Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

PRESSing ΕΝΑΝΤΙΟΝ BILD

Κάθε άλλο παρά κριτική με το γάντι έκανε το ελληνικό περιοδικό PRESSing στην γερμανική εφημερίδα Bild που τον τελευταίο καιρό έχει κάνει τους Έλληνες, με αφορμή την οικονομική κρίση, σάκο του μποξ. Οι δημοσιογράφοι του PRESSing, το εξώφυλλο του οποίου γράφει με τεράστια γράμματα "Bild FUCK YOU" δε διστάζουν να στολίσουν τους γερμανούς συνάδελφους τους με άκρως κοσμητικά επίθετα, κοινώς να τους τα χώσουν άγρια χαρακτηρίζοντας το έντυπο τους "trash, ροζ, κίτρινο, ξεφτιλισμένο, υπανάπτυκτο" αλλά και χρήσιμο ως...εναλλακτικό χαρτί υγείας και τους ίδιους γλίτσες, γύφτικα σκεπάρνια, κιτρινιάρηδες και ανιστόρητους. Με ειρωνική και επιθετική διάθεση το περιοδικό απευθύνεται στη Bild, λέγωντας ότι σήμερα είναι στη θέση να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα χάρη στη φιλευσπλαχνία των Αμερικάνων και των Συμμάχων στον Α' και στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο στους οποίους η Ελλάδα ήταν στους νικητές.

mag bla bla (GK)

Τρεις φίλοι, Ανδρέας Σιούτης, Κώστας Σταγκουράκης, Γιάννης Στάμος, είναι οι συνιδρυτές της Organic 3S, ελληνικής επιχείρησης που παράγει 100% βιολογικά προιόντα. Σε συνέντευξη τους στο GK μιλάνε για τη δυσκολία να βρουν ανταπόκριση τα προιόντα τους στην ελληνική αγορά : "Παρουσιάζουμε τα προιόντα μας σε κάποια σούπερ μάρκετ και δεν μας απαντούν ποτέ, ούτε καν από ευγένεια. Ξένες εταιρείες, ακόμη και οι μεγαλύτερες, απαντούν αμέσως. Αυτήν τη στιγμή είμαστε πολύ πιο κοντά στο να καταφέρουμε να μπούμε σε ξένες αγορές μέσω μεγάλων δικτύων από ό,τι να μπούμε στην ελληνική". Η πρωτοπορία πάντα έβρισκε εμπόδια από αρχαιοτάτων χρόνων. Πάντα προσέκρουε στην σκληροπυρηνική παράδοση, τις παλιές αντιλήψεις και τα στερεότυπα. Προφανώς, πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια ακόμα για να εδραιωθούν τα βιολογικά προιόντα στην καταναλωτική συνήθεια των Ελλήνων.

Οι άντρες στα θέματα υγείας, χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, όπως γράφει η Μαργαρίτα Πουρνάρα στο GK. Αυτούς που αρνούνται να πάνε στο γιατρό ακόμα κι αν είναι σοβαρά και βρίσκουν δικαιολογίες να τον αποφύγουν και αυτούς που έχουν εμμονή και με το παραμικρό κλείνουν ραντεβού με το γιατρό. Σύμφωνα με την ίδια, η σύντροφος του άντρα είναι αυτή που ασχολείται με την υγεία του και τον βοηθά να αποκτήσει μια φυσιολογική σχέση με τους γιατρούς και να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Σωστή διαπίστωση!

Δες τι μαθαίνει κανείς από τα περιοδικά! Σε άρθρο της Νεφέλης Λυγερού στο GK, διάβασα για τους Ghostwriters, ελληνιστί "Αόρατους" συγγραφείς. Αυτοί καλούνται να κάνουν τη ζωή κάποιου, είτε πολιτικού, είτε σεφ, είτε τηλεαστέρα, είτε διάσημου καλλιτέχνη, είτε ενός οποιουδήποτε ανθρώπου, μυθιστόρημα ή βιογραφία. Ο ενδιαφερόμενος δίνει πληροφορίες, στοιχεία, συνομιλεί με τον συγγραφέα στον οποίο προσφέρει συνήθως μια πολύ γενναιόδωρη αμοιβή για να εκδώσει το βιβλίο που θα φέρει το όνομα του πελάτη και όχι του συγγραφέα (σπάνια αναφέρεται το όνομα του συγγραφέα). Διάσημοι ghostwriters είναι η Joni Rodgers και ο Andrew Cropts. Ο τελευταίος, μάλιστα, δήλωσε στο περιοδικό πως είχε πελάτες δυο Έλληνες, χωρίς όμως να αποκαλύπτει τα ονόματα τους.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ"

