Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

mag up and down

mag up

1.Το αφιερωμα-αρθρο με τον εξυπνο τιτλο "Ορολογικη βομβα" του περιοδικου "Καλειδοσκοπιο", τευχος 46.

2.Το αφιερωμα-ρεπορταζ του περιοδικου "Επικαιρα", τευχος 126 με τιτλο "ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ". Καταπληκτικη, αξιολογη και αξιοθαυμαστη δουλεια. Και καθολου ευκολη.

3.Το αρθρο του Σωτηρη Δαφνοπουλου με τιτλο "Τα πρωτοκολλα των μεγαλων τηλεοπτικων στιγμων" στο "TiVi WEEKLY", τευχος 10. Καλογραμμενο και εξυπνο.

4.Το περιοδικο "Life & Style" που εκανε εξωφυλλο την Κατερινα Ζαριφη. Πρωτοτυπη κινηση, που δειχνει οτι το περιοδικο δε θεωρει οτι πρεπει να εισαι μοντελο με ιδανικες αναλογιες για να γινεις εξωφυλλο. Οι φωτογραφιες ειναι πολυ ωραιες και αναδεικνυουν τη θυληκη και τρυφερη πλευρα της γνωστης tv persona με εξαιρεση μια που δεν την κολακευει.

5.Η στηλη "Βελακια" στο "TiVi WEEKLY". Ευστοχα σχολια και κριτικες για την ελληνικη τηλεοραση.

mag down

1.Τα αρθρα του Σταυρου Λυγερου στο περιοδικο "Επικαιρα". Βαρετα.

2.Τα αρθρα του Γιωργου Δελαστικ στο περιοδικο "Επικαιρα". Βαρετα.

3.Ο Τακης Σπυριδακης που φωτογραφηθηκε για το εξωφυλλο του περιοδικου "Status" με κυριλε ντυσιμο και υφος χιλιων καρδιναλιων, σαν να ειναι ο Ωνασης, να δηλωνει οτι δεν του αρεσει η Ελλαδα του...αγαπουλα. Ειναι γελοιο που μια απο τις χειροτερες ελληνικες διαφημισεις εκανε φιρμα εναν αγνωστο μεχρι τοτε ηθοποιο και που τα ΜΜΕ ασχολουνται μαζι του εξαιτιας της φημης που απεκτησε απο μια διαφημιση και μονο. Θα μου πειτε, στην εποχη της εικονας ζουμε και η σαχλαμαρα πουλαει.

4.Τα περιοδικα OK! και HELLO. Ποση Μενεγακη πια;;

5.Η συνεντευξη της Ναντιας Μπουλε στο "TV ΕΘΝΟΣ". Επιμενει να λεει οτι κοιταει μονο τα θετικα σχολια για την αποτροπαια εκπομπη της. Καλο θα ηταν να κοιταει και τα αρνητικα και να παραδεχτει πως ειναι λογικο να υπαρχουν. Κατα τ' αλλα, οι απαντησεις της ειναι κλισε οπως συνηθως. Αδιαφορη τηλεπερσονα. Κανονικα θα επρεπε τα ΜΜΕ να της γυρισουν την πλατη με αυτη την εκπομπη που παρουσιαζει.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΙΑ

Αυτα ειναι μερικα απο τα ελληνικα περιοδικα που δεν κυκλοφορουν πια :

Ε*
Ταχυδρομος
Ενα
Και
Ζενιθ
People*
Informer
w/e*
ΚΛΙΚ
DIVA
MEN
ΠΟΠ-ΡΟΚ
Muzine
Homme
Down Town*
Instyle*
Nitro*
18-τριαντα

*Δεν ειναι ακομα σιγουρο αν θα τα ξαναδουμε στα περιπτερα. Θα εξαρτηθει απο το αν θα κυκλοφορησει ξανα η Ελευθεροτυπια και απο το αν θα αγορασει καποιος τα περιοδικα της ΙΜΑΚΟ.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

mag up and down

mag up

1.Το "Global input" του περιοδικου "BURNOUT". Στηλες με αποψη, αστειες και παραξενες ειδησεις και φωτογραφιες με αμαξια.
2.Η στηλη "Με λενε Ευρωπη" του Γκαζμεντ Καπλανι στο "Metropolis".
3.Το περιοδικο "Chillout". Μοντερνο, νεανικο, οπως οφειλει αλλωστε, τρεντι, στιλατο, εξυπνο, διασκεδαστικο και χαρουμενο.
4.Το ρεπορταζ του περιοδικου "Elle", τευχος Μαρτιου, με τιτλο "ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ & ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ". Πολυ χρησιμο, ειδικα αυτη την εποχη. Πολυ καλη δουλεια απο ενα περιοδικο που κατα τ' αλλα προβαλλει τον καταναλωτικο και ακριβο τροπο ζωης.
5.Το περιοδικο "TV BOX". Πολυ καλο. Πλουσιο τηλεοπτικο ρεπορταζ, πολυ showbiz και πολλα αλλα θεματα ποικιλης υλης. Φανταστειτε ενα συνδυασμο του "Hello" (απο αποψη σχεδιασμου, οχι υφους) και του "Τηλεθεατη".

