Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΤ1

Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν χθές στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας χιλιάδες Ελληνίδες γιαγιάδες, διαμαρτυρόμενες για μια ακόμα απότομη διακοπή τούρκικου σίριαλ από τον ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου, που έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές έντονες αντιδράσεις με τον άστατο προγραμματισμό του, αυτή τη φορά έκοψε την τούρκικη σαπουνόπερα "Χατιρλά". Δεν είναι ούτε 20 επεισόδια που προβλήθηκαν και το σίριαλ εξαφανίστηκε χωρίς καμία προειδοποίηση από τους δέκτες. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η Ένωση Ελληνίδων Γιαγιάδων Τηλεθεατριών, η κίνηση αυτή ήταν κερασάκι στην τούρτα, αφού είχε προηγηθεί η αλλαγή στο όνομα από "Απαγορευμένη αγάπη" σε "Hatirla", που προκάλεσε σύγχυση αλλά και απανωτά εγκεφαλικά σε χιλιάδες γιαγιάδες σε όλη τη χώρα. "Δε φτάνει που καλά-καλά δεν εμπεδώσαμε την αλλαγή στον τίτλο, το έκοψαν κιόλας. Έλεος!" δήλωσε αγανακτισμένη η πρόεδρος της Ένωσης και συνέχισε "Απαιτούμε ο κ. Λάτσιος να ακούσει τη μαζική οργή όλων εμάς και να βγει να δώσει μια απάντηση, έστω ένα συγγνώμη".

Οι γιαγιάδες ξεκίνησαν από το Σύνταγμα και ενωμένες, μια γροθιά, κατά χιλιάδες, κινήθηκαν προς Ομόνοια. Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο παρέμειναν κλειστοί για πολλές ώρες και επικράτησε κομφούζιο αφού έκλεισαν και σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομία ήταν σε συνεχή επιφυλακή. Οι γιαγιάδες κρατούσαν πανό που ανέγραφαν : "ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1" και "ΜΑΣ ΚΟΨΑΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ!!", "ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΤΣΙΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ" ενώ φώναζαν συνθήματα όπως "ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ!" "ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑΓΙΑ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ" και "ΑΝΤ1 ΑΝΤ1 ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ".

Όπως ήταν αναμενόμενο, το συμβάν κέρδισε το ενδιαφέρον των ξένων ειδησεογραφικών ΜΜΕ. Πολλές μεγάλες ξένες εφημερίδες έγραψαν για το γεγονός. Στο πρωτοσέλιδο των New York Times διαβάζουμε τον τίτλο : "Χιλιάδες Ελληνίδες γιαγιάδες στο δρόμο διαμαρτυρόμενες για το κόψιμο τούρκικης σαπουνόπερας".

Για καλή τύχη, αυτή τη φορά δε σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των γιαγιάδων και της αστυνομίας. Μέχρι στιγμής, ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1, Γιάννης Λάτσιος, δεν έχει δώσει επίσημη απάντηση. Πάντως, σύμφωνα με πηγές, το κανάλι δεν πρόκειται να επαναφέρει τη σειρά.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ 5/2-10/2

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TV24 :

5/2

ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝΣ ΑΝΤ1 22,7
ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΤΩ MEGA 30,9

6/2

ΑΥΤΟΨΙΑ ALPHA 20,9

7/2
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA 23,4
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΝΤ1 21,9
ΜΠΡΟΥΣΚΟ ΑΝΤ1 27,8
LIVE U STAR 13,3
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEGA 16,9
ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 32,7
ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΟ STAR 14,5
CHEF ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΚΑΙ 10
ΕΚΔΙΚΗΣΗ MEGA 13,5
ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ LIVE STAR 15,6
ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΙ 8,4
ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ MEGA 36,5
THE VOICE ANT1 35
Η ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ΑΝΤ1 22,2
ΠΡΟΔΟΣΙΑ STAR 15,9
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ALPHA 15,3

8/2
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU MEGA 17,2
ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ MEGA 21,2
ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΝΤ1 10,8
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ALPHA 29,7
ΑΥΤΙΑΣ ΣΚΑΙ 35,2

9/2
DR.COOK MEGA 9,9
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ MEGA 17
ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΝΤ1 16,8
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΣΚΑΙ 14,7