Παλιότερα ακούγαμε για τα αστρονομικά ποσά που έπαιρναν οι ηθοποιοί της τηλεόρασης, διαβάζαμε δηλώσεις τους στα περιοδικά που έλεγαν ότι κάνουν τηλεόραση για τα λεφτά και άλλους να λένε ότι χρωστάνε πολλά στην tv που τους χάρισε μια άνετη ζωή. Αυτά εδώ και λίγα χρόνια αποτελούν παρελθόν. Πλέον ηθοποιοί που παίζουν ακόμα και σε πολύ πετυχημένες σειρές, όπως οι "Βασιλιάδες" στο mega, όχι απλά έχουν βάλει νερό στο κρασί τους, όχι απλά δέχτηκαν σημαντικές μειώσεις στο μισθό τους, αλλά δεν πληρώνονται καθόλου. Και όταν λέμε καθόλου, το εννοούμε.
Για του λόγου το αληθές, η Ζέτα Δούκα σε συνέντευξη της στο "TV ΖΑΠΙΝΓΚ" αποκαλύπτει : "Δεν έχω πάρει ούτε ευρώ για τους "Βασιλιάδες" κι ας έχω κάνει μαζί με όλη τη γερή ομάδα των ηθοποιών και των άλλων συντελεστών γυρίσματα από τον...προ-περασμένο Μάρτιο!".
Στην ίδια συνέντευξη η ηθοποιός ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει κοινό μέτωπο όλων των ηθοποιών να μην μπουν για νέα γυρίσματα αν δεν τους καταβληθούν τα οφειλόμενα και δεν θέλει να πιστέψει τη φήμη ότι όσοι δεν μπουν στο πλατό θα αντικατασταθούν.


Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

mag up and down

mag up

1.Μπορεί να είναι απαισιόδοξο και πικρό το κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη από το "Πεθαίνω σαν χώρα" που επιλέχθηκε για εξώφυλλο στη Lifo, τεύχος 299, αλλά μοιάζει με σπαρακτικό λόγο από τα βάθη της ψυχής ανθρώπου που βιώνει στα αλήθεια αυτή την εσωτερική κόλαση και μπορεί οι λέξεις να ξενίζουν και να πονάνε, αλλά η ανελέητη αυτή κατάθεση ψυχής μπορεί να συγκινήσει κάποιον. Άλλωστε είναι πρωτότυπη η κίνηση αυτή της Lifo να έχει για εξώφυλλο ένα κείμενο και μάλιστα ένα τέτοιο. 

2.Το πολύ ενδιαφέρον τεύχος 95, Ιούνιος 2012 του Homme, αφιερωμένο στην αντισυμβατικότητα και σε εκείνους που αψηφούν τους κανόνες - επειδή φτιάχνουν τους δικούς τους.

3.Το τεύχος 51, Μαιος 2012 του GK με τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Εξαιρείται η συνέντευξη του Θάνου Τζήμερου και το άρθρο για τη Χ.Α.

4.Η συνέντευξη της Δέσποινας Βανδή στο περιοδικό "Shape" για τα θετικά μηνύματα που περνάει στις γυναίκες.