mag down

1.Το editorial του Νικου Νικολοπουλου στο "Αθηνοραμα", τευχος 614. Φτηνο και σαχλο. "Ξερουμε πολυ κοσμο που φετος θα ντυθει Μερκελ και Κριστιν Λαγκαρντ. Ευκολο, αλλα παρακινδυνευμενο, αφου κυκλοφορει πολυ τσατισμενος κοσμος. Εσεις μπορειτε καλλιστα να μεταμφιεστειτε σε Γερμανο αξιωματικο (ας ειν' καλα το Μοναστηρακι) και να ζητατε πισω τα δανεικα σας. Αφηστε που υπαρχει η περιπτωση να σας τα δωσουν κιολας. Μια οικονομικη λυση ειναι να ντυθειτε "μισθος" (δεν θελει πολλη φαντασια, αρκει να φαινεστε κομμενος). Με κοστος μονο εξακοσιες σελιδες Α4, μπορειτε να ντυθειτε μνημονιο και να αφησετε απλως τους αλλους να σας ξεφ(τ)υλλισουν". Το ξεφτιλισες.
2.Το editorial της Ιωαννας Φιλιππατου στο "Let's Go" τευχος 271. Μιζερο, ισοπεδωτικο και σαχλο.
3.Το αρθρο του Γιαννη Νενε για την ταινια "Εκει που χτυπαει η καρδια μου" στην "Athens voice". Τελικα του αρεσε ή οχι;
4.Τα περισσοτερα αρθρα της Σωτης Τριανταφυλλου στην "Athens voice". Βαρετα, φλυαρα και κουραστικα.
5.Η μοδα που πλασαρουν πολλα απο τα αντρικα και κυριως τα γυναικεια περιοδικα που δεν εχουν καμια σχεση με την ελληνικη πραγματικοτητα.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΡΑΦΑΕΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ GK


Σε ενα Starbucks, οχι σε αυτο που καηκε...

-Καιρο εχω να ερθω Starbucks.
-Ηξερες για την προσφορα;
-Οχι. Ιδεα δεν ειχα. Ποιος θα το περιμενε οτι θα διναμε 2 ευρω για ενα καπουτσινο;
-Ναι αλλα tall.
-Ε απο το τιποτα. Μπραβο τους. Εξυπνη κινηση.
-Αυτα ειναι τα καλα της οικονομικης κρισης.
-Ναι αλλα να συνεχισουν να υπαρχουν τετοιες προσφορες και μετα την κριση. Αληθεια ποτε θα τελειωσει αυτη η κριση;
-Τι να σου πω; Η Αση Μπηλιου ειπε στο "Τηλεκοντρολ" απο το καλοκαιρι του 2013 θα δουμε φως στο τουνελ.
-Μια χαρα...Παντως να ερχομαστε Starbucks μονο τις ωρες που ειναι 2 ευρω ο καφες.
-Εγω ερχομαι μονο αυτες τις ωρες. Και δε θα ηταν κακη ιδεα ολες τις ωρες να εχουν μερικους καφεδες 2 ευρω. Τελος παντων, για πες, τι κρατας μαζι σου;
-Το GK, τευχος Φεβρουαριου. Πολυ καλο τευχος, πολυ ωραια θεματα.
-Για πες.
-Λοιπον, διαβασα για τον Βλαση Φρυσιρα.
-Ποιος ειναι αυτος;
-Ειναι ενας τυπος που συλλεγει ζωγραφικη τα τελευταια 40 χρονια και εγινε, λεει, φιλος με πολλους καλλιτεχνες, ηταν μαρτυρας της προσωπικης τους εξελιξης, εζησε μεσα στα ατελιε τους.
-Ναι, και;
-Και τωρα υπαρχει μια εκθεση με 250 αυτοπροσωπογραφιες καλλιτεχνων, η οποια σε πολλες απο αυτες εχει τον Βλαση Φρυσιρα ως επισκεπτη-πρωταγωνιστη. Δηλαδη δειχνει τον Φρυσιρα, ζωγραφισμενο απο τους καλλιτεχνες με τους οποιους συναναστρεφοταν. Να δες.

