Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

greek media mpla mpla

-Ο Ηλίας Μαμαλάκης στη "Δημοκρατία". Ο γνωστός και αγαπητός τηλεμάγειρας που σκίζει σε τηλεθέαση με το "Μπουκιά και συχώριο" ακόμα και αν παίζει σε επανάληψη, κάνει ό,τι κάνει στην εκπομπή του και στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Δημοκρατία". Δηλαδή ταξιδεύει σε διάφορες όμορφες και ξεχωριστές περιοχές της Ελλάδας και εκθέτει τα ιδιαίτερα φαγητά και τις νόστιμες γεύσεις του κάθε τόπου ενώ μας ξεναγεί σε αυτόν. Πάντα με το δικό του προσωπικό στυλ.

-Και μια και είπα για την κυριακάτικη "Δημοκρατία" την αγόρασα χθες και έχω να πω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά. Είναι η δομή και η οργάνωση που έχει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας, αλλά με σαφώς πιο εμπλουτισμένο περιεχόμενο. Μου αρέσει η δομή της, μου αρέσει που συνδυάζει ρεπορτάζ και άποψη. Λείπουν οι σκανδαλοθηρικές ειδήσεις, οι εύκολοι εντυπωσιασμοί, οι παραπλανητικοί τίτλοι, τα δυσνόητα, κουλτουριάρικα και απρόσιτα άρθρα. Με απλά λόγια, δεν είναι ούτε "Espresso" ούτε "Καθημερινή".

-Ολοένα και περισσότερες εφημερίδες αποκτούν στήλη για το σκάκι. Έτσι το παράδειγμα της "Δημοκρατίας", του "Εθνους" και του "Ριζοσπάστη" ακολουθεί τώρα και η "Αυγή".

-Και όμως, η "Εφημερίδα των Συντακτών" παρότι δεν έχει τη δυναμική που είχε η "Ελευθεροτυπία" σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση πωλήσεων των απογευματινών εφημερίδων, μετά τα "Νέα" και το "Εθνος".

-Τα αντρικά περιοδικά κάνουν φυσικά πάρτι με τη νέα ταινία του James Bond, που είναι γι' αυτά ό,τι είναι η Kate Moss για τα γυναικεία.

-Τελικά δε θα συνεχιστούν οι "Βασιλιάδες" στο Mega. Υπάρχει τελικά (τηλεοπτικός) Θεός...

-Ποτέ δεν κατάλαβα τη χρησιμότητα των περιλήψεων των νέων επεισοδίων των σίριαλ στα τηλεπεριοδικά. Σκέφτηκα, όμως, ότι μπορεί οι κυρίες μεγάλης ηλικίας που κατά βάση τα διαβάζουν, επειδή μπορεί να έχασαν 1-2 επεισόδια και επειδή δεν ξέρουν να τα δουν στο web tv, διαβάζουν τι έγινε στο περιοδικό για να μπορούν να συνδέσουν τα γεγονότα. Το "TV24" μάλιστα έχει ολόκληρους διαλόγους από τα επεισόδια. Πιστεύω ότι πολλές κυρίες προτιμούν να διαβάζουν τα επεισόδια παρά να τα βλέπουν. Έτσι δημιουργούν και εικόνες. Μοιάζει σαν να διαβάζεις μυθιστόρημα.

-Πολλά παραδοσιακά ΜΜΕ προτίμησαν αντί να γράψουν απόψεις για την περιβόητη δήλωση Τατσόπουλου ("εχω πηδήξει τη μισή Αθήνα") να κάνουν αναφορά σε αστείες ατάκες που γράφτηκαν στο twitter. Μου αρέσει αυτός ο εναγκαλισμός παραδοσιακών και social media, αρκεί βέβαια να μη γίνεται πάντα στο πλαίσιο της απλής αναφοράς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παραδοσιακά ΜΜΕ αναφερόμενα στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν ότι "πήγε" με τη μισή Αθήνα (πάλι καλά που δεν είπαν ότι συνευρέθηκε ερωτικά), αντίθετα στα social media η αυτολογοκρισία πήγε και πάλι περίπατο.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

greek media mpla mpla

-Πολύ καλή μου φάνηκε η προσφορά της εφημερίδας το "Εθνος" με το κουπόνι των 10 ευρώ, στο δρόμο που χάραξε το "Πρώτο Θέμα". Σίγουρα καλύτερες τέτοιου είδους προσφορές από τα dvd. Η προσφορά της εφημερίδας διαφημίστηκε και από κάποια ΜΜΕ (αυτά που ανήκουν στον ίδιο όμιλο) αλλά και από το δελτίο ειδήσεων του mega το οποίο αφιέρωσε ολόκληρο ρεπορτάζ. Υπάρχει όμως ένα θέμα. Βλέποντας κανείς τη διαφήμιση, νομίζει πως θα πάει στο σούπερ-μάρκετ και αν κάνει ψώνια των 10 ευρώ, δε θα πληρώσει τίποτα. Δεν είναι όμως έτσι. Πρέπει να κάνεις αγορές άνω των 50 ευρώ για να γλιτώσεις 10 ευρώ. Ας τα κάνανε τουλάχιστον 30. Ας είναι.

-Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης, οι άνθρωποι αλλά και οι επιχειρήσεις (μην ξεχνάμε ότι τα ΜΜΕ είναι και αυτά επιχειρήσεις) να νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και να βοηθούν όπως μπορούν. Με προσφορές, εκστρατείες, μαραθώνιους. Και δεν είναι λίγα. Ας θυμηθούμε την καμπάνια του ΣΚΑΙ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ".

-Σίγουρα βέβαια για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από τα ΜΜΕ υπάρχουν οι δύσπιστοι που θα δουν συμφέροντα και θα αμφιβάλουν για την καλή πρόθεση τέτοιου είδους κινήσεων. Ωστόσο, όλα φαίνονται τελικά στην πράξη.

-Ο Στέλιος Παρλιάρος στον ΣΚΑΙ. Από το Σάββατο 24 του μήνα ο γνωστός τηλεζαχαροπλάστης θα παρουσιάζει την εκπομπή του "Γλυκές αλχημείες" από το νέο τηλεοπτικό σπίτι του κάθε Σάββατο στις 10 το βράδυ. Ο ίδιος μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ 100,3 και είπε ότι στην αρχή τον προβλημάτισε η ώρα αλλά πώς τελικά είναι μια πολύ καλή επιλογή. Επίσης, είπε ότι τα γυρίσματα της εκπομπής θα γίνονται στο χώρο που παραδίδει μαθήματα ζαχαροπλαστικής και έτσι θα νιώθει πιο οικεία. Είναι θλιβερό για τον οποιονδήποτε να κάθεται σαββατόβραδο σπίτι και να βλέπει πώς φτιάχνουμε τσιζκέικ ή πανακότα. Ούτε τη γιαγιά μου θέλω να φαντάζομαι να το κάνει αυτό. Μακρυά!

-Μου αρέσει ο real fm γιατί είναι από τους λίγους σταθμούς που οι ακροατές στέλνουν μήνυμα και διαβάζονται πάρα πολλά από αυτά (όχι μόνο όσα λένε καλά λόγια) και ο παραγωγός απαντάει σε καθένα από αυτά ξεχωριστά. Αυτό είναι η μαγεία του ραδιοφώνου.

-Πολύ έξυπνος ο νέος διαγωνισμός του περιοδικού "TV ΖΑΠΙΝΓΚ" ή μάλλον πολύ πονηρός. Μέχρι πρόσφατα έπαιρνες τηλέφωνο, πληκτρολογούσες τον κωδικό που έγραφε στο κουπόνι που υπήρχε σε κάθε τεύχος και είτε κέρδιζες, είτε δεν κέρδιζες (για το δεύτερο υπήρχε 99% πιθανότητα). Σκέφτηκαν λοιπόν με ποιο τρόπο οι αναγνώστες θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τα λεφτά αλλά και αυτοί να βγάλουν περισσότερα από τα τηλεφωνήματα (έχω την αίσθηση ότι περισσότερο για το δεύτερο νοιάζονται). Έτσι τώρα με το κουπόνι που κυκλοφορεί με κάθε τεύχος μπορείς να παίζεις κάθε μέρα με τον ίδιο κωδικό. Δεν κέρδισες σήμερα; Παίξε αύριο. Και μεθαύριο. Η πιθανότητα να κερδίσεις αυτή τη φορά είναι 98%. Και αυτοί σίγουρα θα βγάλουν περισσότερα.

-Στο νέο τεύχος του περιοδικού "Αθηνόραμα" διαβάστε όλους τους νικητές των θεατρικών βραβείων κοινού 2012.