10/2
ΚΑΤΩ ΠΑΡΤΑΛΙ MEGA 53,2
ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 29,5
ΒΑΛΣ ΜΕ 12 ΘΕΟΥΣ ΑΝΤ1 11,5
ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ STAR 14,8
ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ALPHA 32,8

ΣΧΟΛΙΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν τα "Κλεμμένα Όνειρα" με το "The Voice", (εξου και η απόφαση του mega να προβάλει διπλό επεισόδιο κάθε Παρασκευή). Σχεδόν ισόπαλα ήλθαν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, με τη σειρά του μέγκα να ξεπερνάει το σόου του αντ1 για ελάχιστες μονάδες. Στην πρεμιέρα του σόου, πάντως, ήρθε πρώτο. Οι εκπομπές του ΣΚΑΙ, όπως συνήθως κάνουν μονοψήφια νούμερα, με εξαίρεση τον Γιώργο Αυτιά. Η νέα κωμική σειρά του μέγκα έκανε τρομερά νούμερα που δε νομίζω να τα περίμενε κανείς. Εντάξει, είπαμε, οι Έλληνες τηλεθεατές θέλουν ελληνικές παραγωγές και θέλουν να γελάνε, αλλά τόσο πολύ πια; Με το που τους δώσεις κάτι εύπεπτο και αστείο, αμέσως πέφτουν πάνω του. Αυτό, πιθανώς είναι πια ένα ισχυρό καμπανάκι για τα κανάλια να επιστρέψουν στην ελληνική μυθοπλασία. Άλλωστε, τα νούμερα που κάνουν τα τούρκικα είναι πια χαμηλά. Η μόδα των τούρκικων έχει νομίζω πια περάσει. Θα δούμε και πως θα πάει το νέο τούρκικο που θα φέρει ο ΑΝΤ1. Πάντως, την "Χατιρλά" την έκοψαν πολύ γρήγορα. Πολύ πεσμένο είναι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του μέγκα. Πολύ καλά τα πάει η ενημερωτική εκπομπή του Σρόιτερ στον alpha. Το "Μπρούσκο" τα πάει επίσης πολύ καλά. Έχει βρει το κοινό του, δηλαδή τις γιαγιάδες που θέλουν μια ελληνική σαπουνόπερα να περνάνε τα απογεύματα τους. Ο Παπαδάκης και αυτή τη βδομάδα είναι πολλές μονάδες μπροστά από τον Καμπουράκη και τον Οικονομέα. Τα "Καρντάσιανς" επίσης έχουν ανεβάσει τα νούμερα τους.




tv up and down

tv up

1.Η συνέντευξη του Μπογδάνου στο "Μίλα". Ο τύπος έχει πολύ καλό λέγειν, είναι ακομπλεξάριστος και, όπως μάθαμε, φοβερό βιογραφικό.

2.Ο Μάρκος Σεφερλής στην Τατιάνα Στεφανίδου και το "Μίλα", όπου παρουσίασε τη νέα του επιθεώρηση "Mamma mia...δεν υπάρχει μια". Πολύ γέλιο!

3.Η νέα κωμική σειρά του Mega "Κάτω Παρτάλι". Έχει έξυπνες ατάκες και είναι καλογυρισμένο. Κάτι σαν το "Καφέ της χαράς" σε deluxe edition.

4.Οι εμφανίσεις του Μπογδάνου στη Χριστίνα Λαμπίρη. Αποδεικνύει ότι δεν είναι καθόλου σοβαροφανής, ότι είναι σε θέση να σχολιάσει με έξυπνο τρόπο από την πολιτική επικαιρότητα μέχρι τον Αρναούτογλου, τη Βανδή και τον Μπίμπερ. Γιατί και το lifestyle είναι δημοσιογραφία.

