Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

AKSEL27

Απιστευτο κ ομως αληθινο! Ο aksel27 ΑΚΟΜΑ ψαχνει δουλεια στο τσατ του zoo.gr!!! 
Ο aksel27 ειναι ενας χρηστης που μπαινει τακτικα στο τσατ του zoo.gr ζητωντας δουλεια!!! Γιατι οχι θα μου πειτε; Κι εγω θα το εκανα και πολλοι θα το καναμε. Δουλεια πλεον μπορει κανεις να αναζητησει απο παντου! Απο αγγελιες, απο φιλους, απο γνωστους, απο αυτοκολλητα στους δρομους μεχρι και στο zoo.gr!! 
Το αξιοπεριεργο ειναι οτι ο φιλος μας ο aksel27 ζηταει δουλεια απο το zoo.gr ΑΠΟ ΤΟ 2011!!!!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!! ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ZOO.GR ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟ!!

Κατα τ' αλλα ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ :

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ :

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΑΓΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΝΤΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΛΕΙΟΥ
TV PEOPLE QUOTES

ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ U2!!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ROADSTORY.GR

Ενα νεο ελληνικο σαιτ εχει ξεκινησει εδω και μερικους μηνες το ταξιδι του στον χωρο του ελληνικου Διαδικτυου, προσπαθωντας να βρει και αυτο το...δρομο του και να φτιαξει τη δικη του...ιστορια. Ειναι το roadstory.gr και ο ιδρυτης του, Θανος Βαγιος, αποφοιτος Δημοσιογραφιας και ΜΜΕ του Αριστοτελειου, μιλαει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο "Stefanos and the media" για το ενημεροψυχαγωγικο, οπως το χαρακτηριζει, σαιτ του.

Πως αποφασισες να δημιουργησεις το roastory;

μη βρίσκοντας δουλειά σε κάποιο μέσο ενημέρωσης και αντιλαμβανόμενος την ολωσδιόλου απαξίωση από την πλειοψηφία του κοινού και συνεπώς ουσιαστική κατάρρευση των καθεστωτικών ΜΜΕ (σαν συνέπεια των διαφόρων σχέσεων συναλλαγής με πολιτικούς και όχι μόνο παράγοντες), πήρα την απόφαση με μία ομάδα νέων συναδέλφων να ασχοληθούμε με την επόμενη μέρα της ουσιαστικής δημοσιογραφίας!

Ποτε δημιουργηθηκε το roadstory;

Σαν ιδέα βρισκόταν σε διαμόρφωση όλο το καλοκαίρι ρου 2012 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους - με την έναρξη της λεγόμενης "σαιζόν" - βγήκε στον αέρα του διαδικτύου.

Ποιοι συνεβαλαν στη δημιουργια του;

Η ιδέα ήταν εξαρχής δική μου. Βέβαια τίποτα δεν θα μπορούσα να κάνω χωρίς την υπερπολίτιμη συμβολή κάποιων συνεργατών. Είτε αυτή αφορά το τεχνολογικό είτε το αμιγώς δημοσιογραφικό κομμάτι. Ήταν άτομα που συμμερίστηκαν το πάθος μου γι΄αυτή τη δουλειά και αντιλήφθηκαν την πρωτοτυπία της.

Ποσα ατομα συμμετεχουν στο σαιτ;

8-10

Με τι ιδιοτητα;

Δημοσιογράφων - αρθρογράφων και ενός γραφίστα.

Πληρωνονται;

Όσο δεν υπάρχουν διαφημιστικά έσοδα δεν μπορούν να υπάρχουν οικονομικές απόλαβές για κανέναν εκ των συνεργατών.

Θες να αποκτησει εσοδα και με ποιο τροπο θα το καταφερεις;

Το ελπίζουμε και το προσπαθούμε. το Ιντερνετ δεν είναι σαφες έτσι κι αλλιώς. Τα δεδομένα του συνεχώς διαφοροποιούνται. Συνεπώς προσπαθούμε κάθε φορά για το καλύτερο ανάλογα πάντα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Γιατι δεν προτίμησες να γράφεις σε κάποιο σάιτ και επέλεξες το δύσκολο δρόμο;

Γιατί δημοσιογραφικά θέλω να νοιώθω ανεξάρτητος.

Αν σου προτειναν να δουλεψεις σε σαιτ με καλο μισθο θα αφηνες το roadstory;

Δεν θα μου το πον ποτέ γιατι τα σαιτ δεν εχουν "μισθους" πόσο μάλλον "καλούς μισθούς".

Τοτε γιατι επενδυεις στο δικο σου;

Γιατί άλλο να είσαι συντάκτης ενός σάιτ άλλο ιδιοκτήτης του! στην περίπτωση αυτή έχεις την επιλογή κινήσεων που ίσως παρ ελπίδα επιφέρουν κάποια αποτελέσματα.

Γιατι να διαβασει καποιος το roadstory;

Γιατί είναι ένα σύγχρονο ενημερωψυχαγωγικό πόρταλ στο οποίο δίνεται έμφαση στο πρωτογενές υλικό και στην άμεση επαφή με την εκάστοτε πηγή πληροφόρησης. Επιπλέον διεξάγεται μια σειρά αφιερωμάτων και συνεντεύξεων που δεν κυκλοφορούν αλλού στο διαδίκτυο!
















Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

greek media mpla mpla

-Είναι τέλη Μαρτίου και η τηλεοπτική σεζόν σχεδόν (!) έχει ξεκινήσει. Ένα νέο σίριαλ ("Με τα παντελόνια κάτω") προστέθηκε στην prime-time ζώνη. Οι "Ακίνδυνοι" επέστρεψαν "Πίσω στο σπίτι" ενώ σύντομα θα δούμε ξανά και το "Κάψε το σενάριο". Ακόμα αναμένονται και άλλες εκπομπές και shows, χωρίς ακόμα να είναι βέβαιο αν θα προβληθούν. Αφού λοιπόν η σεζόν τώρα ξεκινάει, ας κάνουμε και εμείς μια νέα αρχή στη ζωή μας. Μπορεί να κοντεύει Απρίλης και να τελειώνει η σεζόν, αλλά δεν είναι αργά. Ας ανασυντάξουμε δυνάμεις και ας τρέξουμε να τα προλάβουμε όλα. Αφού η τηλεοπτική σεζόν τώρα ξεκινάει, ας το κάνουμε και εμείς.

-Μπορεί, βέβαια, στο μέλλον να πάψει να υπάρχει αυτό που λέμε "τηλεοπτική σεζόν". Η τηλεόραση, άλλωστε, κυρίως λόγω του διαδικτύου, μετασχηματίζεται σε τεράστιο βαθμό. Οργάνωση, όμως, πάντα θα υπάρχει με κάποιο τρόπο. Ειδικά στο χαοτικό περιβάλλον που ήδη έχει ξεπροβάλει, είναι επιβεβλημένη.

-Πόσο διαδραστική γίνεται η τηλεόραση με το "Καναλάρχης για μια μέρα" που εφαρμόζει ξανά το Mega; Οι τηλεθεατές διαμορφώνουν μεν το πρόγραμμα, αλλά μέσα από προεπιλεγμένες εκπομπές, σίριαλ κτλ που έχουν προβληθεί στο σταθμό. Είναι ένα πολύ μικρό βήμα διαδραστικότητας σε ένα μέσο που παραμένει ακόμα ελάχιστα διαδραστικό.

-"Κλαίει όλη η Ελλάδα" γράφει το πρωτοσέλιδο της "News" αναφερόμενη στον Τόμας Πρωτόπαπα. Δε θυμάμαι να έχω δει πιο γελοίο πρωτοσέλιδο. Μακάρι να γίνει καλά το παιδί, αλλά καθημερινά πεθαίνουν ένα σωρό νέα παιδιά από αυτοκινητιστικά, ναρκωτικά, αρρώστιες και δε μαθαίνουμε ποτέ γι' αυτούς. Γιατί να κλάψουμε για ένα μοντέλο/ηθοποιό που στην τελική δεν τον γνωρίζουμε κιόλας; Επειδή βγαίνει στο γυαλί; Αυτό του δίνει παραπάνω αξία; Γιατί να φτιάχνονται group συμπαράστασης στα social media για τον Τόμας και όχι για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που υποφέρουν; Αυτό είναι ο φασισμός του γυαλιού.

-Το ζητούμενο όσον αφορά στην ελληνική tv και ειδικότερα στα σίριαλ είναι να επέλθει μια ισορροπία. Από εκεί που γίνονταν πάμπολλες σειρές, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν πρόχειρες, τώρα δεν γίνονται σχεδόν καθόλου. Από το ένα άκρο στο άλλο. Το μέτρο θα είναι να μη γίνονται ούτε πάρα πολλές ούτε πολύ λίγες, και να είναι καλές και ουσιαστικές. Αν γίνει ποτέ αυτό...Και στη ζωή αυτό είναι το ζητούμενο. Η ισορροπία. Αλλά εξαιρετικά δύσκολα επιτυγχάνεται.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

WHAT'S NEXT!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΟΣΤ :

1.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΛΕΙΟΥ ΣΤΟ HELLENIK NEXUS
2.ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΑΓΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΝΤΗ ΑΠΟ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
3.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ EDU
4.TV PEOPLE QUOTES
5.TV UP AND DOWN
6.ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ UP AND DOWN
7.ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΛΛΙΜΟΥΚΟΥ

ΣΟΚ!! ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ;;

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΔΩΡΟ :

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ U2 ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ.