-Άντε να τελειώνει σιγά σιγά το Ασί και το Σιλά. Νισάφι πια. Βέβαια, μετά θα έρθουν κι άλλα τούρκικα. Θα δείτε όμως ότι σε 2 χρόνια θα ξεφουσκώσει η φούσκα των τούρκικων. Φούσκα είναι άλλωστε. Πάλι καλά που τα τούρκικα πάντως δεν έχουν τα επεισόδια των σειρών του Φώσκολου. Φαντάζεστε;

-Οι τηλεθεατές των "Κλεμμένων ονείρων" είναι ευχαριστημένοι με το δεύτερο κύκλο της σειράς αφού οι εξελίξεις είναι πολύ πιο γρήγορες από τον πρώτο κύκλο.

-Διακόπηκε οριστικά το τηλεοπτικό ένθετο "ΟΛΑ" της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" αφού ο Αναστασιάδης και Καραμήτσος θεώρησαν πως δεν έχει πια πολύ ψωμί η τηλεόραση. Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά προγράμματα όπως παλιά, αλλά υπάρχουν ακόμα. Γίνονται πράγματα. Είναι κρίμα γιατί το "ΟΛΑ" ήταν αγαπημένο ένθετο πολλών αναγνωστών και είχε πολύ γέλιο. Επίσης, γιατί να μην κοπεί και το τηλεοπτικό "ΟΛΑ" από αυτή την άποψη;

-Και μια και είπα "Πρώτο Θέμα" μην κοιτάτε που είναι πρώτο σε πωλήσεις. Έχει και αυτό προβλήματα. Έχει εκδοτική επιτυχία αλλά όχι εμπορική. Τα deals που κάνει με τα κουπόνια φέρνουν αναγνώστες, αλλά του κοστίζουν. Η επιχείρηση μένει ανοιχτή με δάνεια.

-Και μπορεί το τηλεοπτικό "ΟΛΑ" να είναι μια πολύ πετυχημένη εκπομπή που κάνει νούμερα αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν εκεί και που είναι απλήρωτοι από πέρυσι.

-Συνομιλώντας με δημοσιογράφους, δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι από το χώρο. Πρόσφατα μιλούσα με δημοσιογράφο της ΕΡΤ που παρότι του έγινε πρόταση να συνεχίσει στην ΕΡΤ αρνήθηκε επειδή τα χρήματα ήταν πολύ λίγα αλλά και επειδή κάποιες καταστάσεις στο χώρο τον δυσαρεστούσαν χωρίς να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες. Έτσι αποφάσισε να φύγει από τη χώρα. "Καλύτερα άλλο αντικείμενο δουλειάς αν χρειαστεί παρά στεναχώριες" μου είπε.

 

ΣΥΚΓΡΙΣΗ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ SITE (ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ)

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ



Θέμα 1ης Εργασίας: Προφορική Παρουσίαση (με τη χρήση των νέων τεχνολογιών)
"Τα όρια δεν έχουν θέση στο διαδίκτυο, χωρίς όμως όρια το διαδίκτυο κινδυνεύει να γίνει ηλεκτρονικός σκουπιδότοπος".
Έχοντας ως αφόρμηση την παραπάνω άποψη ετοιμάστε μία προφορική παρουσίαση 15 λεπτών με στόχο την περιγραφή δύο ειδησεογραφικών ιστοσελίδων (ελληνικών ή ξένων), οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν ένα επιτυχημένο και ένα αποτυχημένο αντιστοίχως παράδειγμα διαδικτυακής δημοσιογραφίας. Η παρουσίαση πρέπει να στηριχθεί σε επιχειρήματα που αφορούν τόσο στο περιεχόμενο όσο και στα εργαλεία που αξιοποιούνται για την επιτέλεση του έργου της ενημέρωσης στον κόσμο του διαδικτύου.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΑΙΤ


OFONO.GR

-Το ofono.gr ανήκει στην παρουσιάστρια Αννίτα Πάνια, που είναι μιντιακό πρόσωπο, αλλά όχι δημοσιογράφος. Δεν έχει εργαστεί ποτέ ως δημοσιογράφος, δεν ανήκει στην ΕΣΗΕΑ, δεν έχει παρουσιάσει ποτέ ενημερωτική εκπομπή. Αντίθετα για χρόνια παρουσίαζε εκπομπές  που εύκολα θα μπορούσαμε να τις κατατάξουμε στο είδος της trash τηλεόρασης. Μάλιστα η συγκεκριμένη παρουσιάστρια έχει συνδέσει το όνομα της με αυτού του είδους τις χαμηλού επιπέδου εκπομπές για τις οποίες έχουν κατά καιρούς ακουστεί κατηγορίες ότι εκμεταλλεύονται ανθρώπους από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, χωρίς μορφωτικό επίπεδο αλλά και με ψυχολογικά προβλήματα για να τα γελοιοποιήσουν, να τα εκθέσουν και έτσι να φέρουν τηλεθέαση.

-Το ofono.gr πρόκειται για ειδησεογραφικό σαιτ, αφού το περιεχόμενο του είναι κατά βάση ειδήσεις από πολλούς τομείς. Πολιτική, οικονομία, πολιτισμός, αθλητισμός, υγεία, showbiz.

-Ωστόσο διαβάζοντας τις ειδήσεις, ανακαλύπτουμε ότι όλες ανεξαιρέτως είναι αντιγραφή από άλλα ειδησεογραφικά σαιτ. Επομένως, το σαιτ της κυρίας Πάνια δεν απασχολεί δημοσιογράφους που παράγουν πρωτογενές υλικό, που κάνουν ρεπορτάζ, που ψάχνουν την είδηση, αλλά απλά αντιγράφουν ειδήσεις από άλλα σάιτ. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι το σάιτ αυτό αντιγράφει και γιατί όχι κλέβει τη δουλειά που κάνουν άλλοι δημοσιογράφοι.

-Τη δουλειά αυτή φυσικά δεν είναι απαραίτητο να την κάνει κάποιος δημοσιογράφος αλλά ο οποιοσδήποτε. Ακόμα και ένα ρομποτ. Δεν είναι αποτέλεσμα έρευνας, δουλειάς, δεν χρειάζεται καθόλου κόπο. Μπορεί να την κάνει ακόμα και ένα ρομποτ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα copy-paste από άλλα σάιτ που δεν θέλει παραπάνω από μισό λεπτό.

-Μάλιστα το σάιτ φιλοξενεί τις απόψεις τριων ανθρώπων σε στήλη που έχουν στο σάιτ. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ο Νίκος Καρβέλας, μουσικοσυνθέτης αλλά και σύζυγος της Αννίτα Πάνια. Οι άλλοι δύο είναι η Αγγελική Νικολούλη και ο Μάκης Πουνέντης μουσικός παραγωγός. Από αυτούς μόνο η Αγγελική Νικολούλη είναι δημοσιογράφος. Και οι τρεις τους, όμως, είναι γνωστοί και φίλοι της Αννίτας Πάνια.

-Πρόκειται επομένως για ειδησεογραφικό σαιτ; Ειδήσεις δεν παράγει, δημοσιογράφους δεν απασχολεί, και φιλοξενεί απόψεις ανθρώπων που είναι γνωστοί της ιδιοκτήτριας του σαιτ. Αυτό σαφώς δεν είναι δημοσιογραφία.

-Το ofono.gr ανήκει, ας μου επιτραπεί η έκφραση, σε αυτή την κατηγορία σάιτ που είναι «αρπαχτή». Η Αννίτα Πάνια, πίστεψε πως επειδή είναι γνωστό και διάσημο μιντιακό πρόσωπο, θα έχει σίγουρη την επιτυχία και στο ίντερνετ, χρησιμοποιώντας το όνομα της. Έτσι έστησε ένα πρόχειρα σχεδιασμένο σάιτ, με αντιγραφή ειδήσεων και βάζοντας δικούς της ανθρώπους να γράφουν τα άρθρα.

-Οι μόνες «ειδήσεις» που εντοπίσαμε στο σάιτ είναι αστείες ιστορίες που παρουσιάζονται σαν ειδήσεις και που χρησιμοποιούν τα πρόσωπα που είχαν παρουσιαστεί στις εκπομπές της Αννίτας Πάνια, τα λεγόμενα «παρατράγουδα», συνεχίζοντας διαδικτυακά αυτή τη φορά την γελοιοποίηση τους και υποτιμώντας ξανά τη νοημοσύνη του κοινού. Επομένως όχι μόνο δεν έχουμε να κάνουμε με ενημέρωση και δημοσιογραφία αλλά ούτε καν με ψυχαγωγία.