-Μαλιστα. Και ποιον ενδιαφερουν τα πορτρετα του;
-Το ιδιο τον ρωτησε και ενας φιλος του, οπως λεει το περιοδικο, και αυτος του απαντησε οτι "ενδεχομενως να ενδιαφερουν ελαχιστους, ομως αυτη η εκθεση γινεται για να τιμησω ολους αυτους τους ανθρωπους με τους οποιους μοιραστηκα την εμπειρια του πορτρετου".
-Και εμεις τι φταιμε;
-Μη γινεσαι κυνικος. "Εκει ισως κρυβεται το μυστικο", λεει το αρθρο. "Ο Φρυσιρας θυμαται αμετρητα περιστατικα για το πως ειναι να στεκεται κανεις απεναντι απο τον ζωγραφο και το καβαλετο του, πως το προσωπικο φιλτρο αλλαζει την αντικειμενικη εικονα, πως η μαγεια του χρωστηρα ειναι ενα αλλοκοτο κατοπτρο".
-Ωραια.
-Η εκθεση λεγεται "Face to face" και παρουσιαζεται στο Μουσειο Φρυσιρα στις 7 Μαρτιου.
-Διαβασα ενα βαρετο αρθρο του Σταυρου Λυγερου για τα χαμηλα ποσοστα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπησεις. Ο ιδιος εγραψε και ενα αρθρο για τα 11....θανασιμα λαθη του Γιωργου Παπανδρεου που οδηγησαν στην κριση, αυτος την ονομαζει...χρεοκοπια.
-Σαχλαμαρες. Λες και φταιει μονο ο Παπανδρεου για ολα.
-Δε μπορεσα να το διαβασω. Ηταν βαρετο, δυσκολο και κουραστικο. Και γενικα αδιαφορο.
-Προφανως ο τυπος ειναι κατα του ΠΑΣΟΚ.
-Διαβασα και ενα αρθρο του Μπαμπη Παπαδημητριου...
-Αυτον απο το ΣΚΑΙ που τον βριζουν ολοι επειδη υποστηριζει την τροικα;
-Αυτος νομιζω. Γραφει : "...αν δεν υπηρχε η τροικα, θα επρεπε να την εφευρουμε. Γιατι, απο τη στιγμη που δεν μπορεις να πληρωσεις οσα χρωστας, καποιος πρεπει να σε εξυπηρετησει με την παροχη ρευστοτητας, αλλα και να εγγυηθει οτι, τελικα, εστω μετα απο πολλα χρονια, θα τα καταφερεις".
-Τι να κανουμε; Δεν γινεται να ειναι ολοι κατα της τροικας. Και οσοι ειναι υπερ, τρωνε ολο το κραξιμο.
-Διαβασα και μια συνεντευξη του Γιωργου Σπανουδακη και Ερικ Παρκς που ιδρυσαν το gipht.me.
-Τι ειναι αυτο;
-Την απαντηση τη δινει ο Γιωργος Σπανουδακης : "Ειναι δυο πραγματα : Πρωτον, μια πλατφορμα, ενα συστημα, που επιτρεπει στον κοσμο να επικοινωνει ανταλλασσοντας διαδραστικα μηνυματα απο κινητο σε κινητο - ανεξαρτητως του αν εχει i-Phone, android ή κατι αλλο. Δευτερον, ειναι μια βιβλιοθηκη με παρα πολλα ετοιμα "δωρα", δηλαδη διαδραστικα παιχνιδακια και καθε ειδους προγραμματα, τα οποια ο καθενας μπορει να προσωποποιησει.
-Και πως εχουν εσοδα απο αυτο;
-Την απαντηση δινει ο Ερικ Παρκς : "Με τρεις τροπους. Πρωτον, καποια απο τα "δωρα" θα τα αγοραζεις. Ο κοσμος ειναι προθυμος να πληρωσει, και αυτο το αποδεικνυουν τα εσοδα απο mobile εφαρμογες, τα οποια αυξανονται συνεχως. Δευτερον, δινουμε τη δυνατοτητα σε τριτους να φτιαξουν δικα τους δωρα, να τα πουλησουν μεσα απο την πλατφορμα μας και να παρουμε ενα ποσοστο. Το τριτο, και πιο ενδιαφερον, κομματι ειναι τα δωρεαν αλλα branded δωρα. Για παραδειγμα, η αγαπημενη μαρκα αυτοκινητου του φιλου σου βγαζει καινουργιο μοντελο. Μπορεις να του στειλεις ενα παιχνιδι στο οποιο να το "οδηγει" με αληθινο ηχο, χρωμα της επιλογης του κ.λπ. Το παιχνιδι το φτιαχνουμε εμεις και το πληρωνει η αυτοκινητοβιομηχανια. Προσωποποιημενη διαφημιση την οποια σ' τη στελνει ο φιλος σου, και το χαιρεσαι κιολας. Αλλο παραδειγμα : Βρισκεσαι στο αγαπημενο σου καφε και λαμβανεις ειδοποιηση οτι υπαρχει η ταδε προσφορα κι αν τη μοιραστεις μεσω του gipht.me με τον φιλο σου, εχετε τον καφε στη μιση τιμη ή δωρεαν. Εχει σημασια οτι το μηνυμα δεν του το εστειλε το brand, αλλα ο φιλος του.
-Ε;;; Μπερδευτηκα. Τι ειναι ολα αυτα;
-Τι να σου πω; Κι εγω δεν καταλαβα.
-Δεν ειναι αυτα για μας τελικα. Ειμαστε τελικα παραδοσιακοι εμεις.
-Οχι μωρε δεν ειμαστε, απλα δεν ειμαστε πολυ προχω τεχνολογικα. Αυτα αλλωστε δεν τα ξερει ο περισσοτερος κοσμος.
-Σωστα.
-Μετα διαβασα συνεντευξη του Δημητρη Πολιτοπουλου που ειναι ο ιδρυτης της Ζυθοποιιας Μακεδονιας-Θρακης. Διαβαζω : "Η ιστορια του ειναι συναρπαστικη και ιδιαιτερα διδακτικη για την κατανοηση της ιδιας της χωρας, αλλα και της διαφορας που μπορει να κανουν η θεληση, το πεισμα και η δημιουργικοτητα ενος και μονο ανθρωπου. Διαπιστωνοντας την ελλειψη ελληνικης μπιρας στην εγχωρια αγορα, εγκατελειψε τη μακρινη Νεα Υορκη και την οικογενειακη επιχειρηση με ενα εισιτηριο χωρις επιστροφη για τη Θρακη. Καπως ετσι γεννηθηκε το 1998 η πρωτη ελληνικη μπιρα. Η Βεργινα, απο τη γεννηση της ακομα, ειχε να αντιμετωπισει ενα μεγαθηριο. Η Αθηναικη Ζυθοποιια με τις διαφορες ετικετες μπιρας κατειχε το 92% της ελληνικης αγορας, αποτελωντας ουσιαστικα μονοπωλιο. Ο Πολιτοπουλος βρεθηκε αντιμετωπος οχι μονο με την αρνηση των διανομεων να διακινησουν τα προιοντα του, αλλα και με προσωπικες επιθεσεις. Βρηκε σκασμενα τα ελαστικα του αυτοκινητου του, δεχτηκε απειλητικα τηλεφωνηματα και η επιχειρηση του υπεστη βανδαλισμο των προιοντων της.


