Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ 13/5-18/5

Πάμε να δούμε τα νούμερα τηλεθέασης όπως τα διαβάσαμε στο περιοδικό TV24 :

13/5
ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΝΕΤ 3,8
KARADAYI 15,2

14/5
ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ 24,5
ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ 5,2
ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ 26,4

15/5
ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 20,3
60' ΕΛΛΑΔΑ 21,6
ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ 29,5

16/5
ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 2 12,6
ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ 12,8

17/5
ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ 33,4
FATMAGUL 37,4
ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 26,8
ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ 29,7
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΜΕΛΕΤΗ 13
ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 23,7
ΜΕ ΑΓΑΠΗ 8
ΜΙΛΑ 16,2
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA 24,3
FTHIS TV 16,9
Φ+Μ LIVE 7,6
ΒΑΛΣ ΜΕ 12 ΘΕΟΥΣ 14,4
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ 11,1
ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ 15,3

18/5
ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ MEGA 15,8
ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ 8,4
ΑΥΤΙΑΣ 22,6

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :

Μέρες Eurovision και η "Μεσημεριανή Μελέτη" ξεπέρασε τα μονοψήφια ποσοστά και έκανε 13αρι. Ο Φώτης και η Μαρία, όμως, πάλι μείνανε στα μονοψήφια, παρότι και αυτοί θεωρητικά θα ωφελούνταν από την Eurovision. Οι "Αρβύλα" πάλι πεσμένοι. Μάλλον σιγά-σιγά ο κόσμος αρχίζει και τους βαριέται και στρέφεται προς το "Κάψε το σενάριο" που όσο περνάει ο καιρός όλο και ανεβάζει τα ποσοστά του και αποκτά ολοένα και περισσότερους θαυμαστές, παρά την αρνητική κριτική που ασκούν στο τηλεοπτικό stand-up comedy οι τηλεκριτικοί. Εκπομπές υγείας, μαγειρικής και κηπουρικής στα συνήθη ποσοστά, το "Πακέτο" απίστευτο αλλά έκανε μόνο 12,8, ο κόσμος δεν έχει καμία όρεξη να βλέπει τις περιπέτειες του Γρηγόρη, γιατί δε θέλει ξαναζεσταμένο φαγητό. Ο Πάτρας τα πάει καλά ως αντικαταστάτης της Τσιμτσιλή. Ο "Σουλειμάν" έπεσε πολύ και έχασε πάλι από τον "Μαλτέζο" τον οποίο αυτή τη βδομάδα ξεπέρασε η Τουρκάλα "Φατμαγκιούλ". Το νέο τούρκικο του ΑΝΤ1 "Karadayi" δεν κάνει τα εντυπωσιακά ποσοστά που κάνουν άλλα τούρκικα, αλλά δεν τα πάει και τόσο χάλια όπως το "Son".

tv people quotes

"Είναι μια όμορφη σχέση, την αγαπάω (την τηλεόραση) και με αγαπάει, και είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Μεγαλώνω μαζί της. Αισθάνομαι ότι είναι μια σχέση που μου έχει δώσει και μου δίνει πολλά. Μπήκα σε τόσα σπίτια και έτσι δημιουργήθηκε μια πολύ ωραία σχέση με τους ανθρώπους, πολύ συγκινητική".
Αριέττα Μουτούση, Tv plus

Από τις σπάνιες φορές που ακούς ηθοποιό να μιλά με τόσο καλά λόγια για την τηλεόραση. Συνήθως οι περισσότεροι λένε ότι την κάνουν για τα χρήματα ή ότι σε αυτήν χρωστάνε ότι έγιναν αναγνωρίσιμοι και τίποτα άλλο.

"Το άγχος και η έγνοια μου είναι να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Θα είμαι πολύ ευτυχής, αν και οι επιδόσεις είναι ανάλογες".
Θανάσης Πάτρας, Tv plus

Εσας είναι αυτό το άγχος και η έγνοια. Των καναλαρχών, όμως, και των διαφημιστών είναι άλλη...τα νούμερα...

"Είμαι «αναγκασμένος» να αγαπήσω τον ήρωα και να βρω τους λόγους τους οποίους τον έκαναν να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Και λέω αναγκασμένος, γιατί είναι μια αναγκαία συνθήκη για έναν ηθοποιό να αγαπήσει τον ήρωα που υποδύεται και να τον κατανοήσει".
Χρήστος Πλαίνης, TV24

Δύσκολο να μπορέσεις να κατανοήσεις και να αγαπήσεις έναν δολοφόνο!

"Θεωρώ ότι αν μια σειρά δεν είναι καλή, ο κόσμος δε θα την παρακολουθήσει. Δε θα τη στηρίξει μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνική".
Θανάσης Τσαλταμπάσης, Super tv

Οι Έλληνες στηρίζουν ελληνικά προιόντα, ο,τι κι αν είναι αυτά. Για να σωθεί η χώρα, μη βλέπεις Σουλειμάν. Δες Τσαλταμπάση!


greek tv news

Η Δανία, νικήτρια στην Eurovision 2013
Εκτοι ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra

Όποιος είχε στοιχηματίσει στη φετινή Eurovision υπέρ της Δανίας και της Ammelie de Forrest, που την εκπροσώπησε για τη θέση του νικητή, κέρδισε. Η με...βασιλικές ρίζες 20χρονη τραγουδίστρια σήκωσε ψηλά το βραβείο του διαγωνισμού τραγουδιού με τη χαρά που της έδωσαν οι 281 βαθμοί της ψηφοφορίας. Δεύτερο -αν όχι σε απόσταση αναπνοής αλλά με αξιώσεις νικητή σε αρκετά σημεία της ψηφοφορίας-ήρθε το Αζερμπαιτζάν που ήταν και λίγο...ελληνική υπόθεση (συνθέτης : Δημήτρης Κοντόπουλος, χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός) με 234 βαθμούς, τρίτη η Ουκρανία με 214 βαθμούς, ενώ ο Αγάθωνας και τα "παιδιά" του, οι Koza Mostra, που ξεσήκωσαν το κοινό του Malmo Arena, κατέκτησαν την 6η θέση με 152 βαθμούς. Ευχάριστη νότα της βραδιάς ήταν το σύντομο μουσικό-χορευτικό σόου της παρουσιάστριας Petra Mede. Πιπεράτες νότες της βραδιάς ήταν το φιλί (στο φινάλε του τραγουδιού) της Φιλανδής Krista Siegfrids σε μια από τις χορεύτριες που τη συνόδευαν στη σκηνή και φιλί μεταξύ αντρών που παντρεύονται με "κουμπάρα" την παρουσιάστρια Petra Mede στο τέλος του σόου της. Όσο για την τηλεθέαση του τελικού, μάλλον πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένη η ΕΡΤ όταν είδε το 66,9% στο σύνολο των τηλεθεατών και το 72,6% στα κοινά 15-44.

Θα προβληθεί το "Αλ τσαντίρι νιουζ" και του χρόνου στον Alpha;

Μέσα Ιουνίου θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σατιρικής εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου για αυτή τη σεζόν και σχεδόν αμέσως μετά ξεκινάει ο μεγάλος...κύκλος των ζυμώσεων για την ανανέωση των συμβολαίων, στον οποίο όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Γιατί αυτό; Διότι, απλούστατα, ο ίδιος ο Alpha δεν το έχει δέσει κόμπο ότι η εκπομπή του Λάκη θα είναι και του χρόνου στο πρόγραμμα, πριν αρχίσουν τα...θερινά τμήματα διαπραγματεύσεων με τους παρουσιαστές εκπομπών. Γι' αυτό και είναι αβάσιμα τα (πρόωρα) σενάρια που κυκλοφόρησαν περί κοψίματος της εκπομπής του Λάκη.