-Ο σχεδιασμός του σάιτ είναι αρκετά πρόχειρος και δείχνει ότι όλη η δουλειά έγινε βιαστικά και πώς αυτό που επιδίωκε και επιδιώκει η Αννίτα Πάνια είναι χρησιμοποιώντας και "πατώντας" πάνω στο όνομα της να έχει άμεσα και γρήγορα πολλούς αναγνώστες και «χτυπήματα» χωρίς να έχει καταβάλει καμία προσπάθεια.

TOVIMA.GR

-Το ειδησεογραφικό σάιτ tovima.gr αποτελεί παράδειγμα σωστού, έγκυρου, υψηλού επιπέδου, δημοσιογραφικού ενημερωτικού σάιτ.

-Είναι η διαδικτυακή έκδοση της έγκριτης και γνωστής εφημερίδας «Το Βήμα» που εδώ και 2 χρόνια σταμάτησε να κυκλοφορεί στα περίπτερα σε έντυπη έκδοση, και πλέον υπάρχει μόνο η κυριακάτικη έκδοση. Μπορεί οι αναγνώστες του «Βήματος» που είναι πολλοί και πιστοί τόσα χρόνια, αφού πρόκειται για μια ιστορική εφημερίδα, να μη βρίσκουν την εφημερίδα τους πια στα περίπτερα, αλλά μπορούν να συνεχίσουν να διαβάζουν το «Βήμα» στο Διαδίκτυο, αφού το σάιτ του «Βήματος» είναι όπως ακριβώς η εφημερίδα και πολύ πιο εμπλουτισμένο.

-Το σάιτ παράγει πρωτογενές υλικό. Απασχολεί δημοσιογράφους που ο καθένας στον τομέα του (πολιτική, οικονομία, παιδεία, υγεία, αθλητισμός, πολιτισμός κτλ) κάνει έρευνα, ρεπορτάζ, ψάχνει την είδηση, την διασταυρώνει, κάνει δηλαδή ό,τι πρέπει να κάνει ενας σωστός δημοσιογράφος.

-Καμιά είδηση στο vima.gr δεν αποτελεί αντιγραφή από κάποιο άλλο σαιτ. Όλες οι ειδήσεις είναι αντικείμενο δουλειάς των δημοσιογράφων που εργάζονται εκεί.

-Όλες οι ειδήσεις και τα ρεπορτάζ είναι ενυπόγραφα, έχουν το ονοματεπώνυμο του δημοσιογράφου ή του ρεπόρτερ.

-Το σάιτ έχει εκτός από ειδήσεις και ρεπορτάζ, πολλά άρθρα γνώμης πάντα με την υπογραφή του δημοσιογράφου αλλά και φιλοξενεί απόψεις και θέσεις από σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

-Το σάιτ σέβεται την άποψη των αναγνωστών και γι’ αυτό σε όλα τα άρθρα του, υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες ακόμα και ανώνυμα. Ωστόσο, το σάιτ προειδοποιεί ότι σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται. Αυτό εξασφαλίζει την ποιότητα του σάιτ και προωθεί έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των αναγνωστών χωρίς την ανταλλαγή ύβρεων και προσβολών.

-Στο σάιτ μπορεί κανείς να διαβάσει επίσης και τα περιοδικά του «Βήματος» που κυκλοφορούν με την κυριακάτικη έκδοση, το «Βηmagazino» το «ΒΗΜΑgourmet» «ΒΗΜΑDECO» «ΒΗΜΑΜΕΝ» και άλλα. Πρόκειται για γνωστά περιοδικά που έχει αγαπήσει το αναγνωστικό κοινό, έγκριτα στα οποία δουλεύουν δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ καταξιωμένοι.

-Ο σχεδιασμός του σάιτ είναι αρκετά προσεγμένος αλλά και λιτός, ώστε να μην προκαλεί σύγχυση στον αναγνώστη. Κάθε τομέας ειδήσεων (πολιτική, οικονομία κτλ) είναι σε ξεχωριστή κατηγορία, ώστε ο αναγνώστης να βρίσκει εύκολα αυτό που ψάχνει.

-Σε κάθε άρθρο υπάρχει η ημερομηνία καθώς και η ώρα που δημοσιεύθηκε.

-Υπάρχει πάντα ένας κατατοπιστικός τίτλος για το περιεχόμενο που έχει τα χαρακτηριστικά που έχει ενας σωστός δημοσιογραφικός τίτλος. Λιτός, κατανοητός, πιασάρικος αλλά όχι παραπλανητικός.

-Σε κάθε άρθρο υπάρχουν στην δεξιά πλευρά άρθρα από παρόμοια κατηγορία και ταξινομούνται ανάλογα με την αναγνωσιμότητα και τη δημοφιλία τους.

-Υπάρχει συνεπής χρήση του σχεδιασμού, των χρωμάτων, της τυπογραφίας και των περιηγητικών κουμπιών.

-Οι διαφημίσεις είναι λίγες και διακριτικές.

-Είναι πολύ εύκολα αναγνώσιμο σάιτ και απλό και δεν κουράζει καθόλου τον αναγνώστη σε αντίθεση με πολλά άλλα ειδησεογραφικά σάιτ.

-Από το σάιτ λείπουν σκανδαλοθηρικές ειδήσεις και ρεπορτάζ, δεν εκτίθεται ούτε σχολιάζεται η προσωπική ζωή των διασήμων.

-Το σάιτ φροντίζει να κάνει επιλογή των ειδήσεων που παρουσιάζει, ώστε να μην φορτώνει τον αναγνώστη με υπερπληθώρα ειδήσεων πολλές από τις οποίες μπορεί να είναι άχρηστες. Η επιλογή των σημαντικότερων ειδήσεων είναι άλλωστε ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της σωστής δημοσιογραφίας.

-Το vima.gr ανήκει στον πολύ γνωστό και ιστορικό δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη.

-Το σάιτ έχει ταυτότητα, δηλαδή σε ποιον ανήκει, όρους χρήσης και δυνατότητα επικοινωνίας αλλά και διαφήμισης.

-Το σάιτ προειδοποιεί ότι το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση και πως απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.





Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΡΑΦΑΕΛΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ "ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ"