ΣΤΕΙΛΤΕ E-MAIL ΣΤΟ stefanosmax@hotmail.com
ΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΑΥΤΗ - ΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΤΛ)
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΗΛΙΚΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΡΑ!!

Ο ΔΑΝΙΚΑΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ!

Παντρεύτηκε ο monsieur Αλιάγας και αποχώρησε από το "Πρώτο Θέμα" δίνοντας τη θέση του στον "ταχωνίδη" Δημήτρη Δανίκα που είναι πιο θυμωμένος και πιο απόλυτος από ποτέ. Δε χαρίζεται καθόλου, τα λέει έξω από τις μασέλες. Πάντα ήταν έτσι, αλλά τώρα ποιος τον πιάνει!
Σε στήλη του για το σινεμά στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" (αυτός μαζί με πολλούς άλλους απολύθηκε από τα "Νέα") όπου βλέπουμε τον ίδιο να έχει τη μορφή αγαλματίδιου Όσκαρ (!), βάζει 0 (μηδέν) στη νέα ελληνική ταινία "Ακάλυπτος". Ιδού τι γράφει : "Τάχα μου κωμωδία, τάχα μου καυστικά σχόλια εναντίον της λαμογιάς και της διαφθοράς. Τάχα μου σενάριο. Τάχα μου σκηνοθεσία". Με πολύ σκληρά λόγια χαρακτηρίζει την ταινία "αρπαχτή". 0 (μηδέν) βάζει και στο "Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη" γράφοντας ότι "από τα πρώτα δέκα λεπτά τσιμπιόμουνα".
Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι όποια ταινία δει τη μηδενίζει και τη θάβει. Για το "Zero Dark Thirty", τον "Οδηγό αισιοδοξίας" και το "Μετά το Μάη" λέει καλά λόγια, ενώ χαρακτηρίζει το Argo υπερτιμημενο.
Γενικά, πάντως, ο Δανίκας δε μασάει. Εγώ, προσωπικά, συμπαθώ τη γραφή του και τον εμπιστεύομαι. Άλλωστε, οι καιροί αυτοί απαιτούν hard-rock γραφιάδες. Ειδικά αν αυτοί γράφουν σε mainstream έντυπα.

ΥΓ.Στο νέο τεύχος του περιοδικού "Γυναίκα" ο Δανίκας ψηφίζει τους καλύτερους και χειρότερους άντρες ηθοποιούς της χρονιάς, ενώ στο "Πρώτο Θέμα" τα χώνει χοντρά σε όλους τους πολιτικούς.

Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ!

Και εκεί που ήμουν έτοιμος να πω "τι μας νοιάζει να διαβάσουμε ο,τιδήποτε για την Κατερίνα Καινούργιου;", διαβάζοντας τη συνέντευξη της ξανθιάς παρουσιάστριας του "Δέστε τους" στο "Πρώτο Θέμα" στάθηκα σε αυτό που λέει : "Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την εκπομπή. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε δεν μπορώ να σου πω ότι έχω τρελά όνειρα. Το μόνο που με ενδιαφέρει, είναι να έχω μια δουλειά. Φοβάμαι, να μείνω εκτός δουλειάς, γιατί είναι δύσκολοι καιροί. Δεν φοβάμαι μήπως μείνω εκτός τηλεόρασης, κάποια στιγμή θα φύγω ούτως ή άλλως".

Λοιπόν...καταρχήν, η εκπομπή είναι μια χαζοχαρούμενη εκπομπή που ωστόσο μπορεί να σε κάνει να περάσεις ένα ευχάριστο απόγευμα, να ξεχαστείς από τα χίλια δυο που μπορεί να σου τριγυρνάνε στο κεφάλι...κι όμως επιτελούν κοινωνικό έργο ο Μουτσινάς και η παρέα του. Καλά, αυτό με το κοινωνικό έργο κάντε πως δεν το διαβάσατε...Δεν έχει τρελά όνειρα λέει η Κατερίνα. Δεν ξέρω αν είναι θέμα χαρακτήρα της που δεν την ενδιαφέρει κάτι καλύτερο και που δεν κάνει όνειρα για τη δουλειά ή τη ζωή της, αλλά μια από τις σημαντικότερες επιπτώσεις αυτής της κρίσης είναι ότι εμείς οι νέοι επαναπαυόμαστε, δεν κάνουμε όνειρα για καλύτερα πράγματα και είμαστε της λογικής "δουλειά να 'ναι και ο,τι να 'ναι". Και όχι μόνο συμβιβαζόμαστε με οποιαδήποτε δουλειά, αλλά λέμε και ευχαριστώ με τον πενιχρό μισθό που μας δίνουν, γιατί κρίση είναι, λογικό είναι να παίρνουμε ελάχιστα, άσε που θα μπορούσαμε να μην παίρνουμε και τίποτα. Μας έχει κάνει ηττοπαθείς αυτή η οικονομική κρίση και αυτό είναι πολύ δυσάρεστο. Αυτό, όμως, που μου αρέσει είναι ότι είναι προσγειωμένη. Ξέρει ότι αυτό που κάνει έχει ημερομηνία λήξης. Οι περισσότεροι, τελικά, περαστικοί είναι από την τηλεόραση. Πόσοι και πόσοι πέρασαν και εξαφανίστηκαν; Ελάχιστες είναι οι σταθερές αξίες, ελάχιστοι άντεξαν σε αυτό το σκληρό αδηφάγο μέσο. Η Καινούργιου, ξέρει ότι οι πιθανότητες να γίνει Μενεγάκη, είναι μηδαμινές και το έχει αποδεχτεί. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή μας να αποδεχόμαστε ποιοί είμαστε και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Έτσι γλιτώνουμε από το άγχος που είναι καταστροφικό. Πρέπει, όμως, να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο δυνατό και να μην αφήνουμε καμιά κρίση να μας καταστρέφει τα όνειρα.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ;

Προσφατα ενας "φιλος" στο facebook, αποφοιτος Δημοσιογραφιας του ΑΠΘ, εγραψε σε status οτι ο Γιωργος Παπαδακης ειναι ενας αμορφωτος, που δεν ειναι δημοσιογραφος, που δεν του εφτανε η πρωινη εκπομπη, κανει και βραδυνη και τρωει τη δουλεια των νεων μορφομενων δημοσιογραφων. Του ειπα την αποψη μου, οτι ο Παπαδακης ειναι 20 χρονια στη δουλεια αυτη και οτι μπορει να μην ειναι δημοσιογραφος με την εννοια οτι δεν κανει ρεπορταζ, αλλα ειναι ενας πολυ πετυχημενος παρουασιαστης πρωινης εκπομπης και εχει λεγειν. Αυτος, αμεταπειστος, και αφου η "συζητηση" αναψε λιγο, με διεγραψε απο "φιλο". Του εστειλα μηνυμα και του ειπα : "Αυτα σας μαθανε στη σχολη; Να μη δεχεστε την αντιθετη γνωμη και να απορριπτετε οποιον την εχει;". Τελικα καμια σχολη δημοσιογραφιας δε σε κανει δημοσιογραφο. Γιατι δεν νοειται δημοσιογραφος που δεν ξερει να κανει ψυχραιμο διαλογο, να μην σεβεται τις αποψεις του συνομιλητη και να εχει απολυτες αποψεις (υπο αυτη την εννοια ενας αναρχικος για παραδειγμα δε μπορει να ειναι καλος δημοσιογραφος).