-Τον καημενο τι τραβηξε...
-Διαβασα μια ρεστοκριτικη του Αγγελου Ρεντουλα για την "Trapezaria" που βρισκεται στη Θεοδωρου Νεγρη 1, Μακρυγιαννη. "Μοντερνος χωρος, οχι ομως "νεοταβερνε", αναλαφρος, οχι χαζοχαρουμενος, ζεστος, οχι ρουστικ".
-Νεοταβερνε; Ωραιος ορος!
-Εδω περα εχει αντρικη μοδα. Ειναι ρουχα που προτεινει η στυλιστρια για τις Κυριακες που θες να πας για καφε οσο πιο χαλαρος γινεται.
-Για να δω...Δε μου αρεσουν.
-Εδω περα εχει αντρικα προιοντα κατα των ρυτιδων.




-Ευτυχως δεν τα εχω ακομα αναγκη.
-Εδω εχει ρολογια.
-Δε θελω ρολοι. Εχω το κινητο μου. Παντως, αυτο το ρολοι μου αρεσει. Αν ειχα λεφτα θα το αγοραζα.



-Δες αυτο το αμαξι!
-Πως ειναι ετσι;; Εντελως φουτουριστικο.


-Δες και αυτο το ακουστικο. Θα το αγοραζες;


-Αν ειχα λεφτα ναι.
-Μετα διαβασα ενα αρθρο για μια σκηνοθετιδα, τη Λενι Ριφενσταλ, η οποια λεει ηταν κολλητη του Χιτλερ. Θεωρειται πολυ σπουδαια σκηνοθετις.


-Α, δε με νοιαζει. Αφου ειχε κολλητηλικια με το Χιτλερ, απαξιω.
-Διαβασα ενα αρθρο της Μαργαριτας Πουρναρα για το facebook. Γραφει οτι στο facebook μπορει καποιος να παρουσιασει εναν διαφορετικο εαυτο απο αυτον που ειναι και αναφερει παραδειγματα : "Ενας γνωστος μου, γυναικας, ανεβαζει αγαπησιαρικες φωτογραφιες σε αγουροξυπνημενες ποζες, αγκαλια με το μικροσκοπικο σκυλακι του. Ακολουθουν βροχη τα σχολια απο γυναικες φιλες του για το ποσο γλυκουλης ειναι και ξαφνικα γινεται ακομα περισσοτερο ερωτευσιμος σε καποιες, που νομιζουν οτι θα τους φερθει τοσο τρυφερα οσο και στο σκυλο του. Αλλοι το παιζουν φιλοσοφοι και τακτικοι αναγνωστες ξενων εφημεριδων, χωρις να εχουν διαβασει ουτε μια γραμμη, ενω μερικες παρουσιαζονται ως σουπερ ομορφες και κοινωνικες, για να κρυψουν τη μοναξια και την παραξενια τους".
-Ποσο δικιο εχει. Ποιος ξερει ποσοι ψευτικοι ανθρωποι υπαρχουν στο facebook και μπορει να ειναι και καποιοι απο τους "φιλους" μας. Εμενα αυτο που μου τη σπαει στο facebook ειναι που μερικοι ανεβαζουν εκατονταδες φωτογραφιες με τον εαυτο τους. Τι επιδειξιομανια!
-Εμενα μου τη σπανε αυτοι που ανεβαζουν 100 τραγουδια την ημερα.
-Η γυναικεια τσαντα που κολλαει;


-Ελα ντε!
-Αντρικο δεν ειναι το περιοδικο;
-Μπορει να τη βαλανε κατα λαθος...χαχαχα. Για να δουμε τι αλλο...Ενα βαρετο ρεπορταζ για τις συνεπειες της επιστροφης στη δραχμη με συνεντευξεις απο 5 οικονομολογους, αναμεσα τους και ο Βαρουφακης.
-Καλα αυτος ο Βαρουφακης παντου εμφανιζεται;
-Μαλλον επειδη ειναι ωραιος.
-Σιγα τον ωραιο.
-Δες εδω! Ο χωρος εργασιας του μελλοντος. Σε ενα τετοιο χωρο εργασιας θα ηθελα να δουλεψω.