5.Η εκπομπή "Υγεία πάνω απ' όλα" στον ΑΝΤ1. Κάνει χαμηλή τηλεθέαση, έχει περάσει απαρατήρητη, κι όμως έχει πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα. Μπορεί να ωφελήσει κάποιον να τη δει πολύ περισσότερο από το να δει το "the voice", το "κάτω παρτάλι" ή τη Μελέτη.

tv down

1.Το "Wanted" στον ΑΝΤ1. Η μόδα αυτών των εκπομπών είναι πολύ 90's και δεν έχει καθόλου πλάκα το 2014. Η επιλογή των παρουσιαστών είναι εντελώς ατυχής (φίλοι φίλων). Είναι εντελώς φανερό ότι τα γέλια τους είναι προσποιητά. Ακόμα κι ένα πεντάχρονο μπορεί να το καταλάβει αυτό. Βγάζει δε βγάζει τη σεζόν αυτή η ανοησία.

2.Το "Δια ταύτα" για τους λόγους που εξήγησα σε προηγούμενο ποστ.

3.Η επιστροφή του "Βαλς με 12 θεούς" στον ΑΝΤ1. Σε ποιον έλειψε αυτό το σαχλό σίριαλ και το έφεραν πίσω; Ο προγραμματισμός του ΑΝΤ1 πάντως είναι απίστευτος.

4.Το απότομο κόψιμο της σειράς "Χατιρλά" από τον ΑΝΤ1. Αν και έχει συνηθίσει πια τους τηλεθεατές σε τέτοιες κινήσεις.

5.Πολλά από τα βιντεάκια του "ΟΛΑ" που έχουν καταντήσει πια εντελώς σαχλά.


Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

tv people quotes

"Κόσμος που με σταματάει στο δρόμο, συνέχεια αυτό με ρωτάει, πότε θα πιάσει επιτέλους η αστυνομία αυτό τον εγκληματία που ευθύνεται για παντός είδους αξιόποινες πράξεις".
Βασιλική Αργυρακοπούλου, TV24

Έχει πλάκα που ο κόσμος όταν συναντά έναν ηθοποιό στο δρόμο, τον αντιμετωπίζει σαν να πρόκειται για το ρόλο που βλέπει στη σειρά. Αυτή είναι η μαγεία της τηλεόρασης.

"Είμαι φοιτήτρια Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ναυπλίου, λόγω της τεράστιας αγάπης μου προς το θέατρο. Η λατρεία μου να βλέπω παραστάσεις, ν' αναλύω ερμηνείες, θεατρικά έργα, συγγραφείς, γενικότερα το να βλέπω ως θεατής κι όχι μόνο να παίζω, όλη αυτή η διαδικασία που περιγράφω με απογειώνει".
Βασιλική Αργυρακοπούλου, TV24

Τελικά το να είσαι φοιτητής δεν είναι μόνο για επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και για την περιπέτεια της γνώσης (πολύ ρομαντικό για τη σημερινή εποχή και ειδικά όταν μιλάμε για ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά λέμε τώρα...). Επίσης, φοιτητής μπορείς να είσαι σε οποιαδήποτε ηλικία, ,ό,τι επάγγελμα κι αν κάνεις.

"Ο Ρώσος θα έρθει κοντά με το διευθυντή σπουδών του κολλεγίου αλλά και με τον προιστάμενο της Σάννυ".
Ορέστης Τρίκας, TV24

Πώς καταφέρνουν σε αυτό το σίριαλ και πάντα όλοι συνδέονται με κάποιο τρόπο με όλους, είναι φοβερό.

"Δεν μετανιώνω ούτε λεπτό που έγινα ηθοποιός, το να το κάνω θα ήταν σαν να πηγαίνω κόντρα στη φύση μου".
Ορέστης Τρίκας, TV24

"Δεν μου αρέσει που οι ηθοποιοί έχουμε χάσει την αίσθηση της ομάδας. Κάποιοι λειτουργούν σαν μονάδες".
Ορέστης Τρίκας, TV24

"Το κείμενο για το Κάτω Παρτάλι είναι καταπληκτικό. Το διάβαζα σπίτι και είναι από τις σπάνιες φορές που διάβαζα κάτι και γέλαγα μόνος μου".
Σταύρος Σβήγκος, TV24

"Είχα καιρό να συναντήσω τέτοιες καλές συνθήκες στην ελληνική τηλεόραση".
Σταύρος Σβήγκος, TV24

Συγγνώμη, αυτός σε ένα σίριαλ δεν έπαιξε και ένα γκέστ δεν έκανε; Μιλάει λες και έχει συμμετάσχει σε ένα σωρό σίριαλ.