-Γεια σου Ραφαέλα!
-Επιτέλους ρε Στέφανε. Με είχες ξεχάσει εντελώς. Και δε με νοιάζει που με ξέχασες εσύ, αλλά ότι μπορεί να με ξέχασε το αναγνωστικό κοινό.
-Μικρή δε σε ξέχασα. Αφού ξέρεις ότι όλο το Καλοκαίρι δεν ασχολήθηκα καθόλου. Καλά, ας μη μιλάμε για το Καλοκαίρι.
-Αν ασχολούσουν με το μπλογκ θα ένιωθες κάπως καλύτερα.
-Δεν είχα καμία όρεξη ούτε να δω τηλεόραση, ούτε να διαβάσω περιοδικά, ούτε να γράψω.
-Γιατί είχα εγώ; Άσε που το Καλοκαίρι η τηλεόραση είναι χάλια. Η επανάληψη της επανάληψης.
-Μόνο τούρκικα είχε να δεις. Καταθλιπτικό.
-Τόσο καιρό, όμως, με έχεις στο περίμενε. Είχα τόσα πολλά να πω.
-Καλά, δεν είναι και τόσο πολύς ο καιρός που επέστρεψα. Αφού ξέρεις ότι πέσανε πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό. Μη γκρινιάζεις τώρα. Είσαι εδώ τώρα.
-Ωραία! Ας ξανασυστηθώ τότε στο αναγνωστικό κοινό και σε όσους με βλέπουν πρώτη φορά. Είμαι η Ραφαέλα, είμαι η φίλη του Στέφανου και...μισό λεπτό...πού βρίσκομαι;
-Τι εννοείς;
-Εδώ δεν είναι το mag gr. 
-Α ναι...δε σου το είπα. Έκανα συγχώνευση.
-Συγχώνευση;; Δηλαδή πάει το mag gr;
-Ε ναι, δε γινόταν να έχω τρια μπλογκ ρε Ραφαέλα. Ένα μπλογκ για τηλεόραση, ένα για περιοδικά και ένα για μπλογκ. Οπότε σκέφτηκα να τα ενώσω όλα σε ένα. Και επειδή τηλεόραση, περιοδικά και μπλογκ είναι ΜΜΕ, έ σκέφτηκα να κάνω ένα μπλογκ για τα ελληνικά μίντια. Και το ονόμασα "Stefanos and the media".
-Μου αρέσει πολύ ο τίτλος. Και η ιδεά είναι καλή. Ήταν πολλά τρια μπλογκ, έχεις δίκιο. Αφού σε έβλεπα ότι δεν τα προλάβαινες.
-Όλο το Καλοκαίρι σκεφτόμουν τι θα κάνω με τα μπλογκ. Σκεφτόμουν, σκεφτόμουν, σκεφτόμουν. Να τα κρατήσω όπως είναι; Να κρατήσω 2; Να τα ενώσω; Να αλλάξω όνομα; Περιεχόμενο; Μετά από πολύ σκέψη ένωσα το μπλογκ της τηλεόραση με αυτό των μπλογκ και κράτησα το mag gr. Μετά όμως αποφάσισα να ενώσω και το mag gr. Μου έβγαλαν το λάδι.
-Και πώς έκανες την συγχώνευση; Αντέγραφες ένα-ένα τα ποστ;
-Τρελάθηκες; Είναι απλό. Ο Δημήτρης που είναι εξπερ στους υπολογιστές μου είπε. Πατάς εξαγωγή του μπλογκ και μετά το κάνεις εισαγωγή. Ενός λεπτού υπόθεση. Ευτυχώς το blogspot είναι πολύ πρακτικό.
-Ωραία χαίρομαι που αποφάσισες. Και δε μου λες, τώρα τι θα λέμε εδω;
-Λοιπόν, θα λέμε κυρίως για ελληνική τηλεόραση και γενικά για μίντια.
-Και κομμένα τα περιοδικά;
-Θα λέμε και για όσα διαβάζουμε στα περιοδικά αλλά αυτά που έχουν σχέση κυρίως με τηλεόραση και μίντια.
-Ε καλά, έτσι κι αλλιώς αυτά λέγαμε κυρίως και παλιότερα. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι είμαστε τηλεορασάκηδες.
-Ε ναι. Αλλά γενικά άμα διαβάσουμε ας πούμε κάποιο καλό ρεπορτάζ σε κάποιο περιοδικό θα το λέμε και γενικά θα σχολιάζουμε ο,τι μας κάνει εντύπωση και ο,τι έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.
-Ναι θα λέμε γενικά για όσα μας αρέσουν και είναι μέσα στα ενδιαφέροντα μας. Θα σχολιάζουμε και την τηλεοπτική επικαιρότητα ε;
-Ναι. Περισσότερο για τηλεόραση θα λέμε.
-Ωραία.
-Showbiz κομμένη.
-Ε;
-Ε ναι. Δε γουστάρω να ασχολούμαι με αυτές τις βλακείες. Ποιος χώρισε, ποιος παντρεύτηκε κτλ. Αν θες αυτά με τις φίλες σου.
-Μα δε γίνεται να μου στερείς το δημόσιο λόγο.
-Αμα θες να γράφεις για κουτσομπολιά της showbiz φτιάξε δικό σου μπλογκ μικρή. Έχω αποφασίσει να μην ασχολούμαι καθόλου με τέτοια.
-Εντάξει μωρέ, κι εγώ μπορεί να ασχολούμαι αλλά δεν τα παίρνω στα σοβαρά. Για πλάκα ασχολούμαι. Έχει πλάκα να κουτσομπολεύουμε.
-Όχι, όχι. Ξέχνα το. Θα ασχολούμαστε με πιο σοβαρά θέματα. Λέμε τώρα...
-Τέλος πάντων...Τώρα που το λες καλύτερα να μην ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα. 
-Ε ναι. Υπάρχουν τόσο σοβαρά και ενδιαφέροντα θέματα ρε Ραφαέλα. Γιατί να καθόμαστε να ασχολούμαστε με αυτούς; Ούτε για πλάκα πια δε θέλω.
-Εξάλλου ο κόσμος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα πλέον για να ασχολείται με αυτά.
-Δε βλέπεις ότι και στην τηλεόραση δεν υπάρχουν πια σχεδόν καθόλου κουτσομπολίστικες εκπομπές.
-Σωστά. Πάει το "κους-κους", πάει η Λαμπίρη.
-Καιρός ήταν.
-Γενικά πάνε τα μεσημεριανά. Μόνο η Μελέτη έμεινε που δεν κάνει και σκληρό κουτσομπολιό.
-Ναι, ναι αυτή κάνει lifestyle...Έχει διαφορά από το gossip...Τι βλακείες.
-Καλή είναι μωρέ η Μελέτη.
-Μπα δεν την αντέχω. Γενικά τελευταία έχω πάθει αλλεργία με τέτοιες εκπομπές. Άσε που δεν έχω και χρόνο πια να τις βλέπω. Αλλά και να είχα δε θα τις έβλεπα.
-Κλεμμένα όνειρα όμως;
-Δε χάνω επεισόδιο. Αλλά συνήθως είμαι σχολή την ώρα που παίζουν. Ευτυχώς που υπάρχει και το web tv.
-Στο web tv τα βλέπεις; Εγώ δεν τα βλέπω εκεί γιατί δεν είναι εύχρηστο. Στο youtube τα βλέπω που είναι πολύ πιο εύχρηστο.
-Εντωμεταξύ το blog της σειράς στο σάιτ του mega έχει γ******. Δεν εμφανίζει τα νέα σχόλια, παρά μόνο αυτά που δημοσιεύτηκαν πριν 7 μήνες.
-Καλά, άστο αυτό. Υπάρχει το twitter και το facebook.
-Μα εκεί δεν γίνεται συζήτηση όπως γινόταν στο μπλογκ.
-Δεν υπάρχει κάποιο φόρουμ για τη σειρά
-Δεν ξέρω, δεν έχω ψάξει. Πάντως, μου τη σπάει αυτό που κάνουν τα τηλεπεριοδικά που σου λένε τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια.
-Ε μην διαβάζεις αυτές τις σελίδες. Να τις προσπερνάς.
-Μα δεν τις διαβάζω ποτέ. Αφού και στα εξώφυλλα γράφει με μεγάλους τίτλους τι θα γίνει. Και να μη θες περνάς από το περίπτερο και πέφτει το μάτι σου εκεί. Εδώ και βδομάδες τώρα ξέρω ότι η Φαίη θα μείνει έγγυος. Και όταν το δω στο επεισόδιο δε θα μου κάνει έκπληξη. Και μάλιστα λέει και από ποιον.
-Από ποιον;
-Από τον Άρη;
-Από τον Άρη; Με τίποτα.
-Έτσι λέει.
-Πωπω, θα γίνει χαμός. Έχω πολύ αγωνία. Πάντως έχεις δίκιο, είναι βλακεία να ξέρεις τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια. Αλλά και αυτοί στα τηλεπεριοδικά κάτι πρέπει να πουλήσουν.
-Ε και εμείς τι φταίμε; Τέλος πάντων, πως σου φαίνεται ο δεύτερος κύκλος.
-Φοβερός. Συνέχεια γίνονται πράγματα, δε βαριέσαι. Το έγραψες και εσύ και συμφωνώ. Οι εξελίξεις είναι συναρπαστικές και η αγωνία όπως πάντα μεγάλη. Συνεχίζει και είναι καθηλωτική η σειρά μας.
-Η βλακεία είναι ότι ο σκηνοθέτης δήλωσε στο "TVΖΑΠΙΝΓΚ" ότι τα δυο αδέρφια θα μάθουν την αληθινή τους ταυτότητα το Μαιο του 2013. Πώς θα κάνουμε υπομονή μέχρι τότε;
-Ναι το διάβασα κι εγώ. Βλακεία. Έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Αλλά μέχρι τότε θα έχουν γίνει ένα σωρό άλλα, μην ανησυχείς.
-Ο άλλος ο Μανώλης πόσο χαζός είναι που αυτοκτόνησε για χάρη της ηλίθιας της Βίκυς;
-Στεναχωρέθηκα πολύ. Δεν είναι χαζός, Στέφανε. Ήταν ερωτευμένος πολύ και δεν άντεξε την απόρριψη.
-Και γιατί την ερωτεύτηκε; Αυτή δεν του έδινε σημασία, γραμμένο τον είχε. Και τι της βρήκε; Το μαλλί; Σιγά την γκόμενα.
-Ο έρωτας είναι τυφλός.
-Δεν είναι ο έρωτας τυφλός. Ο Μανώλης ήταν τυφλός.
-Ε καλά τώρα θα μαλώσουμε για το Μανώλη; Άσε τον νεκρό να αναπαυθεί.
-Μου τη δίνει που δεν έχεις πει ποτέ τίποτα για τη Βίκυ.
-Μια χαρά είναι η γυναίκα.
-Και δυο τρομάρες. Είναι άσχημη, χαζή και ψεύτρα.
-Σκάσε Στέφανε. Δεν είναι έτσι. Είναι μια πληγωμένη γυναίκα που έχει μεγαλώσει μόνη της το παιδί της, του έχει δώσει αξίες, τον έχει κάνει σωστό και τίμιο άνθρωπο, μια μαχήτρια της ζωής που αγαπάει όσο τίποτα το παιδί της.
-Αν το αγαπούσε δε θα του έλεγε αυτά τα ψέματα.
-Αναγκάζεται να το κάνει Στέφανε. Δεν είναι εύκολο να πεις τέτοιες αλήθειες.
-Και αυτό το κόλλημα της με τον Μαλτέζο μετά τα όσα της έκανε πώς το σχολιάζεις;
-Αυτό που είπα και πριν, ο έρωτας είναι τυφλός. 
-Δεν είναι έρωτας, είναι βλακεία.
-Εξάλλου, αν δεν κάνω λάθος η Βίκυ νομίζει ότι αυτό της το έκανε ο πεθερός του Μαλτέζου και όχι ο Δημήτρης.
-Σωστό και αυτό. Το είχα ξεχάσει. Αλλά και πάλι αυτό το κόλλημα είναι αδικαιολόγητο.
-Βασικά κόλλησε ξανά μαζί του από τότε που άρχισαν να μιλάνε στο ταξί της και να έρχονται πιο κοντά. Ε, και μετά όταν της είπε ο Δημήτρης την δραματική ιστορία της ζωής του και την φίλησε, δεν ήθελα και πολύ η κοπέλα...
-Αντί να εκτιμήσει τον Μανώλη...
-Εσύ πριν τον έλεγες βλάκα!
-Μα ήταν βλάκας. Αλλά αυτός ο βλάκας την αγάπησε τη Βίκυ και της το έδειχνε συνέχεια...Και αυτή δεν το εκτίμησε.
-Έχεις δίκιο.
-Είστε αχάριστες οι γυναίκες. Εμείς σας αγαπάμε και εσείς κοιτάτε αυτούς που σας φτύνουν επειδή είναι πιο ωραίοι γκόμενοι και έχουν λεφτά.
-Α θα αρπαχτούμε τώρα. Δεν είναι όλες οι γυναίκες το ίδιο. Και αν το πάμε έτσι και οι άντρες είστε αχάριστοι.
-Οι γυναίκες είναι περισσότερο.
-Δεν είναι.
-Ραφαέλα εσύ είσαι εξαίρεση.
-Στέφανε τα λες αυτά εξαιτίας παλιών ερωτικών απογοητεύσεων σου.
-Τα λέω επειδή βλέπω να συμβαίνει γενικά.
-Τέλος πάντων, εγώ σε αγαπάω.
-Αυτό μου αρκεί.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ ΞΕΣΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ MEDIA