Δυο ακόμη συγκλονιστικές ιστορίες στους "Ηρωες ανάμεσα μας"

Την 37χρονη τραπεζική υπάλληλο Νάσια Παστού και την 33χρονη διακοσμήτρια Τερέζα Περάκη που αποδεικνύουν τι σημαίνει "give" μέσα από τις πράξεις τους ως ήρωες της καθημερινότητας, παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο της κοινωνικής εκπομπής του ΑΝΤ1 "Ηρωες ανάμεσα μας" που θα προβληθεί την Παρασκευή 31 Μαίου στις 22:15. Οι δυο φίλες φροντίζουν στο Ηράκλειο Κρήτης άπορες οικογένειες, άνεργους χωρίς επιδόματα από την πρόνοια και πολύτεκνους, ηλικιωμένους, παρέχοντας τους τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, γιατρούς, στέγη. Η ομάδα με το όνομα "Give", την οποία διαχειρίζονται από κοινού στο Facebook, αριθμεί περισσότερα από 12.000 μέλη και έχει γίνει μια μεγάλη βάση εθελοντισμού και προσφοράς στην Κρήτη. Στη συνέχεια, η εκπομπή εστιάζει στον 38χρονο αρχιτέκτονα Δημήτρη Σοφό, που έγινε αρχικά εθελοντής στο Πυροσβεστικό Σώμα, για να προστατεύσει τα 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους της περιοχής, ύστερα από καταστροφική πυρκαγιά στον Δήμο Κουβαρά του Ηρακλείου Κρήτης.

Παραμένει (αλλά σε αναμμένα κάρβουνα) η Μελέτη στο Star

Προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα πρόωρης διακοπής της συνεργασίας του Star με την Ελεονώρα Μελέτη εξαιτίας της χαμηλής τηλεθέασης της εκπομπής, ξεκαθαρίζουν τα στελέχη του καναλιού, τονίζοντας ότι, αν και το κλίμα στις σχέσεις της παρουσιάστριας με το κανάλι δεν είναι το καλύτερο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η τύχη αυτής της συνεργασίας. Για την τελική απόφαση θα "ζυγιστούν" οι τελικές μετρήσεις συνολικά μέσα στη χρονιά. Τα ίδια στελέχη χαρακτήρισαν "σενάριο επιστημονικής φαντασίας" το ενδεχόμενο να μετακινηθεί η Ελεονώρα στην πρωινή ζώνη, δεδομένων των αντίξοων οικονομικών συνθηκών. Υπενθυμίζεται ότι η "Πρωινή Μελέτη" τελειώνει, για τη σεζόν, μέσα στον Ιούνιο και το συμβόλαιο της παρουσιάστριας ισχύει, τυπικά, μέχρι το 2014.

Μια γεύση του περιεχομένου του novalife έδωσαν οι παρουσιαστές των εκπομπών του, στην επίσημη παρουσίαση του καινούργιου ψυχαγωγικού καναλιού της Nova που φιλοδοξεί να είναι μια νέα τηλεοπτική πρόταση, με δικό της ξεχωριστό ύφος, στυλ και άποψη. Το θέατρο "Εμπορικόν" μετατράπηκε σε...τηλεοπτικό στούντιο, όταν η Κατερίνα Γερονικολού κι ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, έδωσαν άλλη μια παράσταση στο θεατρικό σανίδι...παρουσιάζοντας το δικό τους τηλεοπτικό "Lifetime", το ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του καναλιού.

Μέσα στον Ιούνιο ολοκληρώνεται -για φέτος- η προβολή των δυο εβδομαδιαίων κωμικών σειρών του Mega, "Πίσω στο σπίτι" και "Με τα παντελόνια κάτω", εκτός αν αλλάξει κάτι στη ροή του προγράμματος του καναλιού. Η πρώτη ρίχνει αυλαία στις 12/6 και η δεύτερη στις 17/6.

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη, μέσα από δέκα υποψήφιες, από το τηλεοπτικό κοινό της "Μητέρας της ζωής μας", ενός θεσμού που προωθεί η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν στο 800700 2000 από σταθερό (χωρίς χρέωση) ή στο 21221 2000 (απλή χρέωση), της ιστοσελίδας του θεσμού (www.alphatv.gr/mothers) και του Alpha Mobile App. Η μητέρα, την οποία θα στηρίξει η πλειοψηφία των τηλεθεατών εκτιμώντας το έργο της, θα ανακοινωθεί από την Ελένη Μενεγάκη στις 27 Μαΐου.


Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ

Ο νομος 2328/1995 προβλεπει περιορισμους σχετικα με τη διαγωνια συγκεντρωση αφου αναφερεται ρητα το ασυμβιβαστο μεταξυ της ιδιοτητας του μετοχου εταιρειας που κατεχει αδεια τηλεοπτικου σταθμου και αυτης του μετοχου εταιρειας που αναλαμβανει εργα ή προμηθειες εκ μερους του Δημοσιου

Στοχευει στην προστασια του δημοσιου συμφεροντος απο τη χρηση μη θεμιτων μεσων για την εξασφαλιση κονδυλιων, καθως παραγοντες της τηλεορασης εχουν την δυνατοτητα να χρησιμοποιησουν τα μεσα ενημερωσης για να ασκησουν πιεση προς την πολιτικη εξουσια για να επιτυχουν ευνοικη μεταχειριση των εταιρειων τους

Η πρωτη νομοθετικη εφαρμογη της συνταγματικης διαταξης περι βασικου μετοχου εγινε το 2002, μεσω του νομου 3021/2002.

Ο νομος αποφασισε την υποχρεωτικη παρουσιαση πιστοποιητικου διαφανειας απο το Εθνικο Συμβουλιο Ραδιοτηλεορασης για καθε εταιρεια που συμμετεχει σε διαγωνισμους για δημοσια εργα ανω των 250.000 ευρω

Ο βασικος μετοχος καθοριστηκε ως το φυσικο ή νομικο προσωπο που κατεχει το λιγοτερο απο το 5% του κεφαλαιου μιας εταιρειας


ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΜΕ

Καλησπερα αγαπητοι αναγνωστες,
στο σημερινο ποστ θα απομαγνητοφωνησω μαθημα απο τη σχολη μου. Την Τριτη, αλλωστε, δινω γραπτες εξετασεις, οποτε θα με βοηθησει αυτο. Το μαθημα λεγεται Regulation schemes in film and media market.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 25/2/2013

Η "Καθημερινη" ειναι δεξια. Δεν ειναι συνδεδεμενη με τη ΝΔ. Ειναι συνδεδεμενη με μια φιλελευθερη, νεοφιλελευθερη, συντηρητικη και ουτε καθεξης αποψη και θεση του κοσμου. Εκει εχεις μια ισχυρη ιδεολογικη συνδεση στο εντυπο, οχι απλα κομματικη. Ο Ριζοσπαστης ειναι το θεσμικο οργανο του ΚΚΕ. Τα Νεα, το Βημα, η Καθημερινη παιζουν σε μια λογικη περισσοτερο ιδεολογικη. Δεν καθονται να προσκολληθουν σε ενα συγκεκριμενο κομματικο σχηματισμο. Μπορει να παιζουν σε διαφορετικα ταμπλο, αλλα η ιδεολογικη τους λογικη ειναι κεντροδεξια για τα Νεα και το Βημα, δεξια για την Καθημερινη, κεντροαριστερη για την Ελευθεροτυπια. Εχουν μια ιδεολογια, την οποια ιδεολογια διακρινεις με μια σχετικη συνεπεια. Οι ιδεολογικες καταταξεις ειναι πολυ πιο δυσκολο να αλλαξουν απο τις κομματικες.

Υπαρχει μια δεδομενη διχοτομηση μεταξυ δημοσιων και ιδιωτικων σταθμων ως προς τη λογικη με την οποια δομουν το προγραμμα τους. Στα δημοσια εχεις εναν προσανατολισμο στην κουλτουρα και στην ποιοτητα, εχεις στα ιδιωτικα αντιστοιχα εναν προσανατολισμο προς το καταναλωτικο, το φτηνο, το ευπεπτο και ουτω καθεξης.

Μπορει να εχουμε εναν ποσοτικο πλουραλισμο ως επι το πλειστον στο περιεχομενο των μεσων που καταναλωνουμε, κυριως στο ψυχαγωγικο περιεχομενο, αλλα το θεμα ειναι τι ποιοτικος πλουραλισμος υπαρχει.

Οι μιντιακοι οργανισμοι εδω στην Ελλαδα ειναι οργανισμοι που κινουνται σε πολυ στενα ιδεολογικα ή κομματικα πλαισια. Αυτο δεν υπαρχει σε αλλες χωρες, οπως στη Βορεια Ευρωπη. Στην Ελλαδα ο καθε εργαζομενος δημοσιογραφος αυτολογοκρινεται ως ενα βαθμο και ο ιδιος για να ταιριαξει με τη γραμμη του μεσου στο οποιο δουλευει.