"Γνωρίζω αγγλικά, αλλά το να παίξεις ένα ρόλο στα αγγλικά έχει μεγάλη διαφορά από το να ξέρεις απλώς να μιλήσεις. Έχει σημασία πώς θα τονίσεις μια λέξη, τι θέλεις να κρατήσει το κοινό απο μια σου ατάκα κ.λπ.".
Σταύρος Σβήγκος, TV24

"Κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του Σάκη, όπως η αδυναμία και η ανασφάλεια δεν έχουν χαθεί".
Δημήτρης Λιακόπουλος, TV PLUS

"Το άμεσο περιβάλλον επηρεάζει τη διάθεση σου, αλλά εσύ είσαι ο κυρίαρχος του εαυτού σου".
Δημήτρης Λιακόπουλος, TV PLUS

"Έμαθα πολλά πράγματα μέσα από τη δουλειά αυτή και λειτούργησε σα σχολείο για μένα. Με βοήθησε να εξελιχθώ να μάθω πράγματα για την τηλεόραση που δεν έχω διδαχθεί, που δεν μαθαίνουμε στη σχολή".
Νίκη Γρανά, TV PLUS

"Με γυναίκα δεν έχω κοντραριστεί ποτέ στη δουλειά. Έχω νιώσει δυσάρεστα με αρχισυντάκτη και πολύ δυσάρεστα με παραγωγό εκπομπής, και οι δυο γένους αρσενικού".
Ναταλία Γερμανού, People

Καλά, άστο. Αυτό δεν πουλάει.

"Δεν θέλω στο δρόμο να με αναγνωρίζουν ως Λευτέρη Ελευθερίου, προτιμώ να με θυμούνται για τους ρόλους".
Λευτέρης Ελευθερίου, People

Πολλά θες.


Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

"ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ" ΚΑΙ "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ"