Συνέντευξη στο περιοδικό "Σκιάχτρο" (!) έδωσε ο Κώστας Πρέκας, ο γνωστός (αυτός ο χαρακτηρισμός αρκεί). Είπε πολλά και ωραία αλλά εγώ θα σταθώ στο κομμάτι των media, μια και έχω μιντιακό μπλογκ. Θα θυμάστε τότε που είχε βγει στην αλησμόνου μνήμης εκπομπή της Λαμπίρη (πώς την λέγανε;) και είχε πει για τους "Ράδιο-Αρβύλα" ότι διαφθείρουν τη νεολαία, ότι είναι ανθέλληνες, πράκτορες κτλ. Τελικά, ο Κώστας Πρέκας, ο γνωστός, δεν τα έχει μόνο με την εν λόγω εκπομπή αλλά με όλα τα ελληνικά κανάλια, με εξαίρεση τα κρατικά. "Τα υπόλοιπα κανάλια, παίζουν το παιχνίδι των νταβατζήδων, για να μη σου πω ότι ορισμένα κανάλια έχουν αγοραστεί από ξένους που μισούν τον τόπο και που θέλουν πλέον να έχουν στις τάξεις τους αυτή την πανέμορφη Ελλάδα". Στη συνέχεια τα βάζει με τους Έλληνες δημοσιογράφους που θα έπρεπε να βγάλουν από μέσα τους μια "εθνική κραυγή" και να πάνε κόντρα στον καναλάρχη που έχει προδώσει τη χώρα.
Εκεί, όμως, που ο γνωστός, ξεσπάει για τα καλά είναι όταν καλείται να εκφράσει άποψη για τα τούρκικα σήριαλ. Λέει λοιπόν ότι είναι επικίνδυνα, ασκούν προπαγάνδα και ότι πρέπει η κυβέρνηση να πάρει θέση. "Δεν θα επιτρέψω εγώ ως απλός πολίτης, Έλληνας πολίτης, να δημιουργήσουν αυτά τα σίριαλ κατάσταση εις βάρος των Ελλήνων. Δηλαδή, σιγά-σιγά θα μάθουμε τούρκικα στον ελληνικό λαό; Σιγά-σιγά θα αποδεχθούμε την κα Ρεπούση, σιγά-σιγά θα αποδεχθούμε την κα Δράγωνα, σιγά-σιγά θα αποδεχθούμε όλους αυτούς τους ανθέλληνες που ζουν σήμερα εις βάρος των Ελλήνων; Δεν πρέπει κάποια στιγμή να πει κάποιος στον κ. Κυριακού, "κ. Κυριακού, όσο φτηνά κι αν είναι αυτά, δεν είναι μόνον αυτό". Πίσω από τον Κυριακού, υπάρχει ένα λόμπι, το γνωρίζουμε όλοι και θα το πω ξεκάθαρα, το εβραικό λόμπι. Αυτό το εβραικό λόμπι θέλει να σταματήσει με τρόπους ανήθικους την πορεία του τόπου μας, της χώρας μας και να μας αφαιρέσει από μέσα μας την χριστιανική ορθόδοξη πίστη. Αυτό, δεν θα το επιτρέψουν οι Έλληνες". Δε διστάζει μάλιστα να τα βάλει με τους συνάδελφους του που συμμετέχουν σε σίριαλ της γείτονος (μάλλον θα εννοεί τη Φιλίνη γιατί μόνο αυτή έχει παίξει). "Δεν γνωρίζετε ότι αυτό καταστρέφει τον τόπο μας; Δεν γνωρίζετε ότι με τη συμμετοχή σας ανατρέπετε την πορεία του Ελληνισμού, ανατρέπετε την ομορφιά που έχει η Ελλάδα μας παγκοσμίως και περιμένετε να βγάλετε πέντε δεκάρες, μόνο και μόνο με τη συμμετοχή σας, για να μπορέσετε να πηγαίνετε στις διάφορες πισίνες και να κάνετε ό,τι κάνετε στην Μύκονο από ΄δω κι από 'κει;". Ο γνωστός δε σταματάει εδώ και αποκαλύπτει ότι οι γείτονες μας μας μισούν και ότι τα Τουρκόπουλα διδάσκονται στο σχολείο να μισούν τους Έλληνες. Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάει από την Πολιτεία να παρέμβει άμεσα και να κόψει αυτά τα σίριαλ που αλλοιώνουν την ψυχή των Ελλήνων.
Ρε μπας και έχει δίκιο ο γνωστός;

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

greek media mpla mpla

-Όπως ήταν αναμενόμενο οι διάφοροι γραφιάδες έγραψαν τις κοινωνιολογικές και μή απόψεις τους με αφορμή το "δεύτερο θάνατο του lifestyle". Εντάξει, καμιά σχέση, όμως με τον χαμό που έγινε με το λουκέτο στα περιοδικά του Κωστόπουλου. Τα γλίτωσε αυτά ο Λυμπέρης και δε θα χρειαστεί προφανώς να απολογείται σε συνεντεύξεις. Η προσοχή του κόσμου ήταν στραμένη στα νέα μέτρα και το Μνημόνιο και σιγά που θα ασχολιόταν με το λουκέτο μερικών περιοδικών. Εξάλλου ο Λυμπέρης δεν είναι Κωστόπουλος. Αν πάθει το ίδιο και ο Φιλιππόπουλος, πιστέψτε με, δε θα ασχοληθεί κανείς.

-Τι γράφτηκε; Τα γνωστά. "Τα χρόνια της ευμάρειας", "τα χρυσά 90's" "το ψεύτικο lifestyle". Γράφτηκαν και πολλές λεπτομέρειες που δε μας αφορούν. Ναι η Ελλάδα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και το lifestyle που προωθούσαν τα περιοδικά αυτά δεν ήταν απαραίτητα κακό. Κάθε νόμισμα έχει όμως δυο πλευρές...Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Θα έλεγα ότι αυτός ο τρόπος ζωής όσο καλό έκανε άλλο τόσο κακό έκανε. Μας έκανε πιο ευρωπαίους, πιο σύγχρονους, πιο εκλεπτυσμένους, πιο ψαγμένους ενδεχομένως, αλλά ταυτόχρονα μας αλλοτρίωσε, μας καταπίεσε, μας έκανε να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε πραγματικά, από πού προερχόμαστε. Ένας λαός χωρίς ταυτότητα είναι δυστυχισμένος λαός.