-Και εγω θα το ηθελα αλλα στην Ελλαδα λιγο δυσκολο.
-Κοιτα κι εδω : "Οποιος εχει αναγκη να "καθαρισει" το μυαλο του μπορει να παρει το λαπτοπ του και να βγει στα δεκαδες ανοιχτα σαλονακια και μπαλκονια, που μετατρεπονται σε χωρους διαλειμματος".
-Αυτα ειναι.
-Ηξερες εσυ οτι πτωχευσε η Saab;


-Οχι, εχω καιρο να παρω περιοδικο αυτοκινητου.
-Κι ομως πτωχευσε. Διαβαζω : "Ο καθηγητης Οικονομικων του Πανεπιστημιου St. John's Αντονι Μαιλ Σαμπινο δηλωσε πριν απο ενα μηνα : "Η πτωχευση της Saab ειναι, χωρις, αμφιβολια, ενα θλιβερο τελος σε μια περηφανη εταιρεια. Η Saab εγκλωβιστηκε απο την General Motors, την πρωην μητρικη της εταιρεια, η οποια δεν επιθυμουσε να τη σωσει, ειδικα αν γι' αυτο θα χρειαζοταν να την πουλησει στους Κινεζους ανταγωνιστες της". Δεν καταλαβα. "Τα προιοντα της Saab δεν ανταποκρινονταν πια στις απαιτησεις της αγορας. Τωρα ο κοσμος επιλεγει οικονομικοτερα αυτοκινητα, με χαμηλοτερη καταναλωση. Η Saab το αγνοησε τελειως".
-Με αλλα λογια, η Saab επεσε θυμα της κρισης και δε φρονιστε να προσαρμοστει.
-Για τις τελευταιες εξελιξεις μιλα στο περιοδικο ο Γιωργος Βασιλακης, αντιπροσωπος της Saab στην Ελλαδα : "Αυτην τη στιγμη η εταιρεια εχει μπει σε καθεστως προστασιας απο τους πιστωτες. Η μοιρα της, ομως, δεν εχει ακομα σφραγιστει. Γινεται μια σκληρη μαχη για το αν θα πουληθει στο συνολο της απο το σουηδικο κρατος, στο οποιο τωρα ανηκει, ή αν θα ρευστοποιηθει. Δυστυχως, η Saab και η GM δεν καταφεραν ποτε να συνεργαστουν". Επισης περιγραφει το κοινο της Saab : "Αποτελειται απο ατομα που επιθυμουν να οδηγουν ενα πολυτελες, ανετο αυτοκινητο, χωρις να προσδοκουν την κοινωνικη τους διακριση μεσω αυτου. Αγοραζουν αυτοκινητο για τους ιδιους και οχι για τους αλλους. Το κοινο αυτο εχει υψηλο μορφωτικο επιπεδο. Αποτελειται απο καθηγητες, γιατρους, αρχιτεκτονες, δικηγορους κ.α. Μονο το 5% των αγοραστων Saab δεν εχει κανει ανωτατες σπουδες".
-Για πλουσιους δηλαδη.
-Συνεντευξη στο περιοδικο εδωσε ο ηθοποιος Αντωνης Καφετζοπουλος, ο οποιος, λεει, ειναι απο την Κωνσταντινουπολη και η δημοσιογραφος τον ρωταει ποτε αρχισε να αισθανεται την Ελλαδα πραγματικη του πατριδα και απαντα : "Στην Κωνσταντινουπολη μεγαλωνα με τη σκεψη οτι πατριδα μου ειναι η Ελλαδα. Βεβαια, οταν ηρθα, σοκαριστηκα, γιατι μου φανηκε μικρη και ολιγον επαρχιωτικη".


-Μα πως τολμαει να το λεει αυτο;
-"Προερχομουν, βλεπετε, απο μια μεγαλη, κοσμοπολιτικη πολη. Απογοητευτηκα περισσοτερο οταν συνειδητοποιησα οτι εδω, με εναν περιεργο τροπο, κανεις δεν εχει ουσιαστικη αγαπη για τον τοπο του. Οι Ελληνες αγαπουν πολυ τα σπιτια τους και τους δικους τους ανθρωπους, αλλα δεν ειναι ιδιαιτερα κοινωνικοι, ουτε ενδιαφερονται για ο,τι συμβαινει περα απο το κατωφλι τους".
-Αυτο δεν ειναι αληθεια. Σαχλαμαρες λεει.
-Το περιοδικο εχει αφιερωμα στον Θοδωρο Αγγελοπουλο. Θα σου διαβασω μερικες δηλωσεις του ιδιου που παραθετει το περιοδικο : "Ολες μου οι εμμονες μπαινουν και βγαινουν στις ταινιες μου, οπως μπαινουν και βγαινουν, οπως σωπαινουν, για να ξαναεμφανιστουν αργοτερα, τα οργανα μιας ορχηστρας". "Δουλευω με την ιδια ομαδα συνεργατων απο τοτε που αρχισα. Με ξερουν, τους ξερω. Με τα χρονια, εχουν γινει οικογενεια μου. Με θυμωνουν συχνα την ωρα της δουλειας, μου λειπουν οταν δεν τους βλεπω. Περασαν τοσα χρονια κι ακομα η ιδια ταραχη, η ιδια συγκινηση, η ιδια αναγκη να ειμαστε κοντα, κρατωντας την αναπνοη μας, περιμενοντας το τελος ενος πλανου". "Ο Ομηρος, οι αρχαιοι τραγικοι, και γενικα η αρχαια ελληνικη γραμματεια, αποτελουσαν στην εποχη μου μερος της σχολικης μας παιδειας. Οι αρχαιοι μυθοι μας κατοικουν και τους κατοικουμε. Ζουμε σ' εναν τοπο γεματο μνημες, αρχαιες πετρες και σπασμενα αγαλματα. Ολη η νεοτερη ελληνικη τεχνη φερει τα σημαδια αυτης της συμβιωσης". "Στο γυρισμα αναπλαθονται ολα με βαση την καινουργια πραγματικοτητα. Ηθοποιοι, απροβλεπτα, ευτυχη ή ατυχη, ξαφνικες ιδεες. Και ομως, η αρχη εχει προηγηθει. Καιρο πριν. Τοτε που απο το τιποτα γεννιεται η ιδεα μιας ταινιας".
-Σπουδαιος σκηνοθετης, σπουδαιος ανθρωπος.