Ο alpha αποφάσισε φέτος να εντάξει στο πρόγραμμα του την ελληνική μυθοπλασία, αλλά νομίζοντας ότι θα κερδίσει θετικές εντυπώσεις με αυτό, κάνει λάθος, αφού τα δύο σίριαλ που έβγαλε είναι από μέτρια έως χάλια. Δεν αρκεί δηλαδή ένα κανάλι να έχει σίριαλ για να αποσπά θετικές κριτικές από τους δημοσιογράφους και το κοινό, επειδή έχει ελληνικές παραγωγές ή επειδή δίνει δουλειά σε ηθοποιούς. Γιατί κάλλιστα μπορεί ένα κανάλι να κάνει 5-6 ή και παραπάνω σίριαλ με πολύ χαμηλό budget, με σενάριο γραμμένο στο πόδι και με όλες τις σκηνές γυρισμένες σε ένα κακόγουστο στούντιο (όπως ήταν δηλαδή τα περισσότερα σίριαλ τη δεκεατία του '90, εξού και η ποσότητα). Αν είναι να κάνεις σίριαλ και θες να κάνει νούμερα (πρωτεύον για ένα κανάλι) αλλά να αποσπά και θετικές κριτικές, πρέπει και να βάλεις το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη και να πάρεις τους καλύτερους συντελεστές και κυρίως να προσπαθήσεις να δώσεις κάτι πολύ καλό και ξεχωριστό. Ο κόσμος έχει γίνει πια απαιτητικός και ειδικότερα οι μικρότεροι τηλεθεατές.
Η "Μουρμούρα" έχει αποσπάσει θετικές κριτικές και κάνει σχετικά καλή τηλεθέαση. Παίζουν καλοί και γνωστοί κωμικοί ηθοποιοί και είναι μια σειρά που μπορείς να κάτσεις να δεις ένα βράδυ αν δεν έχεις τι άλλο να κάνεις. Ωστόσο, δεν παύει να είναι μια κλασική ελληνική κωμική σειρά, γυρισμένη εξολοκλήρου σε ένα στούντιο, με ατάκες που ξεχειλίζουν από στερεότυπα και κλισέ, με πολλές υστερικές ερμηνείες, με ρόλους που δεν είναι οι πλέον συμπαθητικοί.
Το "Δια ταύτα" μοιάζει με κακέκτυπο των "Δέκα μικρών μήτσων". Μια τηλεόραση που τότε έμοιαζε ενδιαφέρουσα έως και συναρπαστική για τα τότε δεδομένα, που τώρα όμως δεν έχει καμιά θέση και αξία. Οι ερμηνείες είναι ξεχαρβαλωμένες, ανέμπνευστες. Οι ρόλοι είναι κάτι πολύ χειρότερα από καρικατούρες. Οι ηθοποιοί, όλοι πολύ γνωστοί κωμικοί, μοιάζει λες και έκαναν ένα διάλειμμα από τις άλλες τους υποχρεώσεις και είπαν να κάνουν τη χάρη στο φίλο τους το Λάκη Λαζόπουλο, με ένα πέρασμα από το σίριαλ. Κακή επιλογή, γιατί ακόμα και αυτό το guest που κάνουν, είναι ικανό να τους κάνει αντιπαθείς στο κοινό. Άλλωστε είναι φανερό ότι με τόσο κακό σενάριο, πώς μπορείς να δώσεις καλή ερμηνεία και να κάνεις το κοινό να γελάσει; Η συγκεκριμένη σειρά, δυστυχώς, μοιάζει να προσπαθεί να σώσει μια τηλεόραση που δεν έχει θέση πια στη σημερινή εποχή και εκθέτει και τον δημιουργό της, το Λάκη Λαζόπουλο, αλλά και τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές της, που έχουν αποκτήσει πολλούς φαν με την πορεία τους στη μικρή οθόνη, αλλά τώρα δείχνουν τόσο ξεπερασμένοι.
Ο Τζώνη Καλημέρης ήταν καλεσμένος προχθές στην Μενεγάκη και παρότι στην αρχή εκθείαζε (;) το μέγκα για τις πολύ καλές επιλογές του στην ελληνική μυθοπλασία και τον αντ1 που φέτος είναι ο κυρίαρχος στα τηλεοπτικά πράγματα, είπε ότι παρόλα αυτά είναι η χρονιά του άλφα η φετινή, επειδή συνδυάζει και live εκπομπές όταν οι άλλοι έχουν επαναλήψεις (ναι αλλά τι είδους εκπομπές και δεν είπε ότι δεν έχει πρόγραμμα ζωντανό το πρωί και το μεσημέρι) και μυθοπλασία (2 σίριαλ μόνο και αυτά κάκιστα...). Λυπάμαι, αλλά αυτή δεν είναι η χρονιά του άλφα. Το αντίθετο. Είναι ο χαμένος τηλεοπτικά φέτος ο άλφα.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ HASHTAGS ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ!

Δεν είχα τη γιαγιά για τόσο παρατηρητική. Βλέπαμε μια εκπομπή στον ΑΝΤ1 και παρατήρησε το πάνω δεξιά σηματάκι που είναι το hashtag της εκπομπής. Με ρώτησε τι είναι. Πώς να της εξηγούσα; «Μμμμ…πώς να σου εξηγήσω; Αν πατήσεις αυτή τη λέξη στο ίντερνετ θα δεις πληροφορίες για την εκπομπή. Κάπως έτσι». «Πότε θα μου μάθεις κι εμένα αυτό το ιντερνέτ;». «Μην ανησυχείς γιαγιά. Μια χαρά είσαι χωρίς αυτό. Πίστεψε με».