-Εγώ, πάντως, είπα ότι το ζεύγος Λυμπέρη με τόσα που έχει βγάλει δεν έχει να στεναχωριέται για κάτι. Θα έχουν να ζήσουν και τα δισέγγονα τους. Βλέπω, όμως, τη φωτογραφία την από πάνω, που είναι σκεπτικοί και σκέφτομαι ότι μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να βγάλανε πολλά λεφτά, να ζήσανε μια πλουσιοπάροχη ζωή, με πολυτέλειες και ανέσεις, αλλά η στιγμή που τα χάνεις ξαφνικά όλα, όλα αυτά που δημιούργησες τόσα χρόνια, για τα οποία δούλεψες, έβαλες όλο το πάθος και το μεράκι σου, αυτή η στιγμή πρέπει να...δε βρίσκω λέξη να το περιγράψω. Δεν έχει σημασία αν αυτό που έκανες ήταν σπουδαίο ή όχι. Πονάει πολύ να χάνεις το δημιούργημα σου. Πονάει να λένε οι άλλοι ότι καλά να πάθεις, να σε κατηγορούν, να αποδοκιμάζουν με το χειρότερο τρόπο το δημιούργημα σου. Όταν το έχεις, το αντέχεις αυτό, αλλά όταν το χάνεις...Πονάει να συνδέουν την απώλεια του δημιουργήματος σου με το τέλος εποχής. Πονάει να σε ακυρώνουν.

-Εδω κολλάει αυτό που έγραψε η Έλενα Μακρή πρόσφατα, πριν την ανακοίνωση του λουκέτου, στο twitter της :  Εχασες χρήματα ; Δεν έχασες τίποτα!Εχασες τιμή,κάτι εχασες...Εχασες το θάρρος σου ; Τα εχασες ολα! Αυτά....

-Εντάξει γιαγιά μην κλαις, το "7 ΜΕΡΕΣ TV" θα συνεχίσει να κυκλοφορεί. Θα μεταβιβαστεί, όπως και άλλοι τίτλοι, στην Alpha Editions. Ναι γιαγιά, μην κλαις. Το ξέρω ότι είναι το αγαπημένο σου περιοδικό. Ναι, το ξέρω ότι θες αυτές τις προσφορές για τα χαλιά.

-Ραφαέλα θα σε στεναχωρήσω αλλά το μέλλον της "Vogue Hellas" δεν είναι σίγουρο. Είναι ξένος τίτλος και περιμένουμε απάντηση από τους Αμερικάνους. Στείλε ένα tweet στον Ομπάμα και παρακάλεσε τον να κάνει κάτι γι' αυτό. Τι θα απογίνεις χωρίς τη Vogue;

-Συγγνώμη αλλά και η lifo και athens voice δεν προωθούν ένα συγκεκριμένο lifestyle; Πιο εναλλακτικό σίγουρα, πιο κουλτουριάρικο, αλλά έχει να κάνει και αυτό με την καλοπέραση, τις εξόδους και την καλή ζωή. Χμμ και που είναι το κακό με αυτό; Κάποια στιγμή, φίλοι μου, πρέπει επιτέλους να τα βάλουμε κάτω και να αποφασίσουμε τι είναι επιτέλους αυτό το lifestyle, να δώσουμε έναν ορισμό, να μας διαφωτίσουν και οι κοινωνιολόγοι, να δούμε ποια τα θετικά και τα αρνητικά του.

-Γιατί, για παράδειγμα, να είναι κακό ή κατακριτέο το lifestyle του Prevention και των άλλων σχετικών περιοδικών που συνέχεια γράφουν για δίαιτες; Επειδή πλασάρουν την άποψη στις γυναίκες ότι πρέπει να δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και τις παροτρύνουν να έχουν τέλειο κορμί; Α, αυτό είναι λοιπόν. Το εντόπισα. Η ρίζα του κακού είναι το τέλειο. Το τέλειο δεν υπάρχει και ας μοιάζουν τέλεια τα μοντέλα που ποζάρουν στις σελίδες των περιοδικών. Το θέμα είναι να προσέχει κανείς την εμφάνιση του, να έχει ένα καλό σώμα και ένα γερό μυαλό. Να προσπαθεί τουλάχιστον γι' αυτό.

-Η Εύα Αντωνοπούλου σε συνέντευξη της στο "Πρώτο Θέμα" αποποιείται του lifestyle (αντε πάλι) δημοσιογραφικού παρελθόντος της, κάνοντας λόγο για έναν ψεύτικο κόσμο, για ανούσια θέματα και ειδήσεις και δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένη που τώρα ασχολείται με τη "σοβαρή" δημοσιογραφία, τα Μνημόνια κτλ. Λες και η δημοσιογραφία είναι χωρισμένη σε αυτά τα δύο. Όταν τη ρωτάνε τη γνώμη της για τους πολιτικούς, δε λέει και τα καλύτερα. "Προεκλογικά άκουσα τόσα πολιτικά ανέκδοτα και είδα τόσους να κάνουν φασαρία για να κερδίσουν ψήφους που θεωρώ ότι οι άνθρωποι της showbiz είναι πιο ντόμπροι" δηλώνει και αναιρεί όσα είπε πριν. Η δημοσιογραφία δεν είναι άσπρο και μαύρο πάντως.

-Τα "Νέα" σήμερα ασχολήθηκαν πολύ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την κυρία αυτή που ύψωσε πολύ τον τόνο της φωνής της στη Βουλή και ήδη η πόρτα των μίντια άνοιξε γι' αυτή. Κανόνας. Αυτός που φωνάζει, ξεχωρίζει. Όχι πάντα για καλό. Τα "Νέα" την σχολίασαν αρνητικά. Βέβαια, είναι ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό μάλλον...

-Άρχισαν τελικά οι "Βασιλιάδες". Κρίμα...

-Η Μαρία Μπεκατώρου θα διδάσκει από φέτος Δημοσιογραφία στη σχολή του κουμπάρου της, του Καρατζαφέρη. Τώρα αυτό πώς το σχολιάζεις; Αλήθεια, έχει σχολή ο Καρατζαφέρης; Βρε τι μαθαίνει κανείς...

-Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά η νέα διαφήμιση της vodafone έχει και φιλί μεταξύ κοριτσιών. Σήμερα το πρόσεξα. Θα δείτε που τα μίντια θα το πλασάρουν σε λίγο καιρό σαν μόδα το φιλί μεταξύ κοριτσιών.

-Καταιγιστικές οι εξελίξεις στα "Κλεμμένα όνειρα". Δεν βαριέσαι να τη βλέπεις τη σειρά αυτή. Είχαμε ξεχάσει πώς είναι να έχεις αγωνία για το επόμενο επεισόδιο και η σειρά αυτή μας το θύμισε για τα καλά.

-Η κυρία Γκολεμά, όμως, προφανώς, βαριέται να κάτσει να τη δει. Έτσι και αυτή, όπως και η Διαμαντάκου, κολλάνε την ταμπέλα της "σαπουνόπερας" (καμια σχέση) και ξεμπερδεύουν. Και το χειρότερο; Αυτό το βαφτίζουν τηλεκριτική. Και το ακόμα χειρότερο; Πληρώνονται γι' αυτό.

-Πρώτος στην πρωινή ενημέρωση ο Παπαδάκης πάλι. Ακολουθεί το mega και τρίτο το ΣΚΑΙ. Βλέπω όλη τη σεζόν να παραμένει έτσι. Πιθανόν κάποιες μέρες ο Καμπουράκης και Οικονομέας να φτάσουν κοντά τον Παπαδάκη ή και να τον ξεπεράσουν (ανάλογα και τα θέματα και τους καλεσμένους). Πάντως το χλιαρό δίδυμο του ΣΚΑΙ θα παραμείνει σίγουρα στην τρίτη θέση.

-Είναι θλιβερό να βλέπεις να είναι πρώτα σε τηλεθέαση οι "Επτά θανάσιμες πεθερές" και ακόμα περισσότερο το "Κωνσταντίνου και Ελένης". Πόσο ακόμα θα διαρκέσει αυτή η τηλεοπτική αποχαύνωση; Είναι άσχημο που εδώ και χρόνια νικάει η κακή τηλεόραση. Θα μου πεις, καλύτερο είναι να βλέπεις Μελέτη; Όχι. Καλύτερο είναι να δεις και τι παίζει η κρατική τηλεόραση και ακόμα καλύτερο να κλείσεις την τηλεόραση. Και εσύ νοικοκυρά.

-Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων πρώτο είναι του mega (πάλι), το δελτίο που όλοι βρίζουν και όλοι βλέπουν και ακολουθεί αυτό του alpha. Τρίτο του ANT1. Πάντως και στις 8 να έπαιζε ο Σρόιτερ πάλι θα έβγαινε δεύτερος. Είναι καλύτερο το δελτίο του alpha. Πιο ιντριγαδόρικο, πιο πιασάρικο, πιο γρήγορο.

-Τώρα που είπα δελτίο ΑΝΤ1, είδα σήμερα που διαφήμιζαν τη νέα παράσταση του Χάρη Ρώμα. Εντάξει, ο Χάρης Ρώμας τόσα νούμερα χάρισε στο κανάλι, τόσα έσοδα τους έφερε και τους φέρνει. Έπρεπε να τον ευχαριστήσουν. Τι νομίζετε; Έτσι λειτουργούν τα πράγματα (και) στα μίντια.

-Πάντως, όπως είπε η Ράντου σε συνέντευξη της οι συντελεστές του "Κωνσταντίνου και Ελένης" δεν παίρνουν δεκάρα τσακιστή με τις επαναλήψεις. Της ίδιας δεν της αρέσει που παίζει τόσο χρόνια επανάληψη η σειρά. Λογικό. Είναι καλή ηθοποιός η Ράντου και είναι κρίμα να τη θυμούνται μόνο ως την "γκαρσόνα α".

-Σας το είπα, θα είναι πεσμένα τα νούμερα του Λαζόπουλου φέτος. 50αρια δε θα έχει φέτος.

-Αυτό που κάνει το Star που προβάλει στο δελτίο ειδήσεων διάφορα χιουμοριστικά tweets νέων που σχολιάζουν την επικαιρότητα μου φαίνεται κάπως χαζό. Είναι αυτό είδηση; Γιατί είναι τα άλλα; Τουλάχιστον να προβάλουν και τις απόψεις που εκφράζονται στα μπλογκ που είναι πιο σοβαρές και τεκμηριωμένες. Όχι μόνο την εύκολη λύση.

-Καλά τα λέει το περιοδικό "HOT DOC" στο τελευταίο του τεύχος. Τα μίντια τόσο καιρό ασχολούνταν με τη λίστα Λαγκάρντ, πού είναι, ποιος την έχει, και μόλις δημοσιεύτηκε με όλα τα ονόματα, τότε σώπασαν και ξύπνησαν πάλι δημοσιογραφικά μόλις συνελήφθη ο Βαξεβάνης...Τα γνωστά συμφέροντα. Παίζουν παντού, και στα μίντια παίζουν πολύ. Αλήθεια, έχετε φιλοσοφήσει ποτέ πάνω στην έννοια του συμφέροντος;




Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΜΑΚΡΗ

Ιδού όσα μάθαμε για το ζεύγος Λυμπέρη, τον γνωστό πρώην πια μεγαλοεκδότη Αντώνη Λυμπέρη και τη σύζυγο του, πρώην εκδότρια και διευθύντρια σε περιοδικά του ομίλου, Έλενα Μακρή-Λυμπέρη, από το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

-Μεγάλωσε σε μικροαστική οικογένεια, σε ένα διαμερισματάκι 80 τετραγωνικών στην πλατεία Βικτωρίας.
-Είχε πάθος με τη φωτογραφία και το surfing.
-Σπούδασε Φωτογραφία στην Κολονία και Σκηνοθεσία στο Μόναχο.
-Το πρώτο περιοδικό που έβγαλε ήταν το "Surf & ski".
-Το 1982 εκδίδει το περιοδικό "Ο κόσμος του τένις" και έναν χρόνο αργότερα το περιοδικό "Ο κόσμος του video".
-Το 1988, σε ηλικία 34 ετών, εκδίδει το "STATUS" με το οποίο θα ταυτιστεί απόλυτα και θα γίνει ο καθρέφτης του. Σκοπός του περιοδικού ήταν να παρουσιάσει το σύγχρονο Έλληνα στο νέο ευρωπαικό περιβάλλον και όχι τον Ελληναρά της Ψαροκώσταινας και της συνοικίας.
-Στις 9 Μαρτίου 1990 κυκλοφορεί το νέο εκδοτικό του εγχείρημα, το "7 ΜΕΡΕΣ TV" το οποίο πολύ γρήγορα θα εκτοξευθεί σε πωλήσεις χάρη στο παιχνίδι "Bingo" και τις προσφορές του.
-Ήταν εκδότης των περιοδικών "ΕΓΩ!", "VOGUE", "HELLO", "GLAMOUR", "LUCKY", "MEN'S HEALTH", "PREVENTION" μεταξύ άλλων.
-Έχει τρεις βίλες στη Μύκονο και 20μετρο σκάφος.
-Οργανώνει το τουρνουά τένις Status Athens Open.
-Ήταν έντονη η κόντρα του, σύμφωνα με τις τότε φήμες, με τον Πέτρο Κωστόπουλο, τον άλλο μεγαλοεκδότη lifestyle περιοδικών.
-Κάποιοι εχθροί του ισχυρίζονταν ότι ο Λυμπέρης αντέγραφε άλλα περιοδικά. Ότι το "STATUS" ήταν αντιγραφή του ξένου "GQ", το "ΕΓΩ!" του "ΕΙΝΑΙ" και το "7 ΜΕΡΕΣ TV" του "Τηλεθεατή".
-Κάποιοι φίλοι του λέγανε ότι ο Λυμπέρης έκανε τα περιοδικά στην Ελλάδα πραγματικές επιχειρήσεις, ότι ήταν ο καλύτερος στο marketing και ότι ήταν αυτός που κατάλαβε πρώτος την αξία των λεγόμενων "προωθητικών ενεργειών" στον Τύπο.
-Έδινε περισσότερη σημασία στη φωτογραφία και την εικόνα στα περιοδικά του παρά στο κείμενο και τη σημειολογία, όπως ο αντίπαλος του, Πέτρος Κωστόπουλος.
-Ήταν τόσο ευγενικός που δεν θα άντεχε ποτέ να ξέρει ότι κάποιο κείμενο σε περιοδικό του προσέβαλε ή στεναχώρησε κάποιον.
-Ακόμα και η γνώμη ενός και μόνο αναγνώστη μπορούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις του.

ΕΛΕΝΑ ΜΑΚΡΗ

-Ήταν διευθύντρια της "Vogue Hellas" και εκδότρια του "LIFE&STYLE".
-Για κάποιους ήταν μια υπερφιλόδοξη και ματαιόδοξη γυναίκα, που ήθελε να θεωρεί τον εαυτό της ως την Ελληνίδα Άννα Γουίντουρ.
-Για άλλους ήταν απλώς μια τελειομανής επαγγελματίας που δεν ανεχόταν τίποτα άλλο από το καλύτερο και αυτό απαιτούσε από τους συνεργάτες της.
-Προέρχεται από μικροαστικό περιβάλλον και μεγάλωσε στην Αθήνα, σε μια δεμένη και αγαπημένη οικογένεια.
-Η ζωγραφική και τα περιοδικά ήταν από μικρή ηλικία η διέξοδος της.
-Στα 22 χάνει τον πατέρα της.
-Σπούδασε στη Σχολή Βελουδάκη Design και Μόδα.
-Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως στυλίστρια (εργάστηκε και στη "Λάμψη" του Φώσκολου).
-Το 1993 γίνεται υπεύθυνη μόδας των εκδόσεων Λυμπέρη.
-Στις 2 η ώρα το πρωί ήταν ικανή να φέρει το περιοδικό τούμπα, να αλλάξει σελίδες, να πετάξει θέματα, να κάνει φασαρία με απίστευτες φωνές, αν δεν της άρεσε το ρετούς σε κάποια φωτογράφηση.
-Όλοι είχαν να λένε για την απίστευτη εργατικότητα της και το πάθος της για τη δουλειά της.
-Πρόσφατα παρήγγειλε από το εξωτερικό μπότες Louboutin πριν κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα.
-Η ίδια αυτοσαρκαζόμενη αναφερόταν πολλές φορές στη ματαιοδοξία της στα editorials της.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

greek media mpla mpla

-Πρεμιέρα έκανε χθες, 5 Νοεμβρίου, επιτέλους, ο δεύτερος κύκλος της πετυχημένης καθημερινής σειράς "Κλεμμένα όνειρα". Είναι η πρώτη ελληνική σειρά που κάνει πρεμιέρα φέτος. Ακολουθούν άλλες 2-3. Και άμα...Τα "Κλεμμένα όνειρα" πέρυσι σημείωσαν υψηλά νούμερα τηλεθέασης και απέκτησαν χιλιάδες φανατικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που πήραν το πράσινο φως. Όσο ωραία σειρά κι αν είναι, αν δεν έκανε νούμερα, θα είχε κοπεί. Ότι δεν φέρνει έσοδα, κόβεται. Νόμος της τηλεοπτικής αγοράς που πλέον ισχύει για τα καλά.