-Δες αυτην.

-Ποια ειναι τουτη;
-Μια μοντελα απο το φωτογραφικο αλμπουμ του Ζακ Ολιβαρ, "Forever young".
-Χαλια ειναι η κακομοιρα.
-Και το φορεμα χαλια. Για δες και αντρικη μοδα. Σου αρεσει κανενα απο αυτα τα ρουχα;










-Γιατι; Σκοπευεις να μου αγορασεις;
-Να δω του γουστο σου θελω. Αντε δες τα.
-Χμμ...Δε μου αρεσουν. Δε θα φορουσα τιποτα απο αυτα.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΡΑΦΑΕΛΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ...ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

-Γεια σου Ραφαελα!
-Γεια σου Στεφανε!
-Χαθηκες!
-Απο το μπλογκ σου χαθηκα. Τι να κανω; Απο σενα εξαρταται η υπαρξη μου στο μπλογκ σου.
-Εχεις δικιο. Υπαρχεις χαρη σε μενα. Τρομερο;
-Εκτος αν με αφησεις να μπαινω στο μπλογκ σου και να γραφω. Θα μπορουσα να εχω μια δικη μου στηλη.
-Θα εκανες ενα ποστ και μετα θα βαριοσουν.
-Με λες τεμπελα;
-Οχι, απλα δε νομιζω οτι το εχεις με το γραψιμο. Αλλιως θα ειχες ηδη μπλογκ.
-Η αληθεια ειναι πως δεν το 'χω με το γραψιμο μαλλον. Προτιμω να διαβαζω. Αλλα ισως στο μελλον δοκιμασω να φτιαξω καποιο μπλογκ. Μπορει να γραψω και διηγημα και μυθιστορημα.
-Καλα κοψε κατι.
-Γιατι οχι; Μπορει να κρυβω μεσα μου μια συγγραφεα και να μην το ξερω.
-Whatever. Για πες τι νεα; Διαβασες περιοδικα;
-Φυσικα. Διαβασα παρα πολλα.
-Ειδες τα νεα περιοδικα που βγηκαν;
-Ειδα ενα "inked" που εχει στο εξωφυλλο την Πηνελοπη Αναστασοπουλου και ασχολειται με τατουαζ. Τι σαχλαμαρα. Δεν το αγορασα.
-Ουτε εγω. Το "ΜΟΝΟ" το ειδες.
-Οχι, τι ειναι αυτο;
-Ειναι, μαλλον ηταν, ενα περιοδικο κοινωνικοπολιτικου περιεχομενου.
-Εκλεισε;
-Ναι. Δυο τευχη εβγαλε ολα κι ολα. Περασε εντελως απαρατηρητο. Ημουν σιγουρος οτι δε θα εχει διαρκεια.
-Στεναχωρεθηκα με το κλεισιμο της ΙΜΑΚΟ. Κυριως για το Down Town που ηταν απο τα αγαπημενα μου περιοδικα.
-Μπορει να το αγορασει καποιος.
-Επισης, να σου πω οτι διαβασα ολα σου τα ποστ για τον Κωστοπουλο και χαιρομαι που τον υποστηριξες. Με εξοργισαν ολα αυτα τα αρνητικα που διαβασα.
-Τι να κανουμε, ο Κωστοπουλος εκτος απο φιλους εχει και πολλους εχθρους.
-Χαμος απο σχολια. Ηταν λες και ο κοσμος μοιραστηκε σε δυο... στρατοπεδα, οι κωστοπουλικοι και οι αντικωστοπουλικοι.
-Ναι, οπως λεμε μνημονιακος και αντιμνημονιακος.
-Εγω φυσικα ειμαι Κωστοπουλικια.
-Εγω δεν ειμαι Κωστοπουλικος. Προσπαθησα να ειμαι αντικειμενικος.
-Ελα τωρα, αφου τον συμπαθεις τον Κωστοπουλο.
-Κανεις λαθος. Δεν τον συμπαθω, ουτε τον αντιπαθω. Εχω γραψει και αρνητικα σχολια γι' αυτον αλλα του εχω αναγνωρισει και καποια πραγματα. Θεωρω αδικα πολλα απο τα σχολια που του κανουν.
-Τον μισουν. Μου αρεσε πολυ η συνεντευξη του. Τα ειπε πολυ ωραια. Και μου αρεσε ο τροπος που την σχολιασες.
-Ευχαριστω. Αυτο που μου τη σπαει ειναι οτι με αφορμη το κλεισιμο της ΙΜΑΚΟ καποιοι ανοητοι εβγαλαν τη νεα καραμελα "πεθανε το λαιφσταιλ".
-Τι γελοιοι. Ουτε καν ξερουν τι σημαινει λαιφσταιλ. Ανοησιες.