Πλέον σε όλο και περισσότερες εκπομπές και σειρές, τουλάχιστον στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, βλέπουμε στο πάνω μέρος δεξιά το hashtag με τον τίτλο της εκπομπής ή της σειράς. Όσοι έχετε twitter ξέρετε τι είναι. Η τηλεόραση γίνεται με ένα ιδιαίτερο τρόπο διαδραστική. Γνωρίζει καλά ότι στα social media και ειδικά στο twitter οι περισσότεροι σχολιάζουν όσα βλέπουν σε αυτήν σε παρόντα χρόνο. Έτσι παρακινεί και τους άλλους να συμμετέχουν στο σχολιασμό βάζοντας το hashtag κατά τη διάρκεια όλης της εκπομπής ή της σειράς. Παλιά βλέπαμε τηλεόραση, είτε μόνοι, είτε με τους συγγενείς και την παρέα μας, αλλα δε γνωρίζαμε ποιοι άλλοι έβλεπαν μαζί με μας την ίδια στιγμή το ίδιο πρόγραμμα, ούτε φυσικά τι εντυπώσεις τους δημιουργούσαν. Άραγε τους προκαλούσε και σε αυτούς τα ίδια πράγματα; Άραγε έβρισκαν και οι άλλοι το πρόγραμμα αυτό συναρπαστικό ή απεχθές; Αντιλαμβάνονταν την προπαγάνδα που περνούσε υπογείως; Ενθουσιάζονταν με τις ερμηνείες στο δημοφιλές σίριαλ; Θύμωναν με την αδικία εις βάρος κάποιων διαγωνιζομένων σε κάποιο τάλεντ σόου; Παρατηρούσαν την υπερβολή στα δελτία ειδήσεων; Τώρα μπορούν να μάθουν τι σκέφτονται κάποιοι άλλοι για το ίδιο πρόγραμμα χάρη στα social media.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ

Αυτα ειναι τα νουμερα τηλεθεασης της ελληνικης τηλεορασης για την περασμενη βδομαδα οπως τα διαβασαμε στο περιοδικο TV24

22/1
ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝΣ ANT1 22,7
ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ANT1 35,3
60' ΕΛΛΑΔΑ ALPHA 21,1

23/1
BIGGEST GAME ANT1 7,7
ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ALPHA 28,8


24/1
ΠΡΩΙΝΟ MOU MEGA 19,8
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ STAR 14
ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 31,4
ΜΠΡΟΥΣΚΟ ΑΝΤ1 27,1
ΜΙΛΑ STAR 16
ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ MEGA 19,2
ΕΚΔΙΚΗΣΗ MEGA 14,3
ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΟ STAR 11,2
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEGA 19,6
ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ MEGA 34,7
THE VOICE ANT1 36,4
Η ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ΑΝΤ1 18,6
LIVE U STAR 12,2 

25/1

ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΝΤ1 10,4
ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ ALPHA 20
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ ΣΚΑΙ 30,8

26/1
DANCING WITH THE STARS 4 ANT1 39,4
ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΣΚΑΙ 10,5

27/1
ΑΝΑΤΡΟΠΗ MEGA 9,1
HATIRLA ANT1 13,5
ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ STAR 19,9
ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ALPHA 21,2
ΤΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΣΚΑΙ 4,9

ΣΧΟΛΙΑ

Το νεο μουσικο ταλεντ σοου του ΑΝΤ1 καταφερε να ξεπερασει μερικες μοναδες τα "Κλεμμενα ονειρα", γι' αυτο και οι ιθυνοντες του σταθμου αποφασισαν καθε Παρασκευη να προβαλουν διπλο επεισοδιο απο τη σειρα για να κοντραριστουν το the voice. Τα τουρκικα εχουν πεσει αρκετα σε τηλεθεαση, ειτε επειδη ο κοσμος τα εχει βαρεθει, ειτε επειδη με ολες αυτες τις αλλαγες στην ονομασια (το "απαγορευμενη αγαπη" το κανανε hatirla εξαιτιας του ελληνικου σιριαλ που υπηρχε παλια στο μεγκα) και στην ωρα προβολης, αποφασισαν να παρουν την "εκδικηση" τους και να τους γυρισουν την πλατη. Η αθλια σειρα του ΣΚΑΙ κανει πολυ χαμηλα ποσοστα και ειναι απολυτα λογικο, το Dancing κανει γυρω στα 40αρια και βοηθησε σε αυτο το σεξι χορευτικο Στικουδη-Αραβανη, οι εκπομπες του σταρ ειναι στα συνηθη ποσοστα, με τη Μελετη να ανεβαινει λιγο, το πρωινο του αντ1 υπερτερει σε μεγαλο βαθμο απο αυτο του μεγκα. Ο κοσμος εχει συνηθισει το Λιαγκα και τη Σκορδα, το πανελ μοιαζει πιο δεμενο, η Σασα εχει παντα μια δηλητηριωδη ατακα που θα συζητηθει, ειναι και η Μπαρμπαρηγου (πιο οικεια στη νοικοκυρα απο τον Πετρετζικη με τα τατουαζ), ειναι και η μπαστακας Λιτσα Πατερα, λογικο επομενως. Ο κοσμος βαρεθηκε τις επαναληψεις σιριαλ οσο πετυχημενα κι αν ειναι, γι' αυτο τα νεα σιριαλ, που πια ειναι ελαχιστα, κανουν παντα μεγαλα νουμερα.