Και παμε τωρα στο καυτο ερωτημα : ειναι ο Παπαδακης δημοσιογραφος; Πριν, παντως, βρεθει στο χωρο των ΜΜΕ, εκανε πολλες δουλειες, οπως αποκαλυπτει στο "Πρωτο Θεμα" : "Δουλευω απο τα 12 μου χρονια κι εχω κανει ο,τι δουλεια μπορεις να φανταστεις : οικοδομη, γκαρσονι, κουβαλητης, μεχρι και στεφανια σε νεκροταφεια εχω κουβαλησει". Προερχεται απο παμφτωχη οικογενεια με πατερα εργατη. Δεν εχει πικρα για τα χρονια αυτα, αντιθετα μια "γλυκια νοσταλγια" αφου τοτε οι σχεσεις ηταν πιο ανθρωπινες. "Το παθος, η αγαπη, ο επαγγελματισμος και η αναγκη επιβιωσης" ειναι αυτα που τον κρατανε τοσα χρονια στην πρωτη γραμμη. Πατερας τριων γιων, λεει οτι δεν ηταν καλος πατερας αφου δουλευε συνεχεια, αλλα οτι δεν εκανε λαθη. Φιλους δεν εχει απο το χωρο, γιατι εχει τους φιλους του απο τα παιδικα χρονια που μεγαλωσαν μαζι. Περαν των προσωπικων παντως, που στο φιναλε δε μας αφορουν, παρα μονο ισως το φανατικο κοινο που μεγαλωσε μαζι του, οπως η γιαγια μου και ο παππους μου, ο παρουσιαστης του ΑΝΤ1 δηλωνει οτι δε θα ξανακαλεσει εκπροσωπο της Χ.Α. μετα το περιστατικο με το χαστουκι που εκανε το γυρο του κοσμου, οτι διαφωνει σε παρα πολλα με τον Αδωνι και πως δεν επιδιωκει επαφες και δημοσιες σχεσεις με δημοσιογραφους, αφου ουτε ειναι ουτε θελει να γινει διαπλεκομενος. Θελει να συνεχισει για χρονια τη δουλεια αυτη, αφου εχει και μια οικογενεια να συντηρησει, θεωρει οτι δεν υπαρχει τιποτα χειροτερο απο το να εισαι ανεργος (καλα, αν δεν ηταν και οι ανεργοι, να δω τι νουμερα θα εκανες...) και στο τελος, μας το χαλαει καπως, αφου λεει οτι δηθεν μπορει να μην πληρωθει για τη βραδυνη εκπομπη του, το "Sold out". Εκπομπη για την οποια κατηγορηθηκε πολυ με το σκεπτικο "δεν του φτανει το πρωινο και τα λεφτα που παιρνει". Ακομα και το "Πρωτο Θεμα" (η εφημεριδα που ανηκει στον Αναστασιαδη του ΑΝΤ1) τα εβαλε μαζι του ασκωντας του σκληροτατη κριτικη. Κοινως, του τα χωνει χοντρα, λεγοντας οτι ειναι αρχιτεμπελης, οτι δουλευει μονο 4ωρο, οτι ξεπουληθηκε, οτι δεν διαβαζει καθολου εφημεριδες κτλ. Και αν αυτα τα λεει το "Πρωτο Θεμα" φανταστειτε τι λενε οι αλλοι, μπλογκερ κτλ. Βεβαια, ο,τι και να λενε ο Παπαδακης εχει φανατικο κοινο που τον ακολουθει πιστα και τυφλα (;) και του χαριζει πρωτιες εδω και χρονια.

Και το ερωτημα παραμενει : ειναι δημοσιογραφος; Πανεπιστημιο δεν εχει βγαλει, δημοσιογραφια δεν εχει σπουδασει, ρεπορταζ δεν κανει. Αλλα ειναι παρουσιαστης ενημερωτικης εκπομπης 20 χρονια τωρα και το μονο σιγουρο ειναι οτι παιζει την κοινωνικοπολιτικη επικαιροτητα στα δαχτυλα του...Εχει λεγειν (παραεχει μαλλον) και ας μην ειναι καθηγητης πανεπιστημιου...γιατι να ειναι αλλωστε; πρωινη ενημερωτικη (λαικη) εκπομπη παρουσιαζει...δημοσιογραφος ειναι...ή δεν ειναι; Πειτε και εσεις καμια αποψη. 

Δεν ξερω, παντως, αν ειναι δημοσιογραφος ή οχι, αλλα ειναι σιγουρα ο ιδανικος και πλεον καταλληλος ανθρωπος για τη θεση αυτη...λες και γεννηθηκε για τη θεση αυτη. Και εχω την εντυπωση οτι οντως ειναι τιμιος ανθρωπος και δεν ειναι διαπλεκομενος.

ΥΓ.Παντως, δημοσιογραφος δεν ειναι απο την αποψη οτι ο δημοσιογραφος δεν γινεται ποτε ο ιδιος θεμα.
ΥΓ2.Βρειτε το λαθος (μια λεξη ειναι λαθος) στο ποστ αυτο και κερδιστε ενα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΩΡΟ!!

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ

Οπως βλεπετε εχω ενα μπλογκ που γραφω για τηλεοραση και μιντια. Σκεφτηκα πως θα ηταν καλη ιδεα ωστοσο να διευρυνω τη θεματολογια μου. Για το λογο αυτο σκεφτηκα θεματα εκτος τιβι και μιντια να τα γραφω σε ενα δευτερο μπλογκ. Μηπως ομως δεν ειναι καλη ιδεα να εχω 2 μπλογκ; Γιατι πες οτι ανοιγω δευτερο μπλογκ. Αντε να το κανω γνωστο παλι. Θελει τρελη προωθηση και πολυ χρονο να αφιερωσεις και δε θελω να το κανω λες και προκειται για τη δουλεια μου. Γι' αυτο σκεφτηκα να διευρυνω τη θεματολογια στο μπλογκ αυτο (αυτο σημαινει οτι θα αλλαξω και ονομα στο μπλογκ, κριμα και ειναι τοσο ωραιο) και να εχω ενα μπλογκ αντι 2.

Γιατι στο φιναλε θα πεις τα νουμερα τηλεθεασης, θα πεις τα τηλεοπτικα νεα, θα κανεις κριτικη στις εκπομπες αλλα μετα; Μου αρεσουν αυτα αλλα δε με γεμιζουν απολυτα. Μερικες φορες μαλιστα μου φαινονται τοσο αδεια. Θελω κατι παραπανω. Εξαλλου και η τηλεοραση ενα μεσο ειναι που περιεχει τοσα πολλα που δεν ειναι μονο...τηλεοπτικα...με καταλαβαινετε; Δηλαδη η τηλεοραση δεν εχει μονο σιριαλ...και τι ειναι αραγε τηλεοραση; Και στο ιντερνετ δεν υπαρχουν καναλια; Και το youtube τι ειναι; Η τηλεοραση σαν μεσο δεν προσφερει υλικο που αφορα μονο το ιδιο σαν μεσο. Ακομα και τα μεσημεριανα που ασχολουνταν με τα τηλεοπτικα δρωμενα, δεν εμεναν μονο σε αυτα. Και ο Κανακης, δε θα παιξει μονο αστεια βιντεο απο την ελληνικη τηλεοραση...αλλα ακομα και αν παιξει, αυτα τα βιντεο μπορει να ειναι απο την ελληνικη τηλεοραση αλλα δε θα αφορουν μονο αυτην και τα προσωπα της...μπορει να αφορουν την πολιτικη, τον κινηματογραφο κτλ. Αρα η τηλεοραση περιεχει μεσα της σχεδον ολες τις θεματολογιες με τις οποιες μπορει καποιος να καταπιαστει. Απο μαγειρικη μεχρι υγεια.

Αρα τι ειναι τελικα ενα τηλεοπτικο θεμα; Και ποιανων εκπομπων η θεματολογια αφορα το μεσο; Της Τατιανας; Η Τατιανα ειναι τηλεοπτικο προσωπο, αλλα καταπιανεται με πολλα διαφορετικα θεματα. Ο Ευαγγελατος ειναι τηλεοπτικο προσωπο αλλα ασχολειται με πολιτικα θεματα, αρα βλεπωντας την εκπομπη του περισσοτερο αντλεις υλικο για πολιτικο περιεχομενο και καθολου σχεδον για τηλεοπτικο. Εκτος αν ο Ευαγγελατος κανει δελτιο μαζι με τη Σταη και πεσει καταλαθος πανω της ή αν τσακωθει ασχημα με τον Αδωνι Γεωργιαδη...Επισης, ο Ευαγγελατος μπορει στην εκπομπη του, παροτι ειναι πολιτικη, να δειχνει αστεια βιντεο απο το ιντερνετ. Μπορει, ακομη, να εχει ειδησεις για gadgets, που στα gadgets τυπου i-pad μπορεις να δεις τηλεοραση...αρα τι ειναι τελικα τηλεοραση οταν μπορεις να τη δεις και απο ενα κινητο και απο ενα i-pad και απο μια κλασικη οθονη τηλεορασης; Τι ειναι αραγε τηλεοραση ωστε να υπαρχει τηλεοπτικο μπλογκ;

Πειτε μου τη γνωμη σας!

tv people quotes

"Θέλω να αγοράσω σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Νιώθω την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου".

Ο πρωταγωνιστής του "Κισμέτ" έχει συγγενείς που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, οι οποίοι έλεγαν τα καλύτερα λόγια για τη χώρα και αυτός για να τους κάνει χαρούμενος την επισκέφθηκε και αποφάσισε να αγοράσει σπίτι στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Οι Τούρκοι είναι γείτονες μας, έχουμε πολλά κοινά με αυτούς, αλλά η εχθρότητα παραμένει. Οι Έλληνες τηλεθεατές την εκφράζουν τα τελευταία χρόνια μέσω των τούρκικων σίριαλ. Χθες έβλεπα Έλληνα ηθοποιό στην τηλεόραση που κατακεραύνωνε τα τούρκικα λέγοντας πως είναι σκουπιδαριό. Θα μου πεις, ο συγκεκριμένος έχει και λόγο να τα μισεί, γιατι του τρώνε τη δουλειά. Αλλά η μισή Ελλάδα τα βρίζει. Αλλά τα βλέπει κιόλας. Τα τούρκικα σίριαλ δε μας έφεραν πιο κοντά.

"Οταν σιγουρεύτηκα πως ο ρόλος θα είναι πρωταγωνιστικός, το καστ εξαιρετικό και σκηνοθέτης ο Θωμόπουλος, βρέθηκα σε λίγη ώρα στη Λυκόβρυση, όπου άναψα ένα κερί στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Θαύματα γίνονται ακόμη και σήμερα".
Ρένος Χαραλαμπίδης, TV BOX

Άσε, δεν το σχολιάζω καλύτερα...