-Εξαλλου, το οτι εκλεισε η ΙΜΑΚΟ δε σημαινει οτι εκλεισαν και ολα τα λαιφσταιλ περιοδικα.
-Φυσικα. Υπαρχουν ενα σωρο αλλα λαιφσταιλ περιοδικα.
-Και το οτι εκλεισε η ΙΜΑΚΟ, δε σημαινει οτι χαθηκαν τα περιοδικα της. Ο ΑΝΤ1 αγορασε ηδη το OK!.
-Δεν πεθαινει ετσι απλα το λαιφσταιλ.
-Και σε οποιον αρεσει. Κανεις δεν αναγκαζει κανεναν να αγοραζει τα λαιφσταιλ περιοδικα.
-Ακριβως. Απλα, οπως ξερεις, υπαρχει πολυ σοβαροφανεια και υποκρισια.
-Ναι, ξερω. Τελος παντων, παντως κατι που μου εκανε εντυπωσε, οχι θετικη, στη συνεντευξη του Κωστοπουλου ειναι οτι...ψαχνει για δουλεια και οτι θελει, λεει, να φτιαξει ιντερνετικη εφημεριδα. Μα καλα, αφου εχει βγαλει τοσα λεφτα απο τα περιοδικα τοσα χρονια. Εχει το δικο του σαιτ, το pkool.gr, εκανε και κανει ακομα τηλεοραση, ειναι δυνατον τωρα να μας το παιζει ανεργος; Φαουλ.
-Εχεις δικιο. Ηταν φαουλ αυτο. Και τι θα πει ιντερνετικη εφημεριδα; Κατι σαν ενημερωτικο σαιτ δηλαδη; Δε μας φτανουν οσα εχουμε;
-Και δεν υπαρχει μονο υπερβολη στα σαιτ, υπαρχει και στα περιοδικα και μαλιστα μεγαλυτερη. Ακουγα τις προαλλες τον Σταυρο Θεοδωρακη στην εκπομπη "σταση media" που ελεγε οτι δε μπορει να καταλαβει γιατι πρεπει να υπαρχουν για παραδειγμα τοσα περιοδικα για τη μοτοσυκλετα σε μια χωρα σαν την Ελλαδα.
-Σωστα, υπαρχει υπερβολη στον ελληνικο περιοδικο Τυπο και οχι τιποτα αλλο, δεν προλαβαινουμε να διαβαζουμε τοσα περιοδικα.
-Και καλα εσυ δεν προλαβαινεις να τα διαβασεις, εγω δεν προλαβαινω να γραψω γι' αυτα.
-Παντως για να επιστρεψουμε στα του Κωστοπουλου, διαβασα παρα πολλα, αναμεσα σε αυτα και το αρθρο στο protagon.gr με τιτλο "Απεταξαμην το Κλικ".
-Το διαβασα κι εγω. Μιλαει για την υποκρισια του νεοελληνα που μεγαλωσε με τα περιοδικα του Κωστοπουλου και τωρα κανει πως δεν τα διαβασε ποτε του και πολεμαει τον Κωστοπουλο.
-Ακριβως.
-Το περιοδικο mbike το ηξερες;
-Οχι.
-Ουτε εγω. Το αγορασα τις προαλλες. Ειναι για ποδηλατα. Δεν ειναι καινουργιο. Το τευχος που αγορασα ηταν το εκατοστο
-Α, και το γιορτασαν ε;
-Περιπου. Ειχε στο εξωφυλλο το νουμερο 100. Παντως, δωρα δεν ειχε.
-Το unfollow το πηρες;
-Ναι, πηρα το τριτο τευχος.
-Πως σου φανηκε;
-Μμμμ...δεν ξερω. Μετριο θα ελεγα.
-Κι εμενα μετριο μου φανηκε.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

mag quotes (οικονομικη κριση)

"Μια κριση του μεγεθους της σημερινης δεν μπορει ποτε να ειναι μονον οικονομικη. Στην Ελλαδα τουλαχιστον, στο βαθος των πραγματων δεν ειναι μονο οικονομικη. Βεβαιως εχει οικονομικη διασταση. Ομως, το ζητημα εδω δεν ηταν οτι φτιαχτηκαν πολλα σπιτια και δεν πουλιουνται. Καπου αλλου βρισκεται η αιτια, αλλα εκει δεν την αναζηταμε, γιατι δεν μας συμφερει, δεν μπορουμε να διαχειριστουμε τα ερωτηματα. Εγω το λεω και ξαφνιαζονται οι φιλοι μου, οτι το προβλημα μας σημερα δεν ειναι οικονομικο, ειναι πρωτιστως κοινωνικο και πολιτιστικο".
Αδαμαντιος Πεπελασης, καθηγητης Οικονομικων, ΜΟΝΟ