Φοιτητης : Χθες εγινε μια αποπειρα αποδρασης απο τον Κορυδαλλο στα Τρικαλα. Σημερα που ειδα δυο μεσημεριανα δελτια ειδησεων και τα δυο ειχαν πρωτο θεμα την αποδραση και κολλησαν εκει. Τι εγινε, πως εγινε, σχεδιαγραμματα, τι ειπε ο υπουργος. Δηλαδη συνανταμε αποπροσανατολισμο του κοινου...τι με νοιαζει εμενα αν ο αλλος επεσε απο μια ανεμοσκαλα; Τι κι αν ηταν στη φυλακη, τι εξω, δεν αλλαζει τη ζωη μου.

Καθηγητης : Αυτο εχει να κανει με τη λογικη των μεσων. Στο προηγουμενο μαθημα μιλησαμε για την ενημερωδιασκεδαση η οποια βρισκεται τοσο σε περιεχομενα ενημερωτικα οσο και σε ψυχαγωγικα.

Φοιτητης : Αυτο πουλαει γιατι εχει αιματα, αποδρασεις, δραση, πυροβολισμοι.

Καθηγητης : Πουλαει, επισης, γιατι εχεις φτιαξει και μια γενικοτερη τετοια κουλτουρα στον κοσμο για να πουλαει αυτο το πραγμα.

Φοιτητης : Δεν ειναι μονο οικονομικα τα συμφεροντα.

Καθηγητης : Πρωτιστως, ειναι εδω οικονομικα. Δεν ειναι μονο ιδεολογικα. Με ανεξοδο τροπο, με ενα συνεργειο που θα παει να παρει 5 εικονες, με μια ανταποκριση απο το TV ΤΡΙΚΑΛΑ, σκεψου ποσο χρονο τηλεοπτικο καλυψανε ανεξοδα με εντυπωσιακες εικονες και αφηγησεις.

Φοιτητης : Πιστευω οτι στην περιοδο κρισης που ζουμε συμφερει παρα πολυ τα μεσα ως ιδεολογικοι μηχανισμοι να προβαλλουν πρωτα τετοια θεματα και να εστιαζουν παρα πολυ σε αυτα. Καταρχας, εκθειαζουν την κυβερνηση και κατα δευτερον αποπροσανατολισμος...

Καθηγητης : Για σενα ειναι αποπροσανατολισμος και ενσημα στην κυβερνηση που εχουμε την οποια βλεπεις αρνητικα, για αλλους ειναι το πιο σημαντικο γεγονος της ημερας.

Φοιτητης : Ειναι;

Καθηγητης : Σκεψου αυτους της αντιστροφης ιδεολογιας απο εσενα.

Φοιτητης : Επηρεαζει πραγματικα τη ζωη τους αυτο το γεγονος;

Καθηγητης : Ολους αυτους τους οποιους νιωθουν οτι απειλουνται απο την οποιαδηποτε εγκληματικοτητα, μπορει να τους επηρεασει σημαντικα.

Φοιτητης : Πρακτικα επηρεαζονται 20 ανθρωποι.

Καθηγητης : Εγω θα δεχτω οτι ψυχολογικα μπορει να επηρεαζονται 2 εκατ. ανθρωποι οι οποιοι θα λεγανε αν εφευγε "τι ξεφραγκο αμπελι ειναι οι φυλακες". Στο προσωπο του Βλαστου θα βλεπανε ενα σωφρονιστικο συστημα που δεν μπορει να λειτουργησει σωστα κτλ.

Φοιτητης : Σε αυτο που ειπε ο Δημητρης, συμφωνω, οτι το οικονομικο ειναι το εμμεσο. Εκτος του οτι ειναι φτηνο και ευκολο δηλαδη να γινει ενα θεμα σαν αυτο, αν δεχτουμε οτι τα συμφεροντα των ΜΜΕ και τα κυβερνητικα ειναι ταυτισμενα, η κυβερνηση περναει ενα μηνυμα οτι οι φυλακες μας ειναι ασφαλεις και δεν ειναι ξεφραγκο αμπελι, αυτο ειναι ανεκτιμητης αξιας. Δε νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος εξυπνος που θεωρει την ειδηση αυτη σημαντικη. Η μανα του Βλαστου να το καταλαβω.

Καθηγητης : Κι ομως, για καποιους ειναι σημαντικη ειδηση.

Φοιτητης : Στο κεφαλι τους. Αν καποιος θεωρει σημαντικη ειδηση αν χωρισε η Βισση, αυτος μας ειναι αδιαφορος.

Καθηγητης : Ναι αλλα το κεφαλι μας απο που διαμορφωνεται; Ποιος μας διαμορφωνει το τι ειναι σημαντικο;

Φοιτητρια : Το θεμα ειναι οτι ειναι εντυπωσιακη ειδηση, δεν ειναι σημαντικη ειδηση.

Καθηγητης : Η εξιστορηση του γεγονοτος ειναι η ειδηση. Απο κει και περα, ολο το εντυπωσιακο περιτυλιγμα δεν ειναι ειδηση.

Φοιτητης : Ειναι ενημερωδιασκεδαση. Το κοινο θα μπει σε μια διαδικασια να αναλυσει τα γεγονοτα; Ποτε δεν το εκανε για να το κανει τωρα.

Καθηγητης : Δεν ειμαστε ομως ολοι ιδιοι. Και μονο το γεγονος οτι καθομαστε και τα συζηταμε αυτα τα πραγματα...

Φοιτητης : Αυτοι που δεν ειναι ιδιοι θα κανουν αυτο που εκανε ο Μητσος και θα πει "τι μας πουλανε; φουμαρα με μεταξωτες κορδελες"...

Καθηγητης : Ειμαστε 5-10 ανθρωποι εδω περα και το συζηταμε κριτικα και σκωπτικα αυτο το θεμα, προφανως αυτο σημαινει οτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. Προφανως σημαινει οτι δεν υπαρχουν καποια απολυτα ορια μεταξυ mainstream και εναλλακτικου και οτι ο καθενας μπορει να κανει τη δικη του αναγνωση.

Φοιτητης : Αυτη τη στιγμη μιλαμε για μεσα ΜΑΖΙΚΗΣ ενημερωσης. Απο τη στιγμη που χρησιμοποιουμε τον ορο αυτο, θα το δουμε κατω απο το πλαισιο του μαζικου.

Καθηγητης : Η αποκωδικοποιηση του μαζικου περιεχομενου δεν ειναι μαζικη γιατι γινεται εξατομικευμενα. Ειναι αλλος ο τροπος παραγωγης, αλλο ο τροπος καταναλωσης.

Φοιτητης : Εγω σαν σκηνοθετης ομως που θα κληθω ειτε να πλαισιωσω ειτε να δημιουργησω, αναγκαστικα θα πρεπει να το δω στο τι θα εχει μαζικα απηχηση. Η αναλυση του περιεχομενου του, οσο καλη και ακαδημαικη κι αν ειναι, δεν προκειται να αλλαξει τα πραγματα.

Καθηγητης : Ναι αλλα το ιδιο περιεχομενο που θα παραξεις εσυ, εστω οτι οι καταναλωτες ειμαστε 8, θα εχουμε 8 διαφορετικες αναγνωσεις στο ιδιο περιεχομενο που εφτιαξες εσυ με τον δικο σου τροπο και να συμφωνουν με τη δικη σου αναγνωση και με τη δικη σου λογικη μονο ενας ή και κανενας.

Φοιτητης : Εγω αυτο που καταλαβαινω απο τα ΜΜΕ ειναι οτι θελουν να χειραγωγουν τις συμπεριφορες.

