Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ONIRAMA

Η Θεσσαλονικια

ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ

Η αληθεια ειναι πως νομιζα πως ολα τα παιδακια πανε παιδικο σταθμο.Να ομως που μερικες μαμαδες επιλεγουν να μην τα πανε μια και δε δουλευουν και προτιμανε να τα φροντιζουν οι ιδιες.Ετσι και η μαμα της αννουλας (http://annoulasmom.blogspot.com/).Σημερα ποσταρε ενα κειμενο στο οποιο εξηγει τους λογους που δεν παει την κορουλα της σε σταθμο.Σιγουρα ειναι μια μαμα ιδιαιτερα προστατευτικη, που αγαπαει πολυ το παιδι της και της αρεσει να το φροντιζει και να περνα χρονο μαζι του.

ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Ολοι στη μπλογκοσφαιρα γνωριζουν την Αμαλια.Με το μικρο της ονομα.Η Αμαλια που σημαδευσε την κοινοτητα των ελληνων μπλογκερς με την τραγικη ιστορια και το ακομα πιο τραγικο και αναπαντεχο τελος της.Την 1 Ιουνιου του 2007 σχεδον ολοι οι ελληνες μπλογκερς αφιερωσαν ενα ποστ σε εκεινη τη γυναικα που τους συγκινησε με τη μαχη που εδωσε εναντια στο θανατο αλλα που τελικα την εχασε.Η 1 Ιουνιου ειναι η μερα της Αμαλιας.
Το μπλογκ της Αμαλιας (http://fakellaki.blogspot.com/), αυτο στο οποιο η ιδια εγραφε ειναι γεματο χιλιαδες σχολια, τα οποια ανανεωνονται ακομα και σημερα, 2 χρονια μετα το θανατο της.Το http://amaliasday.blogspot.com/ ειναι ενα μπλογκ αφιερωμενο ειδικα στην Αμαλια, με αρθρα, βιντεο καθως και με εναν καταλογο με ολα οσα εχουν γραψει οι ελληνες μπλογκερς για εκεινην.
Τον Ιουλιο προστεθηκε ενα αρκετα ενδιαφερον μπλογκ (http://amaliaselides.blogspot.com/) αφιερωμενο στην Αμαλια, και το ενδιαφερον εγκειται στο οτι το υπογραφει μια φιλη της, καποια που τη γνωριζε καλα.Σε αυτο το μπλογκ μπορουμε να δουμε σκιτσα, κειμενα, σελιδες απο το ημερολογιο της Αμαλιας, σκεψεις δικες της.Και μεσα απο αυτα, διαπιστωνουμε οτι η Αμαλια ηταν ενα ατομο με χιουμορ, πολυ χιουμορ, αυτοσαρκασμο, βαθος σκεψης, ειλικρινεια, ευθυτητα και ευφυια.
Πληροφορουμαστε οτι η Αμαλια ηταν φιλολογος, ιδιοτητα που την αντιμετωπιζε με χιουμορ.Εκανε ιδιαιτερα μαθηματα και ειχε πολλους μαθητες, γιατι τα παιδια λατρευουν τους καθηγητες που εχουν πλακα."Ο αυτοσαρκασμός θέλει μεγάλη ψυχή.Και η Αμαλία την είχε. Ο αυτοσαρκασμός ελευθερώνει. Και η Αμαλία ήταν ένας ελεύθερος άνθρωπος σε όλη τη ζωή του. Γυναίκα με σπάνια ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ, και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που ίσως να μη συναντήσουμε παρόμοιες στη ζωή μας...", γραφει ο μπλογκερ Φαιδων Θεοφιλου σε σχολιο του στο μπλογκ "Οι Σελιδες της Αμαλιας".Το τελευταιο ποστ της Ελενης, της φιλης της Αμαλιας, ειναι ενα σκιτσο της Αμαλιας, ενα χιουμοριστικο σκιτσο που ταυτοχρονα ομως εκφραζει μια πικρια για το συστημα υγειας στη χωρα μας, αυτο που οδηγησε την ατυχη γυναικα στην απιστευτη ταλαιπωρια και τελικα στο θανατο.Περιμενουμε να δουμε και αλλα ακομα πραγματα της Αμαλιας στο μπλογκ αυτο.Το μονο σιγουρο ειναι οτι μας συγκινησε πολυ και μας εκανε να καταλαβουμε οτι οι σπουδαιοι ανθρωποι δε χανονται ποτε.Χαρη στα μπλογκς ειδικοτερα, η Αμαλια θα ειναι για παντα ζωντανη.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

BLOGO-ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ

Αυτό το ιστολόγιο παραβιάζει τους Όρους Υπηρεσίας Blogger και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους συντάκτες



Αυτο διαβαζουμε μολις ανοιγουμε τα blogs του αθεοφοβου και της show-bitch.

ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ

Κατα της...αφισορυπανσης ειναι η ellie (http://ellietz.blogspot.com/)."Είναι και αντι-αισθητικό και αντι-οικολογικό, ασε που ποτέ δεν τις μαζεύει κανείς από τις κολώνες μέχρι να ρθει η μέρα που θα ανεβάσουν άλλες, κολώντας τις πάνω στις υπάρχουσες...." γραφει.
Δεν ειναι βεβαια η μοναδικη blogger που ειναι κατα των προεκλογικων αφισων.Το ilovethessaloniki για παραδειγμα τον Ιουνιο των Ευρωεκλογων διαμαρτυροταν εντονα για τη σωρο αφισων στους δρομους χαρακτηριζοντας το φαινομενο αυτο "οικολογικο ντεμαραζ".Το piazzodelpopolo ομως (http://piazzadelpopolo.blogspot.com/) παραθετει ενα βιντεο που ανηκει στο ΠΑΣΟΚ στο οποιο το κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης διατεινεται οτι καταργει την αφισοκολληση στο ονομα της πρασινης προεκλογικης εκστρατειας.