5.Η ανδρική μόδα στο GK, τεύχος 51, Μαιος 2012

mag down

1.Σκεφτόμουν αν θα το βάλω στα mag up ή στα mag down. Μιλάω για το εξώφυλλο της Lifo, τεύχος 299 με το απόσπασμα του Δημητριάδη. Τελικά αποφάσισα να το βάλω και στα δυο. Γιατί down; Επειδή πρόκειται για ένα άκρως απαισιόδοξο κείμενο που προφανώς οι υπεύθυνοι δεν το επέλεξαν τυχαία για εξώφυλλο τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Γιατί όμως; Γιατί να φαντάζονται τη χώρα ετοιμοθάνατη, τον Έλληνα γεμάτο μίσος κι απέχθεια και ένα τούνελ χωρίς φως που οδηγεί στο γκρεμό; Διαβάζοντας το κείμενο, στο μυαλό μου φαντάστηκα μια γρια γυναίκα, ταλαιπωρημένη από τη ζωή, εξαθλιωμένη, απαρηγόρητη, να το γράφει με λυγμούς και να αφήνει την τελευταία της πνοή γράφοντας "Πεθαίνω σαν χώρα". Τρομακτικό.

2.Ποιος είναι αυτός ο Tonis Sfinos που φωτογραφήθηκε για το Naked City της Lifo, τεύχος 299, που είναι, λέει, τραγουδιστής και international playboy;; Μακράν η πιο κακόγουστη φωτογράφηση της στήλης. 

3.Το editorial του Φώτη Γεωργελέ στην AV, τεύχος 396. Τι παραλήρημα είναι αυτό; Πόσο θυμωμένος ήταν όταν το έγραφε; Δικαιολογημένα με τη θεματολογία που ασχολείται (τα κακώς κείμενα της νεοελληνικής πολιτικής και κοινωνίας) αλλά υπολόγιζε χωρίς τον αναγνώστη που δυσκολεύεται να τον παρακολουθήσει. Είσαι χάλια; Διάβασε και Γεωργελέ να σε αποτελειώσει και να κόψεις φλέβα. Μακρυά από εμάς!

4.Η συνέντευξη του Θάνου Τζήμερου στο GK, τεύχος Μαιου 2012, για την αδικαιολόγητη αλαζονεία, την υπεροψία, τις ανιστόρητες απόψεις, τις εύκολες καταδίκες. Αποδεικνύει πως δεν το 'χει με την πολιτική. Στην ερώτηση αν είχε ασχοληθεί πριν τη δημιουργία του κόμματος με την πολιτική, απαντά ότι ως καθηγητής μουσικής, είχε κάνει μια μελέτη για το πώς πρέπει να αναμορφωθεί η μουσική εκπαίδευση στα σχολεία...Μια μέρα ξύπνησε ο κ. Τζήμερος και είπε να φτιάξει ένα κόμμα...Μα τόσο πετυχημένος στο χώρο της διαφήμισης και διάλεξε το όνομα "Δημιουργία ξανά"; Αποτυχία σκέτη το κόμμα του, αλλά η συνέντευξη χρήσιμη για τον πολιτικό του μέλλοντος που δε θέλει να αποτύχει. Άνθρωπος με παιδεία ο κ. Τζήμερος, έξυπνος, αντισυμβατικός, με ιδέες, αλλά δεν κάνει για πολιτική. Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία.

5.Η συνέντευξη της Lindsay Lohan στο Homme, τεύχος Ιουνίου 2012. Καλά το ξεκίνησε με το "δε δίνω δεκάρα τι σκέφτεστε για μένα", ωραίος ο τσαμπουκάς της, αλλά μας το χάλασε εκεί που λέει : "Δεν τρέχει τίποτε να χάσω κάπου το βρακί μου, αρκεί να μην χάσω ούτε ένα από τα "χτυπήματα" μου στο Google". Κοπελιά, ξεκαβάλα λίγο. Σε έχει αρρωστήσει η δημοσιότητα που αποκαλείς...σπίτι σου. Πρόσεχε μην πέσει να σε πλακώσει!


ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΟΔΑ GK ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

Λινό πουκάμισο, βαμβακερό παντελόνι Marlboro Classics
5/5

 Τζάκετ, βαμβακερό T-shirt, βαμβακερή βερμούδα Boss Green (Hugo Boss Stores), γυαλιά ηλίου Toms.
5/5

 Ριγέ βαμβακερό πουκάμισο και βαμβακερή βερμούδα Boss Green (Hugo Boss Stores).
5/5 

 Βαμβακερή μπλούζα και βαμβακερό παντελόνι Gant (notosgalleries, Gant Stores).
5/5