Φοιτητρια : Εμεις που ειμαστε δημοσιογραφοι, δεν εκπαιδευομαστε να παρουσιαζουμε τις ειδησεις με εναν συγκεκριμενο τροπο;

Καθηγητης : Η σωστη εκπαιδευση ειναι να παρουσιαζετε τις ειδησεις με οσο πιο αντικειμενικο τροπο γινεται. Τα ΜΜΕ προσφερουν κοινωνικοποιηση. Η κοινωνικοποιηση δεν ειναι μονο η ενημερωση για θεματα της τρεχουσας επικαιροτητας. Η κοινωνικοποιηση ειναι αυτη που θα σου μεταδωσει δια των μεσων κυριαρχα προτυπα, αντιληψεις, ιδεολογιες, τροπους θεασης της πραγματικοτητας, ερμηνειες της πραγματικοτητας. Ολα αυτα ειναι σε ενα γενικοτερο κομματι πληροφορησης η οποια εμπεριεχεται στην ψυχαγωγια. Το θεμα ειναι απο ολα τα ψηγματα πληροφορησης και κοινωνικοποιησης που θα σε κανουν κοινωνο της πραγματικοτητας γυρω σου τι εσυ θα αλιευσεις και τι εσυ θα κρατησεις. Γιατι αν κρατουσαμε ολοι τα ιδια και με την ιδια λογικη θα ημασταν και ολοι ιδιοι. Δεν ειμαστε ομως ολοι ιδιοι. Ειμαστε ισοι αλλα οχι ιδιοι.


Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΩΡΟ 4 ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο :
ΤΑΣΟΣ ΝΑΣΙΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΑΣΟ!!

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΔΩΡΟ ΒΙΒΛΙΑ!! ΕΝΤΑΞΕΙ, ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΑ ΔΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ!!!!!!

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

tv people quotes

"Αν αντιμετωπίζεις τη δουλειά σου και τον εαυτό σου ως κάτι πολύ αναγνωρίσιμο, ό,τι σπείρεις θα θερίσεις".
Μάριος Αθανασίου, Tv plus

"Χρειάζεται αυτή η λεπτή ισορροπία για να δώσεις στο παιδί να καταλάβει ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο το να είσαι καλλιτέχνης".
Μάριος Αθανασίου, Tv plus

Πολύ σημαντικό να είσαι καλλιτέχνης και αναγνωρίσιμο πρόσωπο και να μην έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου και να είσαι προσγειωμένος, κοινώς να μην έχεις καβαλήσει το καλάμι...

"Αυτο που έχει αρχίσει να φθίνει είναι το πολύ κουτσομπολιό".
Σοφία Γκόσιου, Tv plus

Στην τηλεόραση μόνο. Γιατί στο ίντερνετ γίνεται χαμός...

"Μεγαλυτερη επιτυχια στη ζωη μου θεωρω την επιλογη του συντροφου μου".
Ευγενια Μανωλιδου, Like!

Λογικο αν πρεπει να επιλεξεις αναμεσα στη "Στιγμη της αληθειας", του "θα καταρρευσω" και του "Dancing with the stars daily".

"Η πληρης διαλυση της οικογενειας Μαλτεζου ειχε συντελεστει πριν απο το διαζυγιο. Ηταν απλως τεσσερις ζωντανοι οργανισμοι μεσα σε ενα σπιτι που δεν ειχαν καμια επαφη".
Ορφεας Παπαδοπουλος, mytv

Δυστυχως, πολλοι ζουν σε τετοιες οικογενειες...

"Πετυχαινεις την εσωτερικη ολοκληρωση οταν φτασεις στην αποδοχη του εαυτου σου, οταν απελευθερωνεσαι απο τα δεσμα της καταναγκαστικης επιτυχιας και απο την αναγκη αποδοχης σου απο την κοινωνια, με πιστη και αφοσιωση οχι μονο στις υλικες αναγκες σου αλλα και στις ιδεες σου, ωστε να φτιαξεις τον κοσμο σου οπως θες".
Μυριελλα Κουρεντη, TV24

Πολυ ωραιο!




Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΟΡΡΕΣ : ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ AIRFASTTICKETS!

Πριν λίγο καιρό είδαμε στη μικρή οθόνη αυτή τη διαφήμιση :

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές κυρίως από την κοινότητα των Ελλήνων γκει αλλά και από τους φορτηγατζήδες. Και οι δυο ομάδες υποστήριξαν ότι η διαφήμιση αυτή τους προσβάλλει, τους θίγει, τους μειώνει, τους εξευτελίζει. Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες, που η διαφήμιση αρχικά κόπηκε εντελώς και στη συνέχεια κόπηκαν κάποιες σκηνές.
Τι λέει, όμως, για όλα αυτά ο ένας εκ των δυο ηθοποιών της πολυσυζητημένης διαφήμισης; Ο Φανούρης Κορρές είναι το παιδί που κάνει οτοστοπ και προς έκπληξη του το φορτηγό οδηγεί ένας θυληπρεπής φορτηγατζής. Ο νεαρός ηθοποιός μίλησε στο Stefanos and the media και κατέθεσε την άποψη του για τη διαφήμιση στην οποία παίζει, για το χώρο της διαφήμισης στην Ελλάδα, ενώ μίλησε και για τον ίδιο :

Πώς προέκυψε η διαφήμιση του airfasttickets; Το σκέφτηκες πριν δεχτείς; Είχες ενδοιασμό για το περιεχόμενο της; Περίμενες ότι θα κάνει θόρυβο και θα προκαλέσει αντιδράσεις;

Ήμουν στο πλοίο και έφτανα στο νησί μου. Την Σαντορίνη. Χτύπησε το τηλέφωνο μου, και μου έκαναν πρόταση για την διαφήμιση της AirFastTickets. Μπορώ να πω πως το σκέφτηκα λίγο διότι τον τελευταίο καιρό είχα κάνει αρκετές διαφημίσεις. Κακώς που το σκέφτηκα όμως γιατί το αποτέλεσμα ήταν άψογο!! Δεν περίμενα ότι θα κάνει θόρυβο. Μπορώ να πω ότι οι αντιδράσεις ήταν λίγο τσιμπημένες..Αλλά ο κάθε άνθρωπος μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του.

Έχεις κάνει πολλές διαφημίσεις;

Αυτή ήταν η πέμπτη διαφήμιση.

Οι άλλες ποιές ήταν;

Είχα κάνει μια διαφήμιση της Vodafone, δύο διαφημίσεις της Jacobs και άλλη μια για τον Ant1.

Πώς προέκυψαν;

Είχα κάνει κάποια βιντεάκια σε εταιρίες παραγωγής.

Φαντάζομαι τα λεφτά για έναν νέο ηθοποιό, ακόμα και τώρα σε περίοδο κρίσης, είναι καλά στη διαφήμιση.

Κοίτα είναι αρκετά καλά, αλλά περνάει αρκετός καιρός για να πληρωθείς. Αν πληρωνόμασταν πιο νωρίς θα ήμασταν πανευτυχείς!!!

Πόσα λεφτά μπορεί να πάρει κάποιος νέος ηθοποιός όπως εσύ για μια τηλεοπτική διαφήμιση;

Εξαρτάται απο τον ρόλο, από τον χρόνο προβολής της διαφήμισης κπλ...

Δηλαδη;

Αν ο ηθοποιός έχει πρωταγωνιστικό ρόλο θα πάρει κάτι παραπάνω. Αν η διαφήμιση κρατήσει για έναν χρόνο στην τηλεόραση και όχι για έναν μήνα συνήθως είναι και εκεί παραπάνω τα χρήματα!!

Γιατί πιστεύεις υπήρξαν αυτές οι αντιδράσεις ειδικά από την κοινότητα των ομοφυλόφιλων;

Πραγματικά δεν ξέρω. Δεν μας πέρασε ούτε μια στιγμή απ'το μυαλό πως θα προσβληθούν κάποιοι άνθρωποι.

Τελικά η διαφήμιση αρχικά κόπηκε και τώρα δεν τη δείχνει ολόκληρη; Σε πείραξε;

Όχι δεν με πείραξε καθόλου. Την δουλειά μου την έκανα...