"Οι καθημερινές σειρές έχουν απενεχοποιηθεί πια, και σ' αυτό συνέβαλε η Έλενα Ακρίτα".

Μάνος Παπαγιάννης, my tv

Δόξα και τιμή στη μέγιστη Έλενα Ακρίτα για το καλό αυτό που έκανε στην τηλεοπτική μας κουλτούρα...

"Ο Μαλτέζος είναι από τους χειρότερους ανθρώπους που θα μπορούσαν να υπάρξουν, αλλά αυτός ο χαρακτήρας του οφείλεται στα άθλια παιδικά χρόνια που πέρασε. Έζησε την απόρριψη και τη βία από την οικογένεια του και αυτό αναπαράγει".
Αλέξανδρος Σταύρου, my tv

Είναι αυτό που έχω πει, ότι οι γονείς σου μπορούν να σου καταστρέψουν άθελα τους εντελώς τη ζωή σου.

"Δεν πιστεύω ότι ανήκω στις ωραίες".
Αθηνά Οικονομάκου, my tv

Οχι, δεν ανήκεις στις ωραίες. Ανήκεις στις κουκλάρες.

"Προκειμένου να χάσω την αξιοπρέπεια μου, δεν θα με ενδιέφερε να χάσω τα χρήματα".
Αθηνά Οικονομάκου, my tv

Ε καλά μην παίρνεις κι όρκο...Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, τα χρήματα ουδείς...ειδικά άμα είναι τα χρήματα του Μαλτέζου...


Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΝΕΟ ΜΠΛΟΓΚΟΠΑΙΧΝΙΔΟ!!! (ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ)

Οταν ειχα το προσωπικο μου μπλογκ (καποτε ηταν πολυ στη μοδα τα προσωπικα μπλογκ) επαιρνα συχνα μερος σε μπλογκοπαιχνιδα και εφτιαχνα και τα δικα μου. Μετα απειχα απο αυτα γιατι δε διαβαζα και αλλους μπλογκερ. Τωρα, ομως, που εχω επιστρεψει στην ελληνικη μπλογκοσφαιρα, αποφασισα να ξεκινησω ενα νεο μπλογκοπαιχνιδο. Λοιπον, θα πρεπει να απαντησετε στο ερωτηματολογιο της Αννας Γριμανη στο περιοδικο "Κ". Ειναι αρκετα δυσκολες οι ερωτησεις, θελουν κριτικη σκεψη. Αλλα δε χρειαζεται να σκεφτεστε πολυ ωρα. Απαντηστε οσο πιο αυθορμητα μπορειτε. Οι απαντησεις σας, αλλωστε, θα αποκαλυψουν κομματι της προσωπικοτητας σας και του τροπου σκεψης σας και αντιμετωπισης των πραγματων. Θα βαλω και τις απαντησεις που εδωσε στο νεο τευχος του περιοδικου ο Γιωργος Αλεξοπουλος που ειναι ερευνητης στην Κλινικη Βιολογια της Καταθλιψης, καθηγητης του Πανεπιστημιου Cornell στη Νεα Υορκη, ιδρυτης και διευθυντης του Weill Cornell Ερευνητικου Ινστιτουτου Γηριατρικης Ψυχιατρικης (ουφ).

-Η ελληνικοτητα ειναι αισθημα ή συνειδηση;

Η Νευροβιολογια εδειξε οτι τα νευρικα κυκλωματα του συναισθηματος ειναι αρχεγονα, ισχυρα και αποτελεσματικα, ενω τα κυκλωματα της σκεψης ειναι πολυπλοκα, αργα και ευθραυστα. Γι' αυτο πιστευω οτι η ισχυροτερη βαση της ελληνικοτητας ειναι το συναισθημα. Ειδικα για τους Ελληνες της Διασπορας, που δεν εχουν καθημερινη εκθεση στα ελληνικα πραγματα, ενα μεγαλο μερος της ελληνικοτητας τους προερχεται απο την προβολη προσωπικων συναισθηματικων εικονων. Στην περιπτωση μου, η Ελλαδα μου επηρεαζεται απ' ο,τι αγαπησα και θαυμασα στα πρωτα νεανικα χρονια μου, οπως και απο τη θλιψη για τη σημερινη κατασταση.

-Πώς φτανει σ' εσας η κριση της Ελλαδας;

Απο παντου, απο τον Τυπο και το Διαδικτυο. Αλλα πιο εντονα απο τους ανθρωπους που αγαπω και μαθαινω οτι υποφερουν. Απο τα σπασμενα φτερα και τα χαμενα ονειρα των νεων που φευγουν για το εξωτερικο. Η προσωπικη μου αγωνια με κανει να ενημερωνομαι για καθετι που αφορα το μελλον της χωρας μου.

-Ποιος φταιει;

Ολοι μας. Αφησαμε τη διαφθορα να γινει σημαντικο μερος της καθημερινης συναλλαγης και της πολιτικης ζωης της χωρας. Οι πολιτικοι ηγετες, αντι να προωθησουν μηχανισμους αλλαγης, χρησιμοποιησαν τη διαφθορα για ιδια οφελη. Οι σκεπτομενοι ανθρωποι δεν κατορθωσαν να δημιουργησουν μια διαλλεκτικη προοδου, ουτε να ηγηθουν και να ενωσουν τα προοδευτικα μελη της ελληνικης κοινοτητας σε μια διαδικασια που θα μπορουσε να αξιοποιησει το ταλεντο και την ανεξαντλητη δυναμικη του νεοελληνα.

-Πώς φανταζεστε τον Ελληνα την εποχη μετα την κριση;

Πιστευω στον Ελληνα - γνωρισε καλες εποχες, αλλα περισσοτερες τραγωδιες, και επιβιωσε. Ο Βαρναλης εγραψε : "Το χασμα που ανοιξε ο σεισμος ευθυς εγεμισε ανθη". Η σημερινη εθνικη μας τραγωδια θα γαλουχησει μια γενια που δεν θα υιοθετει τις "διασυνδεσεις" και το "προσωρινο", αλλα θα βασιζεται στον εαυτο της για να δημιουργησει και θα εχει αυτοεκτιμηση.

-Τι πιο μικρο ελληνικο αγαπησα;

Την κουβεντα με φιλους στα αθηναικα ταβερνακια. Το χιουμορ του Ζαμπετα και τη φωνη της Μπελλου. Τις σταγονες της θαλασσας στο προσωπο και τη μυρωδια της αλμυρας οταν εκανα τη θητεια μου στο ελληνικο Ναυτικο. Το Αιγαιο του Ελυτη. Τη βαθια ανθρωπια του Καβαφη για τον ξεπεσμο.

-Η υπεροχη εκδοχη των Ελληνων.

Ο Ελληνας, απελευθερωμενος απο την αρνητικη κουλτουρα, ειναι υπεροχος, Οδυσσεας πραγματικος. Δυναμικος, δημιουργικος, ευελικτος, εργατικος - στυβει την πετρα με τα χερια του. Δεχτηκα πολλους Ελληνες στο ερευνητικο εργαστηριο μου οχι για την καταγωγη τους, αλλα γιατι συνηθως ειναι οι καλυτεροι.

-Ο,τι με απογοητευει.

Ο μηδενισμος και το συμπλεγμα κατωτεροτητας. Συχνα οι συζητησεις του νεοελληνα ακουγονται σαν κουβεντες εφηβων που αμφισβητουν τις επιτευξεις των αλλων, θεωρωντας οτι τιποτε δεν ειναι εφικτο - παραδειγμα του αποτυχημενου γιου ενος επιτυχημενου πατερα. Το σημαντικο, βεβαια, ειναι οτι ο νεοελληνας δεν απετυχε, απλως παγιδευτηκε απο την ανασταλτικη κουλτουρα και δεν προσπαθησε.

-Με ποια ταυτοτητα περιερχονται οι Ελληνες τον συγχρονο κοσμο;

Ο διεθνοποιημενος κοσμος λιγο προσεχει εθνικες ταυτοτητες και η ατομικη προσφορα εχει μεγαλυτερη επιδραση απο την καταγωγη.

-Παραγει πολιτισμο ο σημερινος Ελληνας ή ειναι προσκολλημενος σε μια ρητορικη ελληνικοτητα;

Ενα απο τα καλα της κρισης ειναι η αποδυναμωση της αγονης αναφορας στο παρελθον.

-Η αδιαπραγματευτη ελληνικη αληθεια μου.

Ο ορθολογισμος, που γεννηθηκε στην Ελλαδα και μπορει να ξαναγινει κυριαρχος στην αναγεννημενη ελληνικη πραγματικοτητα.

-Η Οδος των Ελληνων στον παγκοσμιο χαρτη - οριστε την.

Αυτος ο αρχαιοελληνικος ορθολογισμος ειναι κληρονομια ολου του προοδευτικου κοσμου και οι νεοελληνες, ως πολιτες του κοσμου, θα ειναι ενεργοι συμμετοχοι.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!


Καιρος για διαγωνισμο!! Αυτη τη φορα αφορα γυναικες μια και τα δωρα απευθυνονται σε γυναικες! Βεβαια, μπορουν και αντρες να παρουν μερος εφοσον θελουν να χαρισουν τα δωρα αν τα κερδισουν στην μητερα τους, την κοπελα τους κτλ.