 Βαμβακερή μπλούζα και βαμβακερή βερμούδα Soul rebel (Sprider Stores).
5/5


 Λινό πουκάμισο, βαμβακερό παντελόνι και πλεκτή ζώνη με δερμάτινη λεπτομέρεια MCS (Marlboro Classics).
5/5


 Βαμβακερή μπλούζα και βαμβακερή βερμούδα Gant (notosgalleries, Lacoste)
5/5
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΟΔΑ HOMME ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΚΑΙ ΒΕΡΜΟΥΔΑ TRUSSARDI JEANS (NOTOSGALLERIES), ΚΑΠΕΛΟ MCS (MARLBORO CLASSICS)
Σχόλιο : Τα λουλουδάτα πουκάμισα και τα καπέλα, όπως αυτό, πρέπει να σου πηγαίνουν για να τα φοράς και στους περισσότερους δεν πηγαίνουν.
Βαθμολογία : 2/5 

ΣΑΚΑΚΙ, T-SHIRT ΚΑΙ ΒΕΡΜΟΥΔΑ U.S. POLO ASSN. (SHOP ΕΡΜΟΥ 112Α), ΓΥΑΛΙΑ RAY-BAN (LUXOTTICA HELLAS), ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ (TOMS)
Σχόλιο : Ωραίο με εξαίρεση το σακάκι. Ποιος φοράει τέτοιο σακάκι το Καλοκαίρι; Επίσης τα παππούτσια ωραία, αλλά δεν είναι ακόμα στη μόδα.
Βαθμολογία : 2/5

 ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΚΑΙ ΒΕΡΜΟΥΔΑ BOSS BLACK (HUGO BOSS STORES)
Σχόλιο : Πουλοβεράκι με βερμούδα; Σπάνιο. Μπορεί να το φορέσεις το βράδυ που μπορεί να κάνει λίγο ψύχρα. Δεν είναι άσχημος συνδυασμός. Η ξεβαμμένη βερμούδα δεν είναι ωραία.
Βαθμολογία : 2/5


 T-SHIRT ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ HACKETT (SHOP ΕΡΜΟΥ 112Α), ΓΥΑΛΙΑ RAY-BAN (LUXOTTICA HELLAS), ΡΟΛΟΙ IWC (RICHEMONT HELLAS)
Σχόλιο : Δε μου αρέσουν τα χρώματα αυτά και ο συνδυασμός αυτός.
Βαθμολογία : 1/5


 ΤΖΑΚΕΤ, T-SHIRT ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ G-STAR RAW (G-STAR STORE), ΚΑΠΕΛΟ BOSS GREEN (HUGO BOSS STORES)
Σχόλιο : Cool ντύσιμο. Δε φοριέται συχνά. Δεν είμαστε και όλοι Justin Timberlake.
Βαθμολογία : 3/5


 ΖΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΒΕΡΜΟΥΔΑ NAUTICA JEANS CO. (NOTOSGALLERIES), ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ (TOMS)
Σχόλιο : Ωραία χρώματα και ωραίος συνδυασμός.
Βαθμολογία :  4/5

 ΤΖΑΚΕΤ, T-SHIRT ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ (DIESEL)
Σχόλιο : Τα Diesel είναι ωραία τζην, παρότι ακριβά. Έχει περάσει κάπως η μόδα στο ξεβαμμένο όμως. Ωραίο σκυλακι!
Βαθμολογία : 2/5

 ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ, T-SHIRT, ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ MCS (MARLBORO CLASSICS)
Σχόλιο : Ωραία χρώματα, καλοκαιρινά. Εμένα προσωπικά, δε μου πάνε τα ανοιχτά. Το καπελάκι άκυρο. Μοιάζει με αυτά που φοράει ο παππούς μου. 
Βαθμολογία : 3/5

 ΖΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ BOSS ORANGE (HUGO BOSS STORES), ΡΟΛΟΙ CARTIER (RICHEMONT HELLAS)
Σχόλιο : Χάλια η ζακέτα. Εντελώς γιαγιαδίστικη.
Βαθμολογία : 0/5

 T-SHIRT ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ GAS (COLLECTIVE)
Σχόλιο : Ωραίο χρώμα η μπλούζα, αλλά δε μου αρέσουν τα κουμπάκια.
Βαθμολογία : 1/5