Συνήθως η διαφήμιζει προβάλλει τα στερεότυπα. Ένα στερεότυπο είναι ότι ο φορτηγατζής είναι ο άντρας ο πολλά βαρύς. Θεωρείς ότι οι σύγχρονες διαφημίσεις θέλουν να σπάσουν τα στερεότυπα, θέλουν να δείξουν ότι τελικά δεν είναι τα πράγματα άσπρο-μάυρο; Τι επιδιώκουν;

Αυτό εξαρτάται από το τι θέλει να δείξει η κάθε εταιρεία και ο κάθε σκηνοθέτης. Απλά το να σπάσεις ένα στερεότυπο είναι συνήθως πιο αβανταδόρικο για μια διαφήμιση κατά την άποψη μου γιατί ο τηλεθέατης ίσως να της δώσει μεγαλύτερη σημασία και έτσι να μείνει στη μνήμη του με αποτέλεσμα το προϊόν της διαφήμισης να γίνει γρηγορότερα αναγνωρίσιμο!Οσο πιο πολυσυζητημένο είναι ένα προϊόν τόσο πιο πολυ πουλάει...

Άρα πιστεύεις ότι οι σύγχρονες διαφημίσεις θέλουν να δημιουργούν θόρυβο επίτηδες με το περιεχόμενο τους;

Όχι απλά θέλουν να τραβήξουν την προσοχή του τηλεοπτικού κοινού.

Αυτό τον καιρό τι κάνεις;

Αυτό τον καιρό κάνω πρόβες για την μουσικοθεατρική παράσταση Cocktail Art του Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη. Και για το παιδικό παραμύθι Bέιν ο τρομερός της Μάρας Χωματίδη,σε σκηνοθεσία Έλντας Πανοπούλου.

Τι άλλο έχεις κάνει ως ηθοποιός και τι θες και ονειρεύεσαι να κάνεις στο μέλλον;

Έχω συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις. Και αυτό που ονειρεύομαι για το μέλλον μου ως ηθοποιός είναι να υπάρχω στον χώρο της υποκριτικής, να έχω διάρκεια, γιατί πιστεύω ότι είναι και το πιο δύσκολο!!!

























Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η "ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ" ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA

Πριν λιγο καιρο απασχολησε την κοινη γνωμη (ή μηπως μονο τα social media;) η δηθεν ρατσιστικη δηλωση της ποιητριας Κικης Δημουλα, την οποια δημοσιευσε η Αννα Δαμιανιδη, σε αρθρο της στην "Εφημεριδα των συντακτων". Η συγκεκριμενη δημοσιογραφος πηγε (ισως) να ακουσει την ομιλια της ποιητριας, και απ' οσα ειπε συγκρατησε αυτο που ειπε για τους μεταναστες. Το τροποποιησε, το μεγεθυνε και ιδου : Σπουδαια ελληνιδα ποιητρια ειναι ρατσιστρια! Βεβαια, αν δουλευε στην Espresso, ο τιτλος "ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΣΟΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ" θα ηταν με μεγαλα γραμματα πρωτοσελιδο. Τωρα, ειναι απλα ενα αρθρο με τον διακριτικο τιτλο "Η κοινοτοπια του ρατσιστικου λογου". Καποιοι απο τους λιγους που διαβαζουν την εφημεριδα (κεντρο)αριστερης ιδεολογιας και ετυχε να διαβασουν το αρθρο, θιχτηκαν και εσπευσαν να μεταφερουν την "ειδηση" στα social media και σε λιγο χρονο επεφταν βροχη τα κατηγορω εναντιον της ποιητριας, την οποια οι περισσοτεροι δεν ειχαν διαβασει ποτε...
"Η ποιητρια επιβεβαιωσε οτι στην Ελλαδα η μπεναλιτε του ξενοφοβικου λογου δεν γνωριζει συνορα, ταξικα και αλλα", εγραψε η κ. Δαμιανιδη στο αρθρο της, οπου ειχε μια φωτογραφια με τη Χαρτα του ΟΗΕ για τα ανθρωπινα δικαιωματα, που ταχα διαβασε. Τι υποκρισια...
Την ποιητρια δεν εσπευσαν να την κατηγορησουν μονο χρηστες των μεσων κοινωνικης δικτυωσης, αλλα και εγκριτοι δημοσιογραφοι, αναμεσα τους και ο Στελιος Κουλογλου και ο Σταθης Τσαγκαρουσιανος. Κατι που δειχνει οτι οι δημοσιογραφοι σημερα παρασυρονται απο την ταχυτητα διαδοσης των πληροφοριων και δεν κανουν το αυτονοητο για το δημοσιογραφικο επαγγελμα : την διασταυρωση της ειδησης. Δεν μπηκαν σε σαιτ οπως το maga.gr και tanea.gr οπου δημοσιευθηκε ολοκληρη η ομιλια της Κικης Δημουλα, απο την οποια αποδεικνυεται οτι δεν ειναι εναντιον των μεταναστων.
Ο Αδωνις Γεωργιαδης, με αφορμη το περιστατικο αυτο, ανεβασε στο twitter μια παλια συνεντευξη του Νικου Κουνδουρου στο "Βημα" ( http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=393433) οπου μιλαει για την βαρβαρη επιθεση που δεχτηκε απο τεσσερις αλλοδαπους, κατι που τον εκανε να στραφει εναντιον τους.
Και ετσι ο κοσμος, με αφορμη τον θορυβο γυρω απο την δηθεν ρατσιστικη δηλωση της Κικης Δημουλα, μοιραστηκε παλι στους αντιρατσιστες, που βρηκαν ευκαιρια να ξεσπασουν εναντιον της ποιητριας, και σ' αυτους που απαντανε στους αντιρατσιστες με στοιχεια οπως η συνεντευξη του Κουνδουρου, δικαιολογωντας ετσι το μισος, που εκδηλωνουν ή κρατανε κρυφο, για τους αλλοδαπους.
Ισως, τελικα, πρεπει να ζησεις κατι απο κοντα για να εχεις αποψη επι αυτου. Γιατι, αλλιως, ευκολα θα σου πει καποιος οτι εχεις αποψη εκ του ασφαλους. Και δε θα εχει αδικο...Καλο ειναι, επισης, να εχει κανεις αποψη για κατι που διαβασε, αφου πρωτα βεβαιωθει για την εγκυροτητα και την αληθεια αυτου. Γιατι σημερα, το ψεμμα και η ανακριβεια τρεχουν με ταχυτητα φωτος και η ζημια μπορει να ειναι ανεπανορθωτη.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΟ 4 ΒΙΒΛΙΑ!!!

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ. ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΡΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΕΝ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΟΧΙ ΕΝΑ ΟΧΙ ΔΥΟ ΑΛΛΑ
4 ΒΙΒΛΙΑ!!!!

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :

1.23 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΑ-ΤΖΟΥΝ ΤΣΑΝΓΚ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

2.Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ ΤΟΜΟΣ Α' ΤΟΥ NASSIM NICHOLAS TALEB ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΡΕΝΙΚΗ

3.Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ ΤΟΜΟΣ Β' ΤΟΥ NASSIM NICHOLAS TALEB ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΡΕΝΙΚΗ

4.Η ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΤΟΥ NASSIM NICHOLAS TALEB ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΡΕΝΙΚΗ


ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΤΑ 4 ΑΥΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΒΗΜΑΤΑ :

1.ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΣΤΟ FACEBOOK :
https://www.facebook.com/pages/Stefanos-and-the-media/510191855710667?fref=ts

2.ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ http://stefanosmedia.blogspot.gr (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)

3.ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ :

ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ LIFESTYLE ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ LIKE! ;

Α.ESPRESSO
Β.ΤΟ ΒΗΜΑ
Γ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ E-MAIL : stefanosmax@hotmail.com

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΠΟΛΗ, ΤΚ, ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΑΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!


ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΩΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ U2 ΕΙΝΑΙ Η :

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΡΔΙΚΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ!