Λοιπον, η ερωτηση που πρεπει να απαντησετε για να λαβετε μερος, ειναι απλη και ευκολη.



ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ :



1.ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ

2.LIFE ΣΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

3.ΒΑΛΣ ΜΕ 12 ΘΕΟΥΣ



ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ;



ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ (stefanosmedia.blogspot.gr) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK :
https://www.facebook.com/pages/Stefanos-and-the-media/510191855710667


ΜΙΑ ΤΥΧΕΡΗ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ :



ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΣΟΝ DIANA ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΕΠΤΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ (ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FORMA)



ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ DVD ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ CELEBRITY TRAINER RAMONA BRAGANZA! (ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ SHAPE)




ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ E-MAIL : stefanosmax@hotmail.com

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ, ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΑΤΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.



ΠΟΙΟΣ-Α ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ;;;

ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ


Το αρθρο αυτο διαβασα στο περιοδικο TV24. Το υπογραφει ο ψυχολογος Αργυρης Θεοδωροπουλος :

Η μοναξια ειναι ενα προβλημα που βασανιζει πολλους ανθρωπους στην εποχη μας και τους κανει να αισθανονται παγιδευμενοι και αβοηθητοι. Πολλες φορες μαλιστα συμβαινει να δισταζουν να κανουν οποιαδηποτε προσπαθεια επιλυσης του. Στη σημερινη κοινωνια με τις τεχνολογικες εξελιξεις και τους γρηγορους ρυθμους, ολοι μας ειμαστε πολυ απασχολημενοι με επαγγελματικες υποχρεωσεις και θεματα της καθημερινοτητας.
Επισης, με την αναπτυξη των αστικων κεντρων υπαρχουν πολλες επιλογες διασκεδασης, οπως καφετεριες, εστιατορια, κινηματογραφοι, θεατρα, εντονη νυχτερινη ζωη. Η τεχνολογικη προοδος προσφερει πια εναλλακτικες μορφες διασκεδασης, οπως γρηγορο διαδικτυο, μαζικη παραγωγη ταινιων και ευκολιες στην επικοινωνια. Μεσω του διαδικτυου ειναι σημερα εφικτες οι πολυ φτηνες ή ακομα και δωρεαν τηλεφωνικες επικοινωνιες με ηχο και εικονα απο το σπιτι μας με οποιοδηποτε σημειο σε ολα τα πλατη και μηκη του πλανητη. Θα περιμενε λοιπον κανεις οτι η μοναξια δεν αποτελει συχνο φαινομενο, επειδη οι ανθρωποι δεν εχουν χρονο να νιωσουν μοναξια, αλλα και διοτι οι επιλογες διασκεδασης ειναι τοσες πολλες ωστε να καλυπτονται ολες οι ορεξεις. Δυστυχως, ομως, στις ημερες μας η μοναξια φαινεται να ειναι ενα πολυ συχνο προβλημα που αναφερεται πολλες φορες οχι μονο απο ατομα μεγαλης ηλικιας αλλα και απο νεους ανθρωπους.
Η τεχνολογια μπορει να εχει βελτιωσει την ποιοτητα ζωης των ανθρωπων, μα παραλληλα μπορει να ευθυνεται και για την απομακρυνση τους. Η τηλεοραση συνεχως προβαλλει ατομα νεα, ομορφα και επιτυχημενα. Ειναι αναποφευκτο, λοιπον, ολοι οσοι την παρακολουθουν, ατομα καθε ηλικιας, να συγκρινουν τον εαυτο τους με τα προτυπα που βλεπουν εκει. Μολονοτι ο τροπος ζωης και τα ατομα που προβαλλονται απο την τηλεοραση δεν ειναι ρεαλιστικα, οι ανθρωποι κανουν συγκρισεις και καταληγουν να εχουν πολυ υψηλες προσδοκιες απο τον εαυτο τους και να αισθανονται οτι μειονεκτουν σε σχεση με αυτο που βλεπουν. Επιλεγουν ετσι να μενουν περισσοτερες ωρες στο σπιτι πιστευοντας οτι υπαρχει μοναχα ενας τροπος "σωστης", "μοντερνας" και "επιτυχημενης" διασκεδασης και πως αν δεν μπορουν να το εχουν αυτο, καλυτερα να μην εχουν τιποτα (δεν καταλαβα πως συνδεονται οι 2 αυτες τελευταιες προτασεις, δεν κολλανε).
Η διαδοση της χρησης του διαδικτυου μπορει να ειναι αλλος ενας παραγοντας που εχει συμβαλει στην απομονωση και στη μοναξια, καθως ειναι πολυ βολικο οι ανθρωποι να καθονται στο σπιτι μπροστα στον υπολογιστη και να χρησιμοποιουν οποτε και αν θελουν τις επιλογες επικοινωνιας που τους προσφερονται. Ειναι πολλες οι περιπτωσεις ατομων που επιλεγουν να επικοινωνουν μοναχα μεσω του ηλεκτρονικου υπολογιστη, παρα να βγουν εξω και να συναντησουν αλλα ατομα και να τα συναναστραφουν.
Συχνα η απομονωση και η μοναξια ευθυνονται για αισθηματα καταθλιψης και αγχους, καθως οι ανθρωποι δεν μοιραζονται τα συναισθηματα και τις σκεψεις τους με κανεναν. Επισης συχνα συνδεεται με σεξουαλικα προβληματα, οπως στυτικη δυσλειουργια, προωρη εκσπερματιση στους ανδρες, αλλα και προβληματα επιθυμιας, διεγερσης και οργασμου στις γυναικες.
Οι ανθρωποι, λοιπον, παγιδευουν τον εαυτο τους σε εναν φαυλο κυκλο πιστευοντας οτι ειναι μονοι, οτι κανεις δεν μπορει και δεν εχει την προθεση να τους καταλαβει και ετσι αισθανονται εγκλωβισμενοι και αβοηθητοι. Καλο, ομως, ειναι να γνωριζουν οτι μπορουν να σπασουν τη σιωπη τους, να ξεπερασουν την ντροπη τους και να κανουν ενεργα βηματα που θα φερουν λυση σε αυτο που τους προβληματιζει ωστε να κερδισουν ψυχικη ηρεμια.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

tv up and down

tv up

1.Η εξυπνη καμπανια του MEGA για τις νεες ελληνικες σειρες. Μοιαζει με αυτοσαρκασμο που διαφημιζουν τις νεες ελληνικες σειρες στα τουρκικα.

2.Η ερμηνεια της Αθηνας Οικονομακου ως μετανιωμενης Χρυσας στα "Κλεμμενα ονειρα".

3.Τα πολλα νεα προγραμματα που θα δουμε συντομα στη μικρη οθονη. Καλλιο αργα παρα ποτε.

tv down

1.Ο Γιωργος Καπουτζιδης να αναλωνεται σε εκπομπη μαγειρικης. Καλυτερα θα ηταν να κατσει σπιτι του και να γραψει κανα σεναριο. Ειναι απογοητευτικο μετα το "Παρα πεντε" να τον βλεπεις πανω απο τις κατσαρολες.

2.Ο Αρης Πορτοσαλτε στον ΣΚΑΙ. Αισχρος.

3.Η εκπομπη της Σοφιας Τσιπα στον ΣΚΑΙ που ειναι απο τις πιο βαρετες, αδιαφορες, ανουσιες εκπομπες που εχουν υπαρξει ποτε. Συνεντευξεις με προσωπα της showbiz που εχεις σιχαθει πια να βλεπεις, ανοητα θεματακια, γενικα κενο. Την εβλεπα χθες με καλεσμενο τον Βαλτινο που επαιζε...ποδοσφαιρακι με την παρουσιαστρια και ειναι απο τα χειροτερα και πιο γελοια πραγματα που εχω δει ποτε στη ζωη μου στην ελληνικη τηλεοραση.


tv people quotes

"Θεωρω οτι η συμπεριφορα του Ρωσου δεν ειναι σωστη, διοτι αυτος ξεπερνα τα ορια, κανοντας τελικα ερωτα με τη Χρυσα. Πιστευω πως ο πραγματικος φιλος που θελει να προστατεψει το φιλο του ωστε εκεινος να μην πληγωθει, δεν φτανει σε αυτο το σημειο".
Δημητρης Λιακοπουλος, TV24

Ετσι ακριβως. Ποτε μου δεν συμπαθησα αυτον τον Ρωσο. Ολοι λεγανε οτι ο Ρωσος ειναι το καλο παιδι, αλλα να που τελικα δεν ειναι και τοσο καλο παιδι. Αλλωστε ειναι αλητης και ενας αλητης δε γινεται να ειναι μονο καλο παιδι. Και ποιος ειπε αλλωστε οτι τα καλα παιδια ειναι και συμπαθη; 

"Στα προσεχη επεισοδια θα δουμε τον Σακη ισοπεδωτικο, να βυθιζεται ολοενα και πιο βαθια στον βουρκο της παρανομιας".
Δημητρης Λιακοπουλος, TV24

Εχει ενδιαφερον ο ρολος του Σακη, γιατι στην αρχη περναει εντελως απαρατηρητος, οι σεναριογραφοι δεν του δινουν καθολου σημασια, και μετα απο πολλα επεισοδια βγαζει κεφαλι και παρουσιαζει την κακη του πλευρα. Εμενα παντως μου ειναι συμπαθης ο Σακης.