-Οι "Ράδιο Αρβύλα", όπως ήταν αναμενόμενο, συγκέντρωσαν υψηλά νούμερα τηλεθέασης, τόσο στην πρεμιέρα, όσο και τις επόμενες μέρες. Επαναλαμβάνονται, όμως, και μπορεί να κουράσουν. Βέβαια, ίσως αυτό είναι ένα σημαντικό μυστικό για επιτυχία στο χώρο του θεάματος. Να επαναλαμβάνεσαι...

-Αρχίζει και το "Dancing with the stars 3" μετά από μήνες ανούσιου τηλεοπτικού ρεπορτάζ και παραφιλολογίας για το μισθό της Ζέτας, τις υπογραφές, τις αποχωρήσεις, το budget και όλα τα σχετικά.

-Τόση φασαρία για το τίποτα. Πόσες φορές το έχουμε δει να συμβαίνει αυτό στο χώρο της tv και των media; Ο Βαξεβάνης, που τόσο σχολιάστηκε το τελευταίο διάστημα μετά τη σύλληψη του, αφέθηκε ελεύθερος. Το έχουν τελικά αυτό οι Έλληνες και όχι μόνο τα ελληνικά media, να πανικοβάλλονται, να υπερβάλουν και να μεγεθύνουν τα πράγματα.

-Με αυτούς τους "Βασιλιάδες" θα μάθουμε επιτέλους τι συμβαίνει; Το ότι είναι απλήρωτοι σχεδόν όλοι οι συντελεστές το έχουμε εμπεδώσει. Το πότε θα προβληθεί ο νέος κύκλος όχι. Άλλα λέει ο ένας, άλλο ο άλλος.

-Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να γυριστεί ένα ελληνικό σήριαλ όπου δε θα παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι ηθοποιοί, μοντέλα και ατάλαντοι; Ένα ελληνικό σήριαλ με ελληνικό σενάριο και όχι βασισμένο σε ξένο; Ένα σήριαλ που δε θα είναι μια ακόμα φτηνή κωμωδία; Όχι δεν είπα να γυριστεί πάλι ένα νέο "Νησί". Μπορεί να γυριστεί, όμως, ένα σήριαλ πιο alternative, με νέους, άγνωστους μέχρι τώρα ηθοποιούς, που να έχει σχέση με την σημερινή ελληνική κοινωνία. Και όλα αυτά χωρίς πολλά χρήματα και χωρίς να δίνονται οι εξωφρενικοί μισθοί που δίνονταν στο παρελθόν στα μεγάλα ονόματα. Λίγη φαντασία και δουλειά θέλει. Και ηθοποιούς έχουμε άπειρους. Τόσες δραματικές σχολές, τόση ανεργία. Think about it.

-Σιγά-σιγά τελειώνουν και τα τούρκικα σήριαλ "Σιλά" και "Ασί". Επιτέλους. Και πολύ πιθανόν να έρθουν να τα αντικαταστήσουν άλλα. Ο κόσμος έχει εθιστεί πια σε αυτά και τα κανάλια το έχουν καταλάβει.

-Είναι αστείο που οι Έλληνες ηθοποιοί δηλώνουν ότι αν χρειαστεί θα μάθαιναν Τούρκικα για να δουλέψουν σε παραγωγή της γείτονος. Αυτούς τους ρώτησαν αν τους θέλουν;

-Θυμάστε τα ριάλιτι σόου που πριν μερικά χρόνια ήταν μόδα και είχαν κατακλύσει την ελληνική tv, όπως τώρα συμβαίνει με τα τούρκικα; Να που τελικά οι μόδες στην tv περνάνε πάντα. Να που πέρασε και ο "τυφώνας ριάλιτι", πράγμα που έμοιαζε τότε αδύνατον, καθώς επρόκειτο για δυνατό τηλεοπτικό προιόν που έμοιαζε ότι ήρθε για να μείνει. Θυμήθηκα αυτό το είδος τηλεόρασης διαβάζοντας παλιότερη έρευνα που έγινε γι' αυτά από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. "Ενισχύουν το σύνδρομο του κακού κόσμου. Εξαναγκάζουν σε ακραίες εξομολογήσεις. Μετατρέπουν και παραμορφώνουν τη συγκίνηση και τη συναισθηματική φόρτιση σε απλό τηλεοπτικό θέαμα. Δίνουν λόγο σε άτομα που τον στερούνται στην καθημερινή τους ζωή, τα κάνουν πρωταγωνιστές και τους δίνουν ψυχολογική ταυτότητα για λίγο διάστημα" ανέφερε η έρευνα, η οποία επίσης έγραφε ότι το 51,3 % των ριάλιτι σόου έχουν αναφορές σε ανήλικους για προβλήματα σεξουαλικά, κακοποίησης και προσαρμοστικότητας.

-Πολλές οι φήμες γύρω από το μέλλον των εκδόσεων "Λυμπέρη". Για δεύτερο θάνατο του lifestyle κάνει λόγο το "Πρώτο Θέμα".

-Όπως υπάρχουν κάποιοι άτυποι (;) κανόνες και στάνταρντ στην κοινωνία, υπάρχουν φαίνεται και στη δημοσιογραφία. Λες αλήθειες; Πας κόντρα στο σύστημα; Γίνεσαι αποκαλυπτικός; Τα βγάζεις όλα στη φόρα στο όνομα της αλήθειας και της σωστής δημοσιογραφίας; Καλά κάνεις, αλλά αυτό έχει το ανάλογο τίμημα σε μια κοινωνία που δεν αντέχει κάποιες αλήθειες, για διάφορους λόγους, κυρίως συμφεροντολογικούς. Μια κοινωνία που κρύβει τα σκουπίδια της κάτω από το χαλί. Μια κοινωνία που σε καλεί να προσαρμοστείς σε συγκεκριμένα δεδομένα για να "τα έχεις καλά με όλους"...

-Ναι, τον Βαξεβάνη είχα στο μυαλό μου. Ο οποίος, αν θυμηθούμε, δεν έχει κάνει και λίγα. Μπορεί με τη λίστα Λαγκάρντ να έγινε πολύ γνωστός σε διεθνές επίπεδο, αλλά πριν από αυτό είχε απασχολήσει τα ελληνικά μίντια και το κοινό με διάφορες αποκαλύψεις. Όλγα Τρέμη, Βενιζέλος, Παπαγιάννης, σκάνδαλο Βατοπεδίου και άλλα. Είναι πλέον ο πιο διάσημος αντισυστημικός και αντισυμβατικός μεγαλοδημοσιογράφος.

-Πρόκεται σαφώς για εξαιρετικό δημοσιογράφο. Από τους λίγους. Το περιοδικό του HOT DOC είναι αξιόλογο και από τα λίγα που κάνουν σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα. Ο ίδιος σαν άνθρωπος φαίνεται να είναι εξαιρετικά προσγειωμένος παρά την επιτυχία του και απόλυτα σταθερός στα πιστεύω του, πράγμα σπάνιο και ζηλευτό.

-Απίστευτες και ανεξήγητες είναι οι απώλειες του "Πρώτου Θέματος". Μέσα σε τρεις εβδομάδες από τα 209.000 φύλλα που είχε φτάσει έπεσε στα 134.130 χάνοντας την περασμένη Κυριακή 44.080.

-Πρώτα σε πωλήσεις εβδομαδιαία περιοδικά το τελευταίο διάστημα είναι ο "Τηλεθεατής" πρώτος και ακολουθεί το "Τηλέραμα". Γενικά τα τηλεπεριοδικά είναι αυτά που πουλάνε περισσότερο. Υποθέτω λόγω προσφορών.

-Εξαιρετική δουλειά κάνουν στη νέα εφημερίδα "εργασία τώρα". Δεν έχει μόνο αγγελίες για εύρεση εργασίας, αλλά έχει ρεπορτάζ, άρθρα, συνεντεύξεις για εργασιακά θέματα. Μπορείς να στείλεις το βιογραφικό σου στην εφημερίδα και να δημοσιευτεί για να το δουν εργοδότες. Επίσης, έχει πολύ καλές προσφορές. Αρκετά χρήσιμη εφημερίδα.