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ 25/4-30/4

Παμε να δουμε τα νουμερα τηλεθεασης οπως τα διαβασαμε στο περιοδικο TV24 :

25/4
Αυτοψια 21,7

26/4
Κωστοπουλος 12,9
Σουλειμαν 25,2
Καψε το σεναριο 13,6
Φως στο τουνελ 25,5

27/4
Ολα για την υγεια μου 18,3
Υγεια πανω απ' ολα 10
Αυτιας 26

28/4
MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 20,7
YOUR FACE SOUNDS FAMILIAR 35,9
Ελευθερος Σκοπευτης ΣΚΑΙ 15,5

29/4
Με τα παντελονια κατω 32,9
Ανατροπη 15,3

30/4
Παρεα στην κουζινα 17,8
ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 21,9
ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ 21,8
ΠΡΩΙΝΟ MOU 31,6
ΒΑΛΣ ΜΕ 12 ΘΕΟΥΣ 11,8
ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 14,1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA 21,8
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ 13,3
ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ 41,3
ΜΙΛΑ 16,3

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :

Μερες του Πασχα και τα νουμερα οπως ειναι λογικο ειναι πεσμενα. Μονο τα "Κλεμμενα ονειρα" δεν επεσαν, αντιθετα ανεβηκαν.

tv people quotes

"Δεν εχω κανενα κοινο σημειο με τη Λουιζα"
Υρω Λουπη, Tv plus

Ευτυχως για σενα...αλλιως θα σε εβριζαν ολοι.

"Για μενα η δουλεια μου ειναι ο στοχος μου, οχι η αιτια μου".
Υρω Λουπη, Tv plus

Σε αντιθεση με τους περισσοτερους απο τον χωρο του θεαματος...

"Εχω βαλει αυτογκολ και εχω κανει τραγικα λαθη στην αμυνα. Υπαρχουν λαθη που τα εχω παρει βαρια, που εχουν συνεπειες, αλλα κι αυτο ειναι στο παιχνιδι της ζωης".
Πετρος Λαγουτης, Tv plus

Ο μαθητης του Λουκακου δε μιλαει για ποδοσφαιρο αλλα για τη ζωη. Η ζωη μοιαζει με ποδοσφαιρο...

"Αν σκεφτεσαι θετικα ειναι ενας τροπος για να επιβιωσεις και να ξεπερασεις την κριση".
Νικος Μανεσης, Super tv

Δηλαδη αμα ερθουν οι λογαριασμοι και δεν εχεις να τους πληρωσεις, θα σκεφτεις θετικα και θα εμφανιστουν τα λεφτα; Μας τα εχει πει αυτα και το "Μυστικο". Βεβαια, η σκεψη αυτη εχει μεγαλη δοση αληθειας...

"Δεν κανουμε ρεπορταζ απο το γραφειο ή απο ενα πολυτελες ξενοδοχειο".
Νικος Μανεσης, Super tv

Οπως κανουν παρα πολλοι δημοσιογραφοι στην εποχη του ιντερνετ.

"Δεν ηταν ευκολη η προσπαθεια να προσεγγισω τον Μπιλι. Ηταν μακρια απο εμενα, οση τρελα κι αν κουβαλαω. Ηταν ενας ανθρωπος χωρις ελεγχο, ερμαιο των καταστασεων. Δουλεψα πολυ μεσα μου για να τον πλησιασω".
Πανος Κρανιδιωτης, Super tv

"Οι αμοιβες ουσιαστικα αγγιζουν το 1/5 αυτων που λαμβανα παλιοτερα".
Πανος Κρανιδιωτης, Super tv

Τραγικο.

"Μου αρεσει πολυ η ελληνικη συμμετοχη φετος. Θεωρω πολυ καλο το γεγονος πως εχει εντονο το ελληνικο στοιχειο".
Γιωργος Καπουτζιδης, TV BOX

Οι Ευρωπαιοι, ομως, δεν θα εκτιμησουν ουτε τους ενδιαφερει το ελληνικο στοιχειο.

"Απο τη θετικη κριτικη παιρνω κουραγιο, με την αρνητικη δεν ασχολουμαι, γιατι ειναι αντιφατικη".
Λαμπρος Φισφης, Τηλεθεατης

Δεν το καταλαβα αυτο. Τι θα πει αντιφατικη; Δε μου αρεσουν αυτοι που δεν δεχονται την αρνητικη κριτικη και θελουν να ακουνε μονο καλα λογια.





tv up and down

tv up

1.Μπορει σε πολλους φαν της σειρας να μην αρεσε ο ρολος της Λουιζας στα "Κλεμμενα ονειρα" και να βρηκαν προκλητικους εως και χυδαιους τους διαλογους, αλλα οσο να 'ναι ειχε πλακα και καποιοι γελασαμε. Το χρειαζοταν, αλλωστε, το κωμικο στοιχειο η σειρα μετα απ' ολο το βαρυ κλιμα και τους απανωτους θανατους. Και της ταιριαζει της Υρως Λουπη ο ρολος.

2.Η ΕΤ3 που ελαβε διεθνη αναγνωριση στο διαγωνισμο PRIX CIRCOM για το "People tell the story" και τη σειρα "Ο Αιωνας της Θεσσαλονικης". Εχει ενδιαφερον οτι το ντοκιμαντερ παρουσιαζει τη διαδικασια συμμετοχης του κοινου στη σειρα των παραγωγων της ΕΤ3 με καταθεσεις προσωπικων μαρτυριων και ντοκουμεντων μεσω των social media. Κατι που αποδεικνυει οτι η τηλεοραση και το διαδικτυο δεν ειναι ανταγωνιστικα μεσα, αλλα μπορουν να συμβιωνουν και να συνεργαζονται.

3.Το οτι φετος τα καναλια και ειδικα το STAR δεν ασχολουνται πολυ (καμια σχεση με τα παλιοτερα) με την Eurovision.

tv down

1.Το Dr Cook. Πολυ σωστα τα λεει η Αφροδιτη Γραμμελη : 

2.Η σειρα του mega "Με τα παντελονια κατω". Μοιαζει με κακεκτυπο της "Πολυκατοικιας". Οι ερμηνειες χλιαρες και ανοστες, το στορι αδιαφορο, η σκηνοθεσια στατικη και "σε δουλεια να βρισκομαστε" για να κατευνασουμε λιγο τα πνευματα των αγανακτισμενων (δηθεν) τηλεθεατων που...απαιτουσαν την επιστροφη των ελληνικων σιριαλ γιατι μπουχτισαν με τα τουρκικα και το καλο mega τελικα τους εκανε τη χαρη. Απο το τιποτα βεβαια...

3.Το "Βαλς με 12 θεους" στον ΑΝΤ1. Μονο ο τιτλος σε προδιαθετει αρνητικα. Ερωτικα τριγωνα, χωρισμοι και αλλα βαρετα και κοινοτυπα...Οι μισοι ηθοποιοι μιλανε κυπριακα και οι αλλοι μισοι ελληνικα...Τουλαχιστον να μην επαιζε αυτη η ασχημη με τα γυαλια τυπου Σταθη Ψαλτη καλα θα ηταν...

mag up and down

mag up

1.Η στηλη Forrest Gump του Νικου Ζαχαριαδη στην Athens Voice. Εξυπνος και ιδιαιτερος σχολιασμος της επικαιροτητας και μοναδικες ατακες.

2.Τα εξωφυλλα των Χαι και Ciao. Εχουν πολυ πλακα!

3.Το νεο τευχος του ough. Το μισο τευχος ειναι σελιδες απο παλια περιοδικα της δεκαετιας του '60 και του '70. Πολυ εξυπνη ιδεα. Για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι.

mag down

1.Η στηλη της Μυρτως Κοντοβα στην Athens Voice. Τελευταια τα γραμματα ειναι πολυ σαχλα και οι απαντησεις της συγγραφεως ακομα πιο σαχλες και κρυβουν πολυ ειρωνεια, δηθενισμο και "ασε με τωρα και εσυ με τα δικα σου". Πληρωνεται αραγε γι' αυτη τη στηλη;

2.Ο Σταθης Τσαγκαρουσιανος και Στελιος Κουλογλου που βιαστηκαν να κατακρινουν την Κικη Δημουλα διαβαζοντας την "ειδηση" που εβγαλε η "Εφημεριδα των Συντακτων" χωρις να διαβασουν ολοκληρη την ομιλια της οπως δημοσιευθηκε σε διαφορα σαιτ.

3.Το 7 ΜΕΡΕΣ TV. Το πιο φτηνο απο αποψη περιεχομενου περιοδικο του ειδους.


Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

greek media mpla mpla

Πολλα και διαφορα εγιναν το τελευταιο διαστημα στο χωρο της ελληνικης τηλεορασης και των μιντια και δεν ξερω απο που να ξεκινησω...