"Ευχομαστε οι δυσκολες συνθηκες που ολοι βιωνουμε να μας κανουν πιο ανθρωπινους, πιο αληθινους και πιο δεκτικους σε νεες ιδεες. Να ξεφυγουμε απο το "εγω" και να βιωσουμε το "εμεις".
Συλλογος Εν Δυναμει, Glow

"(Ευχομαι για το 2012) η κριση να αφυπνισει τις απεριοριστες, αλλα κοιμωμενες δυναμεις του Νεοελληνα. Να αρχισουμε να βλεπουμε ή να πιστεψουμε οτι το βλεπουμε αυτο που ειναι μπροστα μας".
Παυλος Ευμορφιδης, ιδρυτης COCO-MAT, Glow

"Ιδιαιτερα σημερα, καθε επιχειρηση με πραξεις ευθυνης και αλληλεγγυης επιβαλλεται να στεκεται διπλα στο κοινωνικο συνολο".
Βασιλικη Αδαμιδου, διευθυντρια Επικοινωνιας και Δημοσιων Σχεσεων, Lidl Hellas, Glow

"Η κριση δεν ειναι για να την κοιταζεις με τα κιαλια. Ή μενεις στον καναπε και γκρινιαζεις γραφικοτατα ή μπαινεις στη φωτια και δινεις μαχες, ξεροντας οτι δεν θα εισαι μονος σου. Μετωπα εθελοντισμου, ομαδες πολιτισμου, προγραμματα "πρασινης" αναπτυξης και δικτυα αλληλεγγυης δημιουργουνται συνεχως και δρουν καθημερινα παντου, σε ολη την Ελλαδα. Ειναι ισως ενα απο τα πιο ενθαρρυντικα στοιχεια που γεννησε αυτη η δυσκολη κατασταση".
Ελλη Μπουμπουρη, Αθηνοραμα

"Η οικονομικη κριση δεν εκανε τιποτα αλλο απ' το να βγαλει στην επιφανεια ολες τις αλλες κρισεις που μαστιζουν τη ζωη μας. Τις υπαρξιακες, τις φιλικες, τις ερωτικες, τις επαγγελματικες...Τις κρισεις των σχεσεων, τις οικογενειακες, τις συνειδησιακες...".
Ευη Κυριακοπουλου, Ραδιοτηλεοραση

"Νομιζω οτι ο τιτλος της σειρας "Κλεμμενα ονειρα" θα ταιριαζε σε αυτο που περνανε οι νεοτερες γενιες. Ουσιαστικα μας στερουν το δικαιωμα να ονειρευτουμε και την ελπιδα να κανουμε κατι δικο μας. Στα πολυ νεοτερα παιδια μπαινει μια ταφοπλακα και σε μας που δουλευουμε εδω και μια δεκαετια λενε "αυτο που ζησατε τελειωσε". Πλεον ελπιζω μονο στη δυναμικη των νεων. Οσο περναει απο το χερι μας να αλλαξουμε την καθημερινοτητα μας, γιατι για τον κοσμο δεν ξερω αν ειναι εφικτο. Και ισως ενας ηγετης να εκανε τη διαφορα. Ισως θα ηταν καλυτερα να ειχαμε χρεοκοπησει και να διναμε ενα μηνυμα σε ολους, οπως τοτε που ενας μικρος λαος ειπε "οχι" στους Γερμανους. Ισως ομως να εχουμε αλλαξει και υποτασσομαστε ευκολα...".
Αλεξανδρος Μπουρδουμης, 7 ΜΕΡΕΣ TV

"Ειμαι απ' τους αισιοδοξους που πιστευουν οτι πιανοντας ολοι πατο, ολοι μαζι θα ανεβουμε παλι πανω σαν μια γροθια".
Σαββας Πουμπουρας, Τηλεκοντρολ

"Προσπαθω να μην το σκεφτομαι, αλλα με φοβιζουν ολα αυτα που ακουω οτι συμβαινουν. Οταν μαθαινω για παιδια που λιποθυμουν στα σχολεια απο ασιτια, για οικογενειες που δεν εχουν ενα πιατο φαγητο, πραγματικα στενοχωριεμαι παρα πολυ".
Αρτεμις Αστεριαδη, Τηλεθεατης

"Σε πολλες συζητησεις καποιοι μου λενε οτι ειμαι υπερμετρα αισιοδοξος. Δεν μπορω να μην ειμαι κυριοι, γιατι περα απο τις διαφορες συνομωσιολογικες και αλλες θεωριες που βρισκουν πεδιο αναπτυξης εν καιρω κρισης, η αποψη μου παντα ειναι οτι ο λαος ειναι ο κυριος ρυθμιστης της καταστασης".
Σταθης Παπαργυροπουλος, Burn