"Η εκπομπη (Ομορφος κοσμος) ειναι καθρεφτης αυτου που συμβαινει στη χωρα".
Γρηγορης Αρναουτογλου, Super tv

Ποιος να φταιει που να χαθηκε η στιγμη, ποιος πληγωνει τη σιωπη, γιατι να κλαιει ενα παιδι πριν γεννηθει, στον καθρεφτη ειναι η απαντηση...

"Η μελαγχολια και η καταθλιψη ειναι χειροτερες απο την κριση".
Γρηγορης Αρναουτογλου, Super tv

Μα η κριση ειναι αυτη που δημιουργει την μελαγχολια και την καταθλιψη κυριε Γρηγορη.


"Δεν εχω βαρεθει την τηλεοραση. Θελω να κανω κι αλλα πραγματα, αν μπορεσω. Αν δεν μπορεσω, δεν θα σκασω. Αισθανομαι γεματη".
Μαρια Μπεκατωρου, Tv plus

Μου αρεσει αυτη η γυναικα. 

"Δεν θελω να κανω κοινωνικη εκπομπη. Αυτο που θελω ειναι να κανω τον κοσμο να περναει ευχαριστα".

Να γιατι μου αρεσει. Ειναι ειλικρινης και δεν ειναι καθολου δηθεν. Σπανιο πραγμα στο χωρο αυτο.


"Ο αυτοσχεδιασμος ειναι κατι που εχουμε κανει ολοι σαν παιδια. Χρησιμοποιεις τη φαντασια σου και δεν ειναι και κατι δυσκολο ή ιδιαιτερο. Μολις μπεις στο παιχνιδι, νομιζω πως μπορεις να το απολαυσεις και να περασεις πολυ καλα".
Ζησης Ρουμπος, Tv plus

Δεν νομιζω πως ειναι ετσι. Εγω οταν εβλεπα το "Καψε το σεναριο" ελεγα πως αυτο που κανουν ειναι τρομερα δυσκολο. Νομιζω πως ειναι θεμα ταλεντου. Απο κει και περα, ωραια θα ηταν να κανουμε τετοια σκετσακια με αυτοσχεδιασμο με την παρεα μας.


"Το να εκτιθεσαι στον φακο δεν ειναι ευκολο πραγμα. Σε "ξεγυμνωνει" και απαιτει μεγαλο μερος της ενεργειας σου. Η ισορροπια εχει να κανει με το ποσο εχουμε δουλεψει με τον εαυτο μας".
Ζετα Μακρυπουλια, Tv menu

"Εκανα ψυχοθεραπεια για να μπορω να ανακαλυπτω τροπους να διαχειριζομαι δυσκολιες που θεωρουσα αξεπεραστες, να αισθανομαι πιο δυνατη και να εμπιστευομαι τον εαυτο μου".
Ζετα Μακρυπουλια, Tv menu

Αυτη η γυναικα ειναι αξιοθαυμαστη, γιατι συνδυαζει ταλεντο, ομορφια (και τι ομορφια!) αλλα και καλλιεργεια, παιδεια και μυαλο.


"Δεν ειχα ουτε τσιγαρο να καπνισω και εμπαινα στα λεωφορεια χωρις να εχω εισητηριο".
Μεριεμ Ουζερι, Tv menu

Και δε χαιρεσαι; Γλιτωσες πολλα...μεχρι και θανατο! Οσο για το αλλο, μη σκας. Και εγω χωρις εισητηριο μπαινω στα λεωφορεια. Το κακο με τα λεωφορεια ειναι οτι δε μπορεις να παρεις εισητηριο απο επιβατη, οπως στο μετρο. Σου αφιερωνω αυτο : http://www.youtube.com/watch?v=fRDuGGQKlyc


"Εκει που λες "αει στο καλο, βαρεθηκα να ψαχνω και να περιμενω, δεν θελω τιποτα" και μετα ηρεμεις, τοτε συμβαινει".
Κατερινα Γερονικολου, News

Για τον ερωτα λεει. Εχει δικιο. Τσεκαρισμενο. Μπα οχι, δεν εχει...γιατι και οταν δεν ψαχνεις παλι τιποτα...Ειναι απλα να σου τυχει. Δεν ειναι μεταφυσικο.

"Η ΕΡΤ εχει πνιγει από το μεγαλο αριθμο των υπαλληλων που δεν δουλευουν, δεν εχουν αντικειμενο και διαθεση να ασχοληθουν. Ειναι δημοσιοι υπαλληλοι με την κακη εννοια του ορου".
Κατερινα Γερονικολου, News

Ενα ακομα χτυπημα δεχεται η ΕΡΤ και μαλιστα απο υπαλληλο της, αφου η Κατερινα Γερονικολου, εκτος απο ηθοποιος ειναι και αρχισυντακτρια σε εκπομπη της ΕΤ1. Χτυπα κι αλλο θα το αντεξω...ρε αφηστε ησυχη την ΕΡΤ! Την εχετε ξεσκισει την καημενη. Μη βλεπουμε μονο τα αρνητικα, εχει πολλα ωραια προγραμματα η ΕΡΤ.









Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

greek media mpla mpla

-Ο Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον του περιοδικού Unfollow. Τι καλύτερος τρόπος να διαφημιστείς από το να ασχοληθεί μαζί σου ο πασίγνωστος τηλε-βουλευτής; Πάντως, άλλο περιοδικό της αριστεράς, όπως το αποκάλεσε ο Άδωνις, και άλλο περιοδικό που έχει αριστερή ιδεολογία. Το unfollow δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα, με τον τρόπο που ο "Ριζοσπάστης" ανήκει στο ΚΚΕ. Επίσης, δε γράφει ο Βαξεβάνης, όπως είπε. Και ούτε καταλαβαίνω τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να πάρει θέση. Υπάρχουν και εδώ πολλές απόψεις για το θέμα αυτό. Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι έχουμε δημοκρατία και ελευθερία του τύπου. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν και όρια. Πάντως, εδώ που τα λέμε, και στους αριστερούς, αρέσει να προκαλούν. Εγώ θεωρώ ότι το εξώφυλλο αυτό είναι εκτός απο προκλητικό (δεν τίθεται θέμα άλλωστε αν είναι ή όχι), χωρίς ουσία και υπόβαθρο. Και η άποψη ότι αυτό το εξώφυλλο εκφράζει το μέσο Έλληνα που έχει χτυπηθεί από την κρίση, είναι χαζή. Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ένα αξίωμα, σημαντικότατο μεν, αλλα ένα αξίωμα. Δεν υπάρχει για να αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες, και ούτε ο Έλληνας εξαρτάται από εκείνον, όσο κι αν κάποιοι θεωρούν ότι για όλα ευθύνεται αυτός και οι παρατρεχάμενοι του. Το σχόλιο του blogger Zaphod (http://aeisixtir.blogspot.com/2013/03/blog-post_8.html) είναι εύστοχο : "Οταν photoshopaρονται πραγματικά δαρμένοι για να φαίνονται οκ πώς και δεν ζητά ο κάθε Άδωνις εκεί την παρέμβαση εισαγγελέα;

-Πάντως είναι αστεία η υπόθεση Καλλιμούκου. Από που κι ως που να πάει Βουλγαρία για να...εκπορνευτεί; Ούτε το koulouri.com θα σκεφτόταν τέτοια είδηση. Ξεσπάθωσε η ξανθιά παρουσιάστρια στην εφημερίδα "News" και απειλεί θεούς και δαίμονες. Η "News" έκανε και ρεπορτάζ για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως το δημοσίευμα είναι ψευδές.

-Ποιον δημοσιογράφο άραγε καρφώνει η Καλλιμούκου; "Ζει και αναπνέει για να σπιλώνει υπολήψεις".

-Το θέμα αυτό αποκαλύπτει και την πολύ βρώμικη πλευρά της δημοσιογραφίας και ειδικότερα της ιντερνετικής δημοσιογραφίας. Ανώνυμοι, χωρίς υπογραφή, γράφουν σε σάιτ παρακατιανά, καθόλου έγκυρα, ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, ξεπερνώντας κατά πολύ σε φαντασία το Ciao.

-Εντωμεταξύ, το "θριλερ" με τον τελικό του Masterchef 2 δεν έχει τελειώσει. Ο τελικός ακόμα δεν έχει γυριστεί...Το στούντιο ΑΤΑ λόγω χρεών και έλλειψης προσωπικού αδυνατεί να τον γυρίσει και τώρα το MEGA καλείται να δώσει τα λεφτά για να γυριστεί.

-Η Κατερίνα Γερονικολού αποκάλυψε σε εφημερίδα ότι εκτός από ηθοποιός είναι και δημοσιογράφος! Είναι αρχισυντάκτρια στην εκπομπή της ΕΤ1 "Γένους Θηλυκού". Μια εκπομπή που με το ζόρι κάνει 1%. Εκφράζει μάλιστα την άποψη της για την ΕΡΤ που δεν είναι θετική : "Η ΕΡΤ έχει πνιγεί από το μεγάλο αριθμό των υπαλλήλων που δεν δουλεύουν, δεν έχουν αντικείμενο και διάθεση να ασχοληθούν. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι με την κακή έννοια του όρου".