Θα ξεκινησω με κατι που εγινε εδω και καιρο, αλλα δεν το σχολιασα, οποτε ευκαιρια να το κανω τωρα. Μιλαω για το κοψιμο της εκπομπης του Γιωργου Παπαδακη, το "Sold out" που μονο soldout δεν ηταν...Γιατι κοπηκε λοιπον; Ο προφανης λογος ειναι τα χαμηλα νουμερα τηλεθεασης. Το γιατι ομως ειναι το θεμα. Γιατι εκανε χαμηλα νουμερα. Γιατι ηταν ενα αδιαφορο κονσεπτ που εχουμε δει πολλες φορες στο παρελθον, και που υπαρχει και ακομα, με καποιους να το κανουν καλα, οπως τον Κωστοπουλο, δεν ταιριαζε του Παπαδακη (το παραδεχτηκε και ο ιδιος), δεν υπηρχε κανενας λογος να γινει αυτη η εκπομπη και το κυριοτερο ο κοσμος βαρεθηκε τα ιδια και τα ιδια προσωπα της σοουμπιζ να βγαινουν στις τηλεορασεις και να κανουν δηλωσεις που θα τις παιξουν την επομενη μερα οι διαφορες εκπομπες και τα σαιτ και τα μπλογκ για να γινει λιγο "σουσουρο" και να βρισκομαστε σε δουλεια...Ουτε αρεσε στον κοσμο το "γλειψιμο" του παρουσιαστη στους καλεσμενους που ηταν μαλιστα και ψευτικο. Τι ενδιαφερον ειχε η Βισση στον Παπαδακη; Ποιον αληθεια ενδιεφερε περα απο τους βισσικους, τους τηλεοπτικους συντακτες και αυτους που βαριουνται θανασιμα και δεν εχουν πραγματικα τι αλλο να κανουν; Ο Παπαδακης βγηκε στην πρωινη εκπομπη του η οποια τον καθιερωσε, με την οποια εχει ταυτιστει απολυτα και με την οποια ο κοσμος τον εχει ταυτισει απολυτα, ενα τηλεοπτικο προιον που ο ιδιος δημιουργησε, και παραδεχτηκε πως δεν ηταν για εκεινον το βραδινο ψυχαγωγικο. Εκαστος στο ειδος του. Αληθεια, παντως, τι εχει πιασει τα καναλια και το εχουν ριξει τα τελευταια χρονια στους ξενους τιτλους; Δεν ξερουν οτι τηλεοραση βλεπουν και οι γιαγιαδες μας που δεν ετυχε να κανουν φροντιστηριο στα αγγλικα απο το δημοτικο;


Και ενταξει το "master chef", ενταξει και το "wipeout", αλλα αυτο το "your face sounds familiar" πως περιμενουν απο τις γιαγιαδες μας να το μαθουν να το λενε; Θα μου πεις, υπαρχει και αλλος τροπος να το πεις. "Το κυριακατικο σοου με τη Μπεκατωρου στον ΑΝΤ1". Και να θες να το μεταφρασεις, δηλαδη, δε μπορεις. "Το προσωπο σου μου ακουγεται οικειο";. Μπα...Πολυ καλη η Μπεκατωρου παντως στην παρουσιαση. Αψογη. Απλη, ανετη, χωρις τον αερα της απροσιτης ντιβας. Παροτι δεν ειχε ξανακανει παρουσιαση ζωντανου προγραμματος σε μεγαλο καναλι, ηταν λες και το εκανε για χρονια. Ποσες προβες να εκανε αραγε; Οχι πολλες, νομιζω. Ειναι απλο. Η γυναικα το 'χει.

Το σοου εχει ενδιαφερον. Ειναι φανταχτερο, εχει πολυ μουσικη σε συνδυασμο με υποκριτικη, εχει μια σχετικη αγωνια να δεις την καθε μεταμορφωση, ειδικα τις δυσκολες, εχουν ενδιαφερον οσα λενε οι κριτες. Πολλες φορες, μαλιστα, προσπαθεις, να καταλαβεις τι στο καλο προσπαθουν να πουν, τι μπορει αραγε να εννοουν. Οπως οταν η Μπεσυ Μαλφα λεει στον Κωστα Μαρτακη-Πουλοπουλο οτι επρεπε να ειναι περισσοτερο..."γκαραζοτεκνο"...

Ειχα καλη αποψη για το σοου μεχρι που ειδα το τελευταιο live. Καρρας, Πανταζης και αλλοι τραγουδιστες της υποκουλτουρας, να παρουσιαζονται σαν...εθνικα ειδωλα (ελεος!) και να θεοποιουνται! Απο τις χειροτερες στιγμες της φετινης τηλεοπτικης σεζον. Και ηταν πολλες...


Τι αλλο να πει κανεις για τη διαφημιση της χρονιας; Για τη Στανιση λεω φυσικα. Μου αρεσε η αποψη της Αλεξανδρας Τσολκα στο newpost.gr : 
http://newpost.gr/post/209662/Star-Alert-pos-i-diafimisi-me-tin-stanisi-kai-to-arni-enoxlei-osoys-megalosan-me-sousi/
Απο κει και περα, ακουστηκαν και γραφτηκαν πολλα. Αλλα μαλλον μερικοι πηραν πολυ στα σοβαρα μια διαφημιση. Ουτε οι ιδιοι που την εφτιαξαν δεν την πηραν στα σοβαρα. Φαινεται σαν να ηθελαν να κανουν την πλακα τους με τον στιχο που δε βγαζει νοημα "χωρις τζαμπο να ζησω δε μπορω ουτε ωρα", την Στανιση με την κοκκινη τουαλετα, και ολο αυτο το σχεδον σουρεαλ σκηνικο που ομως εχει μεγαλη σχεση με την νεοελληνικη πραγματικοτητα. Εγω, ομως, αναρωτιεμαι, κατι. Η διαφημιση, λενε πολλοι, οτι πετυχε τον σκοπο της; Ο σκοπος της ποιος ηταν δηλαδη; Να συζητανε ολοι για τη διαφημιση και να τραγουδανε το τραγουδακι (και εμενα μου κολλησε και το τραγουδουσα για μερες παροτι μισω τα σκυλαδικα) ή να πανε ολοι να αδειασουν τα ραφια απο τα τζαμπο; Υποτιθεται πως ο δευτερος ειναι ο πραγματικος στοχος της διαφημισης αυτης και της εκαστοτε διαφημισης. Τα τελευταια, ομως, χρονια βλεπουμε περισσοτερο να συζητιεται μια ατακα απο μια διαφημιση παρα το προιον που διαφημιζει. Αραγε αυξηθηκαν οι πωλησεις στα τζαμπο το Πασχα με τη διαφημιση της Στανιση;


Αλλη μια κωλοτουμπα απο τον Γιωργο Λιαγκα : 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vpA-HuWiP9c
Οσοι ασχολουμαστε με τα τηλεοπτικα, θυμομαστε οτι ο Λιαγκας ειχε ασκησει αρνητικη κριτικη στην Μανωλιδου, κοινως της τα ειχε χωσει χοντρα. Τοτε, βεβαια, δεν ηταν στο ιδιο καναλι. Δεν ειναι η πρωτη φορα που απεναντι σε καλεσμενο τα μαζευει οσα ειχε πει. Η Μανωλιδου το χειριστηκε εξυπνα και χαριτωμενα. Ειπε οτι δεν κραταει κακια. Γιατι να κρατησει αλλωστε; Την νοιαζει πολυ νομιζετε; Αυτη εβγαλε τα λεφτα της τα οποια δεν ηταν καθολου λιγα και εγινε διασημη στο πανελληνιο και οπως λεει και η ιδια στη συνεντευξη αυτη, χαρη στην τηλεοραση την εμαθε ο κοσμος και τρεχει τωρα στις συναυλιες που κανει. Τηλεοραση...η βασιλισσα των μιντια. Πρεπει να μπεις σε αυτο το μαγικο μικρο κουτι για να σε μαθει ολη η Ελλαδα. Ποσα πολλα καταφερνει η μικρη οθονη...ποσα πολλα γινονται χαρη σε αυτην αλλα και εξαιτιας αυτης. Γι' αυτο εχει τοσο ενδιαφερον και γι' αυτο μας αρεσει να γραφουμε γι' αυτην.

Αυτα για τωρα...

