λεμε τωρα), αλλα απο τον τραγουδιστη του Rex που εκανε επιτυχια με τραγουδια του Φοιβου και με δημοσιες σχεσεις, απο τον καθε μαιντανο που περιφερεται σε ολα τα καναλια πουλωντας την εκαστοτε σχεση του, απο την πρωταγωνιστρια (ή τριταγωνιστρια αναλογα με ποιον εχει γκομενο) του σιριαλ που παιζει στο ιδιο καναλι ή την παρουσιαστρια που συζητειται περισσοτερο για το τι φορεσε (ή δε φορεσε) παρα για το περιεχομενο της εκπομπη της.

Γιατι ο Σεφερλης να μη μπορει να κανει συνεντευξη τετοιου ειδους λοιπον και να μπορει να κανει η Μενεγακη, η Βικυ Καγια, η Σκορδα, ο Μουτσινας, η Ζαριφη, η Καινουργιου, ο Νικος Παπαδακης, η Νομικου, ο Μουρατιδης; (θυμαστε την εκπομπη συνεντευξεων που εκανε στο Alter;). Ολοι αυτοι ηταν δημοσιογραφοι; Εβγαλαν καποια σχολη δημοσιογραφιας; Ηταν στην Ενωση Συντακτων; Γελοιο, ετσι; Και μονο που το συζηταμε ειναι γελοιο. Συν τοις αλλοις, σε ολες αυτες τις ψυχαγωγικες εκπομπες που εχουν και συνεντευξεις, υπαρχει δημοσιογραφικη ομαδα. Ο παρουσιαστης ενος ψυχαγωγικου μαγκαζινο δεν κανει συνεντευξη με την αυστηρη δημοσιογραφικη προσεγγιση, αλλα κανει μια χαλαρη κουβεντα με ενα προσωπο απο το χωρο του θεαματος. Η κουβεντα-συνεντευξη αυτου του ειδους δε θελει καμια γνωση δημοσιογραφιας. Ειναι απλα θεμα να το εχεις.

Και ισως εκει να υπαρχει ενα θεμα. Στο αν ο Μαρκος Σεφερλης εχει την ανεση που εχει η Μενεγακη και ο Λιαγκας να κανουν χαλαρες κουβεντες σε στυλ συνεντευξης με ανθρωπους απο τη σοουμπιζ. Ειναι αλλο πραγμα να παρακολουθεις τη σοουμπιζ και να εμπνεεσαι απο αυτη για να γραψεις θεατρικη επιθεωρηση και εντελως αλλο πραγμα να εχεις απεναντι σου εναν ηθοποιο/τραγουδιστη και να πρεπει να τον ρωτησεις πραγματα για τη δουλεια του και τη ζωη του. Σε αυτο ο Λιαγκας σιγουρα υπερτερει γιατι ειναι μια θεματολογια με την οποια εχει ασχοληθει στα μιντια με τα οποια εχει δουλεψει. Μπορει να ειναι χαμηλου επιπεδου θεματολογια, αλλα την παιζει στα δαχτυλα του, οχι επειδη τη σπουδασε, αλλα επειδη εχει εξοικειωθει μαζι της. Το ιδιο και ο Κωστοπουλος. Ο Σεφερλης δεν το εχει και νομιζω οτι δεν του ταιριαζει κιολας.

Υπαρχει πολυ εντονο το στοιχειο της "ταμπελας" στην τηλεοραση. Ενα μεσο που εχει τεραστια αναγκη απο την "ταμπελα" για να βαζει εκει τους ανθρωπους της, για να μη μπερδευεται η ιδια και να μη μπερδευει και το κοινο, ή καλυτερα, ωστε αυτο που σερβιρει στο κοινο να ειναι οσο γινεται πιο ευπεπτο. Κι αν το ιδιο το μεσο δεν βαζει απο πριν τις "ταμπελες", αυτες μπαινουν απο το ιδιο το κοινο που καταναλωνει το τηλεοπτικο προιον. Με τον ιδιο τροπο που παει στο σουπερ-μαρκετ και θελει να ξερει που θα βρει το καθε προιον και γι' αυτο υπαρχουν ξεχωριστα ραφια για το καθε ειδος προιοντος, το ιδιο περιμενει και απο την τηλεοραση. Εισαι πολιτικος; Θα κοντραριστεις σε πρωινη ενημερωτικη εκπομπη με τον πολιτικο απο το αλλο κομμα. Δε θα βγεις σε ψυχαγωγικη εκπομπη ουτε θα χορεψεις στο Dancing. Εισαι ηθοποιος; Δε θα παρουσιασεις εκπομπη ουτε θα παρεις συνεντευξη. Αυτο ειναι δουλεια των δημοσιογραφων. Εισαι δημοσιογραφος; Δε θα παρουσιασεις ριαλιτι σοου. Εισαι παρουσιαστης; Δε θα παιξεις σε σιριαλ. Και ουτω καθεξης. Ποσες φορες το εχουμε δει στο παρελθον; Ο κοσμος του θεαματος δεν ειναι Ιατρικη για να εχει τοση αυστηρη εξειδικευση. Ξεχνανε καποιοι οτι παλια οι καλλιτεχνες τα κανανε ολα. Και στο φιναλε, καθενας ειναι ελευθερος να κινηθει οπως θελει στο χωρο αυτο και να αποδειξει οτι μπορει να τα καταφερει σε πολλους και διαφορετικους τομεις.

Προσωπικα, προτιμω ενα καλο σκετσακι απο τον Σεφερλη παρα μια διεισδυτικη συνεντευξη στα γκομενικα της Καινουργιου απο τον Λιαγκα...

ΥΓ.Οι απεναντι του ΑΝΤ1 αρχισαν να φοβουνται λιγο και ειπαν να το ριξουν στις τηλεφωνικες φαρσες...Μπα...καλυτερα ριξτε το σε κατι τετοιο που ειναι σιγουρα πιο αποδωτικο :