-Η εκπομπη "136" στη ΝΕΤ κανει μηδενικα ποσοστα και με το ζορι φτανει στο 1%. Προτου βγει στον αερα η εκπομπη, πολλοι δημοσιογραφοι και κοινο αποδοκιμασαν την επιλογη της Ανθης Σαλαγκουδη για την παρουσιαση, επειδη ειναι κορη πρωην υπουργου. Προσωπικα, αυτο δε με πειραζει καθολου, απο τη στιγμη που θα εδειχνε αυτη και οποιαδηποτε αλλη οτι ειναι καλη σαν παρουσιαστρια. Αυτη ομως, δεν εχει δειξει οτι ειναι κατι ιδιαιτερο. Μια μετρια παρουσιαστρια σε μια μετρια εκπομπη. Ετσι και αλλιως, ομως, οι εκπομπες της κρατικης παντα κανουν χαμηλα νουμερα. Ας μην την αδικουμε παντως τοσο. Εχει σπουδασει δημοσιογραφια στο Αριστοτελειο, εχει δουλεψει αρκετα στο χωρο. Ασχημη δεν την λες κιολας.

-Απο τους πλεον αντιφατικους ανθρωπους των μιντια σε μια αντιφατικη κινηση. Ο Γιωργος Τραγκας στον ΣΚΑΙ...Στην αρχη νομιζαμε πως ειναι ανεκδοτο, μεχρι που ειδαμε και το skai.gr να το γραφει. Και να που εγινε! Νομιζω πως εχουμε να περιμενουμε και αλλες εκπληξεις απο τον ΣΚΑΙ στο μελλον...

-Και γιατι αντιφατικος; Ελαβε τη μεγαλυτερη κρατικη διαφημιση με εφημεριδες πολυ χαμηλης κυκλοφοριας, ειναι αντιμνημονιακος και λαικος, αλλα συναμα απο τους πλουσιοτερους Ελληνες. Το ονομα του περιλαμβανεται στη λιστα Λαγκαρντ, αμειβεται με ποσα που ξεπερνουν καθε φαντασια, ακομα και σε περιοδο κρισης, διαθετει δυο σωματοφυλακες, οδηγει Porche Cayenne, κανει διακοπες σε Ευρωπη και Μυκονο, ενω ειναι απο τους λιγους Ελληνες που εχουν βιλα στο Μονακο, διαμερισμα στο Παρισι και εξοχικο στη Μυκονο. Περσονα που αξιζει φιλοσοφικης και κοινωνιολογικης αναλυσης.

-Το σαιτ του Κωστοπουλου, το pkool.gr εγινε koolnews.gr και ο γνωστος πρωην μεγαλοεκδοτης εβγαλε και ψηφιακο περιοδικο με τιτλο Kool. Θεωρω οτι η επιτυχια του Κλικ και του Nitro δε θα επαναληφθει στο διαδικτυο, αλλα αυτο δε μενει παρα να το δουμε. Και οχι, ο λογος δεν ειναι οτι δηθεν "το lifestyle πεθανε". Τι χαζη ατακα!






ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ MEDIA

Ο πρωθυπουργός της χώρας ξυλοκοπημένος σε εξώφυλλο περιοδικού που ουδείς γνώριζε, μέχρι που του έκανε διαφήμιση ο τηλε-βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, ξανθιά συμπαρουσιάστρια "φωτογραφίζεται" να έχει συλληφθεί για πορνεία στη Βουλγαρία (!) και να απαντά "Δεν πηδήχτηκα, αλλά θα τους πηδήξω", αυτούς δηλαδή που σπιλώνουν το όνομα της, δήλωση που γίνεται εξώφυλλο σε εφημερίδα με τεράστια γράμματα. Ριάλιτι μαγειρικής κινδυνεύει να μην προβάλλει το τελευταίο επεισόδιο του λόγω οικονομικών δυσκολιών και διαφορών και ο ελληνικός λαός εκφράζει την οργή του για το ενδεχόμενο να μην μάθει αν ο Μπάμπης ή ο Κώστας θα είναι ο νικητής στη μάχη της κουτάλας, και να μη βιώσει ανάλογα αισθήματα με αυτά που βίωσε το 2001 στον μεγάλο τελικό του Big Brother. Οι τηλεστάρ εξακολουθούν να βγάζουν την προσωπική τους ζωή στα περιοδικά, γιατί πλέον έχει γίνει απαράβατος κανόνας της showbiz που δεν υπολογίζει από κανενός είδους κρίσεις. Γνωστός τηλε-σεφ συνάπτει (;) σχέση με ανερχόμενη γλυκανάλατη τραγουδίστρια, υπακούωντας στην εντολή του marketing, "μη μιλάς για τα προσωπικά σου", κόσμος πάει και έρχεται στην κρατική τηλεόραση που δεν σταματάνε να τη χτυπάνε οι δημοσιογράφοι, ακόμα και αυτοί που ανήκουν σε αυτήν, ανεξήγητα τηλεοπτικά σκηνικά λαμβάνουν χώρα και οι επικοινωνιολόγοι σπάνε το κεφάλι τους για να λύσουν τον γρίφο "Τράγκας στον ΣΚΑΙ", ο "Σουλειμάν" έχει γίνει ο βασιλιάς του prime-time και ετοιμάζεται για μάχη με τον Δημήτρη Μαλτέζο, παρουσιάστρια στην κρατική τηλεόραση, κόρη πρώην υφυπουργού, κάνει μηδενικά ποσοστά τηλεθέασης και δηλώνει ότι κρίνεται από την δουλειά της και μια σειρά που οι μισοί μιλάνε κυπριακά και οι άλλοι μισοί ελληνικά, αρχίζει και κατακτά το κοινό, ανοίγοντας έτσι ενδεχομένως το δρόμο για μια νέα τηλεοπτική μόδα. 
Αυτό είναι ένα μικρό πλήν αντιπροσωπευτικό σκιαγράφημα των όσων συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο της μικρής οθόνης και των ελληνικών media, αγαπητοί αναγνώστες. Ενός κόσμου που μοιάζει να είναι ξέχωρος από τον δικό μας, αλλά έχει πάρα πολλά κοινά.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

tv people quotes

"Αν ο ξεναγος/παρουσιαστης καταφερει να παρει απο το χερι τον τηλεθεατη και να τον "τραβηξει" μεσα στη διηγηση, τοτε το τηλεοπτικο προιον μπορει να του προσφερει μεγαλο μερος της αληθινης εμπειριας, απαλλασσοντας τον μαλιστα απο την κουραση, τις ταλαιπωριες και συχνα τους κινδυνους που συνοδευουν τα μακρινα και δυσκολα ταξιδια. Ενας ταξιδιωτης, οσο εμπειρος κι αν ειναι, δυσκολα θα μπορεσει να ανοιξει ολες τις πορτες που ανοιγει η τηλεοπτικη καμερα".
Μαγια Τσοκλη, Ραδιοτηλεοραση

Δε συμφωνω. Καταρχην, εμενα δε μου αρεσουν τα ντοκυμαντερ ετσι και αλλιως. Τα ταξιδιωτικα ακομα περισσοτερο. Το ταξιδι ειναι εμπειρια που πρεπει να την ζησεις, δεν ειναι να μαζευεις πληροφοριες, αχρηστες ως επι το πλειστον, για τα μνημεια κτλ. Τι να τα κανεις αλλωστε; Αφου θα τα ξεχασεις ετσι κι αλλιως. Το ταξιδι ειναι αισθηση, να δεις και να θαυμασεις αλλους τοπους, να γευτεις αλλες γευσεις, να δεις αλλους ανθρωπους και πως ζουν, να αλλαξεις παραστασεις, να νιωσεις διαφορετικος, να περασεις καλα με την παρεα σου. Τα ταξιδιωτικα ντοκυμαντερ για μενα ειναι ΑΧΡΗΣΤΑ.

"Θεωρω οτι ειμαι πρωτα τραγουδιστης και μετα ηθοποιος. Το τραγουδι εμπεριεχει το στοιχειο της υποκριτικης. Καθε τραγουδι ειναι ενα μικρο μονοπρακτο. Με οδηγει ο στιχος που λεει μια ιστορια, την οποια πρεπει να αποδωσω, ωστε να την αντιληφθει ο ακροατης".
Παναγιωτης Πετρακης, Ραδιοτηλεοραση

Ελαχιστοι ερμηνευτες αντιμετωπιζουν ετσι το τραγουδι. Δες για παραδειγμα τους τραγουδιστες που τραγουδανε στα μπουζουξιδικα.

"Εως πριν απο δυο μηνες μου χρωστουσαν ολη την τελευταια σεζον. Τωρα μας εδωσαν τα μισα χρηματα και ελπιζουμε ως την ανοιξη να αποπληρωθουμε".
Παναγιωτης Πετρακης, Ραδιοτηλεοραση

Καλα, φανταστειτε εναν νεο που θελει να γινει ηθοποιος, να διαβασει αυτη τη δηλωση...οχι πως το οικονομικο ηταν ποτε κινητρο για να γινει καποιος ηθοποιος, αλλα δε γινεται να μην επηρεαστεις απο αυτο το πολυ ασχημο κλιμα που εχει διαμορφωθει στο χωρο αυτο εξαιτιας της κρισης...