tv people quotes

"Υπάρχουν πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί σε συγγραφικό επίπεδο. Δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Πουθενά δεν υπάρχει συντηρητισμός και σεναριακή σεμνοτυφία όπως βλέπουμε συχνά σε ελληνικά σίριαλ".
Βασιλική Τρουφάκου, TV24

Δηλαδή δε θα είναι σαν το "Καφέ της Χαράς"...

"Ο Λάκης Λαζόπουλος σε κάνει σαν συνεργάτη να αισθάνεσαι απόλυτα ελεύθερος και άξιος. Αξιοποιεί στο έπακρο τον ηθοποιό που έχει απέναντι του".
Βασιλική Τρουφάκου, TV24

"Οταν κάθε χρόνο βγαίνουν περίπου 200 νέοι ηθοποιοί, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μέσα στο πλήθος".
Μαρίνος Κόνσολος, TV24

"Εχω παντρευτεί δυο φορές και τώρα ετοιμάζομαι για την τρίτη. Παντρεύτηκα την Αφροδίτη, χώρισα. Μετά παντρεύτηκα τον Μπάμπη, χώρισα. Και τώρα θα παντρευτώ τον Αριστοτέλη, που πλέον λέγεται Μόνικα".
Νίκος Μουρατίδης, Καρντσάσιανς

...

"Θα αποφασίσω το Καλοκαίρι αν θα συνεχίσω το Δέστε τους".
Νίκος Μουτσινάς, TV BOX

"Το Νικ ο Κλοκ έχει βρει το δρόμο του και τώρα φτιάχνουμε τα γύρω γύρω, κάνα παγκάκι, κάνα φανάρι, κάνα δέντρο...".
Νίκος Μουτσινάς, TV BOX

Ατακαδόρος ακόμα και στις συνεντεύξεις του.

"Δεν υπήρξε καμία προηγούμενη συνεννόηση στη συνέντευξη με τη Μενεγάκη".
Νίκος Μουτσινάς, TV BOX

Καλά...

"Είμαι εκείνη που πηγαίνω στον Γιώργο Παπαδάκη κατά τη διάρκεια της εκπομπής τα σχόλια των τηλεθεατών".
Νάνσυ Μιχάλη, TV BOX

Μη χάσετε στο επόμενο τεύχος την αποκαλυπτική συνέντευξη του κάμεραμαν της εκπομπής του Παπαδάκη : "Τον κύριο Γιώργο τον βλέπω σαν τον παππού που δεν είχα ποτέ".

"Δεν έχω βγει ποτέ χωρίς εσώρουχο. Υπάρχουν εσώρουχα υπερβολικά λεπτά και στο χρώμα του δέρματος".
Κατερίνα Στικούδη, You

Τι ήθελες να το πεις; Μας χαλάς την φαντασίωση...

"Οταν γίνεται κάτι αρνητικό μέσα από τον αυτοσαρκασμό και το χιούμορ προσπαθώ να το γυρνάω υπερ μου. Ετσι όταν κάποιος θέλει να με βλάψει, στο τέλος μου κάνει καλό".
Κατερίνα Στικούδη, You

Εξυπνο!

"Πιστεύω ότι οι παρουσιαστές στη μικρή οθόνη πρέπει να είναι τέρατα εγκυκλοπαιδικών γνώσεων".
Κατερίνα Λέχου, YOU

Αυτοί είναι τέρατα σκέτο.

"Δεν θέλω να κάνω παιδί. Δεν μου βγαίνει, άρα για κάτι άλλο είμαι πλασμένη".
Κατερίνα Λέχου, YOU

"Δεν έχω σκοπό να σταματήσω ποτέ να κάνω τηλεόραση".
Γιώργος Παπαδάκης, TV BOX

Θα κάνεις τηλεόραση και από τον τάφο σου...