Περιμενω σχολια και παρατηρησεις.

ΤΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΜΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!!

tv people quotes

"Με μεθοδικη ερευνα σε Ελλαδα, Ρωσια και Γερμανια αποδειξαμε οτι ο Αλεξ δεν επεσε θυμα απαγωγης για εκμεταλλευση ή εμποριο οργανων. Υπηρξε θυμα μιας αγριας ομαδας παιδιων που του στερησαν τη ζωη".
Αγγελικη Νικολουλη, TV24

Την μεγαλυτερη κακια την εχουν πολλες φορες τα παιδια. Πολυ μεγαλυτερη απο αυτη των ενηλικων...

"Η Ναταλια μου βγαζει εναν ανθρωπο που εχει πληγωθει πολυ και το εκφραζει. Αυτη την ευαισθητη πτυχη της την ξετυλιγει, νομιζω, στα τραγουδια που γραφει".
Κωνσταντινα Σπυροπουλου, Τηλεραμα

Ναι, ειδικα στο "ο τελειος αντρας, ο αντρας ο σωστος, ο προστυχος, ο εξυπνος, ο γοητευτικος, ο τελειος αντρας δεν ειναι πουθενα, γι' αυτο κατσε μαζι μου και μη ζητας πολλα".

"Η αρνητικη κριτικη που μου εχει ασκηθει απο τα ΜΜΕ οφειλεται στο οτι δεν υπαρχουν τηλεοπτικα προσωπα αυτο το διαστημα. Ποσο μαλλον καινουρια".
Κωνσταντινα Σπυροπουλου, Τηλεραμα

Παιζει να ειναι και αυτο. Αν εμφανιζοσουν πριν 10 χρονια μπορει και να μην ασχολουταν κανεις.

"Ο ανθρωπος πρεπει να αφηνεται στη ροη της ζωης. Δεν εννοω βεβαια να ειναι νωθρος και να περιμενει να του ερθουν ολα καθως στεκεται ετσι απραγος...Χρειαζεται ομως να μην ειναι "κολλημενος", αλλα να μπορει να καταλαβαινει τις χαρες και τα δωρα που του προσφερονται. Θελει ταλεντο να αναγνωριζεις την καλη σου τυχη και τις ευκαιριες που σου δινονται σε αυτην τη ζωη".
Αριεττα Μουτουση, Τηλεραμα

Ωραιο!

"Ειμαι αρκετα αντικειμενικη. Δεν χαιδευω κανεναν".
Μπεσυ Μαλφα, Tv plus

Ναι, το ειδαμε...

"Οι παραγωγες κανουν το καλυτερο που μπορουν με τις συνθηκες που βιωνουμε τωρα αλλα και στο παρελθον, γιατι δεν ειμαστε μια πλουσια χωρα".
Μπεσυ Μαλφα, Tv plus

Να τα λεμε και αυτα...

"Η τηλεοραση ειναι ενα μεσο που αγαπω, μου αρεσει ολη αυτη η διαδικασια και δεν ανηκω στους ηθοποιους που λενε οτι κανουν τηλεοραση για τα χρηματα".
Χρηστος Σπανος, Tv plus

Πες τα Χρηστοσπανε!!

"Ειναι σιγουρα μια απο τις μεγαλυτερες επιτυχιες της καριερας μου, επειδη εκει με εμαθε ο κοσμος. Θα τη θυμαμαι για παντα αυτην τη δουλεια".
Αποστολης Τοτσικας, Men's health

Εμεις παλι την ξεχασαμε πριν καν τελειωσει...

"Αν καποιος χασει τη δουλεια του, τη χανει για μια φορα. Την επαγγελματικη αξιοπρεπεια του, απαξ και τη χασει, τη χανει για παντα".
Θανος Δημαδης, Real News

Γιατι το λες; Ολοι δικαιουνται μια δευτερη ευκαιρια...

"Καθενας στο επαγγελμα του κουβαλαει παντα τις αναστολες και τις προκαταληψεις που πιθανως του κληροδοτησε η οικογενεια. Το πως συμπεριφερεται καποιος ως επαγγελματιας αντανακλα σε μεγαλο βαθμο το πως μεγαλωσε ως παιδι".
Θανος Δημαδης, Real News

Σωστο!

"Εχω φλερταρει πολυ περισσοτερο απ' ο,τι εχω κανει σχεσεις".
Ζετα Μακρυπουλια, Ομορφος κοσμος

Συγχαρητηρια!












Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ 15/4-24/4

Πάμε να δούμε τα νούμερα τηλεθέασης των ελληνικών τηλεοπτικών προγραμμάτων όπως τα διαβάσαμε στο περιοδικό TV24 

15/4
Με τα παντελόνια κάτω 33,3

16/4
Ράδιο Αρβύλα 26,1
Οι νέοι φάκελοι 4,7

17/4
Πίσω στο σπίτι 31,1
Παπαδάκης 29,5

18/4
Summer wipeout 8,5

19/4
Κάψε το σενάριο 17,6
Κοινωνία ώρα MEGA 23,1
Fatmagul 33,9
Κλεμμένα όνειρα 32,7
Βαλς με 12 θεούς 12,9
Ψυχούλη 15,5

20/4
Ολα για την υγεία μου 18,8
Dr Cook 16,1
Στην υγεια μας 23,5

21/4
Your face sounds familiar 35,4

22/4
Με τα παντελόνια κάτω 32

23/4
Fatmagul 33,7
Βαλς με 12 θεούς 15,5
Μελέτη 8,4
Παρέα στην κουζίνα 13,7

24/4
Κεντρικό δελτίο ειδήσεων MEGA 25,6
Πρωινό mou 38,2
Κλεμμένα όνειρα 32,7
Παπαδάκης 29,6
Σουλειμάν 25,8
Κοινωνία ώρα MEGA 22,8
Πίσω στο σπίτι 23,2
Fthis TV 18,1
Φ+Μ live 8

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ

Μεσαια επιδοση η νεα εκπομπη μαγειρικης του μεγκα με τον Λουκακο (οχι αλλο Λουκακο!). Πανω απο 20 δεν τη βλεπω να πηγαινει. Εκει καπου στο 15-17 θα κινειται υποθετω. Ενταξει, οι νοικοκυρες αγαπουν την μαγειρικη αλλα και το πολυ το κυριε ελεησον...το κονσεπτ αλλωστε δεν εχει ενδιαφερον. Χιλιες φορες καλυτερα η Αγγελικη Δαλιανη να κανει την Μαρια την ασχημη παρα να κανει δηθεν τη μαθητρια μαγειρικης. Η εκπομπη ειναι ως επι το πλειστον στημενη. Καλα τα πηγαινει το "Πισω στο σπιτι". Τα "Κλεμμενα" εχουν πεσει αρκετα, οπως και οι Αρβυλα. Το πρωινο του μεγκα πηγαινει παρα πολυ καλα και ηταν το προγραμμα με τη μεγαλυτερη τηλεθεαση αυτο το διαστημα. Η Ψυχουλη φαινεται εχει κερδισει ενα σταθερο κοινο που την παρακολουθει. Το "Καψε το σεναριο" περιμενα οτι θα τα παει καλυτερα. Η Μελετη και ο Φωτης και Μαρια εξακολουθουν να κανουν μονοψηφια. Τους φακελους του ΣΚΑΙ δεν τους βλεπει κανεις. Η Φατμαγκιουλ εχει κερδισει την αγαπη και τη συμπαθεια μεγαλης μεριδας κοινου που αγωνια για την τυχη της (θα πανε φυλακη τα καθαρματα που τη βιασαν και θα παντρευτει τον καλο της;) και φυσικα το κυριακατικο show του ΑΝΤ1 τα παει πολυ καλα. Γενικα, παρατηρω, οτι τα προγραμματα που αρεσουν στους πολλους ειναι τα ζωντανα προγραμματα, ειτε ειναι δελτια ειδησεων, ειτε πρωιναδικα, ειτε φανταχτερα σοου, με εξαιρεση τα προγραμματα του Star. Ο κοσμος φαινεται οτι βαρεθηκε τις λαιφσταιλ εκπομπες και τις εκπομπες που αναπαραγουν υλικο απο αλλες εκπομπες και φαινεται να ειναι στην κοσμαρα τους.