"Δεν ειμαι σουλτανος"
Χαλιτ Εργκεντς, mytv

Κι εγω δεν ειμαι ο Παπας...

"Αγαπω την Ελλαδα. Νιωθω σαν να βρισκομαι στο σπιτι μου, σαν να ειμαι στην Τουρκια".
Χαλιτ Εργκεντς, mytv

Μην τα λετε αυτα δημοσια και σας ακουσει κανενας Πρεκας...

"Ριξαμε ολοι εγωισμους και οικονομικες απαιτησεις".
Πυγμαλιων Δαδακαριδης, TV BOX

Ετσι, να μπαινετε στη θεση σας σιγα σιγα...


"Δεν μου απαγορευω τιποτα. Εαν μπω σε αυτη τη διαδικασια, ειναι σιγουρο οτι θα πεσω με τα μουτρα στην "απαγορευμενη" τροφη και θα εχω τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα".
Μαιρη Συνατσακη, Shape

Τρωγε τα παντα σε σωστες ποσοτητες. Αυτο ειναι το μυστικο. Δεν χρειαζεται να υποφερεις για να χασεις κιλα...






Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

σχολια μου για κλεμμενα ονειρα

Αληθεια, υπαρχουν στην πραγματικη ζωη, στη σημερινη εποχη, 20χρονοι που ειναι ωριμοι, κατασταλαγμενοι, δυναμικοι, με απολυτα ορθη σκεψη σαν τον Σταυρο στη σειρα; Σκεφτομουν σημερα το ρολο του. Περα απο το οτι ο Λαγκος δεν μοιαζει εμφανισιακα με 20χρονο, νομιζω οτι και οι σεναριογραφοι παροτι θελανε να φτιαξουν ενα ρολο που θα ειναι το καλο, σοβαρο, μετρημενο παιδι, το αντιθετο του Αρη, κατα καποιο τροπο, σαν να τους ξεφυγε και πηγανε τον ρολο στα ακρα. Ο Σταυρος παραεγινε σοβαρος, μετρημενος και ωριμος. Αραγε αν βαζανε αλλο ηθοποιο, νεαροτερο σε ηλικια, θα ηταν διαφορετικα; Δεν ξερω...Παντως, αυτο, οτι ο Λαγκος δε μοιαζει για 20χρονος και κυριως οτι παραειναι καλος και σοβαρος, παρατηρω οτι ξενιζει τους περισσοτερους απο εμας. Βεβαια, δε νομιζω οτι στην πραγματικοτητα δεν υπαρχουν 20χρονοι με τετοιο χαρακτηρα. Θυμαμαι ας πουμε το ξαδερφακι μου. Ειχαμε παει για καφε πριν 3 χρονια. Εγω 22, εκεινος 19. Θυμαμαι λοιπον οτι εκεινη την ημερα μου παρουσιασε εναν καινουργιο εαυτο. Ειχε ωριμασει, εβλεπε πλεον τα πραγματα αλλιως, ειχε γινει υπευθυνος εως υπερβολικα υπευθυνος, ειχε σοβαρεψει και μαλιστα τοσο που σχεδον ξενερωσα. Εγω παλι ημουν ακομα ανωριμος. Τοσο που το ξαδερφακι μου, μου εκανε "κηρυγμα" και μου εδινε συμβουλες για το τι κανω λαθος, τι ειναι σωστο στη ζωη να κανω, και πως μπορω να βελτιωθω. Τοτε δεν τον πηρα στα σοβαρα. Με ειχε εκνευρισει κιολας που αυτος ξαφνικα την ειδε σοβαρος και ωριμος. Μου ερχοταν να του πω να σκασει εκεινη τη στιγμη. Αντι να του δινω εγω συμβουλες σαν μεγαλυτερος, μου εδινε εκεινος. Μετα απο καιρο καταλαβα πως ειχε σε πολλα δικιο. Ισως θα ηταν χρησιμο να ειχα παρει τα λογια του στα σοβαρα, ισως θα ηταν χρησιμο να συζητησω μαζι του για ολα αυτα που συνεβαιναν τοτε στη ζωη μου και του ζητησω και αλλες συμβουλες. Νομιζω λοιπον πως οντως υπαρχουν 20χρονοι πολυ ωριμοι εκει εξω που ειναι μαλιστα πολυ πιο ωριμοι απο ατομα μεγαλυτερης ηλικιας. Εσεις τι λετε;

Γνωριζετε ποιος ηθοποιος υποδυθηκε τον πατερα της Φαιης; Ηταν εξαιρετικη η ερμηνεια του. Μπραβο του. Με συγκινησε. Ειδικα εκει στο σημειο που σηκωθηκε και αναφωνησε με πνιγμενη φωνη "Φαιη!" δε μπορεσα να συγκρατησω τα δακρυα μου. Και εκεινο το βλεμμα του ηταν τοσο υποβλητικο, ασχετα αν δεν το ειδα. Το ενιωσα. Ενιωσα τον πονο αυτου του πατερα που πληγωσε αθελα του την κορη του για να την προστατεψει απο εναν αλητη απατεωνα που ειναι κλεισμενος στη φυλακη. Και εκει που ηταν καθηλωμενος στο κρεβατι του νοσοκομειου ποσο με συγκινησε! Επαιξε τελεια το ρολο του κατα παραγγελια ασθενους! Μπραβο και παλι μπραβο! Διαβασα οτι μετα τη συμμετοχη του στη σειρα, πεφτουν βροχη οι προτασεις για συμμετοχη σε σιριαλ, ασχετα του οτι δεν υπαρχουν καθολου. Κορυφαιος ηθοποιος που σιγουρα εχει να δωσει πολλα ακομα στο μελλον.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΗΝ TV

διαβασα οτι συμφωνα με αμερικανικη ερευνα, οσοι παρακολουθουν εκπομπες μαγειρικης εχουν την ταση να τσιμπολογουν κατα τη διαρκεια τους και μαλιστα τροφιμα υψηλα σε θερμιδες και λιπαρα. δηλαδη η μαγειρικη στην τιβι παχαινει! στην ελλαδα ομως υποτιθεται οτι παρα τις απειρες εκπομπες μαγειρικης, οι ελληνες δεν εχουν να φανε. αντιφατικο ε;

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

2 ΝΕΑ ΤΗΛΕΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ!


ΣΟΚ! 2 νεα τηλεπεριοδικα κυκλοφορησαν σημερα στα περιπτερα. Το tv menu και το my tv. Μου εκανε πολυ εντυπωση. Ακουγοταν οτι θα κυκλοφορησει τηλεπεριοδικο απο τον ομιλο ΑΝΤ1 εδω και καιρο, οποτε καπως το περιμεναμε αυτο. Αλλα μαζι με αυτο, κυκλοφορησε ενα ακομα! Ποσα τηλεπεριοδικα εχει η χωρα μας τωρα; 16!! Χωρις να υπολογισουμε σε αυτα, τα ενθετα των εφημεριδων. Κανενα αλλο ειδος δεν εχει τοσα πολλα περιοδικα. 16 τηλεπεριοδικα...σε μια χωρα σαν την Ελλαδα...και σε μια εποχη που τα τηλεοπτικα προγραμματα ειναι πολυ λιγα σε σχεση με το παρελθον. Για να μην παρεξηγηθω, εγω τα αγοραζω αυτα τα περιοδικα, διαβαζω γενικα πραγματα για την τηλεοραση, με την οποια εχω σχεση αγαπης-μισους, και ενταξει, ανθρωποι βρισκουν δουλεια, αλλα μου φανηκε περιεργο που βγηκαν ακομα 2 περιοδικα του ειδους και δε θεωρω οτι εχουν να προσφερουν κατι παραπανω. Και ριχνοντας μια ματια, ειδα οτι η δομη, η θεματολογια, ολα ειναι μια απο τα ιδια. Καμια ουσιαστικη διαφορα. Δυο ακομα τηλεπεριοδικα που δεν εχουν να προσφερουν κατι διαφορετικο. Γιατι ας πουμε ο αναγνωστης που επαιρνε για χρονια τον "Τηλεθεατη" τωρα να παρει το καινουργιο αφου ουτε κατι διαφορετικο ειναι, και ουτε καμια προσφορα εχει. Βεβαια, ειναι αρχη ακομα, και μπορει να διαφοροποιηθουν στο μελλον και να βελτιωθουν.
Τι εχετε να πειτε;
Αγοραζει κανεις αυτα τα περιοδικα; Ποιο ειναι το κοινο τους; Πώς λετε να τα πανε απο πωλησεις απο τη στιγμη που δεν εχουν κιολας και προσφορες με dvd κτλ;
Παντως, νομιζω οτι ειναι ωραια αυτα τα περιοδικα, και χρησιμα, γιατι εκτος απο τηλεοραση εχουν πολλα αλλα θεματα, οπως πολιτιστικα, κηπουρικη, μαγειρικη, ψυχολογια, κοινωνικα θεματα, ταξιδια, ζωδια, σταυρολεξα και πολλα αλλα. Και ειναι και φτηνα.